שימו
התחרות נמשכת גם בסופ"ש

שעת בין ערביים..

יום שישי.. הבעל לקח את הילדים לאמא שלו .. לא נסעתי איתם, נשארתי לבד, מדליקה את הטלוויזיה.. ככה. שיהיו קולות רקע . שלא ארגיש לבד.. "אוייייייי, החלקה על הקרח..." מתיישבת על הספה בסלון. חושבת עליך, אמא, כבר עברה חצי שנה... .... זה בדיוק התכנית בשבילך שעה של באלט על הקרח.. ואני פה. צופה בשבילך , בשבילי.. שקועה במסך, מרגישה איך המושב הסמוך אלי בספה, שוקע , תחושת נוכחות חזקה של עוד ישות, אני לא לבד. הרגשה מוזרה עוטפת אותי.. והפחד משתק אותי , אין לי מושג למה. אבל אני ממש מבוהלת. אמא?? זה יכול להיות? זה באמת קורה שהמתים באים "לבקר"?? אני מרגישה אותך. ואני כמעט בטוחה שזו את, באת, כי קראתי לך במחשבות , כי רצית שתצפי איתי בטלוויזיה, שלא תפספסי... אבל את כל כך מוחשית שאני נבהלת. מפספסת את הרגע... קמה מדליקה אורות בכל הבית. ומבקשת ממך. אמא אל תבהילי אותי. לכי מפה.. ואת הלכת. גם מהחלומות, פשוט נעלמת, ואני כל כך מתגעגעת...

../images/Emo24.gifריגשת אותי כל כך../images/Emo7.gif

...אולי היא היתה צריכה שתשחררי אותה....
אני מאמינה שתוכלי להתחבר שוב לאנרגיה שלה אם רק לא תפחדי....

תודה../images/Emo9.gif

עברו מאז כמה שנים , ואני לא ממש חולמת עליה .. ואני רוצה, מאוד רוצה שוב "להרגיש " אותה.. אבל זה לא יוצא. ודווקא הייתי שמחה לדעת איך משנים את המצב.

גמד92

New member
חלום לפני פיגוע.

זה חלום אחד מעוד רבים אחרים שהיו לי, שאותם אני שומר איתי. אבל הייתי שמח לשתף אתכם בחלום הזה. למי שזוכר היה פיגוע בב"ש לפני כ3שנים (אולי יותר?) אני לא ממש זוכר זמן מדויק, אבל זה היה בחופש הגדול, ביום ראשון, בתחנה מרכזית של ב"ש. בשבת ההיא הייתי אצל סבתא שלי, בלילה של בין מוצש"ק לבין יום ראשון חלמתי את החלום... כאילו אני מטייל עם אחי (שיחי') בבאר שבע. מסתובבים לנו להנאתנו, ונכנסנו לקניון הנגב. גם שם טיילנו קצת, ואני לא ממש זוכר מה קרה אבל הודיעו לי שהיה פיגוע והוציאו אותי מחוץ לקניון. והתחלתי להשתולל ואמרתי להם "אח שלי בפנים!" והתחלתי לריב עם השוטרים שאני רוצה להכנס. הם כמובן לא איפשרו לי להכנס. ומבהלה קמתי. ראיתי שהשעה 4 בערך. עיקלתי את כל העניין וחזרתי לישון. בבוקר כשקמתי ראיתי את סבתא שלי (שתחי') מדברת בטלפון עם אמא שלי כשהטלוויזיה דולקת על ערוץ 2. ואכן התברר שהיה פיגוע שה' ירחם. זה אחד מיני רבים. אולי הוא החלש מביניהם, והקב"ה זיכה אותי לגילוי השכינה בחלומותיי, אבל זה כבר חלומות שיישארו איתי. שיהיה לכולכם המשך יום נפלא

גמד92

New member
ודאי וודאי.

אך ורק על הקדוש ברוך הוא. ומי אני, הקטן שבאדם, יבוא ואגדיל את עצמי? ולכן יש חלומות שזה רק ביני לבינו. שיהיה לכולכם יום נהדר

אני מכיר רק שש מיליון יהודים שהחלום

הזה הוא בינם לבינו.......... וגם כמה עשרות אלפים מהאינקוויזיציה ועוד כמה מהחורבנות, משבע מלחמות, מ400 פיגועים לא דיברתי על כיבושים וכו' שים לב לאן אתה מפנה את החלומות שלך עוד איזה "משיח וואנבי" קב"ה עלק הוא ועדת מפברקי האגדות שלו. בניתי תיבה חציתי את ים סוף הבסתי את כולם אני הכי חזק, "נער הייתי גם זקנתי ולא ראיתי צדיק נעזב" שורה אחת מתהילים כמה שורות אח"כ , ספר ירמיהו "ויזבחו את בניהם לשדים ובעלים" אין סתירה בתנ"ך והמון הגיון

גמד92

New member
בכיף הייתי מסביר לך המון המון דברים

כל מה שתשאל - יש עליו תשובה. ויש אנשים הרבה (אבל הרבה מאד) יותר מתחכמים ממך ששאלו שאלות מתחכמות ביותר. עכשיו תראה, מצד אחד יש את האנשים עם ה"שאלות הקשות". שאתה עונה להם תשובה ומסתפקים בה. לעומת זאת יש את הצד השני, ששואלים ושואלים - ואף פעם לא מסתפקים. אלא שואלים כדי להנסות ולהפיל אותך. יצא לי לקיים שיחה עם המון אטאיסתים, נוצרים ומוסלמים. עם דגש על אטאיסתים. זכיתי ברוך ה' לקרב כמה מהם. לעומת זאת היה את הצד השני, שלא הסתפק אף פעם ותמיד שאל עוד ועוד. הבאתי להם הוכחות מדעיות לאמת התורה, וכמובן, "פתאום" המדע לא עניין אותם.... אז אם תרצה אני אתן לך הוכחות מדעיות בכיף.

ומי ערב להם? איזה רב מלפני 500 שנה

שמנת המשכל שלו הייתה מגבילה לכפית? או שאתה עונה לגופו של עניין או שאתה מתריץ... אני אומר נהל דיון על גופו של עניין זה שנולדת יהודי ובאמת מרקע מסורתי או נחשפת לקבוצה שכזאת כי הם "אחלה" לא עושה את הפרטים בהיסטוריה והגישה הדתית לקבילים. שנס מותנים ותנסה לחשוב איך אתה, לא הרבנים וגרסאות מטומטמות אחרות עונות לגופי של עניין, תלמד להפעיל את האינטלקט שלך.

גמד92

New member
מכיוון שפה זה לא המקום

הייתי שמח לתת לך הוכחות. הוכחות מדעיים. מקרים שנעשו בשנים האחרונות ונמצאו שהתורה היא אמת לאמיתה, וכל אות שבה לא נכתבה לחינם. אם אתה רוצה, אתה מוזמן לשלוח לי מסר אישי ונזרום במסרים אישיים, אם בא לך, כמובן.

מצמרר...

חלומות נבואיים הרבה כותבים עליהם מעניין לשם מה הם מגיעים אלינו.... ...ועל כך בדיון נפרד....

גמד92

New member
עשו מחקרים

והתברר שהמחקרים ההם כ"כ טועים והתורה צודקת בהמון. יש לי אגב דוגמאות אם תרצו... אבל מכיוון שפה זה אכן לא המקום, אשמח כשיהיה דיון על זה - להשתתף בו.

חוויה מיסטית שהייתה לי

מאוד נדירה, מאוד מאוד נדירה. אני שומע את שדרן החדשות אומר "סוכל נסיון העברת אורניום מועבד ע"י הפצצה אווירית", ואז בחלום אני רואה שלכל מיני מדינות קל להשיג נשק גרעיני, ואח"כ אני קולט במעין חלום צלול כזה שפתאום כל אחד יורה עלינו טילים, חיזבאללה, ג'יאהד , חמאס ואז אני בעצם מבין , שאם יהיה להם אפשרות לקנות את האורניום המעובד ומה שישאר להם זה להתקין אותו על ראש נפץ ולשלוח אז אני בעצם מבין, שהצבא שלנו הכי חזק בעולם ואין סיכוי שזה יקרה .... כמו שלא הצליחו להפציץ לנו את גבול הצפון, כמו שמפציצים לנו את שדרות ואנחנו אדישים כמו שעשו לנו פיגועים והיינו אדישים, כי אנחנו מתורבתים רחמנים ולא רוצים להיכנס למלחמה כוללת. מה אתם אומרים על החלום הצלול מועשר באנרגיות חיוביות ורדיו אקטיביות שלי?

גמד92

New member
שמעת ואח"כ חלמת?

אם כך - זה כבר עיבוד של המח עצמו, שחשבת על זה וזה נכנס לך לתוך הראש וכך זה נכנס גם לחלום.

גמד92

New member
שיהיה.

בכל מקרה, שמתי לב להתחמכות הנ"ל מהוכחות מדעיות. אני גם מבין אותך איכשהו שאתה פוחד להרוס לעצמך אשליה שגדלת עליה. וכנראה שאתה מהצד הזה של האנשים שלא מוכנים לקבל דברים, וגם אם יקבלו תשובות ישאלו עוד ועוד כי הם לא מסופקים. זו ההתרשמות שלי...

ממש לא , אגב מי אמר שאני לא מאמין

שמיסטיקה קיימת? השאלה אם היא קיימת באופן שבה מציגים אותה. אני חושב שיש קשר די עמוק בין פולחן דתי לתוצאות שלנו, לא רק כפי שהדת היהודית מייצגת אותו, כגמול וענישה הפערים מהחיים הפוליטים לדתיים היו מאוד מחוברים, נישלו את שאול המלך על הבסיס הזה והוא דווקא זה שחתר להשמדת הרע בעולם , כולל הבעלים ועובדי העבודה הזרה, לא חשוב שהוא נעזר באחת מהן אחרי שיהוה התגלה כבוגדני, הדבר המדהים שגם לא היה עילה סבירה ליהוה להדיח את שאול ישנם כל מיני פירושים ותירוצים שאני לא נכנס אליהם, כי היהדות מומחית להשביח בתירוצים. סיטואציה שני חיילים מיחידות מובחרות מטיילים עם דוסית בשבת הערבים מגיעים יורים בהם, הסיבות הם לא כי הם חטאו הם הסתובבו במקום מסוכן ביודעין, לא היו ערוכים (לא יודע אם הנשק היה ב"הכנס", וגם אם הנשק בהכנס חיילים וכל מי שמחזיק בנשק ויש לו מוסר באונות לא ממהר לתקוף טרם הותקף, ואני לא צריך לספר לך כמה חיילים מתים ככה, עובדה שהם גבו קורבן לפני שמתו) עכשיו לבוא ולהכניס לי תאוריות של אותיות ושל איזה אלוהים בן זונה שבגללו רצחו לנו 6 מיליון יהודים, עם כל הניפופים של העם הנבחר, הפכנו להיות העם הנרדף בעולם, אני מותק לא הולך ואוסף לך איזה דעה של איזה רב שנותן לך איזה שהיא תאוריה אני מדבר איתך מהמקום שלי, עובדתית אין עם שהוא יותר נרדף ומוכה גורל מהעם היהודי, אתה רוצה להתווכח עם עובדות? תוכיח לי עובדתית שאני טועה ואני סותם תפה תביא תאוריה ותראה שיש לה איזה שהיא השלכה על המציאות. יש ממונה על המנגנון הדתי והוא אלוהים היעדים שאלוהים ציין לא הושגו, לא באופן חלקי ולא באופן מלא להיפך הגויים התחזקו אודות למוסר שהוא החדיר והיהודים נחלשו בגלל חטא הגאווה (שהוא אגב חטא שמצויין ע"י הגויים) אומרים שהדת היהודית היא 3000 שנה של ברזל הברזל יכול להחליד, ואין שום סימוכין שהמכונית הראשונה הייתה המכונית הטובה בעולם, אם לשים את זה על אותו משקל בטח לא כשמצויין שבימי "ירמיהו" היחסית מאוחרים בהיסטוריה הקריבו זבחי אדם "ויקריבו את בניהם לבעלים ושדים" מדובר ברמה מאוד נמוכה של תודעה ששררה בארץ יהוה התעסק עם דברים מאוד נמוכים, הוא לא התעסק עם נסיון להחדיר מוסר בקרב העם, ומשם הגיעו לעשרת הדיברות כדי לתרבת אותם, אבל היום את תשמע בסדנאות רבנים שמתעסקים בסוד שמתעסקים בכל מיני ניתוחים שהם בכלל לא רלוונטים אגב הם יש הישג חיובי שאפשר לזקוף אותו אולי לזכות יהוה הוא המוסר שהוא החדיר לעולם, אין ספק שהדת היהודית השפיעה באספקט הזה, אבל גם החינוך הזה לא הצליח לרסן את השנאה ש "אתם העם הנבחר" איתם התעמתו הגויים שהדת היהודית הייתה חלק ממשנתם.

kikona126

New member
בובי, לא קראתי הכל

אבל לשאלתך, האם המסטיקה קיימת כפי שמתארים אותה, זה הכל תלוי באמונה שלך. זה כמו לשאול האם האמונה בתנ"ך, האמונה של האדם הדתי בדת שלו היא נכונה כמו שמתארים אותה? על זה אני אגיד לך, אדם באמונתו יחייה, ויש לכבד אמונה של אדם תהיה מה שתהיה. אני חושבת שאם תאמין יותר, תוכל להוריד מעליך חסימה שיש לך כרגע - חסימה של "אני לא מאמין" שמת על עצמך הגנה שקשה להוריד אותה. נסה יום אחד לחוות חוויה מיסטית בלי להגיע אליה עם דיעות קדומות תשאיר אותן בחוץ, תן לעצמך לזרום לתוך החוויה, ותראה האם זה מתאים לך. אני לא אשקר ואגיד שהמסיטיקה מתאימה לכולם, כי היא לא. יש אנשים שלא יכולים להכיל את העולם המסטי, העולם המסטי הוא עולם שלא הכל טוב בו (תקרא בפורום ותראה, אני התחלתי לקרוא ספר מיסטי והפסקתי באמצע כי היה לי את הפחד לגלות עוד, וזה לגיטימי)

במיסטיקה יש עקרונות

שהם מקבילים אגב למדע, באחד חוקרים את החוץ בשני חוקרים את הפנים, יש עקרונות שעליהם מקפידים גם במדיטציה כי השיטות האלה נבחנו ע"כ שהם הביאו לשינויי מצב תודעה אמונה ריקה, כמוהה גם דעה, היא חשיבה על המציאות היא רחוקה מתובנה ומהבנה עמוקה מלאה של ההוויה הדת עסקה בעבר במוסר פשוט באו בני אדם וסיבכו אותה הדת גרמה לתיוג ובידול, וזה מה שגרם לרדיפה של העם היהודי פה זה מתחיל ופה זה נגמר. מה התועלת שבאמונה? אם אדם נזקק לתפילה מצבו רע כשאדם אומר אני מתפלל הוא אומר, אני חסר אונים לא מסוגל להתמודד עם המצב ואני פונה לאלוהים לעזרה המניעים והסוגיות עשויים להיות שונים. זאת תפיסה פסיכולוגית שלילית שמביעה לדעיכה ומטפחת חוסר אונים כעניין שבשגרה....... פשוט עצוב לראות לאיזה בורות הביאו את עצמם אנשים. מה זה האני מאמין הזה בכלל? מי צריך ת'דבר המטומטם הזה או שאתה יודע או שאתה לא יודע, מה יעזור לך אם "תאמין" זה כל כך מטומטם הקטע הזה. אני מאמין שמכבי תנצח כמו אלפי אוהדים בסיכומו של דבר מה שיוביל לתוצאה זה התקציב של הקבוצה האוהדים לא יוכלים להפעיל מתג של חשמל באמונה וכזהו האמונה לדעתי בדת, אולי זה כדור בלי בלי חומר שעוזר להפיג כאב ראש אבל אין בו שום דבר באמת, הוא מרגיע זמנית והוא מעודד בורות.

kikona126

New member
שוב, אתה בא כנגד,

אני לא סתם אומרת להסתכל על הדברים אחרת, אני חושבת שהשלב הראשון אותו אנו צריכים לעבור כדי להכנס לתוך המיסטיקה הוא לדעת לכבד את דעת האחר ולהכיר בה, לא לשלול אותה. ואת השלב הזה לדעתי יהיה קשה לך לעבור. להגיד שהמיסטיקה זה מדיטציה זה שטות. אם אני עושה מדיטציה זה פעם במספר חודשים. זה לא אורח חיים. שוב, יש הרבה מעבר, וכל אחד מתקשר למה שמתאים לו. אם אני עוסקת ביעוץ עם קלפים, זה לא אומר שאני תומכת בנמורולוגיה או בקריאה ברונים, או בקריאה בקלפים אחרים משלי, כל אחד והתחום שמתאים לו.

למעלה