בסדר התחלנו
קודם כול את מבלבלת ביני לבין Blutige Erde , את הגבת לו לא לי. פשוט אמרתי לך שאין שום ויכוח. ואגב אין שום בעיה ב"הטובים להצבעה" , במקרה של השחורים(ערבים ועוד כמה) זה גם "מי ששייכים למדינה להצבעה". הכן היא לא מסורת, ובטח שיחסית לדיקטטורה או מונרכיה. בריטניה של ימנו היא לא מונרכיה(גם לא כביכול), המלכה שם לא שולטת, מבחינת התפקיד היא כמו הנשיא בישראל. דבר שני רואים שהידע שלך בהיסטוריה לא משהו, ארה"ב קיימת כמה מאות שנים, בריטניה קיימת יותר מאלף שנים(לא כממלכה מאוחדת, אבל זה לא משנה מבחינת המשטר). בטח שזה לא מסורת, ובטח שלא יחסית לאלף שנה.(במקרה של ברטניה למשל). ושוב יש לך טעות, דמוקרטיה היא לא שיטה חדשה, זאת שיטה שהחיו, מהתקופה של יוון ורומא(בתקופת הסינאט) העתיקות, אז אם נזכרו בשיטה כזאת עתיקה ולא שימושית , לא קשה לחזות שגם דיקטטורה או מונרכיה עוד יחזרו בגדול(במערב). גם הפעם זה היה חדש ורעננן, אל תדאגי. לשתמש במוסגים של "דיקטטורה אפלה" זה לא בדיוק פוליטקלי קורט מצידך. אבל כנראה שדימוקרטים אוהבים למתוח את המוסגים איך שמתאים להם באותו רגע. קודם כול אוליי אני יזכיר לך שמרידות גם הן אלימות לרוב(במיוחד מרידות של דמוקרטים), כול משטר מדכא(גם דמוקרטי), משתמש באלימות ומוציא למחוץ לחוק מתנגדים. ברור שזה לגיטימי, זה כדי לשמור על הסדר ועל השלטון, כול שלטון רוצה לשרוד ואלה הדרכים היחידות. זה כמו שתגידי אם זה לגיטימי ששוטר יורה בפושע או שחייל יורה במחבל. אם את מחפשת מוסר והגיון(שאגב קיים תמיד) בכול דבר, לא תגיעי רחוק, המטרה מקדשת תאמצעים. "מודרני" =מערבי. זה לא בעיה לומר אם יש כאלה היום במערב, כי דמוקרטים כפו את דרכם על כול המערב(במלחמות ומהפכות), דוגמה הכי טובה כנראה זה סין. אם נלך קצת אחורה זה רוסיה,אטליה וספרד. עוד אחורה לתקופת המלוכה , זה הצאר הרוסי,מלכי/מלכות אנגליה והקסרות האוסטרו הונגרית. וכו. בקשר לפתרון הבעיה הפלסטינית, לא אמרתי שזה יפתור, השלטון יפתור. ומלחמה חיצונית לא תמיד תלויה בשלטון, ככה שזה לא דוגמה לטובת או לרעת הדמוקרטיה. הדוגמה היא רק אם השלטון לא עושה מה שצריך. לסיום, יופי שיש לך זיקה לאנרכיה. איך את מקשרת פוליטיקה ומשטר לרומנטיקה, לא ברור לי, כמו שגם לא ברור לי איך ה"שיטה" הכי עתיקה(מתקופת האבן?) וברברית בעולם היא רומנטית. זה טוב שכול הפופוליסטים האנרכיסטים משדלים אותך, אין ממש מה להוסיף על כך. גם חיות מאמינות בזה אגב, האם זה הופך את זה לנכון ? אני בספק. דווקה אין לי שום בעיה עם כך שאת פסימית בנושא הזה, להפך. קודם כול אמרתי תומכת בדימוקרטיה, אז תקראי טוב לפני שאת מגיבה. דבר שני, "דיקטטור גדול"- אוליי, מי יודע, אבל ממתיי כול מי שתומך במשטר, הוא גם זה שעומד בראשו ?. "אנרכיסט מופרע ?"- מתאים לך אם כבר, רק אם לא היית כול כך פסימית. "קומוניסט נלהב?"- אני לא תומך ברעיונות הקומוניסטים ובדרך, אבל בדיעבד אני רואה שקומוניזם גם הוא עדיף על דמוקרטיה. את לא צריכה לספר לי שאני חיי ב"מדינה דמוקרטית"(על הנייר), שלמעשה יש פה שילוב(מוזר) בין אליטיזם פלוטוקרטי ודמוקרטיה פופוליסטית. מה הקשר לאם מצביעים ואם לא ? כרגע זה דמוקרטיה וכולם מצביעים(טוב לא כולם אבל שהיה), זה לא אומר שאם לא היה דמוקרטיה היינו רוצים להצביע, כרגע זה מה שיש, ואנשים מנסים לקבל תרע במיעוטו. בן לחברה דמוקרטית, זה זורם בדם ? לא ידעתי חהחה. אני בן להורים שלי, למשפחה ולעם, לא בן לשום משטר פוליטי. ממתיי מישהו שחיי במדינה דמוקרטית הוא דווקה תומך שלה(ואם כך למה יש פה תדיון הזה בכלל), יש לי לגיטימציה להגיב בפורום זה ונושא זה שאני לא תומך של הדימוקרטיה , בטח שיש לי. "במידה ותצליח" מה ? אני לא צריך תתנחומים שלך גברת מחדל אנושי, על מה את מתאבלת. לא קללתי אותך, זה מה שאת דמוקרטית, אם את רואה בזה קללה כנראה שזה כן.