שוכב על הח
,

../images/Emo85.gifאת מעצבנת אותי עם

העדיף שערבי ימות מאשר יהודי.. זועזעת קשות אומנם אבל לא פחות זיעזעת.. את לא יותר טובה מאפחד. ולא רק ערבים הם רוצחים יש המון יהודים כאלה אז די לזיין תשכל כאילו "העם הנבחר" (עלק) הוא יותר טוב מכולם

../images/Emo85.gifאני בהלם

אתה עושה לעצמך עוול עם התגובות שלך.. אני באמת לא אכנס לזה כי זה יהיה אדיוטי למדי, אני רק אומר ששום חיים של בן אדם אחד לא שווים יותר או פחות מחיים של בן אדם אחר... אם אתה מעדיף שחייל ימות במקום "ילד בן 18" משדרות(כאילו החיילים הם לא בטווח הגילאים של 18-21), אז אתה בן אדם אטום אין לי מילה אחרת להגדיר אותך.. שתהיה לך שבת שלום תישן טוב הלילה על הכרית בזמן שהחיילים ישמרו עלייך..

נשמת

New member
WTF

"אני מעדיף שיהרג חייל בפעילות מצבעית בעזה כשהוא רודף אחרי מבוקש של החמאס. מאשר ילד בן 18 משדרות שכל חטאו היה ללכת לקנות חלב במכולת. אני מעדיף שימות חייל בהתקפה עם הראש מורם. מאשר אזרח בשדרות במגננה עם הראש באדמה."
אוקיי... אני בשוק. איך הגעתם למצב שאומרים מי עדיף שימות?

אוקי עדי אני אענה לך על הכל כאן...

עשית פה וואחד פיצוליישן אז נסכם הכל כאן: "שאם כבר מישהו נהרג,אז עדיף שהמוות שלו יתרום לנו משהו,שבזכות המוות שלו נשיג משהו,שבזכות המוות שלו הרגנו משגר רקטות קסאם שהיה הורג יומיים אחר כך מישהו בשדרות." ההיגיון פשוט,אם כבר שחייל שלנו צריך למות,אז לפחות שיחסוך מוות של אחרים. ההשוואה למחבלים מתאבדים לא נכונה,כי מחבלים מתאבדים הורגים אזרחים לפני שהם מתים,אני מדבר על הריגת מחבלים עם דם על הידיים,עם נשק ביד. זה ממש לא כמו כהנא במערת המכפלה. מוות זאת לא הדרך להשיג דברים,אנחנו לא בחרנו בדרך הזאת עדי,מצידנו לחיות בשלום ומי צריך צבא בכלל,הם אלה שבוחרים בדרך הזאת,אנחנו רק מגנים על עצמנו,האם מוות היא דרך להשיג דברים במציאות שלנו? לפעמים כן. להרוג מבוקש של החמאס שאחראי למותם של עשרות אזרחים תמימים זה מוות שיכול לחסוך בעתיד עוד מלא פיגועים. תהרגי אחד שלהם ותחסכי 50 לעתיד שלנו. עצוב אבל זאת המציאות. "מהם,תאום א' ימות ולא יתן לך כלום,תאום ב' ימות וישאיר לך 10,000$,את מי תעדיפי להרוג?" הכסף הוא לא האישו כאן. זאת הייתה דוגמא לשם הדוגמא,תחליפי את הכסף בדבר אחר אם זה מה שמפריע לך. וכמו שאמרתי בדוגמא את חייבת להרוג אחד מהם,אם את רוצה להוסיף לדוגמא אקדח לרקה את מוזמנת. היית בוחרת למות ולא להרוג מישהו אחר? אז את מיעוט בעולם מה אני אגיד לך. בואי נציג לך את הדוגמא בצורה אחרת. את ראש הממשלה,מודיעים לך שיש מחבל שעומד לשגר קסאם בעוד 2 דקות לעבר בית בשדרות ובוודאות הוא יהרוג אזרח. ויש לך אפשרות לשלוח חייל שיהרוג אותו,אבל אותו חייל ימות אחר כך מאש צלפים. אז או שאת נותנת למחבל להרוג את תושב שדרות ולהמשיך לחיות(ואולי הוא יהרוג עוד בעתיד) או שאת הורגת את המחבל,מאבדת את החייל,אבל מבטיחה את חייו של תושב שדרות. אני לא יודע מה את היית בוחרת. אני הייתי בוחר באפשרות ב' ולא בגלל שחייו של החייל שווים פחות מחייו של האזרח. דווקא בגלל שהם שווים,ולכן עדיף לי "לוותר" על זה שיקפח חיים של מחבל ואולי ימנע מוות נוסף בעתיד. את צודקת שזאת בחירה קשה,את צודקת שזה נשמע מזוויע,אבל שוב זאת המציאות,ולפעמים מצבים כאלה קורים באמת. ואם את רוצה את הדוגמא הכי טובה מהחיים. מלחמת לבנון השנייה. מה את חושבת שכשיצאנו אליה לא ידענו שיהיו הרוגים? ידענו. אבל זה היה השיקול של לתת להם להמשיך להרוג אותנו לאט לאט בטיפטופים. או לצאת למלחמה,לאבד 100 אזרחים וחיילים אבל לחסוך 300 בחמשת השנים הבאות. שוב,בחירה מאוד כואבת,אבל בחירה נכונה. אי אפשר לבחור ב"שאף אחד לא ימות" כי האופציה הזאת לא קיימת. אם את לא נכנסת ללבנון,נסראללה ממשיך להפגיז את קרית שמונה ועכו וחיפה. ונסראללה בניגוד לפלשתינאים לא רוצה שום דבר מישראל,לא שטחים ולא שבויים. הוא רוצה להרוג,וכל עוד הוא חי ויש לו אירגון צבאי תחת חסותו הוא ימשיך להלחם בנו. מציאות כואבת ומתסכל אבל זאת המציאות. וזה גם עונה לך על השאלה של "איך הגענו למצב שאנחנו מדברים על מי עדיף שימות" ולגבי הספר את מוזמנת לברר לי את שמו ואני אשמח לקרוא אותו

צר לי באמת שצר לי

את מה שהיה לי להגיד לך כתבתי לך בהודעה למעלה. מעבר לזה אין לי מה להגיד. אני רק מקווה שלמרות שהדעות הפוליטיות שלי מזעזעות אותך תדעי לעשות את ההפרדה ולא תנתרי לי טינה על כך גם בחיים. גם אני מזדעזע לפעמים מאנשים שמוכנים לפנות אותי מהבית ולהחזיר את ירושלים לערבים,אבל אני לא נותר להם טינה על כך כי סך הכל זאת הדעה שלהם ואני מכבד אותה.

../images/Emo85.gifאני לא בן אדם שנוטר טינה

אין לי זמן לדברים כאלה..זה ביזבוז אני פשוט קצת מזועזעת זה הכול..יעבור לי:)

תומע79

New member
יו זה פשוט נוראי.

ואין לי דרך אחרת להגיד לך את זה אתה פשוט נוראי. הדעות שלך מגיעות למצב כ"כ קיצוני שזה מפחיד. אתה עושה פה השוואות מטורפות ומחרידות. איך אתה בכלל יכול להגיד דבר כזה,שעדיף שיהרג חייל ויחסוך מוות של "אנשים תמימים בשדרות" חלילה,לא שאני מזלזלת באנשים בשדרות אבל שאתה מעדיף שימות חייל אחד בגלל שהרג משגר רקאטות ,מאשר אזרח תמים ?! אם החייל הזה ימות,וגם החבר שלו ימות ,וגם החבר של החבר שלו ימות,כי כולם הרגו משגר רקאטות והגנו על האזרחים בשדרות,אז מי ישמור לך על התחת ?! ועוד אתה,שגר באיזור לא מי יודע מה שקטן,כן? זה פשוט נוראי שאתה מוריד בערך החיילים בצורה מטורפת. אני,שאני הולכת להתגייס לקרבי,כואב לי לשמוע כל פעם אנשים מדברים בצורה כזאת..אתה ממעיט בערכם ובעבודתם של כל החיילים הקרביים. או על המשפט שלך מקודם.. "לא לשבת ולטחון שמירות במחסומים" אז מי יעשה את זה מי?? מי אם לא הקרביים יעשו את זה?!? זה פשוט זלזול,תסלח לי,אבל אתה פשוט מזלזל פה בקרביים. וזה פשוט זוועה לזלזל במי ששומר לך על התחת. ובוא נעשה סדר קטן. "אני לא אומר שלא צריך לשמור,ברור שצריך,אבל אני ראיתי בסיסים בחיי ואני ראיתי מוצבים,אני יכול להגיד לך חד חלק שעל חצי מהמוצבים ששומרים חיילים קרביים יכולים לשמור גם ג'ובניקים עם פרופיל 64 ומעלה שעשו טירונות 02 או 03 ויודעים לתפעל נשק." בדר"כ בחור שיש לו מעל פרופיל 64 ,הוא יהיה בקרבי.. ואין ג'ובניקים שעושים טירונות 03. הם עושים 02. ואני לא מסכימה איתך שאתה אומר את זה,בכלל לא מסכימה איתך..כי אני רואה את אח שלי,שעשה טירונות 02 ,ואולי הוא חייל מצויין וחייל נהדר,אבל אני לא חושבת שברגע שיעמידו אותו במוצב,וחלילה יבוא מחבל,הוא יהיה מוסמך ומוכן להתקלות איתו. צריכים הכנה לפני זה,ואת ההכנה הזאת עוברים החיילים הקרביים.. אז תפסיק לזיין בשכל ולחשוב תמיד שאתה צודק ותמיד שתאה יודע הכל,זה כ"כ מרגיז לשמוע אותך מדבר ככה ואני נשבעת לך שאם הדיון הזה היה מתקיים פנים מול פנים,והייתה לי את האפשרות,הייתי פשוט מסובבת את הגב והולכת,כי זה פשוט נוראי לשמוע כל מה שאתה אומר פה.

...

מצטערת על ההתפרצות באמצע הדיון הסוער הזה... אבל קראתי כבר כמה פעמים שאת מתגייסת לקרבי. אפשר לשאול לאן?

nini6

New member
תבדוק מתי מתו

פחות בני אדם, לפני או אחרי ההתנתקות .אין לזה שום קשר לאיזה דם שווה יותר או פחות (לעשות העדפה בעניין הזה זה דבר חולני).

מה יהיה איתך יוני?

אף אחד לא מכניס פוליטיקה לפורום הזה. למה את כן? את לא יכולה להעלות את המודעות בלי להכנס לפוליטיקה.

שחוררר

New member
אוי שקט.

היא מעלה מודעות. היא לא ביקשה שתבחרי צד, את יכולה לקרוא ולהבין או לקרוא ולהתעלם. אתם פשוט לא מבינים איזה נושא רגיש זה, קצת כבוד.

מבינה או לא מבינה את רגישות הנושא,

הוא לא קשור בשום צורה לפורום הזה, ואי אפשר להעלות אותו מבלי לצפות להכנס לויכוחים פוליטיים. זה נושא שהדעות לגביו חלוקות מאוד וזו לא הפעם הראשונה שנפתחות פה הודעות בנושא ע"י יוני. זה לא לגיטימי ולא מתאים בשום צורה לפתח פה דיון עליו, לדעתי. חוץ מזה - לנסח את ההודעות שלך בצורה קצת פחות מתנשאת מ'אוי שקט' רק יועיל, איתן.

שחוררר

New member
אור מתוקה שלי,

יש לך בעיה איתי !? כואב לך משהו?! ההערות הפוגעות והמעליבות שלי והביקורתיות הכ"כ קשה שלי גורמת לך להתפוצץ!? אוי מסכנה... על הזין שלי. גם כן את שבועות פותחת עליי פה תסתמי אותו ומהר, אין פה מישהו ששם אותך אחראי על משהו, לכי תשגעי למישהו אחר את השכל ותפסיקי לעשות לי פה סדרת חינוך, לפני שאני אעשה לך אחת. וחבל לך על הזמן איזו אחת. עופי לי מהפנים, לפני שנאי מתחיל במאת להתעצבן. אני לא חבר שלך ואת לא שלי- סאלמת.

למעלה