שטו
גדיה
קגדה
- גמר 2007

לא + הערה טכנית

שכחתי לציין, שלפי כללי פורום חידות לא נהוג לכתוב תשובות בכותרת. אני מתנצל על טעותי.

r o r o r o

New member
Ishq

בהינדי זה תשוקה, כמדומני, ואולי גם בפרסית (חשק?) ולכד יש פתח מאד ואגינלי... הייתי משער שהבעל היה משאיר לאשתו מזכרת בתוך הכד, אבל אמרת שזה לא קשור למיניות... או שזו הטעייה?

r o r o r o

New member
אולי סוג של...

שעון מים? ממלאים נוזל כלשהו ומטים את הבקבוק עד שהוא מטפטף, מתרוקן ומתיישר בחזרה?

r o r o r o

New member
יש!

חברה דוברת פרסית גילתה את אוזני ש"אשק" הן דמעות, אז אולי "אשק-דן" הוא כד דמעות. אולי הגברים שהיו יוצאים למסע (או לקרב) היו מצפים שנשותיהם יבכו עליהם מדי יום (הפרסים הם עם רגשן שנוטה למחוות דרמטיות...) וכהוכחה ישמרו את הדמעות בכד עד שובם! השאלה היא איך הם ידעו שאלה דמעות ולא סתם מי מלח...

../images/Emo6.gif

אגלה לכם בסוד שהצגתי קישור לכאן בפורום "בלשנות ושפות העולם", אך ביקשתי שלא יכתבו את התשובה

../images/Emo35.gif שאלה מספר 6.

שאלה מספר 4 נושרת לצערי. היא קשורה באופן ישיר ביותר לשפה הרוסית: המטרה היא למצוא 2 מילים ברוסית בנות 4 אותיות, הכוללות אותן אותיות אך בסדר שונה, עם משמעויות מסוימות. בנוגע לשאלה מספר 5, מדובר בקטעי תמונות, שספק רב אם אצליח למצוא/לשחזר אותן. גם כך השאלה הזו נראית לי די בעייתית. בקיצור, עוברים לשאלה מספר 6. צרפתי אחד, מפורסם מאוד, השתמש בעבודתו בשלוש האותיות הלטיניות A, V ו-H בשביל לסמן משהו. מה המקצוע של צרפתי זה?

עריסטו

Active member
אין לי תשובה מלאה, אבל הניחוש

שלי הוא ש-A מסמל "למעלה", V זה "למטה" ו-H זה "באמצע"... אולי מישהו ישלים את הפתרון?

עריסטו

Active member
אז אולי זה קשור ל...

סיווג של מבנה גוף? צר למעלה ורחב באמצע, או להפך, או "מרובע"?

למעלה