שוטרת נלכדה בכפר וחולצה תמורת שחרור 5 עצורים

THE WIZARD 55

New member
שוטרת נלכדה בכפר וחולצה תמורת שחרור 5 עצורים

מה קרה שם לעזאזל... שוטרת שהשתתפה בפעילות המעצרים ונלכדה בכפר, חולצה לאחר כמה שעות, בעקבות מו"מ שניהלה המשטרה עם שייחים, בראשות השייח מוואפק טריף, המנהיג הדתי של העדה הדרוזית. במסגרת המו"מ הוסכם גם על שחרור חמישה עצורים. המשטרה הסכימה ככל הנראה גם שלא יבוצעו מעצרים נוספים. לפי דיווח של תושבים, השוטרת נלכדה בבית התפילה הדרוזי במקום, אולם שוטר בן הכפר נמצא עמה והגן עליה מפני המתפרעים. לדברי המשטרה, השוטרת מצאה מחסה בביתו של קצין משטרה בדימוס, שנתן לה חסות לפי בקשתה ועל דעתה של המשטרה.

respecta1

New member
כתבתי על זה

בכלל מסופר שם על דברים אחרים עוד יותר לא יאומנים שבוואלה השמאל הקיצוני לא סיפר "חובש מד"א ממוצא דרוזי מספר על ההתפרעויות: "ביציאה מהיישוב המתין לנו מארב של צעירים. הם יידו על האמבולנס סלעים ותקפו אותנו במוטות. בשלב מסוים הם פתחו את הדלת האחורית, והתחילו לשלוף את השוטר הפצוע. הבנתי שאני חייב לברוח" " "עשו השוטרים שימוש גם באש חיה. דובר המחוז, סגן-ניצב אבי אדרי, מסר כי הנושא עוד ייחקר, אולם מתחקיר ראשוני עלה שהשוטרים שביצעו את הירי היו בסכנת חיים. המתפרעים, כך אמרו במשטרה, השתמשו בנשק חם ואף יידו רימון רסס." "כי הכוחות הגיעו לכפר והתפצלו לצוותים, וכי הצוות בו היתה השוטרת נפגע בצורה הקשה ביותר - אחד מאנשי הצוות נפגע מבלוק שפגע בראשו " במהומות נפצעו 27 שוטרים ו10 אזרחים כולל אנשי מד"א "גם כתב ynet שנכנס לפקיעין הבוקר הותקף בידי אלמונים רעולי-פנים, שדרשו ממנו לצאת מהכפר. " http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3465656,00.html קיצר תקראו את הכתבה.. לא יאומן כיסופר.. להכניס לשם כוחות צה"ל להשתלט על העניינים

THE WIZARD 55

New member
וגם מסוקי קרב של חיל האוויר..

עניין לא פשוט... אין ספק שאני לא מצדיקה את אלימות התושבים בכלל. אבל האם לא היה צריך להיות תיאום עם ראש הכפר אם מכניסים כוחות כל כך גדולים בשביל לעצור 5-6 חשודים ושוב, מגנה את האלימות שהופעלה שם כנגד השוטרים.

mike00

New member
מזעזע.....

נתחיל בזה שאני בעד המאבק של הדרוזים במקרה הזה....... נמשיך בזה שיש דרך[חוקית]להאבק..... ונסיים בזה שלא יתפלאו שמשתמשים נגדם באש חיה,הם השליכו רימוני רסס,ירו כדורים,תקפו במוטות ברזל ובלוקים ולקינוח הבעירו צמיגים... אפילו המתנחלים לא השתמשו באש חיה נגד מי שבא לפנות אותם[לפני שיביאו לי את ההתנתקות כדוגמא]...

respecta1

New member
ובהתנתקות באו לפנות אנשים מביתהם

פה כולה באו לעצור כמה עבריינים (יש דרך לנהל מאבק)

THE WIZARD 55

New member
המאבק מוצדק אבל זאת לא הדרך.

בכלל כל מה שקרה שם הזוי. אני עדיין קוראת כל פיסת מידע בנושא.

aviadbarel

New member
אנחנו אשמים בהכל!!!!! (ואני לא ציני)

אם לא נפסיק להיות יפי נפש, ולהתנצל כל יומיים על כך שאנחנו חיים, אין שום דבר מפליא בכך שמשטרת ישראל מפחדת להיכנס לכפרים ערביים / בדואיים / דרוזיים (אגב היה על זה איזה טופיק אתמול, בנוגע לשכונת הרכבת שהמשטרה מפחדים להיכנס לשם. אם שוטר יודע שהוא נמצא בין הפטיש לסדן, למה שירצה לעשות את זה. אם יעשה את תפקידו כראוי ויהרוג את הפורעים יקימו עליו ועדת אור, ואם לא יעשה את תפקידו כראוי אישתו תהפוך אלמנה וילדיו יתומים. אז שיחנקו כולם ושהשמאלנים יפי הנפש יכנסו לכפר להשליט סדר על ידי דיבורים. ואח"כ נאמר לאישתו שזה היה קורבן של השלום או של איזה שטות ארטילאית אחרת. אלימות עוצרים עם אלימות, לא יעזור לאף אחד כלום. שלום עושים עם אויבים, אבל לא אויבים אלימים - כמו עם מצרים, כמו עם ירדן. אם מישהו כרגע מפעיל עלי אלימות קודם כל צריך לדכא את זה, אח"כ לעשות שלום. ואומנם זה לא קשור לשלום, אבל מדוע לעזאזל מדינת ישראל לא מסוגלת להשליט סדר בכפרים? בכנות, אני לא הייתי נכנס, אני יודע שיש לי בג"ץ וועדות אור כשאני מסיים, אז למה שאסתכן?! שיחנקו העבריינים ויעשו ככל העולה על רוחם בכפר. אגב, זה גם עונה לשאלה של מוחמד מלפני איזה שבועיים, למה כדי לטפל בעברייני מס ערבים מקימים מחסומים מחוץ לכפר ולא עוצרים אותם בביתם, אז הסברתי את זה, וזה נראה כאילו אני מדבר שטויות. אז בדיוק בגלל זה עוצרים את הערבים מחוץ לכפר - כי פקידי המס חוששים לחייהם. אבל יותר קל להאשים את המדינה בגזענות, מאשר להאשים את עצמנו שאנו מגזר אלים (כמובן שזו הכללה, ולא כולם אלימים, גם לא בטוח שרובם, אבל עדיין מסוכן להיכנס לכפר ערבי אם אתה נציג החוק או פרמדיק).

THE WIZARD 55

New member
ואולי גם מהמשטרה טעו

ראש מועצת פקיעין, מוחמד חיר אמר שכ-200 שוטרים הגיעו לכפר. לדבריו, המשטרה לא היתה צריכה להיכנס לכפר בכוח רב כל כך של שוטרים, והיתה צריכה לתאם את כניסתה לכפר עמו. סמיר והבה, שהיה יועצו של ראש הממשלה לשעבר אריאל שרון, נכח בישיבה שהתקיימה הבוקר שבה סוכם על שחרור השוטרת תמורת עצורים. לדבריו, "אין ספק שהיתה 'פשלה' של המשטרה", ועולות שאלות קשות על התנהלותה. "מיטב בנינו משרתים במשטרה ובמג"ב, ואין לנו שום בעיה עם המשטרה", אמר. "אי אפשר להגיע לכפר עם כוחות כל כך גדולים וחמושים כדי לבצע מעצרים של חמישה או שישה אנשים. "האם המשטרה זימנה את אותם אנשים לחקירה והם לא התיצבו?", שאל והבה. "האם המשטרה היתה במגע עם ראש המועצה ונכבדי היישוב כדי למנוע כל התלקחות או עימות? מדוע השתמשה המשטרה בירי חי? על השאלות הללו המשטרה צריכה לתת הסברים", אמר

aviadbarel

New member
למה צריך ללכת על קצות האצבעות בכל פעם שמדובר

במיעוט? כשהמשטרה באה לעשות מעצר בתל אביב הם צריכים לעדכן את ראש העירייה? צריכים לדבר עם רב היישוב כדי לעצור מישהו? צריך לתאם משהו עם מישהו? אם מישהו עובר על החוק, נציגי החוק יגיעו אליו. חוץ מזה ראש המועצה מתלונן על כך שנכנסו עם 200 שוטרים, וטוען שאין בכך צורך, אבל התושבים הוכיחו אחרת על ידי זריקת רימון רסס, ירי אש חיה, והשלכת אבנים ובלוקים. אם את שואלת אותי, פעם הבאה שעושים מעצר לשלוח את גולני. הם טוענים שלא היה צורך בכוחות כל כך גדולים, אבל גם עם כוחות גדולים הם הצליחו לחטוף בת ערובה ולפגוע ב30 אנשי ביטחון (ושימי לב לרגישות ועדינות - מצד האזרחים נפצעו רק 9 - אחד מעשרת האזרחים היה הפרמדיק ואני לא מחשיב אותו אזרח, הוא אחד מהכוחות). כשנכנסנו לגוש קטיף כדי לעשות את ההתנתקות נכנסנו אלפי חיילים ואף אחד לא ירה עלינו (ויש להם נשק) אף אחד לא זרק עלינו רימונים (וגם את זה יש להם) וגם לא אבנים (זה יש לכל אחד), העניין פה הוא מידת הכבוד לחוק. אי אפשר לכבד רק את מכובדי העדה, וחוץ מדברם לחשוב שהכל שטויות. ולגבי שאלותיו של והבה: 1. משטרת ישראל לא חייבת דין וחשבון לעבריינים, זה עובד ההיפך. 2. כי העבריינים השליכו רימוני רסס, ואם זה היה תלוי בי הייתי שולח לשם גם מסוקי קרב.

respecta1

New member
רור שהם היו צריכים להגיע בכוחות גדולים !

עדיף להביא 200 אנשים וליצור אולי משהו מאשר להביא 10-20 ויוכל להיות מצב שיעשו בהם לינץ' וסמיר והבה הזה חבוב, אם לא הייתה לכם בעיה עם שוטרים.. זה עובדה שלא היה כזה דבר מישהו שזורק אבן.. ועל אחת כמה וכמה שמישהו שזורק רימון רסס (שאגב לפי הכתוב נראה שהלכה למישהו יד בגלל זה שזה בעצם אומר שהרסו למישהו שם חיים) וגם שום פרובוקציה אם עכשיו נכנסים 500 שוטרים לקיבוץ יהודי בשביל לעצור 5 אנשים מבטיח לך כמעט בכל קיבוץ זה עובר בלי תקרית אחת

מוחמד5

New member
מקרה עצוב מאוד

אני אישית נגד כל סוגי האלימות, הצעירים לא היו צריכים לשרוף את האנטינה, יש מערכת בתי משפט . מצד שני אני גם נגד האלימות של השוטרים , כנראה שעיקר המפגש היה בין שוטרים במדים לשוטרים ואנשי ביטחון תושבי המקום. כוח לא ערובה לפתרון כל בעיה (תראו את הפגנות החרדים בי-ם). לגבי הסילולאר !! העם צבוע , למי מאתנו את נייד עליו, מי מאתנו נשאר רגוע כשננס לאיזור ללא קליטה !!

aviadbarel

New member
לגבי הסלולר זה לא הנקודה בכלל

למי כאן אכפת שנשרפה אנטנה? אכפת שעברו על חוק, לא מהאנטנה. האנטנה היא רק הצורה בה עברו על החוק, אבל זה רק מה שהתחיל את האירועים הללו. חשוב יותר איך משנים את העניין הזה שבכל פעם שנכנסים לכפר צריך להיכנס בשיא העדינות, לוותר על חיי שוטרים ולהיזהר שלא לפגוע בעבריינים האלימים כדי שלא תקום עלינו עוד ועדת חקירה. אני בטוח שאתם כאזרחים שומרי חוק מתנערים ממקרים אלו, אבל חבל שנציגי העדה הדרוזית בחרו להלין על כניסת השוטרים במקום להכות על חטא, להבין שתושבי הכפר כרגע כולם מוארים באור שלילי בגלל כמה מאות עבריינים. לו הייתי אני ראש העיר הייתי יוצא ומאשים את התושבים באלימות מיותרת, וקורא להם לחזור להיות אזרחים שומרי חוק. אם אני אאשים את הממשלה והמשטרה ומי לא, למה שבפעם הבאה שיבואו שוטרים (כדי לעצור את העבריינים שניסו לעשות לינץ' בכוחות הביטחון) הדברים יראו אחרת?!

fifanowftw

New member
הם זרקו רימון רסס, ירו, לקחו שבויים

למה ציפית? מה? תסביר לי השוטרים צריכים להיכנס בהם

respecta1

New member
בולשיט.

קודם כל "כנראה שעיקר המפגש היה בין שוטרים במדים לשוטרים ואנשי ביטחון תושבי המקום" עד מתי עיוות המציאות יעני כל דרוזי הוא בכוח ביטחון?
.. עזוב את זה שמה זה בכלל קשור, רוב צעירי ישראל הם היו חלק מכוחות הביטחון בצורה זו או אחרת.. אז עכשיו כל התקלות אלימה זה בין שוטרים במדים לבין אנשי ביטחון תושבי המקום?
..עזוב את זה שבהתנחלות של הנוער דתי ציוני שפינו במהלך ההתנתקות.. אם הם היו זורקים אבנים ובטח אם רימוני רסס.. אף אחד לא היה מזכיר את זה שרובם היו ביחידות הכי מובחרות של צה"ל ורובם ככולם לפחות היו חלק מכוחות הביטחון.. ובטח שבטח שלא אתה היית מזכיר את זה
כל האירוע הזה התחיל על רקע לאומני וזה מה שהיה. עזוב אותך שטויות שנינו יודעים שבישוב יהודי בארץ זה בחיים לא היה לא המקרה הראשון שבאו עם כוח קטן וקיבלו מכות וגם אם היו באים לישוב יהודי ישר עם גם 1000 איש לא הייתה תקרית אחת, האירוע הזה הוא על רקע לאומני..עובדה וצריך לשמוע את הראיונות של תושבי המקום בתשקורת.. לא יאומן מה שהולך שם.

mike00

New member
תסכים איתי שיש הבדל בין הפעולות הבזויות האלה

לשימוש בנשק חם ורימונים?

gogi000

New member
אני לא מגן על הדרוזים

אני מביא דוגמאות לרספקטא שהמתנחלים כן זרקו אבנים וסיכנו את כוחות הביטחון כי הוא אומר שלא נזרקו אבנים בזמן ההתנתקות, בכל מקרה אסור למשטרה להגיע למצב שהיא נאלצת לירות באזרחים, זה כשל פיקודי שהיו צריכים להעריך את המצב ולשלוח כוחות בהתאם.

gogi000

New member
איפה היום?

היו 28 פצועים 12 שוטרים ו16 אזרחים בהתנתקות אחוז השוטרים שנפצעו היה יותר גדול

למעלה