שיטת ברטוב מה זה?

• פותח הנושא hagk
  • פורסם בתאריך

מיכל @

New member
תשאלי חופשי ../images/Emo98.gif

מה עוד כבר יש לי לעשות חוץ מלענות על שאלות?
אני הוחזרתי כמעט שלושה ימים לאחר השאיבה. זה היה הניסיון השני בשיטת ברטוב. בראשון הוחזרו שלושה עוברים לאחר יומיים, והוא הסתיים בהריון כימי. התפתחות העוברים לא בהכרח מראה על איכותם. יש מספר פרמטרים שקובעים איכות של עוברים. אף פעם לא ממש התעמקתי בזה. הסתפקתי בזה שאמרו לי ש"העוברים באיכות טובה" או "העוברים באיכות בינונית". בכל מקרה, כבר אמרו חכמים ממני שצלחת במעבדה זה לא רחם, ועובדה שגם במעבדות שניסו להחזיר רק בלסטוציטים אין אחוזי ההריון יותר גבוהים. דרלינג, אין מה לעשות עכשיו חוץ מלחכות ולראות. אנחנו העברנו את הזמן בנסיעה לאיטליה.

מיכל @

New member
לא ממש.

קודם כל, במדיקל סנטר הם לא תומכים גדולים של שכיבה אחרי החזרה. מחזירים, קמים, הולכים. הוחזרנו ביום שישי בבוקר, והיו לנו המון סידורים, כך שביליתי את כל אותו הבוקר בריצות וקניות. אחרי בערך שבוע טסנו , ובילינו את הטיול בהתרוצצות ברחבי איטליה. הדבר היחיד שבו הרופא שלי כן הגביל אותי היה טיפוס מדרגות, אז כל פעם שנתקלנו במבצר עם מגדל פעמונים שמובילות אליו 250 מדרגות, אני חיכיתי למטה. חוץ מזה הכל היה נורמלי. בסוף הטיול כבר התחילו הבחילות...

GALITDOL

New member
מי היה מאמין שאתגעגע לבחילות

שסבלתי מהם קשות בהריוני הראשון. ומי היה מאמין שהזרע של בעלי יבגוד בי(לפעמים נראה לי שמדובר בפסיכולוגיה של הזרע) ומהריון טבעי לילדה מדהימה אזדקק לה שתזריק לי באמצע הלילה כוריגון , כי אבא שלה מפחד ממזרקים (היא רוצה להיות רופאה). ANYWAY בהפריה הראשונה(לא עפי בר טוב) הייתי בהלם מוחלט שהעיפו אותי הביתה אחרי 5 דקות כשמסביבי אני שומעת על שעתיים עם רגליים למעלה. אז הפעם דרשתי להשאר במיטה במח´ האישפוז כי שילמתי מספיק כסף כדי להיות שקטה מצפונית ולא התחרטתי לרגע : אורוחת הבוקר הייתה מדהימה והמיטה היתה מתכוננת- למרות שנסיונך הוכיח את חוסר חשיבות השכיבה. ונורא דאגתי שהמיטה פגעה בקיר ושהתתעטשתי הייתי בטוחה שהעוברים כבר עפו להם החוצה. סידורים ביום ההחזרה? ושלא נדבר על לטוס? מה עם כיסי אויר? וטיול נטול סקס??? אז זאת אני. כרגע מוגבלת פיזית ונפשית- דווקא כאן היה מתאים הטיול הוא בטח מעביר את הזמן בכיף- אולי אאמץ את זה להבא לנוכח הנסיון המוצלח שלך שמרי על עצמך ועל העוברים היקרים.

מיכל @

New member
חשוב לדעת ../images/Emo70.gif

שהיום יש דעות הטוענות שדווקא השכיבה פחות בריאה להשתרשות, כי אז יש זרימת דם מופחתת לרחם. לגבי הטיול - אכן היה נטול סקס, אבל עדיפים הנופים של איטליה בלי סקס מארבעה קירות בבית בלי סקס

באאבו

New member
מיכל וגלידטור - שאלה לך ושאלה לך

היי.. קראתי את ההתכתבות שלכן. מוזר לי ש: א. אי אפשר סקס לאחר החזרה?? באמת? לכמה זמן? ב. למה לא לטפס על מדרגות?? תודה לך
ותודה גם לך
באבו

GALITDOL

New member
באאבו היקרה

יש רופאים שהייתי בכיף ממירה את פיהם , אבל לטענתם אורגזמה עלולה לגרום כיווצים ברחם ולפלוט את העוברים, זה לא מוכח מחקרית אבל עדיף להיות מתוסכל מינית מאשר להתחרט... אגב, לא כל הרופאים חושבים כך אך כולם מציעים לא לעסוק בפעילות חריגה. והייתי אומרת ש250 מדרגות זה אכן חריג.. הרופא שלי מנע ממני סקס במשך שבוע אבל אני ינסה להזהר יותר הכי הרבה ההנאה תהיה חד צדדית ועדיף בחפוז...

מיכל @

New member
זה לא שאסור לטפס מדרגות ../images/Emo132.gif

אבל באירופה נתקלים הרבה פעמים במגדלים של כנסיות או מבצרים, שמובילות אליהן מאות מדרגות. את זה הרופא שלי לא הרשה לי לטפס. בעניין סקס, לנו היה אסור עד שראינו דופק, אבל אצל כל רופא זה אחרת, אז אני באמת לא יודעת להגיד לך אם זה משנה או לא.

ותודה גם לי- לנו אומרים תמיד שאסור

12 יום... אבל מה את דואגת? את עוד לא שם...

באאבו

New member
הנה השם של המאמר

Selection of Spermatoza with Normal Nuclei to Improve the Pregnancy Rate with Intracytoplasmic Sperm Injection (בחיי שזה השם..) הכתבה פורסמה במגאזין שנקרא: Engl Med N (עמ´ 1067 ו- 1068) מה- 4/10/01. גליון מס´ 345 (נראה לי) אתר האינטרנט שלהם: www.nejm.org תבינו מזה משהו??

מיכל @

New member
מצאתי את המאמר, אבל

אין לי גישה לטקסט המלא מהבית.
ואני לא אהיה בעבודה בזמן הקרוב. כנראה שנאלץ להסתפק בעותק הסרוק.

מיכל @

New member
כנראה שבכל זאת תצטרכי לסרוק

ואז לצרף את המאמר הצרוף להודעה כקובץ.

לי יש גישה לטקסט המלא מביה"ח

שמרתי את המאמר אצלי כקובץ WORD, אני מקווה שאצליח להעביר אותו כאן.

מיכל @

New member
אחרי שהגעת ל-full text

צריכה להיות איפשהו בצד אופציה ל-PDF או PDF version. תלחצי עליה והמאמר יפתח אוטומטית בצורתו המקורית (כלומר כפי שהוא מופיע בעיתון) דרך התוכנה adobe acrobat reader.

למעלה