שוכב על הח
,

Tomer TR

New member
מההההההההה הקשררררררררר

מאיפה אתה יודע למה התייחסתי בתגובה??? חלאס להסיק מסקנות מראש! לא כתבתי שהחיים של X שווים יותר מY וגם לא ההפך, והצורך שלי להגיב לא נבע מזה שהתגייסתי רק לפני כמה חודשים... זה גם לא שהכרתי את צה"ל רק מאז שהתגייסתי אבל מילא. כתבתי כולה "עצוב ועדיף שהשיח יפסק כאן במקום להתדרדר יותר", וזה כי מה שאתה כותב והדעה שלך ברוח ה"לחסל את כולם זה ממש לא בעיה אז יאללה ביתר" לא נראים לי, ואני חושב שאתה צריך ללמוד קצת הסטוריה ואת ערכי צה"ל וישראל לפני שאתה כותב כאלה דברים קיצוניים. שבת שלום

מה מלך מה?

תומר בן אדם מלך זה ידוע. אבל מה קשור מלך עכשיו? מה כי הוא ירד על הדעות שלי והאידיאולוגיה שלי? כי הוא הפך אותי לאוהד ביתר פנאט שלא מבין מהחיים שלו? בחיי לפעמים אתם סתם צוחקים ומכתירים אנשים שפוגעים בלי לחשוב בכלל מה הצד השני מרגיש... לילה טוב ומצחיק שיהיה לך

Z A M i

New member
וואי, חלאס, רן.

מלך כי הוא אמר את מה שחשבתי. וגם הצחיק אותי בדרך, אז למה לא.

כי וואלה זה מעליב

בא בן אדם שלוקח את כל מה שאמרתי והופך את זה לסוג של בדיחה ואותי לסוג של איזה פנאט עלוב. אז לא רק שהוא בעצמו מעליב אותי ואת האינטיליגנציה שלי. את באה ומחזקת אותו ומכתירה לו כתרים כאילו זה לגיטימי מה שהוא עשה. את רוצה תצחקי עלי מאחורי הגב אבל למה לצחוק עלי בפנים? כאילו סבבה אני מבין שהעולם מצחיק אז צוחקים,גם אני בן אדם שאוהב לצחוק. אבל בחיית אנחנו מדברים פה על נושאים רציניים,אני מדבר פה על מוות של חבר שלי,על נושאים שבאמת חשובים לי וכואבים לי. מצטער שאני יוצא כזה "כבד" בערב שישי. אבל וואלה זה לא נעים :\ לא תמיד חייבים לצחוק בקול לפעמים אפשר גם לצחוק בלב. מקווה שהבנת אותי. שבת שלום.

Tomer TR

New member
מזה הוצאת דברים מפרופורציה עכשיו, שמע

זה שרשמתי אללה ביתר זה ממש לא קשור לזה שאתה אוהד ביתר, אני כל הזמן אומר את זה בשביל הצחוקים בגלל התדמית של אוהדי ביתר... לא מאמין תאמין, בקיצור סתם הוספתי את זה בדרך לציטוט כי הדעה שלך היתה נראית עיוורת לדעתי בפני המציאות, כמו שהתדמית שלהם ולא ירדתי עליך ולא שום דבר, אני לא ילד בן 4 או רות המעבולה מהשרשור השני. כתבתי אליך את דעתי על מה שכתבת בדיוק כמו שאתה הגבת אליי קודם... אגב גם לי לצערי יש חברים שנהרגו בצבא, זה לא אומר שאסור להוסיף קצת צחוק כשמביעים דעות, ועוד משהו - אתה מדבר על לרדת/זלזול אז גם זה שאתה כותב משהו כמו "אתם חדשים בצהל, הצבא מרכז חייכם" ועוד בהכללה, זה גם סוג של זלזול והכללה של בנאדם, אז תחשוב על עצמך לפני שאתה סתם מחפש אחרים להאשים שבת שלום!!!

טוב אני שמח שלא זלזלת בי...

וסתם שתדע ממש לא התכוונתי לזלזל בך או בתום או בבנה. לדעתי זה לא יצא מקרי ששלושתכם התגייסתם בחצי שנה האחרונה ושלושתכם הראשונים שהגבתם לי. אולי כי אתם מרגישים יותר קרובים לנושא. זה ממש לא היה בקטע של "יואו אתם צעירים מתלהבים" גם תום וגם בנה משרתות בקרבי ולא יוצאות יותר מדי הבייתה,אם נרצה ואם לא 90% מחייהן כרגע הן נמצאות בצבא. אם אני לא טועה גם אתה באיזה קורס יוקרתי ונמצא רוב הזמן בצבא. אז הכוונה היא "הצבא מרכז חייכם" כי שם כרגע אתם נמצאים רוב הזמן,לא בקטע של מורעלים או משהו כזה. ובאמת שתומר זה ממש לא בקטע של להאשים. אתה יודע אני לא אחד שמחפש אשמים,סך הכל גם אתה וגם זמי אנשים שאני מכיר הרבה זמן ואתם אנשים טובים ומאוד מצחיקים. פשוט לא יודע יצאתי עם הרגשה שאתם עושים ממני צחוק ועוד על נושא שבאמת קרוב לליבי ויש לי בו הרבה מטענים רגשיים. אתה יודע שאני חובב צחוקים וירידות בטעם טוב,פשוט הפעם זה היה לי קצת מעליב כי באתי בראש רציני וחשפתי דברים אישיים והכל. אבל בקטנה עזוב חבל לחפור על זה. לקחתי את רגשות ההעלבות חזרה :) שבת שלום...

Tomer TR

New member
סבבה אחי שיהיה בכיף לכולנו

הכל טוב וזה מה שחשוב! סופשבוע נעים (צריך לגוון) :)

חבל שאתה מתקיף אותי

אני לא התקפתי אותך. אוקי אז חשבתי שהגבת לי ביחד עם תום ובנה,אולי בגלל שקראתי את ההודעות שלהן אחת אחרי השנייה אז חשבתי שאתה איתן. טעיתי אוקי,למה להתקיף ולכעוס? תאמין לי שאני יודע מספיק היסטוריה,ערכי צה"ל וכו... חבל שאתה יוצא בהכללות של "יאללה ביתר" שים לי גורמט על הצוואר ותשייך אותי לקטמונים וזהו. אני קצת יותר מזה תומר. הדעות שלי אולי קצת קיצוניות אני מודה. אבל אולי כי עברתי דברים בחיי? איבדתי חבר שגדל איתי מהמעון רק בגלל שהממשלה המטומטמת הזאת יצאה מחברון. איבדתי הרבה אנשים שהכרתי בגלל החלטות מטומטמות. ואני חושב שלצאת מעזה הייתה החלטה מטומטמת. אני חושב שכל ה"מצב ביניים" הזה של העשרים שנה האחרונות הוא הטעות הכי גדולה שעשתה המדינה מאז הקמתה. מה יוצא לנו מזה? אנחנו מתקרבים לשלום? אנחנו מונעים אבידות? אז עכשיו זה לא פיגועי תופת זה "רק" קסאמים על שדרות,מה קרה שמתפוצצים בלב תל אביב המדינה יודעת יפה לזעוק ולהפגין ולרוץ לכיכר,ושנופלים קסאמים על שדרות? להההה בקטנה כולה אנשים נידחים בדרום במצב סוציואקונומי ברצפה. הקיצינות שלי לא באה מהבורות תומר. הקיצוניות הזאת באה כי נשבר הזין,כמה אפשר לספוג לספוג לספוג ולא לעשות כלום? לדבר עם אבו מאזן לדבר עם אבו עלי,מה אנחנו משיגים מכל הדיבורים האלה? אבו מאזן לא יכול לנהל גן ילדים למה הוא חושב שהוא יצליח לנהל את החמאס והפתח? אני לא אומר "קיל וום אול" תאמין או לא אבל אני מעדיף 2 מדינות ל2 עמים הרבה לפני טרנספר. אבל לעשות,לקבוע גבולות מסודרים ולגמור עם זה,מצידי לוותר על הבית שלי,לוותר על כל השומרון,אם זה אומר שיהיה שקט במדינה הזאת באלפי הדורות שיבואו אחרי אז לט איט בי. ואם גם זה לא מספיק? אז אנחנו נצטרך לעשות כאן סדר. מה קרה שלארה"ב עושים פיגוע הם יודעים יפה מאוד לבוא ולנקות. למה אנחנו לא יכולים? אולי אנחנו נאורים מדי. עדיף לחיות מכוער מאשר למות יפה. תחשוב על זה.

Tomer TR

New member
לא התקפתי ולא אמשיך כי זה לא יגמר בחיים

כמו שכתבתי בהתחלה "עצוב ועדיף שהשיח יפסק כאן במקום להתדרדר יותר" אל תשכח שאתה לא לבד, כולנו חיים במדינת ישראל וחווים חוויות דומות או משותפות, לכן יכול להיות שגם אחרים ממך המביעים את דעתם חוו לצערם מות אנשים קרובים בצבא (לא עלינו, חוויתי בעבר לצערי). זה לא אומר שבגלל זה עלינו לרדת לדעות קיצוניות - להפך, עדיף לשבת ולחשוב בהגיון בריא ועם דעה ממוקדת מה עושים ואיך ממשיכים. ערב שישי עדיף לצאת להנות במקום כל זה שבת שלום

אין שום רע בלדון על דברים

וגם אם לא נגיע להסכמה גורפת אני עדיין נהנה לדון על דברים שלא כל כך יוצא לי לדון עליהם ביום יום. ובהנחה שנפרד כידידים לאחר הדיון אז אין בזה רע. אבל אם אתה מעדיף לא להמשיך זה בסדר. רק רציתי להבהיר דבר אחד. לא הפכתי קיצוני ביום. זה תהליך ארוך. וגם "קיצוני" זאת מילה קיצונית. צריך לקחת הכל בפרופורציה. ביחס לחברים שלי אני בכלל לא קיצוני,אני נחשב מתון,חברים שלי ביחס למתנחלים מעפרה נחשבים מתונים,מתנחלים מעפרה ביחס למתנחלים בחברון נחשבים מתונים,וכן הלאה וכן הלאה. עצם זה שאני מעדיף שלום מטרנספר כבר הופך אותי לקיצוני לייט. שמע אני חי בשלום עם הדעות שלי. עצוב לי שאנשים כאן בפורום לא מוכנים לקבל דעות שהן לדעתם קיצוניות. תראה מה אתה ותום ובנה רשמתם לי רק בגלל שאמרתי את דעתי. אנחנו חולמים על דו קיום אבל אפילו דו קיום ביניינו לבין עצמנו אנחנו לא מצליחים להשיג :\ אין לי בעיה לשבת ולחשוב בהיגיון,אבל נראה שההיגיון עד עכשיו לא הוביל אותנו להישגים מרשימים. וקשה לנהוג בהיגיון כשהצד השני לא פועל בהיגיון ובמוסריות. לדעתי מהלכים מתונים כמו שעשינו עד היום לא הובילו אותנו לשום מקום וגם לא יובילו אותנו לשום מקום. צריך לפעול בדרך קיצונית לכאן או לכאן,לא איכפת לי לאן אבל העיקר שתגמר כבר המציאות המחורבנת הזאת. אני כבר יוצא לבלות
(אם טיול לילי עם חברים דתיים ברחבי הכפר נחשב בשבילך בילוי) שבת שלום

t o o s h a

New member
הצבא הוא משפחה - המדינה היא משפחה

אין בכלל עליונות בחיים של מישהו. מוות זה מוות. לא משנה אם זה אזרח או חייל. החיילים הם משפחה, אך גם אנחנו, כיהודים שחיים במדינה הזאת, צריכים להרגיש משפחה. ואם כבר - אני חושבת שהתבלבלת קצת: אמרת שאתה מעדיף שימות חייל בפעילות מבצעית מאשר בנדם שרק יצא לקנות חלב בשכונה. ומה ההבדל? שחייל כאילו "לוקח את הסיכון" שהוא ימות בזה שהוא לוחם ביחידה קרבית? ומה, בגלל שהצבא מנוהל דפוק חיילים צריכים למות כעונש לצבא? אני חושבת שלא חשבת על זה מספיק לעומק ובצורה שקולה. חיים של חייל שווים לחיים של אזרח, ואני חושבת שפשוט רצית להדגיש את העובדה שחיים של חייל הם לא מעל חיים של אזרח, וברח לך קצת לקיצוניות.

זאת פחות או יותר הייתה הנקודה

ניסיתי להגיד שחיים של חייל לא שווים יותר מחיים של אזרח,כל החיים של כל האזרחים במדינה שווים. מה שכן ניסיתי להבין וכנראה לא כל כך הבינו אותי. שאם כבר מישהו נהרג,אז עדיף שהמוות שלו יתרום לנו משהו,שבזכות המוות שלו נשיג משהו,שבזכות המוות שלו הרגנו משגר רקטות קסאם שהיה הורג יומיים אחר כך מישהו בשדרות. עדיף למות בהתקפה ולא בהגנה. כמובן שאין קשר לזה שחייל "לוקח את הסיכון" בזה שהוא ביחידה קרבית והכל,הרי יש חיילים שאפילו לא בוחרים להיות בקרבי ופשוט מגייסים אותם. אתן דוגמא,יש מולך זוג תאומים זהים,את לא מכירה אותם,אומרים לך שאת חייבת להרוג אחד מהם,תאום א' ימות ולא יתן לך כלום,תאום ב' ימות וישאיר לך 10,000$,את מי תעדיפי להרוג? אז בדיוק זה מה שניסיתי להסביר,מוות של אזרח בשדרות לא יתן לנו כלום,מוות של חייל שהרג מחבל לפני שהוא מת כן נותן. ברור שאני מעדיף שאף אחד לא ימות,אבל אם כבר אז אני מעדיף ככה. אבל מה זה משנה? כל כך והעדפות שלו,זה כמו שסביר להניח שאדם שמאלי קיצוני היה מעדיף שאני(מתנחל) אמות בפיגוע מאשר אדם שמאלי קיצוני אחר מהעיר שלו. אני לא חושב שזאת זוועה,זאת ההעדפה שלו וזכותו להעדיף את זה.

mooshki

New member
אתה עושה השוואות מטורפות לאללה

זה ממש דוחה, וכדאי שתפסיק.

את לא חייבת לקרוא

זה דיון וזאת דעתי. מטורף או לא מטורף,דוחה או לא דוחה,זאת דעתך. אבל עם כל הכבוד אני לא אסתום בגלל שזה דוחה אותך מצטער...

mooshki

New member
לא אמרתי שתעשה את זה בשבילי

זה יותר בשבילך. אתה חוצה גבולות שאני במקומך לא הייתי חוצה. אפילו רק למען הטעם הטוב. אתה אומר דברים שאתה לא יודע אם הם נכונים ועושה השוואות שאין להן שום בסיס. תחשוב לפני שאתה כותב. האורך של ההועה לא עושה אותה לטובה יותר, אנחנו אמת קוראים את מה שאתה כותב ומבינים מה שאתה חושב, ואתה לא יוצא מזה טוב. וזה אפילו לא היקר. איך אתה מתחיל לחשב מי אתה מעדיך שימות ולמה? תבין את האבסורד שבבסיס העניין. אותי אישית זה דוחה, ומעצבן, אבל לא בגלל זה ביקשתי ממך שתחשוב שוב.

הדעות שלנו מאוד שונות אחת מהשנייה נעמה...

ואולי בגלל זה ההשוואות שלי כל כך נוראיות והדעות שלי כל כך קיצוניות וכו וכו וכו... באותה מידה אם את היית מתחילה לדבר על פינוי הבית שלי או חילוק ירושלים אז אני הייתי יכול לחשוב כמוך עכשיו לא? אה בעצם שכחתי,כשימני קיצוני משמיע את דעותיו זה דוחה ומעצבן. כששמאלני קיצוני משמיע את דעותיו זה נאור ומתקבל. בתכלס נעמה לא מעניין אותי מה אתם חושבים עלי ואיך אני יוצא. נפתח פה נושא ואני אומר את מי שיש לי להגיד. אם מישהו בפורום יחשוב שבעקבות מה שכתבתי אני בן אדם פחות טוב או פחות מוסרי זאת לגמרי בעיה שלו. ולגבי איך אני מתחיל לחשוב מי עדיף שימות ולמה? אולי כי אני חי במדינת ישראל? אולי כי זאת המציאות שלנו? אולי כי ברגע ששרון הוציא את צה"ל מעזה הוא בעצם החליט מי יחייה(חיילים) ומי ימות(תושבי שדרות) נכון שזה נושא כאוב ומזעזע אבל אני מרגיש מספיק בגרות נפשית לדבר עליו. ואם זה דוחה ומעצבן אותך,אל תגיבי לי ואל תדוני איתי על זה. אני לא מבין מאיפה יש לך את החוצפה לבוא ולהטיף לי פה מוסר על מה אני צריך לדבר ועל מה לא. להעביר ביקורת על ההודעות שלי "האורך של ההודעה לו עושה אותה לטובה יותר" "תחשוב לפני שאתה כותב" מה הקשר לנושא בכלל? יש פה דיון,אם את רוצה תשתתפי בדיון,ואם את לא רוצה אז אל תשתתפי,אבל בחיית מה באת לי פה בתור היועצת לענייני חיבור? תאמיני לי שאני לא סתם מבזבז את הזמן שלי על לכתוב דברים שאני לא יודע אם הם נכונים ועושה השוואות בלי בסיס. שוב אולי זה לדעתך המלומדת. אבל אני עושה שיעורי בית לפני שאני ניגש לכתוב משהו. אני יודע שמאז שצה"ל יצא מעזה נהרגו חיילים בעשרות אחוזים פחות ומאידך נהרגו אזרחים בעשרות אחוזים יותר,לפחות באיזור רצועת עזה. וההשוואה שאני עושה שעדיף לי שחייל ימות ויקח איתו בדרך מחבל מאשר שאזרח ימות ולא יקח איתו בדרך כלום היא השוואה הגיונית ומתקבלת,אולי בגלל שמדובר פה על מוות של חייל זה מזעזע אתכם,אבל אם לרגע הייתם מסירים את המחיצות הרגשיות ומדברים לעניין במקום להזדעזע הייתם מבינים שזאת המציאות שאנחנו חיים בה ואין מה לעשות בנידון. בקיצור: אם את שוב מתכוונת לרדת עלי ועל הכתיבה שלי ולספר לי כמה אני מזעזע ודוחה אותך תחסכי את זה ממני. זאת הדעה שלי וזאת צורת ההתבטאות שלי והיא לא תשתנה לא משנה מה תכתבתי וכמה תכתבי. אם את מתכוונת לדבר תכלס על הדיון את מוזמנת ותנסי לשמור על טונים יפים ומקובלים. שבת שלום.

mooshki

New member
אם לא משנה לך מה אחרים חושבים

על מה שאתה אומר ולא מעניין אותך מה הם כותבים ומה דעתם, זה לא דיון. אתה לוקח דברים אישית כאילו שמישהו מנסה לפגוע בך כשאומרים דברים שהם ההפך המוחלט ממה שאתה אומר. זה לא ככה. דיברתי על מה שאמרת, ולא על איך שאמרת. לא מזנה אם היית מנסח את זה בצורה פחות פוגענית או קצרה יותר, מה שאמרת זה מה שאמרת. דיברתי על אורך ההודעה שלך כי זה נראה כאילו אתה מנסה להסוות את הדברים הנואיים שאמרת בהרבה מילים, ואי אפשר להסתיר את זה. אני לא אתחיל להסביר לך מה דעתי הפוליטית כי זה לא ישנה כלום ולכן אני אחסוך אנרגיות. אני רק אומר לך, שמציאות היא משהו שמתמודדים איתו, ואם היא לא לרוחנו - עושים את כל המאמצים לשנות אותה, ולא מנסים לחשב מה פחות רע. החיילים שלנו הם גם אזרחים, והם בהחלט אזרחי העתיד. מה שהם עברו ועוברים בעזה ובכל מקום אחר שהם רואים את הזוועות האלה, כל החברים שלהם שנהרגים, זה הולך איתם לכל מקום אח"כ. זה לא עובר להם כשהם יוצאים מהמסגרת הצבאית. וגם כל מוות של אחד מהם והסבל שלהם "למעננו", הוא כאב גדול לא פחות ממוות של אזרחים, או בכלל. לחיילים האלה יש שמות ומשפחות, זה שהם נלחמים למעננו (וזה לא משנה כמה קרביות יש בהם, כמה רוח לחימה וכמה רעל) זו חובה. לאף אחד מהם לא מגיע למות וזה לא משנה כמה מחבלים המוות שלו שווה. זה לא עושה את החיים שלנו קלים יותר. הקיצוניות נשארת שם גם אם חלק מהם מתים, והאסונות כאן אצלנו גם נמשכים. רע לנו ורע להם ומי מת ולמה... זה לא משנה כלום.

לא אמרתי שלא איכפת לי מה אחרים חושבים

אמרתי שלא איכפת לי מה אחרים חושבים עלי ולא אני לא נפגע כשאחרים חושבים אחרת ממני. אני שמח שיש אנשים שחושבים אחרת ממני ואפשר לדון איתם כי אם כולם היו חושבים כמוני העולם היה מאוד משעמם. אני נפגע כשאנשים מזלזלים במה שאני כותב,הופכים דברים שאני כותב לבדיחה,או במקום להתייחס לתוכן מתייחסים לדברים שמסביב(הודעה ארוכה,שגיאות כתיב,חופר בלה בלה בלה) כי אני יודע שאני בחיים לא אזלזל בדברים שמישהו כותב לי,גם אם הם לא נראים לי,גם אם אני חושב שהם לא נכונים ולא מדויקים,אני נותן כבוד מקסימלי לאדם שדן איתי ואני מצפה שיתייחסו אלי בהתאם. ולהגיד שאני מנסה להסוות דברים קיצוניים בכך שאני כותב הודעות ארוכות זה בדיוק הזלזול שאני מדבר עליו. אני כותב הודעות ארוכות כי ככה אני כותב,ככה גדלתי לכתוב,אני פחות תמציתי מאחרים,מה לעשות,אבל זה ממש לא אומר שיש כאן כוונה נסתרת או תחמנות כלשהי. ובנוגע לנושא עצמו. שוב אני אגיד,אני לא אומר שמוות של חיילים עדיף על מוות של אזרחים. אמרתי גם לבנה ואגיד גם לך,לי אישית יותר עצוב שחיילים מתים,כי אני במערכת ואני חייל והחברים הכי טובים שלי חיילים. המציאות לא לרוחי ולא לרוח אף אחד. מנסים לשנות? מצטער שאני פסימי,מספיק עמדתי בצמתים והלכתי להפגנות בשביל לגלות שאני גרגר חול קטן בארגז חול ענקי. וגם הפתק שאני שם בקלפי הוא טיפה בים. יש אזרח פשוט אחד במדינה שבאמת הצליח לשנות משהו בהיסטוריה וקוראים לו יגאל עמיר(וחלילה שלא תסיקי מהדברים שאני שאני תומך בו או משהו כזה) והדרך שבה הוא שינה היא לא דרך של אדם שפוי. כל שאר האנשים הפשוטים שניסו כל מיני דברים קיצוניים כמו ברוך גולדשטיין,טלי פחימה וויקי כנפו נשכחו מהר מאוד ושום שינוי משמעותי הם לא עשו(ותנועת כח של תומכי כהנא היא לא משהו משמעותי,כולה כמה עשרות אלפי אנשים משוגעים שלא יצליחו לשנות כלום,הם לא מצליחים אפילו להכנס לכנסת בחירות אחר בחירות וגם אם יצליחו להכנס עם 2-3 מנדטים זה לא יעזור להם) אני לא מאמין שאצליח לשנות משהו,ראש הממשלה אני לא אהיה וגם לא חבר כנסת. המציאות היא מה שהמדינה המזוכיסטית הזאת בחרה. ואין לי שום יכולת לשנות את זה...רק להתפלל שיהיה כאן יותר טוב...

../images/Emo85.gifזו המציאות שאתה חי בה רן

לא המציאות שאני לפחות חיה בה בחיים אני לא אעז בכלל לבחור בין מי ימות למי לא... וגם לך רן, אני מצטערת נורא לומר לך, אין את הזכות הזאת בכלל.. "ברגע ששרון הוציא את צה"ל מעזה הוא בעצם החליט מי יחייה(חיילים) ומי ימות(תושבי שדרות)" זה אולי אחד הדברים הכי חסרי רגישות שקראתי מכל התגובות שלך(אחרי כמובן הבחירה בין מוות של חייל או תושב שדרות, ואחרי הבחירה בין 2 תאומים). ההתנתקות מבחינתי היתה כדי לתקן את הטעות שבכלל חיו במקום הזה אנשים וגם כדי לקדם משהו.. . אפחד לא החליט שימותו יותר תושבי שדרות ופחות חיילים..אני אפילו לא יודעת איך להגיב לך.. רן, באמת שב"דיון" הזה עברת לטעמי כל גבול אפשרי

למעלה