שוב מבקשים מיהודים להוריד כיפות

SupermanZW

Well-known member
אתה טועה, הוא באמת רוצה לחזור.
מה שמחזיק אותו שם זה כל העניינים הבירוקרטיים והלוגיסטיים של למכור את המונית והמספר
לארוז את הבגדים והסמרטוטים שהוא אסף
ואז להגיע לארץ כמו עולה חדש וזקן ולהתחיל את החיים מברא|שיט|
כמה שנים יכולה לקחת הביורוקרטיה? הוא חי בצרפת, לא בברית המועצות (שכבר מזמן לא קיימת), לא מתאים לך להיות כזה תמים.

סבא של כיפה אדומה

Well-known member
מנהל
אתה ממש מגזים.

אם תיקח למשל את אח שלי - שאחרי שפוטר במהירות מכל עבודה שהייתה לו, ובארץ היה מובטח לו עתיד כמובטל כרוני,
או לחלופין לנסות את הקטע שהצעת עם הליפסטיק,
בלונדון הוא מסתדר.
המון ישראלים שנאלצו לברוח מהארץ - מאימת הנושים או רשויות הרווחה,
משגשגים להם בחו"ל.
השגשוג בחו"ל זאת רק מלכודת דבש.
אנטישמיות רבה החלה להרים ראש בכל העולם.
זה הזמן לחזור לארץ מולדתנו.
זה הזמן לחשוב רציונל ולא להגיד: "לי זה לא יקרה".
ויפה שעה אחת קודם.

SupermanZW

Well-known member
ויפה שעה אחת קודם.
מישהו אמר קודם כל אירופה והראיתי לו שזה לא נכון, הגדלת לעשות וטענת כל העולם, לא נראה לך מגוחך?
הידעת שיש מדינות בהן לא רק שאין אנטישמיות אלא ממש מעריצים יהודים? בשיא הרצינות. זו רשימה חלקית: קוריאה הדרומית, טאיוואן, מונגוליה, סין. יש עוד הרבה מדינות בהן אין אנטישמיות, שוב רשימה חלקית: הודו, גאורגיה, ארמניה, סינגפור, אזרבייג'אן, קאזאחסטאן, נמיביה, זמביה.

ai27

Well-known member
ויפה שעה אחת קודם.
יכול להיות. וזה מאוד תלוי בגיל הצאצאים,
אבל חטיפות ע"י רווחה, אבטלה כרונית ורדיפה ע"י נושים,
נראים יותר גרוע ממלכודת דבש, ואפילו מאנטישמיות קלה.

בבריטניה, האנטישמי סולק סופית מהלייבור, לאחר שכל המועמדים המובילים בפריימריז האשימו את האנטישמיות שהוא עודד בכישלון המפלגה בבחירות.
כך ששם לפחות - יש שיפור.

טלה נעים

Active member
חילופי אש סמוך לבית כנסת בווינה: יהודים התבקשו להוריד כיפות ולנעול דלתות מחשש להימצאות מחבלים

צילום: רויטרס
טענו שדאע"ש ביצע את הירי

אני לא רוצה לתת לאיזה יהודי באיזה מקום בעולם ציון...
על הרצון או היכולת לחיות תחת איום אנטישמי מכל כיוון.
מי שזה בסדר עבורו - מבחינתי - אהלן וסהלן...
אבל יש לכך מחיר... ומי שישלם את המחיר הם היהודים.
אירופה 'איבדה' את היהודים שלה מאז המלחמה... ברמת ה- 60%
אז הנה... פעם אחת אירופה לא רצתה יהודים בקרבה...
ובפעם השניה יותר ממחצית יהודי אירופה אמרו לה ביי ביי...
גם באמריקה המצב לא מזהיר...

SupermanZW

Well-known member
אני לא רוצה לתת לאיזה יהודי באיזה מקום בעולם ציון...
על הרצון או היכולת לחיות תחת איום אנטישמי מכל כיוון.
מי שזה בסדר עבורו - מבחינתי - אהלן וסהלן...
אבל יש לכך מחיר... ומי שישלם את המחיר הם היהודים.
אירופה 'איבדה' את היהודים שלה מאז המלחמה... ברמת ה- 60%
אז הנה... פעם אחת אירופה לא רצתה יהודים בקרבה...
ובפעם השניה יותר ממחצית יהודי אירופה אמרו לה ביי ביי...
גם באמריקה המצב לא מזהיר...
אם היית קוראת את הכתבה ולא רק את הכותרת היית מגלה שאין אישוש לכך שמדובר במתקפה אנטישמית, אך כדי למנוע (אם אפשר) מתקפה אנטישמית ממליצים ליהודים להוריד כיפות.
אגב, מתי בפעם האחרונה התרחש אירוע אנטישמי בוינה?

נסיך.333

Well-known member
אם היית קוראת את הכתבה ולא רק את הכותרת היית מגלה שאין אישוש לכך שמדובר במתקפה אנטישמית, אך כדי למנוע (אם אפשר) מתקפה אנטישמית ממליצים ליהודים להוריד כיפות.
אגב, מתי בפעם האחרונה התרחש אירוע אנטישמי בוינה?
לא מתי התרחש אירוע אנטישמי אלא מתי פורסם לאחרונה..
לחברה שלי יש בן שם בוינה, יש לא מעט אנטישמיות שלא מתפרסמת,
וכך בכל אירופה..

SupermanZW

Well-known member
לא מתי התרחש אירוע אנטישמי אלא מתי פורסם לאחרונה..
לחברה שלי יש בן שם בוינה, יש לא מעט אנטישמיות שלא מתפרסמת,
וכך בכל אירופה..
הטענה "בכל אירופה" פשוט איננה נכונה, לא מבחינה היסטורית ולא מבחינה אקטואלית, אלא אם כן תטען שבולגריה אינה חלק מאירופה.

לגבי וינה, אם בן של חברה שלך גר בוינה וסובל מאנטישמיות למה הוא עדיין שם?

Harrington

Well-known member
מנהל
הטענה "בכל אירופה" פשוט איננה נכונה, לא מבחינה היסטורית ולא מבחינה אקטואלית, אלא אם כן תטען שבולגריה אינה חלק מאירופה.
לפעמים חבל לי שלא המשכתי את לימודי בתחום בריאות הנפש. היה צריך להיות מרתק לערוך פעם מחקר רציני על התופעה הפסיכולוגית הזאת, בה אנשים מגמדים תופעות רק כדי להצדיק את האג'נדה שלהם, מייחסים עודף משקל למילים חסרות משמעות אמיתית עבור כל קורא אחר, ועוד.

אולי אני טועה, אך לטעמי יהיה קשה למצוא יהודי אירופאי שיכחיש שיש התגברות של אנטישמיות בכל רחבי היבשת. כן, גם בבולגריה אם זאת המדינה המייצגת לדעתך את היבשת כולה.

למען הסר ספק, מאומה בתגובתי זו לא נכתב בציניות.

דיברגנט חדש

Well-known member
לפעמים חבל לי שלא המשכתי את לימודי בתחום בריאות הנפש. היה צריך להיות מרתק לערוך פעם מחקר רציני על התופעה הפסיכולוגית הזאת, בה אנשים מגמדים תופעות רק כדי להצדיק את האג'נדה שלהם, מייחסים עודף משקל למילים חסרות משמעות אמיתית עבור כל קורא אחר, ועוד.

אולי אני טועה, אך לטעמי יהיה קשה למצוא יהודי אירופאי שיכחיש שיש התגברות של אנטישמיות בכל רחבי היבשת. כן, גם בבולגריה אם זאת המדינה המייצגת לדעתך את היבשת כולה.

אנטישמיות הייתה תמיד באירופה, לעתים הם בלעו את הלשון, כי רצו את הכסף מהתיירות הישראלית, אך זה לא שינה את התייחסותם אלינו.
האנטישמיות גוברת כתוצאה מגידול המוסלמים בעולם ובאירופה בפרט.
אגב, ההגדרה הנכונה של אנטישמיות, כוללת בתוכה גם את הערבים כי הם גם שמים, אך משום מה משתמשים במונח רק ביחס ליהודים.

SupermanZW

Well-known member
אנטישמיות הייתה תמיד באירופה, לעתים הם בלעו את הלשון, כי רצו את הכסף מהתיירות הישראלית, אך זה לא שינה את התייחסותם אלינו.
האנטישמיות גוברת כתוצאה מגידול המוסלמים בעולם ובאירופה בפרט.
אגב, ההגדרה הנכונה של אנטישמיות, כוללת בתוכה גם את הערבים כי הם גם שמים, אך משום מה משתמשים במונח רק ביחס ליהודים.
גם באלבניה, מדינה אירופאית מוסלמית, אין ומעולם לא הייתה אנטישמיות. נסה להסביר את זה.

SupermanZW

Well-known member

אין ומעולם לא הייתה אנטישמיות בבולגריה, גם לא בתקופת השואה. היהודים הבולגרים שנרצחו נתפסו ע"י הנאצים למרות מאמצי הבולגרים הלא יהודים להסתיר אותם. הבולגרים תמיד היו פרו-יהודים.

Harrington

Well-known member
מנהל
אין ומעולם לא הייתה אנטישמיות בבולגריה, גם לא בתקופת השואה. היהודים הבולגרים שנרצחו נתפסו ע"י הנאצים למרות מאמצי הבולגרים הלא יהודים להסתיר אותם. הבולגרים תמיד היו פרו-יהודים.
על-פי התשקורת לפחות, אתה טועה. אבל כאמור מעלה, זה חסר כל משמעות אמיתית. סתם נסיון התחמקות של מי שלא מסוגל להגיב עניינית על דברי השני (זה לא נוגע לדברי, אלא להתחמקותך עוד לפני כן מהדברים).

נסיך.333

Well-known member

לגבי וינה, אם בן של חברה שלך גר בוינה וסובל מאנטישמיות למה הוא עדיין שם?
גם בצפון קוריאה אין אנטישמיות.. נעבור לשם..

SupermanZW

Well-known member
אבל אתה יודע מה יש ומה אין בבולגריה, מעניין..
בולגריה לא מנסה להסתיר שום דבר, כל מי שרוצה יכול לדעת, בנוסף אני מכיר בולגרים והייתי בבולגריה. בבולגריה אין ליהודים ממה לחשוש כלל.

Harrington

Well-known member
מנהל
בבולגריה אין ליהודים ממה לחשוש כלל.
יש הבדל גדול בין השאלה אם ליהודים יש ממה לחשוש לשאלה אם יש אנטישמיות. אלו שני דברים שונים לחלוטין כמובן.
בבולגריה, כמו בכל אירופה, יש אנטישמיות והיא אף התגברה בשנים האחרונות.
כך או אחרת הסטת הדיון לבולגריה דווקא, על אף שהיא בהחלט נסיון יפה, כשמה כן היא, הסטת הדיון. מי שהגבת עליו כתב על אירופה בכללותה. מי שיכחיש את התגברות האנטישמיות באירופה, פשוט עיוור או שטוף אג'נדה.

SupermanZW

Well-known member
יש הבדל גדול בין השאלה אם ליהודים יש ממה לחשוש לשאלה אם יש אנטישמיות. אלו שני דברים שונים לחלוטין כמובן.
בבולגריה, כמו בכל אירופה, יש אנטישמיות והיא אף התגברה בשנים האחרונות.
כך או אחרת הסטת הדיון לבולגריה דווקא, על אף שהיא בהחלט נסיון יפה, כשמה כן היא, הסטת הדיון. מי שהגבת עליו כתב על אירופה בכללותה. מי שיכחיש את התגברות האנטישמיות באירופה, פשוט עיוור או שטוף אג'נדה.
"בבולגריה ישנם אנטישמים, כך אמרו, אך לא קיימת אנטישמיות כתופעה חברתית", עם זאת, לא מצאו הוכחות אפילו לקיומם של אנטישמים בבולגריה.

למעלה