שיטות ממשל.

Blutige Erde

New member
לא 'זרקתי סתם'.

אבל בכל סוג של דמוקרטיה דעת הרוב היא שמשפיעה בדרך כלל, לא? בדרך כלל אנשים בעלי רמת השכלה נמוכה-ממוצעת יהוו את עיקר הציבור, אנשים שלפעמים לא יודעים מה באמת טוב בשבילם. דעת המיעוט בעל ההשכלה עלולה להתבטל לעומת דעתם, וכך עלול לקרות אסון שהציבור ימיט על עצמו. מתי אמרתי משהו על שפיכות דמים?

Gilliana

New member
האמת האמת?

תמיד הייתי בעד טכנוקרטיה - אבל גם לטכנוקרטיה יש הבעיות שלה...

Berethor

New member
טכנוקרטיה זה אליטיזם טכנוקרטי

טכנוקרטיה, שלטון הטכנאים, בעלי הידע והכישורים. כינוי בסוציולוגיה למצב שבו מערכות השלטון נעשות תלויות יותר ויותר לא ברצונם של הנבחרים, כי אם בידע הנתון בידי קבוצות קטנות של בעלי ידע ייחודי הקרויים בשם טכנוקרטים. אליטיזם זה שלטון העלית , ההפך משלטון הרוב(פשוטי העם), מה שבעצם מנוגד לדמוקרטיה ולקומוניזם. בישראל יש אליטיזם פלוטוקרטי. אני מאמין באליטיזם מריטוקרטי, וגם באליטיזם אריסטוקרטי. שנהם כמובן עדיפים מדמוקרטיה.

Gilliana

New member
טכנוקרטיה, לפחות לשיטתי...

לא תאפשר לאנשים חסרי הכשרה ונסיון להיבחר לתפקידים שלטוניים - שרים, חברי כנסת וכמובן, ראשי ממשלות. לפי אותו עיקרון, אנשים שאין להם השכלה בסיסית לא יוכלו להצביע בבחירות - וכשאני אומרת חוסר השכלה בסיסית הכוונה לידיעת קרוא וכתוב וחשבון ברמה מינימלית, לא יותר מכך. בשיטת ממשל כזו ימונו בעלי תפקידים בהתאם לכישוריהם, ולא בהתאם לגחמותיהם או גודל השוחד שהם משלמים.

0Pandemonium0

New member
ועדיין. חוץ מזה, אם אני לא יודע כמה זה אחד

ועוד אחד, אסור לי להצביע? למה? מי שהוא חסר ידע, הוא גם טיפש?

Gilliana

New member
אם אתה לא יודע כמה זה אחד ועוד אחד...

ואין לך יכולת ספירה מינימלית - ברור שאתה לא אדם שמסוגל לתפקד באופן תקין בחברה מודרנית ממוצעת ולכן כן - אתה בהחלט לא כשיר להצבעה.

0Pandemonium0

New member
אולי אסור לי לקבל עוד כל מיני זכויות, בגלל

שאני בור כל-כך? אולי בכלל אסור לי להביע את דעתי? אדם שלא יודע חשבון, לא יודע חשבון ממספר סיבות, שאף-אחת מהן לא תלויה בו: או שגדל במשפחה ענייה ולא הלך לבית-הספר, או שמערכת החינוך עצמה גרועה, או שהוא בעל בעיה שכלית כלשהי ולא טופל כהלכה, ועוד. אז מה את מציעה? אפרטהייד? פאשיזם! אגב, אדם שלא יודע חשבון יכול להיות מוזיקאי, צייר או סופר, והוא יכול להיות מוכשר בצורה יוצאת-דופן בכל אחד מן התחומים האלה.

Gilliana

New member
לא, ממש לגמרי לא נכון

כל מה שאנרת יכול להיות נכון לגבי אדם שאינו יודע קורא וכתוב - אבל ממש לא לגבי אדם שאינו יודע כמה הם אחד ועוד אחד. כאמור, אדם שאינו מסוגל לבצע ספירה מינימלית - יש לו בעיה וזה לא משנה כרגע מהו מקור הבעיה - הבעיה קיימת וגורמת לכך שאותו אדם לא יוכל לתפקד באופן נורמלי בחברה. לגבי אדם שאינו יודע קרוא וכתוב - בהחלט יכול להיות מוכשר ואפילו גאון אך ברגע שאינו יודע קרוא וכתוב, נמנע ממנו מידע חשוב וחלק מהעולם שבהחלט הופך אותו בלתי כשיר להצבעה, בדיוק כשם שעובדת אי יכולתו לקרוא ולכתוב הופכת אותו בלתי כשיר להוציא רשיון נהיגה למשל. אין כאן שום פאשיזם ושום אפרטהייד, רק טיפה הגיון בריא.

0Pandemonium0

New member
בואי תסבירי לי למה אנשים שלא יודעים קרוא

וכתוב, או חשבון בסיסי, מנועים מלהצביע. ואל תגידי שזה בגלל שהם לא יכולים לתפקד בחברה, כי גם אם הם לא יכולים לתפקד עדיין יש להם שכל ורצונות, שהם רוצים שהממשלה תגשים, ולכן לדעתי מותר להם להצביע. אם את טוענת שלא, תני בבקשה הסבר מפורט, מדוע האנשים האלה לא כשירים להשפיע על המדינה כדי שתתקיים בצורה שהם רוצים שתתקיים, כמו כולנו.

Gilliana

New member
בין רצונות להבנה - המרחק גדול

אדם שאין לו יכולת להבין מהו מצעם של מפלגה מסויימת או מעמד מסויים (ותסכים אתי בודאי שאדם שאינו יודע קרוא וכתוב, ו/או חשבון בסיסי, סביר להניח שאינו בעל השכלה כללית ולו מינימליסטית שתאפשר לו בכלל להבין לאן המועמד/מפלגה חותר/ת. היות וכך - אם ניתנת לאדם כזה זכות הצבעה, הרי שהוא מצביע "על עוור" - מבלי להבין למה הוא מצביע למי שהוא מצביע. ברוב המקרים, אנשים כאלו יהיו נוחים להשפעה שלילית ולכפיית הצבעה פסיכולוגית מבלי שכלל יהיו מודעים לה. כך למשל הסבתא הזקנה שעלתה מתימן לפני 70 שנה ולא יודעת יותר מ-5 מילים בעברית, בכלל לא יודעת מי זה ביבי נתניהו או ציפי לבני - אבל מכיוון שהנכד אצר לה לשים פתק מסוים בקךיפי, היא תשים - כי הנכד אמר לה...

Gilliana

New member
* תיקונים ../images/Emo122.gif

כך למשל הסבתא הזקנה שעלתה מתימן לפני 70 שנה ולא יודעת יותר מ-5 מילים בעברית, בכלל לא יודעת מי אלו ביבי נתניהו או ציפי לבני - אבל מכיוון שהנכד אצמ לה לשים פתק מסוים בקלפי, היא תשים - כי הנכד אמר לה...

0Pandemonium0

New member
התכוונת, "אמר"../images/Emo6.gif

ממתי מישהו היום קורא מצעי מפלגות? רק שומעים אותם בטלוויזיה. כל אדם שמבין על מה הם מדברים, רשאי להצביע. אדם שאינו מבין, אין לו סיבה להצביע.

0Pandemonium0

New member
אגב, אני לא יודע מה קורה איתך ועם המשפחה שלך,

אבל סבתא שלי בהחלט לא תצביע למישהו סתם כי אמרתי לה. גם לא אמא שלי או אבא שלי. כולנו אנשים עם דעה עצמאית. אם ארצה שההורים שלי ישימו פתק מסוים בקלפי, הם יצפו כמובן שאסביר להם למה. ההורים שלי דוברים עברית, אבל נניח שלא, ואין להם מושג על מה ביבי או לבני מדברים. הם לא יצביעו סתם כי אמרתי להם, ומצד שני אני לא אשקר להם כדי שיצביעו, כי הם ההורים שלי. אני אסביר להם את דברי הפוליטיקאים, והם יחליטו לבד. דוגמה תיאורטית כשמדובר במשפחה שלי, אבל אני מאמין שככה זה ברוב המשפחות.

Gilliana

New member
לצערי אתה עושה שוב שגיאה בסיסית

המשפחה שלך היא לא רק שלא דוגמה לכלום, היא בטח ובטח שלא מדגם סטטיסטי מייצג ולכן אין לדוגמה זו שום ערך. אתה יוצא מו\תוך איזושהיא נקודת הנחה מוזרה שכל, או לפחות רוב המשפחות דומות למשפחה שלך, ושרוב בני האדם דומים לך בתפיסותיהם ויושרתם כאשר כמובן לא מני ולא מקצתי. עם כל הכבוד למה שאתה מאמין בו - עובדתית אתה שוגה.

0Pandemonium0

New member
עובדתית? מאיפה הבאת את העובדות האלה?

אני יודע שבחברה בעלת חוקי מוסר מערביים, עד כמה שאני מתנגד להם, לא מקובל לשקר למשפחתך. אנשים עושים את זה, אבל לא כולם, לא הרוב, ולא בכל נושא. מה גם שאנשים הם לא כאלה חסרי עמוד שדרה, עד שהם יעשו כל מה שאדם יגיד להם אם הוא קרוב משפחה או חבר. בטח לא כשמדובר בנתינת קולם לפוליטיקאי שהם אינם מכירים.

Gilliana

New member
תתפלא

אני חוששת שאתה קצת נאיבי אם זו ההשקפה שלך - העובדות הן שגיוס קולות בדרכים לא כשרות מתרחש, בפרט במדינת ישראל, על בסיס קבוע - בעלים המכריחים את נשותיהם להצביע עבור המפלגה בה הם מעוניינים, אנשים שאינם מבינים כלל עבור מה ומי הם מצביעים ומצביעים באופן מסויים רק משום שבן הזוג/הבן/נכד או (בהרבה מאד מקרים) הרב, צווה עליהם להצביע כך. הדבר למשל נפוץ מאד מאד בקרב דתיים וחרדים וכן בקרב אוכלוסיות חלשות מבחינת השכלה , הרבה הרבה יותר ממה שנדמה לך - נערכו לא מעט סקרים בעבר שהציגו את הדברים היטב. אבל מה שהכי הרג אותי, הוא הטענה ש-"לא מקובל לשקר למשפחתך". אולי לא מקובל אבל בפועל - אין ולו משפחה אחת שאין בה שקרים, מי קטן יותר ומי גדול יותר: הורים משקרים לילדים, ילדים משקרים להורים, בעלים משקרים לנשים, נשים משקרות לבעלים... לא יודעת, אנחנו חיים בכלל באותה מציאות? כבר יש לי הרגשה שלא.

למעלה