שוין - אז איפה אתם בת'נקסגיווינג?

debby12

New member
מנהל
שוין - אז איפה אתם בת'נקסגיווינג?

מי עוד יבוא (אם בכלל)?
מה יאכלו? מה ישתו?
סטאפינג - טעים או מבחיל?
ביום שישי - נחים או "הולכים מכות" בקניון? (מישהו עוד עושה את זה בכלל?)
על מה אתם נותנים תודה השבוע?
וכל אספקט אחר שאולי שכחתי....

iris mom of two

New member
בבית

יבואו
אחותו בעלה והבן
אחותי וחברה שלה היות והבעל של החברה בנסיעות
אחותי
בן אחותי אשתו שני הילדים וההורים של אשתו
ועוד לא שמעתי מחברה אם היא ועוד משפחה מורחבת שלה יגיעו.
&nbsp
אישית לא אוהבת סטאפינג, אבל מכינה משהו שטוענים שזה מדהים.
&nbsp
אוכל מסורתי, הודו, בריסקט, רוטב חמוציות, דרסינג שזה סטאפינג שהוכן מחוץ לצפור, שעועית ירוקה, כרוב ניצנים, פירה תפוא, פירה לפת, בטטות מסוכרות, לחם תירס. הכל מעשי ידי.
&nbsp
ישתו הרבה יין, סיידר חם, ומשקאות קלים. יהיו גם פאי שונים קנויים.
&nbsp
יום שישי אני אצטרך לנקות. אני גם מלינה 7 מהאורחים

Midriff

New member
אצלנו

עם עוד משפחה (גרמנית דווקא). אנחנו עושים את ההודו, הקרנבריס, המילוי (אבל לא בתוך ההודו - כי אלטון בראון אמר שזה Evil), מרק כתום והם מביאים תוספות וקינוח.
בד"כ אני כן עוצרת ב- Kohls למשל ביום שישי כשאני קמה ומוצאת מציאות לא רעות, אבל בבוקר בד"כ עוד אין כמעט אנשים וזה סביר, אח"כ מלחמה...

אנחנו לא חוגגים בדרך האמריקאית, אלא

פיתחנו מסורת של יציאה להייק ארוך בטבע מצויידים בפיקניק מושקע וארוז היטב ועריכת סעודת החג במקום מסויים שאימצנו. הכל, כמובן, אם מזג האויר מאפשר, ובדרך כלל הוא אכן מחייך אלינו.
את הדרך האמריקאית דגמנו בשנים הראשונות פה כשהוזמנו לחברים אמריקאיים, ואף פעם לא נהנינו מהרביצה בבית וההתעסקות עם האוכל, אבל תמיד אהבנו את היציאה החוצה אחרי, אז החלטנו לבנות על זה את המסורת הפרטית שלנו.

alphadelta

New member
עם המשפחה המורחבת

מבשלים יחד ואז אוכלים. שישי לא יוצאים לכיוון הקניות אלא לטיול רגלי ארוך.
גם אנחנו מבשלים את ה׳סטאפינג׳ מחוץ לציפור.

debby12

New member
מנהל
משווה ומעלה (כמו בפוקר) בעניין העצלנות....

אני אפילו לא רוחצת את הכלים עם ארוחה מוזמנת.

אין לי כוח. העבודה התובענית שלי סוחטת אותי, ומעליה 3 ילדות, 2 גורי חתולים, ואחת כלבת ענק/אלוהינו

בדרך להתעמלות לפני שבועיים ראיתי פוסטר פירסום קורץ... במסעדה מאוד שווה ואלגנטית המצויה במרחק של ק"מ אחד מביתנו פרסמו בופה ת'נקסגיווינג חגיגי (כולל wine pairing - כבר אמרתי שזו מסעדה שווה?), במחיר 39 דולר למבוגר ו-15 דולר לילד <שזה מחיר זול להפליא בהתחשב במסעדה הזו. אני מניחה כמובן שזה לא כולל שתיה ועוד פלוסים>

איך שנגמר השיעור מיהרתי להזמין מקום - מהר - לפני שכבר לא יהיה

אז שם אנחנו ביום חמישי בערב. הזמנו כמובן את האופר והצענו לה להזמין חברה (היא הזמינה את החברה אופר האומללה שלה נ"נפלה" באיזה בית של בן אלף... שם היא מצטווה לנקות את כל הבית בלי קשר לילדים, לבשל ארוחות גורמה לאב המשפחה, הוא לא נותן לה כסף לדלק ואוכל אז היא מבזבזת את משכורתה הכה דלה על אוכל לילדות שם ועל דלק כדי להסיע אותן. והוא מתלונן עליה לתכנית האופריות שהיא לא מבשלת מספיק טוב. בנוסף, היא גרה בחדר במרתף כמו הרבה אופריות (= כמו רוב האופריות) רק שההבדל הוא שבחדר הספציפי שלה במרתף אין יציאה של אוויר/חימום
.

ולשאלותיכם שבטח עלו: 1) אין שם אמא - היא נהרגה בתאונת דרכים עם אחת הילדות 2) היא לא בורחת משם כי זה אומר שהיא תצטרך לחזור בטיל למקסיקו מולדתה - וכנראה ששם יותר גרוע אפילו.

metm98

New member
איזה יופי שאתם מזמינים את האופר המנוצלת!

חג מתן תודה שמח גם לכם

debby12

New member
מנהל
תודה. כן - מקווה שלפחות היא לא תחשוב שכל האמריקאיים חארות...

זה רק האיש המגעיל שאיתרע מזלה ליפול בבית שלו.....

John the Savage

New member
איכס! (לגבי האופר האומללה)

ממש נורא, שככה הוא מתנהג אליה. אין אפשרות להחליף משפחה במצב כזה?

סתם בחיפוש מהיר מצאתי את זה:
https://www.aupairworld.com/en/au_pair/change_family

זה אמנם מאתר של חברת או-פר ספציפית ואני מתאר לעצמי שיכולים להיות נהלים שונים לחברות אחרות, אבל הייתי מציע לה לבדוק את האופציה (אם לא בדקה עדיין).

debby12

New member
מנהל
בד"כ re-match צריך להיעשות תוך שבועיים

זה גם מצוין בקישור שנתת. זה אומר שיש לה שבועיים למצוא בית חלופי ואם היא לא מצאה אז היידה הביתה. נדמה לי שהסיבה קשורה לתנאי הויזה הנוקשים שמכתיב הסטיייט דיפרטמנט. תכנית האופריות היא תכנית ספציפית של הסטייט דיפרטמנט ואני מניחה שהם לא רוצים אופריות מרחפות/נעלמות (לא שזה לא קורה גם ככה...)

לפחות בתכנית שלה, היא לא יכולה לחפש בחשאי/שקט משפחה חלופית ורק אז להודיע לבן-אלף כי אין לה גישה למאגר המידע של משפחות המחפשות רה מאצ'.

השוק לרה-מאצ'-ים קטן יחסית אז הסיכוי לא משהו, והסיכוי שזה יהיה באותו אזור גיאוגרפי מן הסתם קטן עוד יותר - אז אני חושבת שזה מה שמרתיע אותה

בנוסף, היא באיזו תכנית אופריות אחרת (לא הגדולות הנורמליות) שבה יש איזה קנס כספי עליה אם היא מבקשת רה מאצ' לפני חלוף זמן מסוים. אם הבנתי נכון הזמן הזה מגיע באמצע דצמבר

placid1

New member
הוא לא מממן מזון לילדים שלו?

מין הסתם הוא לא מתעלל רק באו פר אלא גם בילדים,
לפי התיאור שלך. זאת נראית לי עילה מצוינת לפניה ל CAS או איך שלא קוראים לצ׳ילדרנז אייד סוסייטי באזורכם. ברגע שאלה מתחילים להתעסק עם משפחה מאד קשה להיפטר מהמעקב והחיטוטים למשך תקופה ארוכה. בפעמיים היחידות, כשכלו כל הקיצים, ודיווחתי על הזנחה רפואית ההורים היו מאד לא מאושרים, אבל לפעמים אין ברירה ונשמע שזה אולי גם המעשה הנכון במקרה הזה......

debby12

New member
מנהל
רעיון מעולה - את גאונה - תודה

היא גם מספרת שהוא צועק על הילדות נורא ושהיא ממש מתכווצת בשבילן
מסכנות הילדות האלה. לא מספיק שאמא שלהן ואחותן נהרגו בתאונה...

הבעיה היא שמדובר באופר ממקסיקו עם אנגלית רצוצה. אבל אני מניחה שיש גם יש דוברי ספרדית פה במחלקה להגנת הילד. אדאג שזה יקרה בדרכה החוצה מבית הזוועות הזה.

placid1

New member
את יודעת, הדיווח יכול להיות

אנונימי וגם על ידי גורמים שמחוץ לבית וגם לא צריך שלמדווח יהיו הוכחות למעשים. הדיווח רק מתחיל תהליך של בדיקה. זה נושא מאד בעייתי בעיני כי פותח פתח לנקמנות והטרדה, אבל אם אכן יש דברים בגו זו לפעמים ההצלה היחידה של הילדים.

debby12

New member
מנהל
מעניין - לא ידעתי

אבל בכל מקרה, הידע שלי על המקרה הזה הוא רק מיד שניה כך שאני לא מרגישה נוח לדווח, גם אם אנונימית, כשזה משהו שלא חוויתי/ראיתי בעצמי.

סקרנית - אתם הייתם מרגישים נוח לדווח במקרה כזה?

metm98

New member
קשה לקרוא לזה תכניות ..

בשנתיים האחרונות חגגתי עם משפחתה של הפרופסורית, אבל לפני כחודש נפרדנו. אז כנראה שאבלה את החג בעבודה, סגירות אחרונות לפני טיסה, וחדר כושר.

metm98

New member
תודה על האמפטיה

אבל זה בסדר, אני אוהב ללכת לחדר כושר. השיטה שלי להתגבר על השיעמום היא לבחור ספר מתאים ולהקפיד לשמוע אותו רק תוך כדי אימון.

KallaGLP

New member
לאו דווקא ספציפית לחג, אלא יותר כי חופש זו תמיד הזדמנות,

יתארחו אצלנו 3 משפחות, אחת של חברים ותיקים שהכרנו עוד בקליפורניה ושעברו לכאן קצת לפנינו, ועוד שתי משפחות שהכרנו כאן. אבל אלה תכניות שלנו המבוגרים. אני מניחה שלילדים יהיו תכניות משלהם.
אגב, אנחנו אף פעם לא ממש חוגגים חגים דתיים, על אחת כמה וכמה לא של הנוצרים, אבל אנחנו מאוד מיודדים עם הקבלן ששיפץ לנו את הבית, שבת זוגו עובדת גם כעוזרת בית אצלנו, ולפתע שניהם הודיעו לנו שהם רוצים להביא לנו ארוחת הודו לחג. אז הסכמנו, גם כי זה יפה מצדם ולא רצינו לבאס אותם, וגם כי זה אוכל כמו כל אוכל אחר ויחסוך לי בישול, אז למה לא.

iris mom of two

New member
אחרי שחגגתי

את החג הזה עם המנחה הדתי יהודי של הבעל, הבנתי שרוב האמריקאיים לא רואים את זה כחג דתי.
&nbsp
זה חג אמריקאי.

למעלה