שוב מבקשים מיהודים להוריד כיפות

SupermanZW

Well-known member
אז ניתן לומר שבגלל אנשים מסויימים צריך לוותר על מצעד הגאווה לא?
היה שם רצח אחד ויהיו עוד, אז בשם הזהירות צריך לבטל את המצעד הזה..
בהחלט יש להמליץ לבטלו, צריך ליידע אנשים שלא מודעים לסכנות על הסכנות כדי שידעו להיזהר. אם לבטל או לא זה עניין שלהם אבל להזהיר צריך.

SupermanZW

Well-known member
אז נעבור לגור בסין ובהודו, מה הבעיה??
אבל אם מדברים על מערב אירופה, אתה לא חושב שמיותר להזכיר את זנזיבר וגאורגיה?
שכחתי עוד מדינות באירופה (שוב, רשימה חלקית, נא לא להתקטנן), איסלנד, גרינלנד, שווייץ, סאן מארינו, ליכטנשטיין, איי פארו, אנדורה.

דיברגנט חדש

Well-known member
שכחתי עוד מדינות באירופה (שוב, רשימה חלקית, נא לא להתקטנן), איסלנד, גרינלנד, שווייץ, סאן מארינו, ליכטנשטיין, איי פארו, אנדורה.
הצחקת אותי, שוויץ רוויה במוסלמים, יש אפילו בנקים שלהם.
יצא לך להסתובב בציריך?

SupermanZW

Well-known member
הצחקת אותי, שוויץ רוויה במוסלמים, יש אפילו בנקים שלהם.
יצא לך להסתובב בציריך?
מוסלמים לא אומר באופן אוטומטי אנטישמיות ואני יודע גם על הבנקים האיסלאמיים. לא הרגשתי פחד בציריך למרות שראיתי בה מוסלמים.

דיברגנט חדש

Well-known member
מוסלמים לא אומר באופן אוטומטי אנטישמיות ואני יודע גם על הבנקים האיסלאמיים. לא הרגשתי פחד בציריך למרות שראיתי בה מוסלמים.
לא הרגשת פחד, כי לא כתוב לך על המצח שאתה יהודי.
גם לי אין חזות שמסגירה אותי והלכתי חופשי.
אני מניח שלא דיברת עברית לידם, לא?

SupermanZW

Well-known member
לא הרגשת פחד, כי לא כתוב לך על המצח שאתה יהודי.
גם לי אין חזות שמסגירה אותי והלכתי חופשי.
אני מניח שלא דיברת עברית לידם, לא?
מן הסתם גם לא הייתה לי סיבה לדבר עברית לידם או בכל מהלך החופשה בכלל, את האינטראקציות שלי עם המקומיים ביצעתי באנגלית עם אלה שהבינו אנגלית ובגרמנית עם אלה שלא ועם בת זוגי דיברתי בספרדית (היא ארגנטינאית וכך היא מעדיפה). האם אתה רומז שאדם בחופשה צריך לסטות מהרגליו ולנסות להבליט עצמו בכוח רק כדי לבדוק מי יתנכל לו?

דיברגנט חדש

Well-known member
מן הסתם גם לא הייתה לי סיבה לדבר עברית לידם או בכל מהלך החופשה בכלל, את האינטראקציות שלי עם המקומיים ביצעתי באנגלית עם אלה שהבינו אנגלית ובגרמנית עם אלה שלא ועם בת זוגי דיברתי בספרדית (היא ארגנטינאית וכך היא מעדיפה). האם אתה רומז שאדם בחופשה צריך לסטות מהרגליו ולנסות להבליט עצמו בכוח רק כדי לבדוק מי יתנכל לו?
לא טענתי שצריך להבליט בכוח, אך אם לא הייתה אנטישמיות, לא היה צורך להמנע מלדבר עברית ואני לא מתייחס למקרה הפרטי שלך שלא היה לך עם מי לדבר עברית.
נניח שהיית נוסע לשם עם הוריך או עם חבר מישראל, האם היית נוהג בחופשיות ומדבר לידם עברית?

SupermanZW

Well-known member
לא טענתי שצריך להבליט בכוח, אך אם לא הייתה אנטישמיות, לא היה צורך להמנע מלדבר עברית ואני לא מתייחס למקרה הפרטי שלך שלא היה לך עם מי לדבר עברית.
נניח שהיית נוסע לשם עם הוריך או עם חבר מישראל, האם היית נוהג בחופשיות ומדבר לידם עברית?
אם הייתי נוסע עם הוריי או עם חבר מישראל הייתי מדבר בעברית.

נסיך.333

Well-known member
פששש, איזו בקיעות במפת האנטישמיות..בשוויץ ואיסלנד יש אנטישמיות, רק לידיעה...

SupermanZW

Well-known member
פששש, איזו בקיעות במפת האנטישמיות..בשוויץ ואיסלנד יש אנטישמיות, רק לידיעה...
אתה ודאי מתכוון לבדיחה הגרועה מאירוויזיון 2019. הנפת דגל פלסטין אינה מוגדרת כאנטישמיות. גם גראפיטי "חירות לפלסטין" לא מוגדר כאנטישמיות. היכן שנאת היהודים ואלימות כלפי יהודים? זה מוגדר כאנטישמיות וזה לא קורה באיסלנד ובשווייץ.

נסיך.333

Well-known member
לא לזה התכוונתי ולא לערבים שגרים שם אלא למקומיים
תשאל ישראלים שביקרו שם רק לפני שנתיים מה היה היחס כשנודע שהם יהודים..

SupermanZW

Well-known member
לא לזה התכוונתי ולא לערבים שגרים שם אלא למקומיים
תשאל ישראלים שביקרו שם רק לפני שנתיים מה היה היחס כשנודע שהם יהודים..
מכיר ישראלים שביקרו והם לא סיפרו לי על יחס אנטישמי כלפיהם. במה נתקלו אלה שאתה מכיר?

Harrington

Well-known member
מנהל
דבר אחד בטוח אין.
אידיליה בין היהודים למוסלמים שם.
בלי להתייחס דווקא לבולגריה אותה אינני מכיר ושואב את המידע לגבי מהתקשורת (שסותרת כמובן את דברי מגן האידיליה), על אף שיש קו מחבר כנראה ועל אף שכנראה ברוב המקרים/מקומות שיש דברים בגו, בתכל'ס כלל לא בטוח שהתגברות האנטישמיות באירופה (וגם בארה"ב) מגיעה דווקא מצד מוסלמים.
לא חסרים 'לבנים מקוריים' אנטישמים שמשום מה רגשותיהם ואולי האומץ שלהם התגברו בשנים האחרונות.

SupermanZW

Well-known member
עזוב, סופרמן יהיה מוכן לשכב על הגדר בשבילם.
ולו רק כדי שנחשוב שיש שם אידיליה למופת בין היהודים לגויים.
דבר אחד בטוח אין.
אידיליה בין היהודים למוסלמים שם.
באזרבייג'אן יש אידיליה בין היהודים למוסלמים, גם באלבניה. במדינות אחרות יותר קשה (ובמדינות מסויימות אף אי אפשר) למצוא את זה.
אחד החברים הטובים שלי הוא ערבי מוסלמי מלוב.

למעלה