שיטות ממשל.

0Pandemonium0

New member
אמרתי: משקרים, אבל לא בכל נושא.

תבדילי בין שקרים קטנים של ילדים להוריהם מפחד שיתפסו, או בשקריהם של הורים לילדיהם כדי "לחנכם", או בשקריהם של בעלים לנשותיהם כדי לא להיתפס בבגידה, לבין לשקר לסבתא זקנה שלא יודעת עברית ולהגיד לה "כן, סבתא, ביבי מבטיח שהוא ידאג לזקנים ויגדיל את הקצבה. בוודאי".

Gilliana

New member
אבל למה בכלל אתה מתייחס לעניין כאל שקר?

הנכד (נקרא לו מוישלה) הוא ליכודניק שרוף, רק רואה את ביבי מתחיל לבכות מרוב אושר ומאמין באמת ובתמים שביבי, או ציפי או אהוד, באמת שלא משנה מי, הוא מתנת אלוהים לאנושות. סבתא לעומת זאת לא יודעת עברית, גם לקרוא היא לא יודעת, וגם השמיעה כבר לא מה שהיתה, אבל אם היא כן היתה יודעת - היא היתה מבינה שביבי (או ציפי) הם לא בדיוק לטעמה, ולא היתה מצביעה עבורם - אבל אבל... אם מוישלה אמר, מוישלה בטח יודע - לא?

0Pandemonium0

New member
למה שמוישלה ישקר ככה לסבתא שלו?

ועוד בנושא כל-כך חשוב? אני מניח שסבתא, יותר מאשר המלצה סתומה, תרצה לשמוע מפי מוישלה גם את עיקרי המצע של המועמד שהוא ממליץ עליו. ולכן, ודאי תבקש ממנו להסביר לה. האם מוישלה ימציא סתם כך סעיפים ויבטיח לסבתא שביבי מתכוון להגדיל את קצבאות הזקנה, בעוד ביבי מכריז בריש גלי על ההיפך? מה יקרה לאחר הבחירות, כאשר סבתא תגלה שמוישלה האהוב עבד עליה?

Gilliana

New member
אבל כרגע הסברתי לך שמוישלה לא משקר

הוא מאמין באמת ובתמים בכל מה שהוא אומר - הוא מעריץ שרוף של ביבי ומנשק את האדמה שהוא הולך עליה. מוישלה בטוח שביבי (או אהוד, או ציפי) רק ישפר את מצב העם וייטיב עימו, ולא משנה מה הוא מכריז. גם מוישלה יגלה אחרי הבחירות שהוא נדפק, בדיוק כמו סבתא ויכול מאד להיות שגם לא יהיה אכפת לו, כי הרי כולנו יודעים כמה מצביעים חוזרים שוב ושוב לאותה מפלגה שאיכזבה אותם בפעם הקודמת...

RichardSmith

New member
טכנוקרטיה ../images/Emo99.gif

שיטת ממשל בה מומחים מנהלים את תחומיהם, כגון מומחה לכלכלה באוצר, מומחה למים במשרד התשתיות -- מים. במקום להצניח ח"כ שלא יודע על משרדו שום דבר כאשר נכנס ולפעמים גם שום דבר כאשר יוצא...

Berethor

New member
צודק

וזה ובדיוק מה שקורה לנו. הרוב הוא בדרך כלל פשוטי העם שלא רואים רחוק, חושבים רק על עצמם באותו רגע, טפשים שמאמינים למילים יפות של נוכלים. בעוד המיעוט החכם מפסיד. זה בדיוק הסיבות שטיפוסים כמו אולמרד ואוסמה נבחרים. דקטטורה היא שיטת ממשל עדיפה שהוכיחה את עצמה לאורך כול ההיסטוריה, ודמוקרטיה היא שיטה חדשה שכבר שמשך שנים מועטות מובילה תמערב לתהום. השיטה הכי טובה זה מונרכיה. שליט שהוא חלק מהעם, עם משפחה ועתיד שתלוי ישירות בגורל של עמו. יכול לקבל החלטות לא שלא פופולריות באותו רגע(בשביל העתיד), ולהיות אדם חכם ולא פופוליסט, שקרן ושחקן.

kitman1

New member
ציטוט

הדמוקרטיה היא שלטון העם, פרוצדורה של קבלת החלטות עפ"י הרוב, גם אם קולו של הבור נכלל בכך. - זוהי דרך שגויה של קבלת החלטות בענייני טוב ורע, כיוון שיש לקבל החלטות עפ"י התבונה ולא עפ"י גחמה של הרוב. הבעיה בדמוקרטיה היא שהרוב אינו חייב בנימוקים והחלטה ללא נימוק יכולה להיחשב החלטה נכונה - אך זוהי החלטה מקרית. הדמוקרטיה שרירותית.

אתם שוכחים דברים שאמורים להיות גלויים לכל עין

למשל את זכות השחורים להצביע. אתם זוכרים שניסו להגביל את זכותם בכך שהתנו את זכות ההצבעה במבחני קרוא וכתוב, מבחני מוסריות וכהנא וכהנא דברים שהציבור הגדול של העבדים מפאת חוסר גישה למקורות חינוך או מבריחה מהעוול שחוו יום יום לא יכלו לעמוד בו? גם פה מדובר בציבור הבור.. האם תגידו גם אז שזה מוצדק למנוע מהם זכות בחירה?. אתם שוכחים שאנחנו חיים במסורת דמוקרטית, אדם שתשלול ממנו את חופש הבחירה לטובת מונרכיה או דיקטטורה לא יעבור על זה בשקט. המסורת הדמוקרטית היא מסורת יפה של ערכי כבוד ואהבת אנוש, לא הייתי רוצה לראות שום ערכים מקבילים כמו אי סדר והערצת המנהיג שיחליפו אותם, אני לא יודעת מה אתכם. כן, אז נכון שיש בעיות בדמוקרטיה כמו הבירוקרטיה האינסופית שגוררת הרבה טראגדיות אחריה אבל עוד לא ראיתי דמוקרטיה שגרמה לכל כך הרבה אבדות בנפש בארצה שלה (אם לא מחשיבים מלחמות חיצוניות) כמו מה שעשו דיקטטורות ואת משטרי האימים שלהם. אנרכיה היא מחשבה רומנטית מאוד, באמת.. אבל אין בי ספק שהיא לא הולכת להתקיים, שהרי לסמוך על טוב ליבו בלבד של האדם היא דרך מסוכנת. קהילות לבנטאניות? גם רעיון חביב, ואפילו נשמע משכנע עד שנזכרים מה המציאות פה, זה לא יעבוד רבותי. מישהי הזכירה דמוקרטיה חברתית ולדעתי זה אחד הרעיונות האמיתיים שאפשריים לשינוי בשטח. שיהיה יום טוב, אלה

RichardSmith

New member
כל כך לא מסכים בנוגע למסורת הדמוקרטית

ולראיה, אחוז ההצבה בבחירות לעירייה ולממשלה... לרוב האנשים לא אכפת. הקבוצה הזו עומדת על 75%?...

Berethor

New member
אם היו שוכחים הנושא לא היה בעמוד הראשי

אין ויכוח על זכות השחורים להצביע באפריקה. בואי לא נשכח שה"מסורת" הדמוקרטית היא לא מסורת בכלל, זה דבר חדש יחסית. אדם שתשלול ממנו את זכות הבחירה וינתן לו יום חופש רגיל לטובת מונרכיה או דיקטטורה, מאוד ישמח. לא יעבורו על זה בשקט ? למה כמה זה היה, מה הם כבר יכולים לעשות, למרוד ? בכול משטר יש דרכים לטפל בכאלה, זה לא בעיה בכלל. לא דברו כאן בכלל הבירוקרטיה, אם כבר הזכרת אותה, זה חלק בלתי נפרד מהדימוקרטיה. בטח שדמוקרטיה גרמה להרבה אבדות בנפש, וכן מחשיבים תמלחמות. אם לא היה כאן דמוקרטיה מזמן כבר היו פותרים תבעיה הפלסטינית, כמה אבדות שזה היה חוסך. דיקטטורה לא נכונה לא שונה בכלום מדימוקרטיה לא נכונה(כמו שיש היום, הנכונה הייתה ביוון העתיקה). זה טעון עלוב שמבוסס על פחד, לאורך כול ההיסטוריה היה דיקטטורות(ורובם טובות), כול תומכי הדמוקרטיה אוהבים להזכיר תרעות כמובן. אנרכיה זה מחשבה רומנטית ?. זה לא מפתיע אותי לשמוע תומכת דמוקרטיה שאומרת את זה, דמוקרטיה של ימנו זה באמת צעד אחד לפני אנרכיה. מכול הבחינות.

אז שנתחיל Berethor ?

קודם כל לא אמרתי שאתה יוצא כנגד זכות השחורים להצביע, אלא הצבעתי על הבעייתיות שקיימת בגישת "הטובים להצבעה" והזילזול בעמחה. המסורת הדמוקרטית אינה מסורת? באמת? כמה זמן בריטניה (שהיא כביכול "מונרכיה") וארה"ב קיימות? האם כמה מאות שנים לא יכולות להפוך למסורת? . אולי זאת טעות בניסוח שלי ואם כן , אפילו טוב יותר זה רק מראה שזאת שיטה חדשה ורעננה ויש עוד הרבה דרכים לנסות ולשפר אותה לפני שמרימים ידיים כמוכם. אני אגיד לך בדיוק למה העקרונות של הדמוקרטיה מוצאות חן בעיני בהרבה מכל דיקטטורה אפלה אחרת, אני אפילו אשתמש במילים שלך :"לא יעבורו על זה בשקט ? למה כמה זה היה, מה הם כבר יכולים לעשות, למרוד ? בכול משטר יש דרכים לטפל בכאלה, זה לא בעיה בכלל."- לפגוע ולדכא באלימות מרידות, לעודד את האדישות הזאת שפושה בחברה שלנו זה נראה לך דבר מוסרי? הגיוני? .. בדיוק דברים כאלה התפיסה הדיקטטורית מעודדת. תן לי בבקשה כמה שמות של דיקטטורות מודרניות שאני אוכל לשאוב מהן השראה, כאלה שמשלבות טכנולוגיה, דאגה לזכויות הפרט ומצליחות לשמור על מצב של שלום בית ואולי אפילו חוץ.. יש כאלה? עולים בדעתך כאלה? ואנחנו מדברים על עולם שהשתנה בכל פרמטר אפשרי , לא על העולם של היוונים בו גם סחר בעבדים, שובניזם ושאר חולות היו נפוצות.. אף אחד לאל אומר שאין פגמים בדמוקרטיה , בטח לא בזאת הישראלית.. אבל האם הפיתרון הוא לבטלה כליל?. מובן שלא, האם דמוקרטיה ישירה אפשרית במסגרת הזמן הקצוב במדינה ששקועה במלחמות תמידיות, האם במדינה של מיליוני אזרחים דמוקרטיה ישירה נוסח יוון- או אם לחדד אתונה אפשרית?, אני חושבת שלא אדוני. הפיתרון לבעיה הפלשתינאית? קטונתי.. אבל דומיני שזה ודאי לא יפתור את זה, קודם כל נזכיר לך שהשילטון שלנו בארץ הוא כחוט השערה , ודאי וודאי שרק בזכות מדינות חזקות שתומכות בנו והצבא . אתה רוצה לנסות פיתרון דיקטטורי? כמה זמן תחזיק , שבועיים?. מיותר לציין שלא הזכרתי מלחמות חיצוניות משום שהתייחסנו כמובן למה שטוב לשלטון מדינה או ממלכה אם תרצה וכרגע לא הכללנו את יחסי החוץ שלה, משום שהם לא נוגעים בהכרח לטובת אזרחיה. יש מלחמות על גבולות, מלחמות לכיבוש ומלחמות כהוכחת עליונות כלשהי.. אתה רוצה להכניס את זה למשוואה? בבקשה, העניין יסתבך לך מאוד אם תשווה את המונרכיות, הדיקטטורות והאנרכיות (אם בכלל היו כאלה) כאן. אני לדידי מעדיפה לפשט דברים. ולסיום , רומנטית? כן, לא רומנטית כי יש לי זיקה אליה. רומנטית מפי הדוברים שמאמינים בה, ויצא לי לדבר די והותר עם כאלה. אנשים שמאמינים באמת ובתמים שאם רק ניתן את החופש הכל יהיה טוב.. בלי חוק האדם כמובן הוא אציל נפש, אלטרואיסט וכדומה. תקרא לי פסימית אבל אני מסרבת להכיר בכך. המ.. דמוקרטית כמוני? ומה אתה בדיוק? הדיקטטור הגדול? אנרכיסט מופרע? קומוניסט נלהב? .. אתה חי במדינה דמוקרטית (בוקר טוב זאת דמוקרטיה..) , ההורים שלך מצביעים למפלגות כלשהן ובין אם אתה נמצא בקלפי או לא אתה עדין בן לחברה דמוקרטית ואין לך שום לגיטימציה להכריז כרגע שאתה לא. במידה ותצליח (תנחומי הכנים), בהחלט תוכל לקלל דמוקרטית שכמותי. אלה

וכמובן אתה מוזמן לפרט למה

אתה חושב שהדמוקרטיה של היום היא מכל הבחינות צעד אחד לפני אנרכיה.. באמת אני אשמח לשמוע, מכל הזוויות .. אלה

Berethor

New member
בסדר התחלנו

קודם כול את מבלבלת ביני לבין Blutige Erde , את הגבת לו לא לי. פשוט אמרתי לך שאין שום ויכוח. ואגב אין שום בעיה ב"הטובים להצבעה" , במקרה של השחורים(ערבים ועוד כמה) זה גם "מי ששייכים למדינה להצבעה". הכן היא לא מסורת, ובטח שיחסית לדיקטטורה או מונרכיה. בריטניה של ימנו היא לא מונרכיה(גם לא כביכול), המלכה שם לא שולטת, מבחינת התפקיד היא כמו הנשיא בישראל. דבר שני רואים שהידע שלך בהיסטוריה לא משהו, ארה"ב קיימת כמה מאות שנים, בריטניה קיימת יותר מאלף שנים(לא כממלכה מאוחדת, אבל זה לא משנה מבחינת המשטר). בטח שזה לא מסורת, ובטח שלא יחסית לאלף שנה.(במקרה של ברטניה למשל). ושוב יש לך טעות, דמוקרטיה היא לא שיטה חדשה, זאת שיטה שהחיו, מהתקופה של יוון ורומא(בתקופת הסינאט) העתיקות, אז אם נזכרו בשיטה כזאת עתיקה ולא שימושית , לא קשה לחזות שגם דיקטטורה או מונרכיה עוד יחזרו בגדול(במערב). גם הפעם זה היה חדש ורעננן, אל תדאגי. לשתמש במוסגים של "דיקטטורה אפלה" זה לא בדיוק פוליטקלי קורט מצידך. אבל כנראה שדימוקרטים אוהבים למתוח את המוסגים איך שמתאים להם באותו רגע. קודם כול אוליי אני יזכיר לך שמרידות גם הן אלימות לרוב(במיוחד מרידות של דמוקרטים), כול משטר מדכא(גם דמוקרטי), משתמש באלימות ומוציא למחוץ לחוק מתנגדים. ברור שזה לגיטימי, זה כדי לשמור על הסדר ועל השלטון, כול שלטון רוצה לשרוד ואלה הדרכים היחידות. זה כמו שתגידי אם זה לגיטימי ששוטר יורה בפושע או שחייל יורה במחבל. אם את מחפשת מוסר והגיון(שאגב קיים תמיד) בכול דבר, לא תגיעי רחוק, המטרה מקדשת תאמצעים. "מודרני" =מערבי. זה לא בעיה לומר אם יש כאלה היום במערב, כי דמוקרטים כפו את דרכם על כול המערב(במלחמות ומהפכות), דוגמה הכי טובה כנראה זה סין. אם נלך קצת אחורה זה רוסיה,אטליה וספרד. עוד אחורה לתקופת המלוכה , זה הצאר הרוסי,מלכי/מלכות אנגליה והקסרות האוסטרו הונגרית. וכו. בקשר לפתרון הבעיה הפלסטינית, לא אמרתי שזה יפתור, השלטון יפתור. ומלחמה חיצונית לא תמיד תלויה בשלטון, ככה שזה לא דוגמה לטובת או לרעת הדמוקרטיה. הדוגמה היא רק אם השלטון לא עושה מה שצריך. לסיום, יופי שיש לך זיקה לאנרכיה. איך את מקשרת פוליטיקה ומשטר לרומנטיקה, לא ברור לי, כמו שגם לא ברור לי איך ה"שיטה" הכי עתיקה(מתקופת האבן?) וברברית בעולם היא רומנטית. זה טוב שכול הפופוליסטים האנרכיסטים משדלים אותך, אין ממש מה להוסיף על כך. גם חיות מאמינות בזה אגב, האם זה הופך את זה לנכון ? אני בספק. דווקה אין לי שום בעיה עם כך שאת פסימית בנושא הזה, להפך. קודם כול אמרתי תומכת בדימוקרטיה, אז תקראי טוב לפני שאת מגיבה. דבר שני, "דיקטטור גדול"- אוליי, מי יודע, אבל ממתיי כול מי שתומך במשטר, הוא גם זה שעומד בראשו ?. "אנרכיסט מופרע ?"- מתאים לך אם כבר, רק אם לא היית כול כך פסימית. "קומוניסט נלהב?"- אני לא תומך ברעיונות הקומוניסטים ובדרך, אבל בדיעבד אני רואה שקומוניזם גם הוא עדיף על דמוקרטיה. את לא צריכה לספר לי שאני חיי ב"מדינה דמוקרטית"(על הנייר), שלמעשה יש פה שילוב(מוזר) בין אליטיזם פלוטוקרטי ודמוקרטיה פופוליסטית. מה הקשר לאם מצביעים ואם לא ? כרגע זה דמוקרטיה וכולם מצביעים(טוב לא כולם אבל שהיה), זה לא אומר שאם לא היה דמוקרטיה היינו רוצים להצביע, כרגע זה מה שיש, ואנשים מנסים לקבל תרע במיעוטו. בן לחברה דמוקרטית, זה זורם בדם ? לא ידעתי חהחה. אני בן להורים שלי, למשפחה ולעם, לא בן לשום משטר פוליטי. ממתיי מישהו שחיי במדינה דמוקרטית הוא דווקה תומך שלה(ואם כך למה יש פה תדיון הזה בכלל), יש לי לגיטימציה להגיב בפורום זה ונושא זה שאני לא תומך של הדימוקרטיה , בטח שיש לי. "במידה ותצליח" מה ? אני לא צריך תתנחומים שלך גברת מחדל אנושי, על מה את מתאבלת. לא קללתי אותך, זה מה שאת דמוקרטית, אם את רואה בזה קללה כנראה שזה כן.

0Pandemonium0

New member
אוי, שטויות. זה פאשיזם.

השחורים יכולים להצביע בכל מקום שירצו, גם בארה"ב ולא רק באפריקה, כפי שציינת. אתה מדבר כאן על דיקטטורה כאילו היא איזו אוטופיה, גן-עדן עלי אדמות. הראה לי דיקטטורה אחת שהצליחה, וכראיה לכך עדיין קיימת. אין כאלה. הנאצים והפאשיסטים נפלו, והדיקטטורה איתם. העולם לא יכיר עוד במשטר כזה, ולא בגזענות שלך. הדמוקרטיה שמתקיימת כיום היא דמוקרטיה ייצוגית, והדמוקרטיה של יוון העתיקה היא דמוקרטיה ישירה. שתיהן דמוקרטיות, אבל הייצוגית פחות טובה. אינני יודע אם אנחנו צעד אחד לפני אנרכיזם, אבל אם זה נכון, אני מצפה לכך בקוצר רוח.

Berethor

New member
אוי, שטויות. זה ליברליזם.

והגישה לזכויות הפולשים היא לא הנושא כאן. אם כבר הרחבת בנושא, אני מסכים אתך שהשחורים יכולים להצביע ולכנס לכול מקום(במערב) כרגע, זה ישתנה בחזרה אין לי ספק. אני מדבר כאן על דיקטטרה כפי שאני רואה אותה, הכן זה אוטופיה יחסית לדמוקרטיה. יש המון דקטטורות שהצליחו(על פי הגדרתך), וקיימות גם היום, סין, קוראה, קובה, כמעט כול מדינה ערבית(שם זה לא מוצלח, אבל זה ערבים בשלטון אז למה אתה מצפה), ועוד הרבה שלא הזכרתי. מלבד זאת אם זה קיים עד היום או לא, זה לא פקטור להצלחה, רוב הדימוקרטיות הם תוצאה של מרד או מלחמה, הכול סובב סביב למי יש יותר כוח. אתה חושב שדמוקרטיה תשרוד עוד הרבה זמן ? אתה משלה את עצמך. הנסיון העלוב שלך להגדיר כול דקטטורה כפשיסטית לא יצליח, פשיזם וקומוניזם זה דקטטורות חדשות, היו הרבה דקטטורות לפני, והיו הרבה אחרי. גם דקטטורה וגם גזענות(דאגה לעם האמיתי שלך) תמיד היו, תמיד היו, וגם הדמוקרטיה עוד תיפול(כמו שנפלה גם בעבר ברומא ויוון ). "העולם לא יכיר במשטר כזה", מי זה העולם ? אתה וכמה פוליטיקאים ?, אתה באמת חושב שאתה יודע מה העולם רוצה ?, זהו שלא, הרבה אנשים כבר מזמן התחילו להבין שהשקרים של התקשורת הדמוקרטית ליברליסטית הם שקרים(שמובילים את כולם לתהום), ושיש דרכים אחרות. מי אתה שתקבע שדמוקרטיה ייצוגית פחות טובה מדמוקרטיה ישירה ?, חוץ מיזה שיטת הבחירה זה לא ההבדל היחיד בנהם, דמוקרטיה ישירה גם לא הייתה ליברלית, שמואלנית, מושחטת וצבועה. ברור לי שאתה מצפה לאנרכיה בקוצר רוח, לשם הרבה דמוקרטים של היום חותרים. אני מאלה שצריכים לעצור אותם.

0Pandemonium0

New member
אתה מאלה שצריכים לעצור את האנרכיסטים?../images/Emo6.gif

אני בהחלט מקווה שהדמוקרטיה עוד תיפול, בדיוק כמו הדיקטטורות המזוויעות שלך.

מצטערת זה לא משכנע ..

באמת , אני רוצה לבחון במבחן המציאות.. מה תעשה כנגד דמוקרטיה?. קוריאה וקובה? הם עומדים על כרעי התרנגולת , וסין עם כל הכבוד היא מדינה שמתקדמת לדמוקרטיה בצעדים איטיים אומנם , אך כבר מזמן היא לא דיקטטורה קומניסטית (ויש להדגיש קומניסטית על אף שלא הגשימה את חזונו של מרקס). מצטערת שאני לא רוצה לשאוב השראה ממדינה שמפנה את תושביה בלי הסבר למקום אחר לטובת השלטון, מדינה שחוסמת את חופש הביטוי אפילו באינטרנט , מדינה שרוצחת וחוטפת אנשים שנעלמים לבלי שוב. אז באמת נראה לך שהמושג דיקטטורה אפלה הוא לא מדויק פה? כמה חבל לאכזב אותך. לא יודעת היסטוריה? כתבתי מאות שנים, אם זכרוני אינו מטעה אותי אבל בהחלט יש לי עוד הרבה ללמוד, ואני אלמד, אל תדאג.. בכל אופן , אם אתה רוצה להתכחש לעולם בו אתה חי ובטח ובטח למעצמות שמנווטות את המדינה שלך (שהן מערביות ודמוקרטיות) זכותך.. היגיון אין בדבר .. אבל שיהיה. אנכריזם? אני לא אנכריסטית.. לא הייתי ולא אהיה. עוד כמה תגובות לאחרים שכתבו פה : גנטיקה כמובן מושפעת מסביבה.. לא כל פיפס שתוציאו מקורו בקידוד הגנים שלך, אלא עירוב של חינוך , תרבות וגם המבנה הגנטי, יש שאומרים שזה עומד על חמישים חמישים אפילו .. קיבוצים לא היו אנרכיות! תצאו מהסרט. כקיבוצנקית אני יכולה להבטיח לכם שהם היו ניסוי מעניין בסוציאליזם ובאחווה , אם כבר בתחילתם הם היו קרובים יותר לחזון הקומניסטי (אבא שלי בשומר למד את האינטרנציונל וההלוויות הססגוניות שהחברים ערכו לזכר סטלין ב-1953 לא היו מביישות שום אדום באשר הוא) . לצערנו או שמחתנו (הזמן יספר) ההפרטה הגיעה גם אל מחוזותינו , אבל לא זכור לי מעולם שהכריזו בריש גלי שהקיבוצים אנרכיסטים. בכל אופן אם יש משהו לחדש לי אשמח לשמוע. אלה נ.ב. למה אתם כל כך נחושים להיפטר מהשיטה שהוכיחה את עצמה כהולמת ביותר לרחשי לב הציבור? אולי תחשבו על דרכים לשפר אותה במקום לנטוש אותה לאנחות?.. נראה לי קצת יותר הגיוני. אבל בני אדם אף פעם לא פעלו לפי היגיון , לא מצפה שתתחילו עכשיו.

0Pandemonium0

New member
באנרכיזם סומכים על טוב לבו של אדם?

הבורות בנוגע לאנרכיזם בציבור היום גדולה כל-כך, עד שהיא מפתיעה אותי כל פעם מחדש. לא מדובר בשיטה אלימה או טרוריסטית, וגם לא בשיטה תמימה ואוטופית. החיים בקהילות קטנות שבהן כולם קשורים זה לזה, עובדים ביחד וחיים ביחד, בנוסף ליכולת של כל אדם לממש את עצמו ולהגשים את שאיפותיו, הם שיגרמו לאנשים לחיות בשלום זה עם זה. אני מבטיח לך שאין אדם שפוי ששאיפותיו הן רצח או אונס. אנשים כאלה הם חולי נפש, בהם יש לטפל. אין כל קשר לטוב הלב או רוע הלב של אנשים. הקיבוצים, למשל, היו סוג של קהילות אנרכיסטיות. לא היה כסף, כולם חלקו בהכל, כולם בילו ביחד והיו מגובשים, לא היה שליט יחיד שהטיל את מרותו. הבעיה היחידה הייתה שהעולם מחוץ לקיבוץ עדיין השתמש בכסף, ולכן הקיבוצים נכנסו לחובות, וגם כניסתם של טפילים לקיבוץ, שבגלל חינוך לקוי שהשריש בהם מקום המגורים הקודם שלהם, שלא היה סוציאליסטי, סירבו לעבוד ובעצם קיבלו תמורה על כלום. אבל זה היה אנרכיזם כמעט במיטבו.

Gilliana

New member
סליחה מילי, אבל אתה לא יודע על מה אתה מדבר

יש לך שמץ של מושג אילו אינטריגות ומאבקי כח הלכו בקיבוצים? זה מה שבסופו של דבר גרם להרס השיטה הזו. האדם מטבעו לא בנוי לאנרכיה, נקודה.

למעלה