ציטוט-תגובה
"מדינה לא יכולה לשלוח מאות משפחות להקים ישובים, לגור שם ואחרי 30 שנה לקום יום בהיר אחד ולזרוק אותם לכלבים רק כדי שיהיה כסת"ח משפיק גדול לישבנו המפואר של שרון (ולכולם ברור שבלי הכסת"ח הזה הוא היה עף לכלא על שחיתויות). אם היינו יודעים מראש מה יהיה מצב המגורשים שנתיים אחרי הגירוש אף אחד, כולל שמאלנים מוצהרים, לא היה נותן לזה לקרות כי זאת פשוט בושה איומה למדינה ומחדל שאי אפשר לתאר.. וזה עוד לפני שהתחלתי לדבר על ההשלכות הבטחוניות שכוללות פצמרים על ישובי עוטף עזה, חימוש החמאס והיכולת להחזיק בגלעד שליט בשטח הרצועה מעל לשנה." תלכי 60 שנה אחורה ותראי מה תושבי צרפת ופולין נאלצו לעשות כדי שיהיה שלום ותסתיים מלחמת העולם. ברור שיותר קל לי להגיד שהייתי עושה זאת גם אם הייתי יודע מראש את המצב עכשיו כי אני לא המפונים אבל זה הרי הקטע- שלי ולמפונים אין שום קשר ומכנה משותף. המפונים מוכנים להקריב את עצמם ואת ילדיהם בשביל אדמות ואני לא יכול לתפוש כזה דבר. רוב המפונים קובעים כי יש להם זכות אבות על המקום הזה ולי בכלל לא אכפת מה היה כאן לפני 3000 שנה וגם אם כן אף אחד לא יכול להוכיח לי בוודאות שבני ישראל היו כאן ראשונים. בושות במדינה הזאת לא חסר גם בלי קשר למפונים ויש הרבה הרבה הרבה כאלה שהמדינה מתאכזרת אליהם הרבה יותר ולכן אני לא רואה את מצבם של המפונים כחריג ונדיר במדינה- כמה שזה עצוב לומר זאת. בקשר להשלכה הביטחונית, סטטיסטית, יותר בני אדם נהרגו לפני ההתנקות מאשר אחריה. המתנחלים שחיו שם היו תחת אש כלהזמן והחיים שם לא רק שהם לא היו בטוחים, הם היו מסוכנים. "הרצועה נכבשה ממצרים. מצרים לא הסכימו לקבל את הרצועה כשהחזרנו את סיני. למה? כי להם היה מספיק שכל לא לקלוט את כל הפליטים שם. ברגע שכבשנו את השטח במלחמה השטח הוא שלנו! בדיוק כמו רמת הגולן. אז נכון שיש לנו אחריות בסיסית על תושבי המדינה שאינם אזרחים אבל מכאן ועד לעזוב את השטח יש הבדל עצום! זה כמו שראש העיר שלי ייתן לי להקים מדינה בבניין שלי כי אני יורה על השכנים. " הסיבה היחידה שהחזקנו בשטח הזה היא כדי שבעתיד יהיה לישראל קלף מיקוח במו"מ עם הפלסטינאים וזה נכון מאוד שאריאל שרון ידע שהמתנחלים שהולכים לשבת שם קרוב לוודאי ייאלצו לעזוב בעתיד- אבל מצד שני כולם ידעו זאת . "תושבי המדינה" שחיו שם כלל לא רצו לחיות במדינה הזאת והם היו שם רוב! למה לעזאזל שנרצה שיהיה לנו שטח עם אזרחים שרוצים להרוג את האזרחים היהודיים שלידם? למה שנסכן כל כך הרבה חיילים- ילדים בני 18- בשביל קבוצת משפחות פנאטיות שיכולות לחיות במקום הרבה יותר בטוח ? ההשוואה שלך עם ראש העיר היא מגוכחת וכ"כ לא קשורה למציאות שאין לי בכלל איך להגיב עליה. "במקום לטפל בטפילים אנחנו נותנים להם עץ שלם להרוס. יכול להיות שמלכתחילה היישיבה בעזה הייתה טעות, אבל ברור שאחרי שיהודים יושבים שם 30 שנה זאת טעות הרבה יותר גדולה לפנות את היהודים משם! ותסלחי לי אבל למה לא לעשות ההפך?? למה לגרש יהודים, שהפריחו את השממה כנגד כל הסיכויים ונתנו את כל חייהם למען המדינה, מותר לגרש וערבים, שהטובים בניהם פסיבים, השאר פשוט רוצחים ממדרגה ראשונה, אסור להזיז מטר?!!? תושבי הרצועה הם עמלק! הם היחידים שהעזו לתקוף את עם ישראל והראו לכל אוייבנו כמה אנחנו חלשים ובורחים עם הזנב בין הרגליים. לפני זה לבנון לא העזה להרים עלינו אצבע." היינו מדינה חזקה. בחרנו להיות חלשים. מדינה מטומטמת כבר אמרתי? " לאן את רוצה בדיוק לגרש אותם??? יש לך מושג באיזה צפיפות אוכלוסין מטורפת הם חיים בעזה?? ליהודים יש עוד המון מקום להתפתח בארץ ולהם עם המטר מרובע שלהם את עוד רוצה לצמצם אותם? בשביל מה? ונניח שהיית מגרשת אותם לכיוון עזה, אז לא היה להם הרבה יותר קל לשלוח טילים על המתנחלים? היהודים האלה לא נתנו את חייהם למדינה, פשוט האמונה שלהם כ"כ עיוורת ופנאטית שהם לא יכלו לראות כמה ההתיישבות במקום הזה חסרת שחר בניגוד לאלו שהיו חכמים ותרמו בדיוק כמו המתנחלים למדינה והתיישבו בגליל. את לא מבינה שאם נהיה מדינה נפרדת מעזה אז יהיה אפשר באמת לנהל מגעים של שלום כי יהיה עם מי, ואם לא יהיה עם מי אז תהיה לפחות מטרה מוגדרת למלחמה. הרבה יותר קל להלחם במדינה מאשר בעם שנלחם מלחמת גרילה וראינו זאת טוב טוב בקיץ שעבר. גם עכשיו לבנון לא מעיזה להרים עלינו אצבע. להזכירך אנחנו פתחנו במלחמת לבנון השנייה. חיזבאללה לא ציפו בכלל למלחמה וראו בפעולתם עוד מעשה כדי לפגוע באויב הציוני. "היינו מדינה חזקה. בחרנו להיות חלשים. מדינה מטומטמת כבר אמרתי? " חבל שבגלל שהמדינה שלך שוחרת שלום את רואה אותה כחלשה. אלו דיבורים של עריצים וגנרלים כוחניים. גועל נפש.