שוכב על הח
,

בלומפילד זה הפועל כדורגל,

אוסישקין = הפועל כדורסל. מגרש עם כל כך הרבה הסטוריה, הישגים, דם, יזע, דמעות ומתן נאור. ה25 הפרש על מכבי, השחקנים הכי-הסטוריה של הפועל כדורסל. מגרש ביתי וקטן. יותר מכל מקום אחר. זה כמו שיעבירו את בית"ר בכדורגל לשחק בקרית אליעזר, או את מכבי חיפה יעבירו לשכונת התקווה או משהו. זה נראה כמו "סתם" מגרש, אבל וואלה, זה המגרש הביתי. שם זה המזל, שם זה הכל. אי אפשר לשחק במקום אחר, בטח לא ביד-אליהו הענקי הזה. יד אליהו מתאים למכבי, אוסישקין מתאים להפועל. ואין אותו יותר, והכל בשביל מגרשי חנייה. סבבה שאין מקומות חנייה בתל-אביב, הרגשתי את זה על בשרי לא פעם
, אבל וואלה! ממול לאוסישקין יש מלא חניות. מ-ל-א. כל אזור ההאנגר, כל רידינג. יש עוד כל כך הרבה מקומות לעשות בהם חנייה. למה דווקא? ומתחננים אליכם, ובמשך שנתיים עושים הפגנות, ישנים ליד אוסישקין באוהלים חודשים שלמים, למה להיות חארות?! איף :| [סורי
]

כן זה חרא עם כל המקומות חניה

בתור תושבת ת"א [
] אני גם מתנגדת לעניין... גם את רבין רוצים להרוס בשביל חנייה...ו-וואלה, רבין זה אחד המקומות עם הכי הרבה רגעים היסטוריים בת"א.

Niran2

New member
יאללה כמה אפשר לבכות

קומוניסטים בכיינים, בשביל מה קבוצת תחתית בליגה שנייה צריכה מגרש ביתי בכלל?

eliavtu

New member
אפילו אני מסכים איתך..

<בתור שונא הפועל מושבע> באמת שאני לא מבין למה להרוס סמלים ועוד בשביל מגרש חניה, כאילו אין עוד אלפי מקומות בשביל לבנות אותו.. וכן, כנראה שככה זה עם חולדות - פשוט חלאות. :p

../images/Emo27.gifתגיד לי איך לעצור את הדמעות../images/Emo37.gif

בס"ד י' אב התשס"ז היום, בדיוק לפני שנתיים, החל החלק המעשי של תוכנית ההתנתקות שבמסגרתה גורשו 1667 משפחות מבתיהם. אני לא רוצה להכנס לדיונים פוליטים או ביטחוניים.. רק להעלות קצת את המודעות למצב המגורשים כיום, שנתיים אחרי, לאחר שהובטח לכולנו ש"יש פתרון לכל מתיישב".
מגורים: מתוך 1667 המשפחות שהתגוררו בגוש קטיף מתגוררות יחדיו באתרים הזמניים כ-1405 משפחות ב20 אתרים שונים.
יישובי קבע: מתוך 26 נקודות שאמורות לקום כיישוב קבע, רק בשתי נקודות החלה בנייה. אפילו בפרוייקטים כגון ניצנים ותלמי-יפה שסוכם לגביהם חודשים רבים לפני יישום ההתנתקות, טרם החלה עבודת תשתית. טרם יושמה החלטת הממשלה בנושא ההתיישבות בחבל לכיש.
תעסוקה: כ-1450 מתושבי גוש קטיף עדיין מובטלים. מצבם הכלכלי של יותר מ-500 משפחות הורע באופן משמעותי, וחלקן אף מקבלות חבילות מזון וסיוע מגופי רווחה.
חקלאות: מתוך כ-400 משקים חקלאיים, רק 50 חקלאים קיבלו אדמות. אלו שחזרו לגדל נאלצים להתמודד עם בעיות רבות בנושא תשתיות חשמל, ביוב וניקוז. בגלל הזמן שעבר החקלאים איבדו את הקשר עם השווקים, הקניינים וצינורות השיווק בחו"ל (ירקות גוש קטיף היו הירקות המובחרים ביותר בארץ וזכו בפרסים רבים בחו"ל).
חינוך ונוער: 1232 בני נוער בכיתות ז'-י"ב מפוזרים בכ-120 מוסדות לימוד. הנוער חי במציאות של חוסר ודאות מתמשכת ובמצב של חוסר יציבות לימודית, משפחתית, חברתית וקהילתית. דבר זה משפיע עליהם וגורם לנוער להיכנס למצב רגשי קשה של דאגה, פחד וחששות.
פיצויים: בגלל האבטלה מגורשים רבים נאלצים להשתמש בכספי הפיצויים לקיום יומיומי במקום לשמור אותם לבניית ביתם. הסכם ההבנות מול הממשלה בנושא תיקון חוק פינוי פיצוישיפר את המצב בתחום האישי. עד כה טרם סוכם על הבנות בתחום העסקי והחקלאי (בעלי עסקים וחקלאים אינם מפוצים על אובדן ההכנסה עד להקמת העסק מחדש). הפיצויים המוענקים למפוני הגוש נמוכים ואינם משקפים את הערך הבסיסי של הרכוש. כך למשל הפיצוי עבור חממות הוא כ-60% מערך הכינון. הפיצוי עבור ותק הניתן למפוני גוש קטיף הוא כ-10% מהפינוי (בעוד רבים מהמפונים התגוררו בגוש מעל 20 שנה, הקימו במו ידיהם ישובים והפריחו שממה שאף אחד לא חשב שיש סיכוי קלוש להפריחה.) צרפתי שני קטעים (מתוך מאגר של עשרות סרטים וסרטונים) כדי לנסות להעביר לכם ולו במעט את הכאב הגדול הזה. את הכאב על זה שמדינה ששלחה אותך ליישב את השממה זרקה אותך לכלבים (שלהם דאגו יותר מלמפונים... מי שזוכר את הפרסומות על הכלבים שעלולים להינטש בעקבות ההתנתקות...) אם מישהו רוצה לדעת עוד, לראות סרטים באורך מלא, להתנדב, לעזור (ויש המון מה לעשות) שיפנה עלי במסראישי. "עוד אבנך ונבנית"

benrubin

New member
נשבע לך כואב הלב!

למזלי בצבא הייתי חכם ובקשתי לא להיות חלק מהדבר הזה...... יוני....... אני ואת מחזירים את כל חומש, נווה דקלים, בדולח, בקיצור כל גוש קטיף! באמת כואב! בסוף נשאר רק עם תל אביב....... קיבלנו מדינה בדרך לא קלה למה לוותר עליה? אני נגנב מזה...... אבל זה דעה שלי וכל דעה אחרת אני מקבל! טוב שאת מעלה את זה גם כאן, לפי דעתי זה מבורך לילה טוב בן

Z A M i

New member
גם אם לא נוותר על השטחים נוותר על אנשים.

החזרת השטחים האלו לא באמת משנה משהו. לא בגלל השטחים האלו אנחנו במלחמה.

אבל אפשר לצמצם [והרבה] באבידות

גם של התושבים שנמצאים שם בסכנה, וגם של החיילים ששומרים עליהם.

לכי תספרי את זה לתושבי שדרות...

אה אופס שכחתי. הדם של תושבי שדרות שווה פחות מאשר דם של חיילים.

את באמת שואלת?

כשצה"ל ישב בעזה מי בכלל חשב לירות על שדרות. המחבלים לא היו יכולים להוציא משגר חצי קילומטר מעזה בלי שיפוצצו להם ת'תחת. היום כשצה"ל לא יושב שם אפשר לעשות ברצועת עזה סיורים מודרכים עם משגרים. והתוצאה היא מאות קסאמים על שדרות בשנתיים שמאז ההתנתקות,עשרות הרוגעים,מאות פצועים. אז נכון שאם צהל היה נשאר ברצועת עזה,סביר להניח שהיו מספר אבידות דומות לחיילינו. אבל אולי זה ישמע רע אבל אני מעדיף שיהרג חייל בפעילות מצבעית בעזה כשהוא רודף אחרי מבוקש של החמאס. מאשר ילד בן 18 משדרות שכל חטאו היה ללכת לקנות חלב במכולת. אני מעדיף שימות חייל בהתקפה עם הראש מורם. מאשר אזרח בשדרות במגננה עם הראש באדמה. אבל זמי אם תשאלי אותי(וגם אם לא) זה גם לא הפיתרון האידיאלי. אני ממש לא חושב שזה חכם לשבת בעזה ולספוג אבידות. אם היה לנו ראש ממשלה עם בייצים הוא כבר היה מנצל את הכוח האדיר שלנו לחסל את החמאס והפתח אחת ולתמיד. תאמינו לי שזה ממש לא סיפור להכנס עם עשרות טנקים ועוד איזה 2 חטיבות לעזה ולחסל את כל האירגונים שם אחת ולתמיד. היינו סופגים קצת אבידות,כמה עשרות אולי,אבל היינו חוסכים מאות ואולי אלפי אבידות במרוץ השנים. סורי על החפירה אבל אם כבר נפתח הנושא אז רציתי להגיד כמה דברים.

תומע79

New member
../images/Emo34.gifזה זוועה!!

"אבל אולי זה ישמע רע אבל אני מעדיף שיהרג חייל בפעילות מצבעית בעזה כשהוא רודף אחרי מבוקש של החמאס. מאשר ילד בן 18 משדרות שכל חטאו היה ללכת לקנות חלב במכולת. אני מעדיף שימות חייל בהתקפה עם הראש מורם. מאשר אזרח בשדרות במגננה עם הראש באדמה." באמת,שזה פשוט נוראי להגיד דבר כזה..זה נוראי. אני בהלם שבן אדם מסוגל להגיד דבר כזה בכלל.

TiShLeR Michal

New member
את צודקת. לא שווה מוות של חיילים אבל..

זה גם לא פייר שאני צריכה אתמול בשעה 23:30 בלילה לקבל טלפונים בהיסטרייה מכל המשפחה שלי שכולם בדרך לשדרות כי נפל לבן דוד שלי קסאם בסלון של הבית בזמן שהוא שם עם אישתו שבהריון ועוד 9 הבנות שלהם שישנות בבית. וזו לא פעם ראשונה. רק הפעם הפגיעה היא ישירה. אני לא מצדיקה לעולם מוות של חיילים אבל זה כ"כ עצוב לשכוח שיש שם אזרחים תמימים. כ"כ עצוב.

בנה

New member
רן!

אני מצטערת להגיד, אבל באמת. תיהיה קרבי, ואז תדבר! בתור אחת שנמצאת שם, ואולי נכון, לא בתוך המקומות המסוכנים לצערי, בנות, אבל עדיין! אתה מדבר על פעילות מבצעית?! יש לך מושג מה זה בכלל?! יום אחד כולם יבינו. "קרבי זה הכי-אחי".

אני יכול לדבר גם בלי להיות בקרבי

תאמינו לי שאני יכול. החברים הכי טובים שלי בקרבי. הם היו בלבנון. הם היו בעזה. הם סיפרו לי סיפורים והראו לי תמונות. וגם הייתי בגוש קטיף ושמעתי פצמ"רים עפים לי מעל הראש. למה שחיילים מתים זה יותר עצוב מאשר שתושב שדרות נהרג? ממתי חיילי צה"ל הם פרה קדושה שאסור לשחוט? ברור שזה עצוב וכואב כמו לא יודע מה,דוד שלי נהרג כשהוא היה חייל ואפילו לא זכיתי להכיר אותו. אבל שוב למה החיים שלו שווים יותר מחיים של אזרח רגיל,כי הוא לובש בגדים ירוקים? תום,בנה ותומר,לא במקרה שלושתכם הגבתם לי,שלושתכם מתגייסים טריים,הצבא הוא מרכז חייכם,אתם רואים בזה שליחות חשובה,שחייל נהרג אתם מרגישים כאילו זה מישהו מהשפחה ואני מבין אתכם. אבל אל תתנו לזה לסנוור אתכם,חיים של חייל לא שווים יותר מחיים של אזרח,זאת טעות לחשוב ככה. אני מאוד אוהב את הצבא,לא סתם התנדבתי לשנה וחצי,אני חושב שהצבא הוא האירגון הכי חשוב במדינה והוא מחזיק את המדינה בחיים כבר עשרות שנים. אבל אני חושב שהוא מנוהל בצורה מחפירה. מגייסים ילדים בשביל לתת להם 3 שנים לשמור על מוצבים חסרי חשיבות. נותנים להם לספוג אש בלי יכולת להחזיר. מעטים החיילים הקרביים שבאמת עושים משהו בצבא. יש לי 8 חברים בקרבי ומלבד אחד שממש נקלע לאירוע בלבנון אף אחד מהם לא התקרב למשהו אמיתי,כולם סתם טוחנים שמירות. ושלא תבינו לא נכון. אני לא רוצה שאף אחד יהרג,אבל אם כבר מישהו יהרג,אני מעדיף שזה יהיה כשהוא ניסה לחסוך מוות של אחרים באיזה פעולה מבצעית,שיהרג אחרי שהרג איזה בכיר חמאס,לפחות מהמוות הזה אנחנו משיגים משהו,מה נותן לנו מוות של תושב שדרות שהלך ברחוב? זה רק משרת את האינטרסים של האירגונים,מחזק אותם,נותן להם אור ירוק להמשיך. אני מדבר עם חברים שלי כל הזמן,הם אומרים לי שהם ממש מאוכזבים מהשירות הקרבי שלהם,הם רצו לעזור,לירות על מחבלים,לעצור מבוקשים,ובמקום זה הם סתם טוחנים שמירות,הם היו מתים להכנס לעזה ולעשות מה שצריך. שמעו לכל אחד השקפת עולם אחרת,מה שלכם נראה זוועה לאנשים אחרים נראה לגיטימי וההפך.

למעלה