שיטת ברטוב מה זה?

• פותח הנושא hagk
  • פורסם בתאריך

אוראושר

New member
הי מיכל, זוכרת את התכתבותינו אתמול

אז ישבנו ודיברנו על זה ולצערי הוא רוצה ללכת על אותו הדבר ואם זה לא יצליח כמובן ללכת לברטוב (בעצם כבר להתחיל את התהליך ולראות אם אנחנו בכלל מתאימים לשיטה זו) אני ממש אבל ממש לא שקטה עם ההחלטה הזאת מקווה שאצליח לשכנע אותו עד השאיבה בעוד כשבוע תודה לך על הקשבתך

מיכל @

New member
אוראושר יקירתי ../images/Emo20.gif

שוב סליחה על ההתערבות ותרגישי חופשי להתעלם ממני, אבל החלטה כזאת כבדה צריכה להיות של שניכם! אם את לא שלמה עם זה, חשוב מאוד שתמצאו פיתרון שיתאים לשניכם (ולפי הבנתי יש איזושהי דרך ביניים אפשרית). נראה לי נורא ללכת ולעשות טיפול בהרגשה שאת לא באמת רוצה אותו.

אוראושר

New member
מיכלי

תרגישי חופשי - את בסה"כ עוזרת לי לחשוב בהיגיון ומזווית של מישהו מהצד! אני בהחלט מתכוונת ל"שבת" עליו היום חזק בעניין. קראתי את סיפורה של שושי (אני כבר לא מצליחה לעבוד) ואחרי שראיתי איזו סבלנות יש לה וכמה כוחות היא הצליחה לאזור (שאין לי מושג מהיכן הם-אבל ישר) הבנתי שאנחנו חייבים להמשיך לנסות בדרך רגילה ולא להתייאש כ"כ מהר. כנראה שבאמת מיהרנו מידי עם הילדה הראשונה שלנו. היינו כה כמהים לילד שישר הלכנו על האופציה הקלה יותר באופן יחסי כמובן אז נראה מה יהיה היום בערב - מקווה שהוא ישתכנע או שייתן לי תשובות מספקות שאהיה משוכנעת.

GALITDOL

New member
אל יאוש

ממילא לפני שהולכים לשיטת בר טוב צריך לעשות בדיקות זרע. מה הבעיה לקבוע איתו תור ליעוץ ובדיקה ולפחות לפעם הבאה אולי תעברי לשיטתו. ומי יודע אולי הפעם יצליח בביח שאליו נרשמת? ממילא תכננת לעשות שם. לפי דעתי אל תבטלי את הטיפול הנוכחי לפני שתקבעי| יעוץ עם בר טוב לראות אם אתם מתאימים. תהיי אופטימית. הבנתי שיש לכם ילד/ה אחת האם מהשיטה הנוכחית ? |ימין-אני מקווה שלא טעיתי.

אוראושר

New member
כן יש לנו../images/Emo28.gif של

ילדה אחת מאותה דרך טיפול אך השיטה של ברטוב נשמעת הרבה יותר מבטיחה ופשוטה מהשיטה שעברנו תודה

מיכלי איך ד,ר קוגוזובסקי ?

היבנתי שהוא מנהל המחלקה במדיקל האם הוא עדין והאם הוא עשה לך את השאיבה או ברקוביץ ?לפי מה זה מיתנהל ?

אור זה בטח ווליוביץ אמר לך ...

אז רק שתידעי שגם לי הוא אמר כך וגם ד"ר בר חוה והם לא מאמינים בשיטה אך לפי המאמר שהתפרסם כנראה שיתחילו להאמין וגם מתווסף לעסק במדיקל רופא ידוע בשם ד"ר בן רפאל וזה יהי בקרוב ..[אם השיטה של בר טוב ]

אוראושר

New member
קלעת בול ../images/Emo8.gif

מקווה שיתחילו לעבוד בשיטה זו בהקדם! דחוף!!! כי אני כבר נפלתי החודש - כבר התחלתי טיפול ולא במדיקל לצערי. שם הייתי עד הטיפול האחרון.

נדמה לי שיותר מחקירה.

אם אני זוכרת טוב, הבעיה בהגשת כתב אישום (נגדו ונגד עוד אחד) היתה שלא מצאו אף רופא שיתן חוו"ד מקצועית, שלפיה יוכלו לקבוע שנעשה כאן פשע או איך שלא תקראו לזה. טוב שיש חברים.

באאבו

New member
ועוד ענין..

שיטת בר-טוב טובה גם ל"לא מוסברים", כי היו מקרים שבהם זרע שנבדק בבדיקה הרגילה (זו השיטה המקובלת היום), שנמצא תקין לחלוטין, נמצא לפתע לא תקין בבדיקה הדקדקנית יותר של בר טוב. אגב, יש לי את המאמר שמסביר את השיטה בפרורוט (באנגלית). מישהי תוכל לומר לי איך אני מעבירה את זה לקישור כאן?? (כמובן אחרי שאסרוק).

מיכל @

New member
באבו, אם תכתבי את שם המאמר

ואת העיתון שבו הוא התפרסם, אפשר יהיה לחפש אותו ב-MEDLINE ולצרף לפה לינק. בסריקה המאמר בטח יצא משובש.

GALITDOL

New member
מיכל

היי את כאן? השארתי לך שאלה בפורום הריון ולידה . את יכולה לספר לי על נסיונך האישי בשיטת בר טוב? שמירה קלה גלית

מיכל @

New member
גלית, אני כאן.

אני לא ממש מכירה את פורום הריון ולידה של תפוז. אני פעילה בפורום הריון אחרי טיפולים בוואלה. לגבי שאלתך - התפתחות של עוברים בני 4 תאים זה לא הכי מזהיר, אבל מה שחשוב זו איכות העוברים. אצלי בטיפול האחרון היתה תפוקה עלובה של ביציות לעומת מה שציפינו לקבל. נשאבו רק 8 ומתוכן 2 היו דגנרטיביות ונשארו 6. מתוכן התפתחו 2 עוברים, אחד של 6 ואחד של 8 תאים (בשתי ההפריות הקודמות הוחזרו לי עוברים של 8 תאים בלבד). הייתי נורא מאוכזבת, גם מהמספר (רצינו מוקפאים) וגם מההתפתחות. שני העוברים נקלטו להריון.

GALITDOL

New member
מיכל ../images/Emo23.gif

ההחזרה שלי היתה פחות מ48 לאחר השאיבה. כך שאני מקווה שההתפתחות ל4 תאים בלבד הייתה בגלל הזמן הקצר בן השאיבה להפרייה. עוברים של 8 תאים זה נשמע מדהים. את זוכרת כמה שעות אחרי השאיבה הוחזרו? התפתחות העוברים לא מראה באופן ישיר על אכותם? האם זה היה נסיון ראשון עפי ברטוב? מצטערת על "הטחת" השאלות אבל...הסקרנות ...אוי, הסקרנות.. תודה

למעלה