שונאת "כאלו שאין להם"?כנראה שהבעיה אצלי ..

קריסטה

New member
שמעת??ושתזכרי את זה! כי בטח לא ידעת עד עכשיו!

לחסוך לדירה זה נורא קשה! כל כך קשה שעדיף שתוותרי מעכשיו ותזרקי את הכסף על מסעדות פעם בשבוע כדי להיות לארג'ית ונדיבה ונהנית מהחיים.
יותר טוב תביאי את הכסף ישר לה כי היא יודעת לעשות את זה יותר טוב

מזתומרת זה הכסף שלך? אבל אבל אבל! ההורים נכנסו לחובות בשבילי!! איך את לא מוכנה??
את לא לארג'ית, את קמצנית שחוסכת לדירה!! תתביישי לך!!!!111אחדאחדאחד!!

DANA123411

New member
הגברים של היום נהיו סיסיות

קודם כל יקירתי הסירי דאגה מליבך, את ממש לא לבד אני רוצה להגיד לך שאני מזדהה במיליון אחוז במה שכתבת, תומכת ומצדדת בך לגמרי...
זה לגיטמי לגמרי לרצות שהגבר שלך ישקיע בך! את מוציאה עליו כסף?? סליחה?!
ועכשיו לכל היפי נפש....זה לא ייאמן על התגובות פה אני פשוט בשוק איך מד הגבריות כל פעם יורד ויורד....איפה הגבר של פעם שהיה "גבר" בכל מובן המילה, דואג לבחורה שלו ומפנק אותה? זאת אשמת הנשים שהגענו למצב הזה, בקלות דעת, בחופשיות יתר...
הגברים של היום= ס-י-ס-י-ו-ת פשוט ככה!

cool210

New member
תודה לאל..

חשבתי אני היחידה בפורום הזה שחושבת ככה, לרגע באמת חשבתי שאני פשוט משוגעת שמצפה מהגבר שישקיע קצת. תודה רבה
כן לא יודעת מה הולך פה, אבל לא נראה לי שזה קשור לעובדה שאמרתי שמפריע שהוא לא משלם ומראה רצון אלא כל החלק האחר שאמרתי על ההורים שנגע פה לדעתי לאנשים במקומות רגישים.
עכשיו אמרתי שזה בטענה שאין לו כסף הוא טוען אז כביכול אני אמורה להצדיק את זה..אבל מצטערת אני לא רואה את זה ככה צריך לפחות להראות רצון, כל התבכיינות הזו של אני מסכן פשוט מבאסת אחרי שיוצאים הרבה זמן

kagome10

New member
לו הייתי גבר, לא הייתי יוצאת איתך

כי ההורים שלך חינכו אותך להתנהגות כלכלית מטומטמת <כמו להיכנס לחובות> ואת מציגה את זה בתור אידיאל.

וזה שהוא מגיע בשני רכבים - למה את מצפה? שיהיה לו רכב? רכב זו הוצאה גדולה מאוד. לפחות חצי מהאנשים שמתלוננים על וקר הדיור היו יכולים לקנות דירה לו היו דוחים את קניית הרכב בעשור.

יותר מזה, לדעתי זה שאת במקום להפגין אמפתיה לבזה שאין לו כסף <אני חיילת, ההורים שלי לא נותנים לי כסף, אז אני חייה מה-350 שח שיש לי, אני מבינה אותו>, את גם פשוט עיוורת למחיר. אם הוא יצא איתך, ממה הוא יקנה בגדים? אוכל לצבא, כי בחלק מהמקומות יש אוכל לא אכיל בעליל חלק מהזמן?

לדעתי התפיסה של "להשקיע בבחורה" וכו' הם לא רק מיושנות, הן מזיקות מאוד.

לו הייתי יכולה לייעץ לחבר שלך הייתי אומרת לו להיפרד. על רקע חילוקי דעות אידואולגיים מהותיים. זה לא נראה ככה, אבל הגישה שלך לכסף די מבטיחה חיי עוני - להוציא כסף גם כשאין. ואילו חיסכון בכסף מאפשר להשיג יותר הנאה בהמשך. זה לא סתם שעניים הרבה פעמים מוציאים יותר מיכולתם ועשירים חוסכים. העניים עניים בגלל התנהגות מטופשת מבחינה כלכלית, כמו זו שאת מהללת. ועשירים הם עשירים בגלל שהם חוסכים, וזה לא פוגע בהנאה שלהם מהחיים.

אני דווקא לא אומרת "תגדלי תביני". כי אני בת עשרים, שונאת שאומרים לי את זה, והכי גרוע, כרגע יש סטטיסטיקה שמראה שרק פעם אחת הסכמתי עם מי שאמר לי משהו בסגנון, ועשרות, אם לא מאות, פעמים בהם ה"בוגר והיודע" טעה.

יותר מזה, יש לא מעט אנשים מבוגרים שדעתם דומה אם לא זהה לדעתך.

לכן אני מציעה לך לנהל עם עצמך דיון רציני, בו את מעמידה את עצמך במקומו ושואלת את עצמך מה את מצפה שהוא יעשה.

ואחר כך דיון איתו על יחס לחיסכון מול בזבוז. לדעתי קשרים שבהם יש הבדל אידיאולוגי משמעותי לרוב לא שורדים.

כמובן, יכול להיות שאת תשני את דעתך, או שאת בכלל לא חושבת על קשר לטווח ארוך.

אני חיילת, בת עשרים, ויש לי כסך לצאת. חסכתי אותו. מהמשכורת שלי. יותר מאלפיים שקלים תוך קצת פחות משנתיים. ואני לא "יוצאת". עם החבר שלי אנחנו נפגשים בצורה שהמפגש יעלה פחות מעשרה שקלים, אם בכלל. וגם כשיהיה לי בקרוב יותר כסף אני לא מתכוונת לפזר אותו לכל ארבעת רוחות השמיים.

lee145

New member
את מתנהגת כמו ילדה קטנה ומפונקת.

מהודעותייך משתמעת העובדה, העצובה, יש לציין, שכל רצונותייך ושאיפותייך בחיים זה לשבת לפחות פעמיים בשבוע עם בן זוגך במסעדות במרכז הארץ כי "כך גבר משדר השקעה בזוגתו", כי "מי שלא נוהג כך הוא קמצן", וכי "יורד לי כשאין כסף לגבר עמו אני יוצאת".

לבן זוגך אין את הפריבילגיה ואין את האפשרות הזו לסעוד במסעדות ובתי קפה, קל וחומר שאין לו אפשרות לסעוד במסעדה כמה פעמים בשבוע. בן זוגך הינו חייל בשירות סדיר. חיילים (לא בשירות קרבי) לא מרוויחים יותר מ-400 ₪ בחודש. כשאדם מרוויח משכורת רעב או דמי כיס הוא אינו יכול להרשות לעצמו לסעוד במסעדות גם אם הוא יחפוץ בכך, ולהוות כמעמסה פיננסית על הוריו זה נטו חוסר התחשבות ואף מעיד על אגואיזם (לידיעתך, הם גם לא חייבים לו שום דבר, בעיקר לא כסף למסעדות).

אם את חושבת שהורייך חינכו אותך חינוך ראוי, את טועה. הורייך חינכו אותך חינוך לקוי. הם חינכו אותך באופן שבו הם שידרו לך שגם כשאין כסף וכשאין אמצעים - יש לבזבז. הם לא לימדו אותך כיצד להתנהל נכון עם כספך האישי. הם לא לימדו אותך מה העיקר ומה הטפל. וכן, מסעדות נופלות לקטגוריית ה"טפל". זה לא נחוץ ולא הכרחי. שלא תטעי, אני יודעת ומכירה מקרוב מה זה הורים המעניקים כסף ביד ורחבה ועד חצי המלכות, כי הוריי נהגו עמי כך במשך כל חיי, ואף עד היום בסיטואציות מסוימות, והיה להם חשוב (וחשוב להם עד היום) שארגיש שיש לי כל דבר שנחוץ לי ושלא יחסר לי שום דבר (אך בניגוד להורים שלך, הם לא נכנסו לחובות ולמינוסים בחשבון הבנק בצורה חסרת אחריות, בעיקר לא בשביל שנשב במסעדות, ולא בזבזנו כסף כשלא היה), אך החינוך אותו העניקו לי הוריי בתחום הפיננסי לא זולג אל תוך מערכות היחסים שלי. הוריי העניקו לי הכל. אין לי תלונות. הם העניקו לי עד חצי המלכות וביד רחבה, אך אני לא מצפה לאותו דבר מבן זוג. אני לא מצפה שבן זוג יבזבז כסף עבורי על מסעדות ובתי קפה, בעיקר כשאין לו אפשרות כזו. אני אתן לך טיפ; במקום שתשבו במסעדות אתם יכולים לבשל יחדיו. זה מה שהאקס ואני היינו עושים באופן קבוע בדירה שלו. כן, היינו מבשלים ביחד ארוחות רומנטיות במקום לצאת למסעדה. בנוסף לחיסכון, זה יכול לקרב ביניכם ולהעלות את רמת האינטימיות ביניכם, ואף יעיד על מתן התחשבות ואכפתיות מצדך והוא יעריך אותך על כך.

cool210

New member
יכול להיות שאני מתנהגת כך..

ועדיין יש לציין שעצוב יותר , אלו שחושבים פה שהם יודעים איך ההורים שלי חינכו אותי ומי אני, מה אני מהודעה אחת . עצוב פתאטי ושטחי.
אני אתעלם מהחלק של הפסקה הראשונה כי כבר הסברתי את עצמי

הם חינכו אותי להנות ממה שיש, ולא לעצור את עצמי כל הזמן בדברים שאני רוצה לעשות רק כי אין כסף . מה תגידי על זה? אני אשאר בדעה שלי שבמדינה שלנו לרוב כדי להתנהל "נכון" כמו שאת קוראת לזה זה לא להוציא שקל ולחיות ככה המון המון שנים ואני מכירה אנשים שככה חיים ולדעתי זה לא דרך, צטערת
כולם אוהבים פה לקחת את זה איך שנוח להם נטפלו חזק לקטע של המסעדות שנתתי את זה כדוגמה. לבשל איתו זה לא אפשרות ממש ההורים שלו בבית וזה מפריע

avigimel

New member
שופטים אותך על פי הודעות רבות

לא רק אחת.
"לא לעשצור את עצמך בדברים שאני רוצה רק כי אין כסף". פשוט משפחה ערסית שגידלה את הדור העני הבא.

cool210

New member
חחחחחחחחחחחח

בנאדם שמדבר ככה הוא ערס בעצמו . לא שווה התייחסות מעכשיו

nat2ko

New member
את מפונקת וחיה בסרט

גם אני יוצאת עם חייל ועושה תואר ונחשי מה?
אני משלמת את התואר מכיסי בלבד! למרות שהורי יכולים לממן זאת.
ואני יוצאת עם חייל. ואני כמעט תמיד משלמת על עצמי או מזמינה אותו. כי אפילו המשכורת הסטודנטיאלית הקטנה שלי זה המון לעומת ה400 שח שהוא מקבל ואם בשבילי להוציא 100 שח זה לא בעיה, אצלו הלכה רבע משכורת.

בקיצור את לא יודעת מה קורה בחשבון הבנק של החבר שלך, אולי הוא לא רוצה לבקש מהן כסף או שהם רוצים אותו עצמאי או שאת לא שווה את זה (כנראה זה). תיפרדי מהבחור שיוכל למצוא בחורה נורמלית.

nat2ko

New member
חחחחחח

אני לא, אבל את ההתמרמרות שלך קולטים בכך תגובה שאת כותבת.

cool210

New member
לא פשוט..

ברגע שמישהו מגיב לי את הדעה שלו ואז מכניס לי עקיצה כאילו שזה יתרום לדיון. אז הוא לא שווה תגובה רצינית, כנראה זה נוגע פה לאנשים בנקודה רגישה.
כן לאח שלי מימנו את התואר כדי שלא ילך למלצר והם עשו הכל שיהיה לו טוב ולא יתפלש בזבל בשביל המשכורות צחוק שמנצלים המעבידים את סטודנטים כי אין להם ברירה אחרת ..עכשיו כל הפילוספים יגידו כמה החינוך הזה רע, אחלה.
אבל ככה הוא יכל להתמקד בלימודים. ילד שמנת, למי שיש בעיה עם הורים טובים יכול לחפש אותי בסיבוב זה כנראה משהו שנוגע באנשים שזה לא ככה אצלם ואז הם מתחרפנים..בכל מקרה אח"כ אחרי העתודה הוא עשה צבא ואכל שם חרא אז הוא "התחשל" לדואגים.

cool210

New member
עוד דבר

כל הכבוד שאת משלמת על חבר שלך..את רוצה על זה מדליה לא ממש הבנתי.
צינתי שאני גם משלמת עליו המון פעמים
יש קטע בהדדיות אתה מצפה גם מהצד השני להראות רצון גם שאין.
ישר אנשים פה עפים..כאילו ביקשתי יזמין עלי סטייק.
יפי נפש בקטע רע..

LsMs

New member
אבל הוא מראה רצון

הוא בא לאסוף אותך באוטו בשישי בלילה נכון?....הוא מבקש ממך כסף על דלק? (אני בספק..) ...תחשבי על זה...הוא לא חייב לך כלום הוא יכל להגיד לך שהוא יבוא במונית כי ההורים לא נותנים לו את הרכב ותאלצו להתחלק במונית בשישי/שבת בערב...זה אומר תעריף יקר ומגוחך במיוחד

לך יש רישיון? האם את יכולה לבוא לאסוף אותו ובוחרת שלא?..הוא יכול היה מאידך גיסא לומר לך...אין לי אוטו ההורים לא נותנים תבואי את אם בא לך...ומה היית עושה? היית ששה להוציא כל שישי מחדש את ה100-200 שח רק על נסיעות במונית לראות אותו?...אני בטוחה שאולי אחרי חודש חודשיים זה כבר היה נוגס לך קצת בכיס והיית מתעצבנת לא?...ואם יש לך רישיון אז עוד יותר כי הדלק מאוד מאוד מאוד יקר...תסלחי לי..יישמע מגוחך לך עד כמה שיישמע אפילו לצאת סתם לטיול בשבת באוטו לצורך העניין מהדרום ליום טיול לא משהו מטורף..בלי לינה בלי כלום למרכז זה מגיע לעניין של 500 שח בערך..למה? דלק! אז גם זה יקר..

רוצה עוד דוגמה?...בר...את רוצה לצאת איתו לבר לדוגמה בשישי בערב...תעשי תחישוב...מונית (כי מה תהיי חזירה ותגידי לבחור שלך שלא ישתה ויסיע ואת תשתכרי כהוגן כשהוא יהיה הנהג התורן?..בספק) לבר...חשבון בבר לבד זה עוד איזה 200 שקל? לפעמים יותר תלוי מה הבר...ועוד מונית בחזרה..הנה הגענו ליציאה בשישי בערב שתעלה בסביבות ה400 שקל...לא זול! בכלל לא זול! גם לא לאנשים שמרוויחים יפה מאוד(מדברת על ה10+)

הוא בכל זאת בוחר להציע לך בטח לראות אצלו סרט או משהו כזה לא?..ואמרת שיש לו בית יפה..והוא אמיד..אז אני מניחה שבטח לראות אצלו סרט בבית זה לא כזה מזעזע כמו לשבת לראות סרט על ספה מפושפשת עם טלויזיה מרובעת של 12 אינטץ' נכון?...אני מניחה שאצלו זה תנאים..טיפה יותר נוחים....הוא לא חייב לך כלום..הוא יכל להגיד לך..טוב..אין לי כסף לסרט מצטער אני נשאר בבית תעשי מה שברצונך יקר לי להגיע במונית ...בכל זאת במקום הוא הציע פתרון הוא רוצה לראות אותך הוא ביקש לראות אותך והציע לך בילויים עם מחירים נמוכים נכון?..והרי לא זה מה שחשוב? שתתראו אחד עם השני...שתרצו לראות אחד את השני?...

איך שאת שילמת על התואר זה עניינך הפרטי שלך...עם ההורים ומי שלא תרצי זה לא בהכרח חינוך רע אבל זה בהחלט לא לימד אותך מספר שיעורים כלכליים בחייך...שלדעתי האישית..אם את יכולה קחי את הכסף שלך תקני את הספר אבא עשיר אבא עני תקראי תפנימי תכחימי וגם תלכי לסדנות על איך ליצור תקציב משפחתי והתנהלות כלכלית נכונה אישית...זה יציל לך את החיים...לא עכשיו...בעוד עשרות שנים כשתביני שחשוב להשקיע בקרנות פנסיה,קרנות נאמנות ,השקעות אגחים ופקדונות..וגם שתביני באמת מה זה מינוס למה הוא רע ולמה כדאי לא לחיות על מינוס ולחיות כמו עני מרוד ולאכול רק לחם לבן העיקר לא להיות במינוס...באמת..אני לא צוחקת איתך...

למעלה