שונאת "כאלו שאין להם"?כנראה שהבעיה אצלי ..

cool210

New member
חחחחח :)

משלמים לך את המשכורת הנאה שלך? מה את עושה? ואני ממש לא מתלהבת מזה. גם אח שלי עובד בהייטק ומרוויח משכורת נאה, מה קשור?
העיקר לצבור מליונים בבנק את חושבת שבגלל זה את חכמה יותר? לדעתי לא ממש. ההפך.
אגב שאני מתכוונת להנאות זה לא להוציא על בגד 1000 שקל.
אלה דברים בסיסים.
אצלנו משפחה זה משפחה זה לא כסף ש"שמישהו" הלווה לי, לא אדם זר ופה זה לא הלוות עם החזרים שמישהו צריך נותנים לו מאהבה. בהנחה שהתכוונת למשפחה שנותנת..ואם לא, אז אני לא צריכה שהבחור יתן לי כסף. אבל בדכ מי שקמצן עלי קמצן גם על עצמו ואני לא אוהבת את הדרך חיים הזו.

אוגלה

New member
כן, את הכסף שאני מרוויחה

משלמים לי אנשים שלא יודעים להתנהל כלכלית, ונמצאים כל החיים בחובות, אז אני מודה לך על כך.
ונראה לי שאת לא מבינה מה זה הלוואות. כשאת קונה משהו בכסף שאין לך, הבנק או חברת האשראי מלווים לך כסף. בהתחלה הם נחמדים, אבל כשהם ירצו אותו בחזרה הם יהיו הרבה פחות נחמדים. למזלך, עוד לא למדת את ההשלכות של דרך החיים שלך על בשרך, אני ממליצה לשנות את דרכיך לפני שתלמדי.

cool210

New member
אוקיי קודם כל..

נחמד שאת שמחה שאנשים נמצאים בבוץ ובחובות :). תמיד טוב לשמוע על שמחה לאיד. דבר שני זה לא אני זה ההורים שלי, אבל אני אמסור להם.
דבר שלישי, מה שחשוב זה להיות מאושר. והם מאושרים. יותר מהסקלה השניה של האנשים שצוברים את ההון שלהם בבנק וזה מה שעושה אותם מאושרים, או בבלטות , ואז מתים, אבל לפחות נשאר להם הרבה כסף הא?
ושוב, אפשר לבזבז במינון בלי להיות בחובות..הצד הקיצוני מדבר על קמצנים.

orig429

New member
הגישה שלך ילדותית ואטומה

הבחור חייל בצה"ל ומרוויח אגורה לשעת עבודה.
זה הגיוני שהוא יחסוך את הגרושים, במקום לבזבז אותם על שטויות.

לגבי ההורים. זה לא עניינך אם ההורים עוזרים לו, או לא.

מצד אחד את מבינה שהוא חייל שמרוויח גרושים, מצד שני את
מצפה ממנו להוציא ממה שכנראה אין לו. כוס קפה אגב בארץ
זה בדיוק דבר זול עדיין ובטח לא בשביל חייל בחובה.

אם את כזאת לארג'ית, אין שום סיבה שלא תזמיני אותו לכוס קפה.
אולי זה גם יגרום לו לרצות להשקיע יותר ממה שהוא מסוגל.

cool210

New member
אוקיי אז אם הבחירה שלו

לא לצאת מהבית
ולחסוך את ה300 שקל משכורת שהצבא נותן
זה לא בשבילי, אני מודה.
זה בדיוק מהאלו שיקחו אותך לדייט בבית או בחוץ בקור שלא יעלה להם הכוס קפה, ומילא הכוס קפה שלי..ששלהם לא יעלה להם.
מפריע ביותר וזהו.

LsMs

New member
את שוכחת משו חשוב

את יוצאת עם חייל...

הכל טוב ויפה שיש לך תואר ואת הולכת לעבוד בהיי טק ויש לך כסף...אבל בשל הגיל הצעיר שלך יש לך כמו שנראה שתי ברירות

1.לדעת שכנראה כל מי שתצאי איתו ויהיה בטווח הגילאים שלך כנראה יהיה בצבא ויתנהג כמו החבר הנוכחי שלך...שזה מובן..חסכן כי בצבא לא מקבלים הרבה כסף 400 שקל בחודש זה כלום זה הגיוני לרצות לחסוך אותם לא משנה למה...

2.את יכולה לנסות לצאת עם אנשים מבוגרים יותר ממך שהיה להם יותר זמן לחסוך כסף ולעבוד בעבודות שמרוויחים בהם יותר מ400 שקל לחודש עם רכב וכאלה דברים...אבל קחי בחשבון שהפערים הסוציואקונומיים בינכם והפרשי התרבוות שנובעים מפילוסופית חיים וגיל יכולות להיות מאוד בעוכרייך וגם לא תמצאי את עצמך נהנית גם בקשרים כאלה

המלצתי...הביני את מצבך גלי אמפטיה כלפי כל מי שאת יוצאת איתו וקבלי תפיסת מציאות חזקה יותר נכונה יותר ושורשית יותר בנוגע להתנהלות כלכלית נבונה

אגב...בתור מישהי שגם מסיימת תואר שקשור להיי טק ובן זוגי מרוויח גם יפה ואני אומנם קצת פחות אבל גם בזמנים שהרווחתי יותר ...אפילו ממנו אני לא מצפה שנצא יותר מפעם בשבוע וגם אז זה בד"כ קפה או מסעדה וגם שם אני אישית משתדלת להזמין מים מהברז ואולי מנה בודדת לפעמים אפילו נשתדל להזמין רק שתי מנות ראשונות ונתחלק בהם כי לצאת זה יקר...המציאות הכלכלית בישראל קשה במיוחד ותמיד אנחנו מתחלקים אם אני במצב כספי קשה יותר אז קצת יותר הוא וכשאני במצב כספי טוב יותר אז קצת יותר נופל עליי..זוגיות היא משותפת כולל גם בכספים אין מה לעשות...
וחוץ מזה ההפך לדעתי את צריכה מאוד להעריך את החבר הזה שלך שמבין שמהכסף שהוא מקבל זה לא באמת מותיר לו לצאת אז הוא באמת משתדל להתנהל כלכלית נכון ולא לצאת אלא לחפש בילויים משותפים זולים ששניכם תהנו מהם..כל הכבוד לו

orig429

New member
עשי לבחור טובה ותשחררי אותו

כל עוד זו הגישה שלך, אין לקשר הזה סיכוי.

אני מקווה בשבילך שהשקפתך בעניין הזוגיות והכסף תשתנה.

אז אל תצאי!

לא ברור לי בפני מי את מתנצלת..

לך יש איזו שריטה מסויימת בעינייני כסף. גידלו אותך על מוטו מסויים- ולא משנה אם הוא נכון או לא. תסכימי איתי שיש אנשים שחושבים אחרת ממך.שאם אין, אז לא משתוללים ולא חיים עם מינוס בבנק.

פשוט תצאי עם מי שבראש שלך וזהו.
עדיף שלא עם חיילים כי הם מרוויחים 400 ש"ח בחודש אז קצת קשה להיות נורא לארג'..

אגב, את קצת מכניסה את עצמך למילכוד-
את לא רוצה לצאת עם מישהו שיש לו כסף כי הוא "טחון" ולא רוצה לצאת עם מישהו שאין לו, כי אין לו.
אז מה את רוצה?

cool210

New member
לא התנצלתי, שאלתי את דעתכם

ואם מישהו מבין את זה.

אני מכירה הרבה חיילים שהם כן לארג'ים, כמה שניתן כמובן לא מדברת איתך על דברים מטורפים
לא הכנסתי למילכוד, מה עם האמצע? לא אכפת לי כמה כסף יש לבנאדם בבנק אבל כן אכפת לי שלא יהיה קמצן . יש אנשים "טחונים" שהם יותר קמצנים מאנשים שאין להם הרבה. (כנראה שבגלל זה הם טחונים אגב, לא בטוח..)

avigimel

New member
הכל סובב אצלך סביב כסף

ככה זה עם העניים, הופכים אובססיבים לכסף.
תמסרי להורים ההדיוטות שלך שהם משלמים ריבית דריבית על כל דבר שהם קונים או נותנים לך לקנות. מינוס בבנק זה הלוואה שהבנק נותן בריבית גבוהה מאוד. עדיף כבר לקחת הלוואה מסודרת בריבית פחותה.
בעבר היו עושים כתבתות טלויזיה על הורים מהסוג שלך, עניים מרודים אבל עם כל מכשירי החשמל החדישים בבית.

cool210

New member
חחחחחחחח תנשמי מאמי

אין לי מכשירים חדשים בבית..יש לי טלויזיה בחדר מהאלו של פעם הכבדות
מוזרה

lee145

New member
על המשפט האחרון.

שמעתי על יותר מדי הורים (ואף נתקלתי בתופעה זו בעבר באופן אישי) שבקושי מצליחים לסיים את החודש ובקושי יש להם כסף ואמצעים לשלם חשבונות, ארנונה, מים וחשמל, אך בכל זאת, אותם הורים רוכשים וקונים לילדים שלהם סמארטפונים ובגדים יקרים כי "הם לא רוצים שהם יהיו שונים מאחרים ורוצים שיהיה להם את אותם החפצים שיש לכולם".

אותם הורים לא מפנימים שהם מחנכים את הילדים שלהם חינוך לקוי ושגוי, והילדים שלהם יגדלו להיות מבוגרים חסרי אחריות שאינם יודעים להבחין בין העיקר לטפל, ויבזבזו את מיטב כספם עד הפרוטה האחרונה על חפצים יקרים שאינם יכולים להרשות לעצמם לרכוש אותם מלכתחילה.

אין מספיק כסף על מנת לשלם את חשבון החשמל - אך העיקר שיש לילדים אייפון והם בדיוק כמו כל שאר הילדים. לך תבין. נו, מילא.

כשהייתי משק"ית ת"ש

נאלצתי לעשות ביקורי בית אצל חיילים שביקשו חופשות לעבוד כדי לעזור למשפחה.
הייתי מגיעה לבתים שחברת חשמל מאיימת לנתק אותם, חובות לעירייה וכו אבל בכל חדר היתה טלויזיה עם כבלים, מערכת סטריאו חדשה, ושני מקררים- כי "איך אפשר לחיות אחרת???"

זה סוג של מוטו בחיים שאומר:
אין לי, אז מה אכפת לי כמה אין.

cool210

New member
אני גם שמעתי על זה

האם את חושבת שההורים האלו לא בסדר שהם רוצים שהילדים שלהם יהיו כמו אחרים? באמת?
אני יכולה לגמרי להבין מה את אומרת אבל אני גם יכולה להבין את אותם הורים.
בעיקר בימינו, שהממשלה סוחטת מהאזרחים הקטנים את כל הכסף שהם עובדים בשבילו מאוד קשה . אנשים מרוויחים מעט כסף !גם אלו שעובדים בהייטק, והמחירים של כל דבר פה בארץ מטורפים . אתה צריך לישון בעבודה כדי לממן דברים שאתה רוצה אותם, מאוד קל להגיד תחייה עם מה שיש זה מה שיש לך. אבל אנשים תמיד רוצים יותר זה הטבע !!

אז את חושבת שזה נכון

שההורה ישן בעבודה בשביל שלילד יהיה אייפון?

ילד שגדל עם טונות של אהבה והערכה לא צריך אייפון ולא טיולים בחו"ל כדי להיות שמח ומאושר- ובטח שלא שואף להיות כמו כולם.

cool210

New member
מאוד קל לומר דברים שנשמעים יפה

בפועל זה לא ככה..גם ילד עם הערכה ואהבה, מצטערת אני לא באה לשכנע אף אחד שקיבלתי המון אהבה וערכה זה די מפגר כי אף אחד פה לא חי איתי ויודע מה עברתי..אבל אל תשכחי שזה לא "או - או" כלומר, אם ילד קיבל אהבה והערכה אז זה בסדר שלא יקנו לו מה שיש לכולם. או להפך קונים לו אבל הוא לא מקבל אהבה וערכה..לפעמים זה גם וגם
היו לי ילדים בשכבה שההורים שלהם קנו להם מכונית הכי יוקרתית, אז מה את חושבת שלהורים שלי יש אפשרות למשהו כזה ? ממש ממש לא!! יש לנו את האוטו הכי הכי פשוט ויד מליון בערך ..וזה לא אומר שהיתי זקוקה לזה..אבל יש דברים בסיסים שילד גם רוצה אנחנו חיים בחברה חברתית זה משפיע.

NEO83

New member
דברי איתי

כשתהיה בת 30 עם חובות מפה להודעה החדשה ותעמדי בתור ללשכה.

cool210

New member
את מדברת עלי?

זה דיי בעייתי, כי שיחררו אותי מהצבא על בעיה רפואית ואני תכף מתחילה לעבוד בהייטק...(עשיתי כבר תואר)
אני אגיד את זה שוב, קמצנות זה תכונת אופי ותו לא!! ממש לא קשור לכמה יש לך.

KhaIeesi

New member
אוקי יש לי שאלה

כמה פעמים בחודש/שבוע את מצפה לצאת מהבית איתו ולהוציא כסף?

אם אתם בכלל לא יוצאים אז אני יכולה להבין אותך, הכל עניין של מינון..

NEO83

New member
יצאת מהצבא

ואת עם תואר, מתחילה הייטק, לי אישית כל הנתונים האלה מתריאים על

למעלה