שטויות דיגיטאלית

chi12

New member
פפחחח- המשך, בילבולי שכל שלנו בענין לימודים..

זה קצת לא קשור לשטויות דיגיטליות אבל זה המשך. אני מצטערת שפגעתי בך, זה לא היה בכוונה, אני לא חושבת שצריך להשוואות ביני לביניך, אבל בטעות עשיתי את זה. למה? כי את מנסה לשכנע אותי ללמוד, ואני באמת מנסה להבין מאיפה זה בא לך אז אני קצת משווה. כי מבחנתי לימודים זה אסימפטוטה שואפים לאפס... (אני אוהבת להשתמש במה שלמדתי לחיים, בעיקרון הסברתי באיזה פורום את עיקרון התיאנות של החסידות). סתם~ זה לא שואף לאפס, אבל אם ידברו אלי במושגים שלי זה לא יעבוד. את סתם נהנת להגיד לי ללמוד כי את לא צריכה ללמוד, ואת גורמת לי להתנגד. במקום להגיד לי ללמוד לילחם נגד היצר ודווקא ללמוד למרות שאני ממש לא רוצה, אומרים לי שאני חסרת בגרות. זה פשוט בזבוז! בקום להעלות לי את הביטחון עצמי ולתת לי את המתמטיקה בתור אתגר אני רואה בכך הוכחה לחוסר בגרותי (לדברי אימי). אני בן אדם שקודם כל חשוב לו איך הוא מתנהג, ורק אחרי זה להצליח במה שכולם מנסים להצליח כמו לימודים, דווקא משום שזה קל לי אני רואה עד כמה החומר טפל ולא שווה שום דבר. ל הייתי צריכה להשוות, האופי שלי לא יותר טוב משלך או להפך, לכל אחת יש אופי אחר. ואת תמיד יכולה להגיד שנעלבת כי אם לא תגידי אני באמת לא אדע. בקיצור כשהבנתי איך לגרום לעצמי ללמוד זה היה מאוחר מידי (או שלא) בכל מקרה אני רוצה לבכות! אני לא מצליחה לבכות! אין לי דמעות, כבר הרבה זמן לא בכיתי. הבגרות היתה עכשיו היה בסדר ב-007 ו- מעל 006 מעל 80 005 זה היה מעייף שש שעות של בחינות, חצי שעה הפסקה עד שמצאתי את הכיתה, ואז צריך להיות בכיתה רבע שעה לפני כלומר אין זמן, ואין גם אם מי להתחרפן. קטע שכתבתי לא מזמן ואני לא מפסיקה להגות אותו ולשנן אותו בפיות אנשים מסכנים: "תבכה, תבכה כל עוד אתה יכול תבכה תבכה כל עוד זה אפשר תבה כאילו אין מחר כאילו נולדת רק אתמול תבכה כמו שמעולם לא בכית תבכה על מה שלא זכית לעשות תבכה תבכה בלי סיבה הגיונית רק משום שאתה יכול תבכה במקומי!" בקקיצור הלואי ויכולתי לבכות, אבל כמה שאני מנסה אין לי יותר משלוש הרבה חמש דמעות וגם זה בדוחק, ואני כ"כ רוצה לבכות

Apikachu L

New member
אה...נפלא. הרסו לי את השרשור

סתם. מתה עלייך. לדעתי את לא עושה אבחנה נכונה. יש "ללמוד" עבור תאוות הידע... אבור התשוקה הלילית להבין עוד... עבור הצורך להגיע לסיפוק שבדיון טוב (כותבת פורנו נהייתי, הא?) ויש "ללמוד" כי אתה צריך... חייב... בית ספר. אז... תחשבי על זה ככה. חוץ מזה, למי שיש את התשוקה הוא לרוב גם תלמיד טוב, אם כי לא מזהיר... כי הוא משקיע בללמוד מעבר.(ולא חורש בדיוק מה שלימדו). כמו באנגלית: יש learn ויש:study שני מונחים שונים לגמרי. 'בנת את הקטע?

chi12

New member
הורסת דיונים רעה שכמוני

אני יודעת את ההבדל, כדי ללמוד שנה הבאה באונברסיטה מתמטיקה? פחחחח הערכתי את הציון של בבגרות במתמטיקה נראה לי 92.

remundo

New member
אל תבכי!

הממ הממ הממ תגידי, את בת 16 אז את בכיתה י או יא, נכון? מה פתאום את עושה 3 שאלונים במתמטיקה בבת אחת? ועוד קשים כאלה? (חוץ מ005 שהוא לא קשה, אבל דווקא בגלל זה טועים בו הכי הרבה-בקושי משקיעים בו בכלל, כשיש שאלונים קשים כל כך עם הרבה חומר כל כך שצריך להשקיע בהם..) חוץ מזה שזה לא מאוחר מידי, יש לך את מועד ב, זה אותו מיקוד והכל וזה גם אחרי שכל הבגרויות נגמרות כך שתוכלי ללמוד לזה יותר בנחת.. חוץ מזה שאולי גם בכלל לא תצטרכי את זה! אני לא חושבת שכשאמא שלך אומרת שאת חסרת בגרות היא מתכוונת לזה שאת מקרה אבוד. אני חושבת שהיא אומרת את זה דווקא כן כדי לדרבן אותך ללמוד. יש אנשים שכשאומרים להם דברים רעים על עצמם הם דוקא יתאצמו להוכיח שזה לא נכון. יכול להיות שאמא שלך חושבת שאת כזאת (חוץ מזה שאפילו על עצלנית כמוני זה עבד, אבל רק פעם אחת כשהייתי בכיתה י) קל או קשה זה לא משנה, למתמטיקה יש יופי משלה שלא כל אחד יכול לראות-בלי קשר לעד כמה הוא מצליח בזה. (אני בטוחה שאת מכירה אישית כמה אנשים שכן אוהבים מתמטיקה. אני מכירה לפחות שלוש כאלה-אחת מהן היא אני) אני לא אומרת שמי שרואה את היופי של המתמטיקה טוב יותר או פחות ממי שלא רואה, זה בדיוק כמו כל דבר אחרים שיש אנשים שאוהבים אותו ויש אנשים שלא אוהבים אותו, ולכל אחד יש דברים שהוא אוהב ולא אוהב ואחרים לא אוהבים וכן אוהבים. לאהוב ולא לאהוב מתמטיקה זה בדיוק כמו לאהוב ולא לאהוב כל דבר אחר. למרות שעד כמה שזכור לי, גם לי היו התפרקויות בכי בתקופת הבגרויות ורוב האנשים שאני מכירה והם בגיל הזה עכשיו גם כן בוכים מידי פעם בתקופה הזאת. את לא חייבת לבכות אם את לא מצליחה, גם אם את חושבת שזה יגרום לך להרגיש טוב יותר. אה, ואל תתני לשטויות שאני כותבת כאן לגרום לך להרגיש רע-זאת בהחלט לא הכוונה שלי כשאני כותבת את כל זה ואני מאוד לא רוצה שזה יקרה ;;

chi12

New member
את חמודה

זה לא שיש לי סיבה לבכות אני פשוט רוצה לבכות משום שאני חושבת שאני לא יכולה הבנת? זה מלחיץ לגלות פתאום שאין לך דמעות, במיוחד אחרי שכתבתי סיפור על עולם בלי בכי. את מצחיקה, אל תדאגי את לא גורמת לי להיות עצובה. אני אוהבת להסביר מתמטיקה טכני כל עוד אני לא מגיעה למספרים ואז זה מעצבן... אני אוהבת את המתמטיקה מעופפת באויר, אבל כמו שאת מכירה את המתמטיקה זה לא הולך. אני נמצאת בתוכנית מטעם בר אילן שלומדים לבגרות במשך שלוש שנים מתחילים ב-ח', בכיתה י' נגשים לכול השאלונים, ואפשר ללמוד באונברסיטה בתיכון.

chi12

New member
נחתך באמצע

כשהלכתי לתוכנית הזאת לא ידעתי שזה 6 שעות מבחן בסה"כ. והיה לי כיף בישעורים ולמדנו בקצב טוב, ולפני ששמתי לב הבנתי שאני כבר כלואה ואני לא יכולה לעזוב. כי אמא שלי השקיעה בי כסף ושילמה לשיעורים.

remundo

New member
לא נורא

את עדיין יכולה לעשות את הבגרויות שוב אם לא ילך לך, חוץ מזה שתראי עד כמה כולם יקנאו בך כשלא יהיה לך מתמטיקה יותר בשנתיים הבאות..

chi12

New member
אני לא רוצה שיקנאו בי

מישהי אמרה לי לפני המבחן ב-005 שהיא לא יודעת אם לרחם עלי או לקנא בי. אני לא רוצה להיות גורם לקנאה. בסה"כ החברות עודדו אותי, ואחרי שהן עברו את הקטע של איך את יכולה לעשות 3 שאלונים אחד אחרי השני.

remundo

New member
הממ נכון

תראי, זה לא קנאה ממש רצחנית או משהו, זה יותר חרטה על זה שהן לא עשו את זה בעצמן (או גם התקבלו לזה).

chi12

New member
אני שמחה בשבילן שהם לא התקבלו לזה

הן לא מתאימות לזה, והן יודעות את זה.

remundo

New member
אז איזה כיף להן ^_^

ואיזה כיף יהיה לך בשנתיים הקרובות כשלא תהיה לך הבגרות במתמטיקה על הראש O_O (שזה לא פחות איזה בגרות על הראש, זאת הבגרות במתמטיקה!)

remundo

New member
אה זה..

אז כשאני הייתי בכיתה י זאת היתה השנה האחרונה שעשו את הבגרות בתכנית הישנה (בלי שאלונים) וואו זה ממש קשה ומלחיץ O_O אבל את גאון!

chi12

New member
אני לא רוצה להיות גאון

ואני לא גאון, האדם הוא מה שהוא רוצה להיות. אני יצרתית, אבל אני לא גאון. הבוחנת של שאלון 006 היתה נחמדה, של 007 היתה מפחידה. 005 היו שתי בוחנות ושתיהן מפחידות והן נעצו בנו עיינים, כבר פחדתי שאני מעתיקה בלי שארצה (זה סתם דימוי). הן עברו ממקום למקום, והסבירו לנו כי זאת היתה הבגרות הראשונה שלנו. יש בנות שהיו צריכים להסביר להם 10 פעמים איפה לשים את המדבקה ואיזה מדבקה. בשאלון 006 ו007 לא היתה לי מדבקה מיוחדת, זה היה מלחיץ. ב-006 נשארה לי מדבקה מ-005 וב-007 ביקשתי ממישהו בבי"ס מדבקה

remundo

New member
הממ הקטע עם המדבקות עכשיו ממש הפחיד אותי O_O

יכול להיות שהדבקת מדבקה של מישהו אחר ובעצם יבדקו את הבגרות הזאת כאילו הוא עשה אותה ולא את? O_O אני אף פעם לא עשיתי בגרות אקסטרנית אז אין לי מושג מה הולך עם המדבקות שם (מה שעושים בפרוייקטים של האוניברסיטה זה אקסטרני, כאילו, במסגרת חיצונית ולא במסגרת בית הספר, נכון?)

chi12

New member
תלוי בגיל

לי זה אינטרי, יש לנו ילדים בכיתה ט' בקבוצה אז הם עשו אקסטרני. נראה לי שאם אני אומרת שאני מישהו אחר, ומדביקה את המדבקה של אותו מישהו באמת אי אפשר לעלות על זה שזה לא אני, אבל עשיתי את זה בבי"ס, אז לא הייתי מצליחה להתחלף עם מישהו אחר.

remundo

New member
אז אז לא היית אמורה לקבל מעטפה עם הרבה מדבקות

עם השם שלך וכמה בלי השם שלך ורק עם המספר זהות? צריך להדביק רק מדבקה אחת על כל מחברת (מהמדבקות בלי השם) ואמורות להיות לך מספיק כאלה, לא?

למעלה