שיטות ממשל.

Blutige Erde

New member
שיטות ממשל.

לאחרונה הגעתי למסקנה שהדמוקרטיה, כשיטת ממשל, היא מטופשת ומיותרת מכל מיני סיבות. התחלתי לחשוב שדיקטטורה היא שיטת משטר עדיפה, בתנאי שהדיקטטור הוא אדם נבון ואיכפתי למדי, וכבר היו מקרה או שניים של דיקטטורות מצליחות בהן חיו האנשים באושר יחסי. אבל אף דיקטטור לא עלה לשלטון בגלל שה'השגחה' בחרה בו והבליטה אותו לעומת השאר, אלא בגלל שחתר תחת השלטון הקודם ותוך כדי תחמונים ושפיכת דמים לא מעטה הגיע אליו. בנוסף, הציבור הרחב עלול להיות טיפש מכדי להכיר בחוכמת השליט, או להפך, בבורותו, ואת מקומו של שליט חכם עלול בקלות לתפוס אחד שיפגע באומה שלו למען טובתו האישית וכדומה. מקרים כאלו הם נפוצים מדי לאורך ההיסטוריה. שיטה כזו, איפוא, גם היא חסרת ערך. אם כך, מהי שיטת הממשל הטובה ביותר?

0Pandemonium0

New member
סתם זרקת כאן שתי שיטות ממשל קיצוניות, שתיהן

חסרות ערך על-פי נימוקייך, שזהים לשלי. אני יכול להזכיר שני דברים בנוגע לשיטות שהצעת: דמוקרטיה חברתית: הדמוקרטיה שאני מעריך, בניגוד לדמוקרטיה הפוליטית של בחירות ומפלגות, הכרעת הרוב והפרדת הרשויות, ושאר שטויות כאלה. בתחרות, מתישהו, מישהו ירמה. ולפעמים, כולם. אז מה זו דמוקרטיה חברתית? פשוט מאוד, אלה כל האספקטים של הדמוקרטיה המוכרת לנו, שנוגעים בחברה: זכויות אדם, זכויות אזרח, חופש המחשבה, חופש הביטוי, חופש לדת והחופש מדת, ושאר דברים יפים שכאלה. דיקטטורה חוקתית: היא דיקטטורה שבה כוחו של השליט מוגבל, על-פי הכתוב בחוקת המדינה. כך, מצד אחד, יש לנו אדם עם כוח שיכול לדאוג לעם ולהעביר חוקים בלי דיונים אינסופיים ושחיתות מתמדת, ומצד שני הוא לא יכול לעשות כרצונו מפני שהוא מוגבל על-ידי גורמים שונים שמוסדרים בחוקה, שמקובלת גם על השליט. שתי הסמי-שיטות האלה יכולות להיות רעיונות נהדרים, כאשר הן באות ביחד עם שיטות, עקרונות ורעיונות נוספים, שמרכיבים את שיטת הממשל הטובה ביותר, שכרגע אינה קיימת. הפתרון הוא חיים בקהילות ליברטריאניות שבהן מתקיימת דמוקרטיה ישירה, והן מתקיימות זו לצד זו בתוך שטח מוגדר שעליו שולט אדם יחיד המוגבל על-ידי חוקה, המסכנת את מעמדו במקרה שיסטה ממנה. סוג של מדינת ישראל בזמן תקופת השופטים, או יוון העתיקה בתקופת ערי המדינה. ואני שמח שהגעת להבנה בנוגע לשפיכות הדמים.

kyle

New member
../images/Emo45.gifלגבי קהילות ליברטריאניות.

יש אף כאלו שירחיקו יותר לכיוון אנרכיזם בסגנון כזה, אבל אני עדיין לא יודע אם בזה אני תומך או לא.

Gilliana

New member
תקופת השופטים דווקא???

דוגמה גרועה, שהרי "ויהי בימי שפוט השופטים, איש הישר בעיניו יעשה".

0Pandemonium0

New member
פשוט קראתי על התקופה לפני שכתבתי את ההודעה,

אבל התכוונתי למשהו דומה: קהילות עצמאיות עם מנהיגים משלהן, אבל גם מנהיג אחד ששולט על כולן. בתקופת השופטים לא היה ממש צבא שיגן מפני איומים מבחוץ או משטרה שתגן על החוק מבפנים, גם לא שליט שישמור שהכל מתנהל כראוי. שליט יחיד וצבא הוקמו רק כאשר היו צריכים אותם, בעת צרה, אבל בתקופות השלום לא היה מי שישמור עליו, ולכן כל פעם "איש הישר בעיניו יעשה", ואלוהים היה ממנה שופט. תקופת ערי המדינה של יוון העתיקה היא מקבילה הרבה יותר קרובה למה שהתכוונתי. מה דעתך? את וקייל בעצם לא עניתם על השאלה שפתחה את השרשור.

Gilliana

New member
נכון - אז אענה באמת כעת

אני עדיין חושבת שדמוקרטיה היא בעיקרון צורת הממשל הטובה ביותר, אבל - וזה אבל גדול, לא דמוקרטיה כפי שהיא באה לידי ביטוי למשל, במדינת ישראל. זה נושא מאד מורכב שקשה לכסות אותו על רגל אחת אבל בעיקרון - דמוקרטיה צריכה להיות מבוססת הרבה יותר על שיתוף העם בפועל בהחלטות כבדות המשקל ולא רק להסתמך על נבחרי העם.

MetalSinagouge

New member
שיואו, איזה קרועים.

יש תמונה זוגית שלכם במילון מתחת להגדרה של סרקזם. וזה מצחיק כשאתם כותבים דבר כזה בפורום ציבורי ונשארים לחיות כדי לכתוב עוד דברים. קצת סותר את ההשערות, לא?

MetalSinagouge

New member
הקטע הנורא מצחיק על זה שישראל היא...

יענו לא דמוקרטית. כשאני קורא דעה טוקבקית כזו, אני באמת רוצה להרביץ לכם. זו המגבלה היחידה של אותה המצאה מופלאה הנקראת אינטרנט- אי אפשר לתת כאפות לאנשים דרכה. ומגיע לכם, באמת שכן. תפקחו קצת את העיניים, הביטו לדרום, הביטו לצפון הביטו למזרח (וגם למערב, כי השקיעה יפה). סוריה ומצרים מתהדרות בבחירות דמוקרטיות לכל דבר כשיש רק מועמד אחד. ירדן היא מונרכיה. לבנון היא סתם הזונה של אסד... אז כן, יש פה דת מטומטמת, מנהיגים מניאקים וביטוח לאומי. אבל זה מתגמד לעומת החופש שיש פה. ו-זו- המהות של מדינת ישראל.

Gilliana

New member
אם כבר למישהו מגיעה כאפה...

אז זה אך ורק לך, ולא - לא רק בגלל שאתה מפגין אלימות מיותרת: א. זהו אינו טוקבק, זהו פורום ב. אין טמטום, תסלח לי, גדול יותר, מלהסתכל על מי שנמצא מתחתיך - בדיוק באותה מידה יכול חולה סרטן להתנחם בכך שלחולה במיטה שלידו יש איידס...

MetalSinagouge

New member
אמממ...

לא. קוראים לזה יחסות, פרופורציות. נכון שהמצב של חולה סרטן לא יותר מדי טוב מזה של חולה איידס אבל: 1. עקרת בית תולה כביסה, לוקח לה כמעט שעה. זה קשה ומעייף. אבל היא צריכה להגיד תודה- יש לה הרבה בגדים ללבוש. 2. שרת בית ספר הולך כל יום למקום עבודתו ברגל, מרחק של 50 דקות הליכה כדי לחסוך על 'חופשי חודשי' ולממן את לבן שלו שיעורי פסנתר. זה קשה ומעייף. אבל לפחות יש לו רגליים תקינות כדי ללכת, והבן שלו אינו חרש. ואם מפץ האופטימיות *הזה* לא נגע לליבך אז אני מגיע לנשק הסופי: אוקיי, המצב מסריח, אולמרט מתנהג כמו יהודי טיפוסי (אבקש סליחה מכל הכלבים שבקהל) וציפי ליבני היא טאפט ואוויר. למה *את* לא מנסה לשנות?

Gilliana

New member
סליחה???

מה זה "למה את לא מנסה לשנות"? על סמך מה כבר קבעת שאני לא? (וכמובן שאתה טועה).

MetalSinagouge

New member
תראי, מאמר או שתיים במדור ניו אייג'

לא בדיוק נחשב לאקטיביזם דגול כן... אבל היי, אני לא עושה כלום- ואפילו נהנה מזה. אז... knock yourself out or whatever.

Gilliana

New member
עכשיו הוספת חטא על פשע ../images/Emo122.gif

כי גם אחרי שהתרעתי בפניך שאתה מגיע למסקנות שגויות - התעלמת והמשכת להגיע למסקנות שגויות רק משום שאינך מודע לעובדות. אם אינך מכיר אותי ואת פועלי - אני מציעה לך לגגל את שמי ואז אולי התמונה תתבהר- עד אז, עשה עמי חסד וחדל מקפיצה למסקנות שאין בינן ובין המציאות דבר וחצי דבר.

MetalSinagouge

New member
אוקיי, בדקתי וראיתי שאכן חשבתי נכון.

כי אמא שלי חסמה את האתרים שאליהם כיוונת אותי. פויה גילי, פויה.

Gilliana

New member
ואתה גם מצפה כנראה שאגיב ל...

הומור האידיוטי שלך - אז הנה, אני לא.

למעלה