שונאת "כאלו שאין להם"?כנראה שהבעיה אצלי ..

sweetdreams

New member
את מתעסקת כ״כ בזוטות, אבל בסדר, מותר לך..

בשלב זה בחייך עדיין מותר לך לחשוב ככה. גם כי את עדיין לא יודעת טוב יותר, ואת כנראה גם לא תדעי טוב יותר עד שתהיי בעצמך בנעליים של אלה שאותם את מבקרת.
וגם כי את חושבת שלהזמין אותך לקפה זה המדד להשקעה מצד הבחור, ולא דברים אחרים, שתאמיני לי שהם יקרים בהרבה מכסף.
אבל כמו שאמרתי, זה בסדר, כי מניסיון לומדים, ואף אחד לא נולד עם ניסיון, אבל את עוד תלמדי.

Optimistic Girl

New member
מסכימה!

Daybreaks Bell

New member
יש הבדל בין לא לאהוב

את המצב הנתון (שלבחור אין כסף) לבין לטעון שהוא קמצן.
אני נמצאת במצב דומה, בקשר עם בחור שלא שוחה בכסף ועקב כך נאלץ לחסוך. זה מפריע באיזשהו מקום, אבל אין לי כלל טענות כלפי הבחור.

את צריכה לחשוב כמה זה באמת מפריע לך ואם תוכלי להמשיך לצאת איתו במצב הזה, כי לדרוש ממנו לשנות את זה לא נראה לי כ"כ הגיוני...

cool210

New member
אוקיי אני מבינה

תשמעי, לא יכולה להכנס לו לכיס..אבל אני יכולה לומר שיש פעמים שהבכיינות הזו ש"אין" היא מקמצנות. זה כמו אלו שבוכים שאין להם כסף כי הם לא יכולים לסוע לנסיעה יקרה בחו"ל.הענין "אין" הוא יחסי ביותר!!
בעיקר אם הם גרים בדירה מפוארת ומרוויחים הרבה אבל אולי לנסיעה לחול אין להם כרגע כסף זה לא הופך אותם לעניים..אח שלי שהיה בצבא עדיין הזמין את חברה שלי כמה פעמים לאוכל וכאלו אפילו שאין לו גרוש . תלוי במה אתה בוחר להשקיע מה שיש. (הוא לא לקח מההורים שלי לצורך הענין)
נכון אני כמו כל הבחורות רוצה שהגבר ישקיע בי ולא יתבכן כל פעם וזה גם בדברים הקטנים..

AlabamaW0rley

New member
ממתי לאכול בחוץ פעמיים בשבוע זה סטנדרט?!

בן זוגי ואני מרוויחים משכורות הייטק יפות ועדיין חושבים פעמיים לפני שאנחנו אוכלים בחוץ. בטח שלא יותר מפעם בשבוע על בסיס קבוע. אז לא יודעת איזה מן חייל יכול להוציא מינימום 1200 ש"ח כל חודש רק על מסעדות.

cool210

New member
באמת?

מוזר שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם, לדעתי.
ותתפלאי . ( זה תלוי אם יש הורים נדיבים או קמצנויש)

אני ממש מקווה

שהילדים שלי לא יגדלו לדבר ולחשוב ככה..

היא ובעלה עובדים שניהם וצריכים לבקש כסף מההורים כדי לצאת לבלות במסעדות???

מאחלת לך בעל עשיר- כי כל אחד אחר יגמור עם חור בבנק בגללך..

cool210

New member
את לוקחת את זה אישית מענין למה

יש הסבר לזה? והתכוונתי תתפלאי על זה שהיא אמרה שחייל לא יכול ללכתל מסעדה זה ממש שטות ורוב האנשים בגילי יכולים !
את ממש בטראנס ואת לא מקשיבה למה שאני רושמת..
הוא לא יגמור עם חור כי אני הולכת לעבוד בהיי טק ..כן חשוב שגבר יראה רצון להזמין את הבחורה, אפשר לחשוב שלא נפתחו מליון נושאים כאלו

avigimel

New member
מקבלים פרחות להי טק?

נדמה לי שגם לא לתפקיד פקידת קבלה זוטרה.

cool210

New member
מסכן

מהלילה רושם תגובות מרמור, אין לך עבודה או משהו ללמוד? עדיף.
כן פרחה בלה בלה בלה

AlabamaW0rley

New member
אנחנו נסגור את החודש

ספציפית את רמת הנהתנות הזו אנחנו יכולים להרשות לעצמנו, אבל יש סדרי עדיפויות, ולבלות במסעדות פעמיים בשבוע זה ממש לא מסוג הלוקסוס שהייתי רוצה שיבוא על חשבון דברים אחרים. חוץ מזה, תתפלאי: חצי מהמשכורת שלנו הולכת למיסים. בכל אופן, הנקודה שלי היא שעם ההכנסות שלנו התענוג הזה הוא גבולי, ועבור חייל התענוג הזה הוא ממש בלתי אפשרי.

ולגבי הקטע של לקבל כסף מההורים: יש מחיר לכסף שמקבלים מההורים. אני יודעת את זה טוב מאוד דווקא בגלל שההורים שלי הם מהסוג שכל החיים דחפו לי כסף. אני חושבת שאדם בוגר לא אמור להיות תלוי כלכלית באף אחד אלא אם יש לו איזו מוגבלות משמעותית. למה? כי בעל המאה הוא בעל הדעה. אז להתגאות בזה שאת לוקחת את הכסף שההורים שלך עבדו קשה בשבילו ומבזבזת אותו בכל מיני מסעדות בינוניות כדי להרגיש שאת חיה בסטייל, זה די פטתי. בא לכם לאכול טוב? תעבדו בשביל זה. תעשו קניות בסופר ותבשלו לעצמכם ארוחה רומנטית. אפילו יותר מגבש.

cool210

New member
מצטערת כל הקמצנים פה מתלהטים..

אני לא יודעת באיזה מאה אתם חיים..וכנראה ממש לא מכירים אנשים בגילי!!!אנשים בגילי יוצאים לבלות וממש לא סוגרים את עצמם בבית, גם לא חיילים. את באמת חושבת שאיזשהו חייל י=כ=ו=ל לחיות מ300 שקל בחודש? זה סרט מאוד רע..
אני לא יוצאת לבלות כי אני מרגישה שאני חייה בסטייל, גם ההורים שלי כאלו אנחנו אוהבים להנות מהחיים ( אם זה טיולים בארץ, חול, מסעדות) וזה עדיף לדעתי מאלו שאוספים את הכסף בבלטות ובגיל 90 צוברים הון ומתים.
אני ממש לא יודעת לבשל למרות שזה נחמד אמא שלי שפית אז האוכל שלה אחד הטובים. יוצאים לאכול בחוץ כבילוי וכי כיף לנסות לאכול דברים חדשים.

AlabamaW0rley

New member
כולם קמצנים ורק את נורמלית

אני לא יודעת מי זה אנחנו ומי זה אתם. אני בת 25 ואני יודעת מה זה לקחת כסף מההורים ולנסוע ברכב שלהם. אני גם יודעת שיש משפחות שונות, ולא כל ההורים נותנים בלי לדפוק חשבון. אני גם יודעת שכוס קפה ברוב המקומות זה לא מי יודע כמה הנאה קולינרית, זה סתם מס שמשלמים לבית הקפה כדי לשבת במקום נעים. כנ"ל רוב המסעדות. מהחיים אפשר להנות בשלל דרכים אחרות גם בלי לגרום לחבר שלך להרגיש רע לגבי המצב הכלכלי שלו.

ואת יודעת מה? אם כדברייך את הולכת לעבוד עכשיו בהייטק - אז תחגגי על התןביס! תאכלי את כל הסושי והפסטה וההמבורגרים שאת יכולה! תרוקני מצידי את מכונת הקפה! בסוף את תשבעי, וסדרי העדיפויות שלך בחיים ישתנו.

cool210

New member
טעות, לא קמצנים..לוקחים את מה שאמרתי לאקסטרים

יש פה נטייה כנראה בפורום לנפח מה שאמרתי כי זה כנראה נוגע לאנשים במקומות רגישים..לא מדברת דווקא עליך
נגיד, מי אמר שאני כל יום יוצאת למסעדה ומפרקת המבורגרים (סושי אני לא אוהבת ).. זה מה שאנשים הסיקו מזה שאמרתי שמפריע לי שהוא לא רוצה לצאת ושהוא לא הזמין אותי אף פעם למשהו..נווווווווווו וכללללללללל הבנות הן בטח סופר פמינסטיות שלא רוצות שהגבר ישלם עליהן בדייט ראשון או בכלל (יראה רצוןןןןןןןןןןןן! כי אני בדכ לא נותנת לשלם עלי אבל עצם הרצון )
כן תקפצו לי לגמרי, מבאס לצאת עם מישהו מבאס שלא יודע להנות מהחיים ומבחינתי חלק מזה גם ללכת לסרט או לבאולניג מה לעשות.

AlabamaW0rley

New member
הקונטקסט של התגובות החריפות הוא

שכל שבוע כמעט עולה פה דיון על כסף, וזה כבר לא משנה מי פותח אותו, מבחינת מגיבי הפורום (אני מניחה) זה נושא רגיש ומתמשך.

דבר שני, נראה שהבעיה שלכם היא לא בעיה של כסף אלא של סגנון חיים. זה לא קשור לקמצנות בכלל, זה קשור לזה שהוא לא נהנה ממה שאת נהנית ולכן לא בא לו להוציא על הדברים האלה כסף. זה הוא, ותצטרכו למצא את דרך האמצע.

ובנימה אישית - אני גיליתי שיש בנות שאשכרה נושא התשלום בדייט ראשון הוא אישיו עבורן רק כאשר התחלתי לקרא בפורום.

cool210

New member
האמת לא אישיו בשבילי

תתפלאי, לרוב אני משלמת על עצמי ומוציאה ארנק לפני שהגיע
החשבון..לא צריכה שיעשו לי טובה.
עכשיו את האמת....אני לא אפסיק לצאת עם בנאדם בגלל שלא שילם בדייט ראשון זה מפגר. אבל שתדעי לך שאפילו עם בנאדם מראה את הרצון זה חשוב לי ואני ישר לא נותנת לו לשלם , זה לא קשור לזה שאני רוצה שישלמו עלי זה קשור לזה שאני רוצה לדעת שהבנאדם שמולי לא קמצן..תהי בטוחה שפעם אחרת אשלם עליו בשמחה, לא אוהבת קמצנים נקודה. ואם הוא לא משלם בדייט ראשון לא קרה כלום לא אומר שהוא קמצן..אבל בהמשך זה יכול להתגלות וזה תכונת אופי שתוריד לי מהבנאדם מאוד. כי אני ההפך הגמור.

Amiram_e

New member
מה כולם מתלהבים כל כך מהייטק? אפשר לחשוב

כולה שוק עבדים עם משכורות שכבר לא יחזרו להיות כמו פעם.
אני שנים עובד בהייטק. לא מצאתי אילו חיים טובים זה מקנה.
שטויות.

בנוגע להתייחסות לכסף. זה בהחלט לא קשור לכמה יש לך. זה אופי של בנאדם.
נכון שלא צריך לדרוש מחייל להוציא כשאין לו, אבל את יכולה לבדוק את הנתינה של החבר שלך בדרכים אחרות. לא בזה שיזמין אותך לקפה.
תשאלי את עצמך שאלה מאוד בסיסית:
האם את נהנית מחברתו, האם את אוהבת אותו? האם כיף לכם לדבר סתם כך על ספסל בטיילת? אם כן, אז כל השאר שטויות.
את יודעת כמה דברים כיפים אפשר לעשות כזוג בלי ללכת למסעדות? אפשר לעשות פיקניק רומנטי ביער בלילה. להביא נרות ובקבוק יין. פי אלף שווה מלשבת באיזה מקום מופלץ.
תהיי יצירתית. לא שבלונית.

בהצלחה

AlabamaW0rley

New member
מה, כאילו, הפסקה על מסעדות

השאירה אצלך את הרושם שאני "מתלהבת" מהייטק? סך הכל אמרתי שיש לה עיניים גדולות כרגע ועם התנאים בהייטק היא תתרגל לדברים מסויימים ותתחיל להעריך דברים אחרים.

בוא לא ניסחף. זה לא שוק עבדים, והמשכורות אולי נמוכות ממה שהיית רוצה אבל הן בהחלט גבוהות מבתחומים אחרים.

חוץ מזה, כל מילה :)

אוגלה

New member
הגישה שלך לחיים מאוד מאוד בעייתית

בלי קשר לבחור שאת יוצאת איתו, אני באמת שמציעה לך לשנות את הגישה הזו, לחיים טובים יותר.
אני אמנם לא שונאת אנשים שחיים ב״יש לנו״ למרות שאין להם (כי הם למעשה משלמים לי את המשכורת הנאה שלי), אבל בואי נגיד שאני לא תופסת מהם כחכמים במיוחד.
עכשיו אני ממש לא קמצנית, ואני בהחלט יודעת להנות מהחיים, ולהוציא כסף לבילויים, אבל אני מוציאה כסף שלי (!!!) ולא כסף שמישהו הלווה לי ומצפה לקבל בחזרה (ויום אחד הוא יפסיק לצפות, וידרוש, וזה מצב מאוד לא נעים. תשאלי את נוחי דנקנר).
אני באמת מציעה לך לחשוב ולקרוא על זה, ולשנות את התפיסה, כי בסופו של יום מי שיפגע זו את.

למעלה