שינה עם התינוקת באותה מיטה

vashti72

New member
שינה עם התינוקת באותה מיטה../images/Emo4.gif

אני שואלת פה כי אני מרגישה שפה הגישה יותר פתוחה... אני ישנה עם קרן באותה מיטה (גם בשבילה וגם בשבילי
) אבל כרגיל הסביבה מזועזעת ממני... ונאמר לי שיועצת הנקה אמרה שזה ממש מסוכן לישון איתה באותה מיטה. יש לציין שאני לא מעשנת לא לוקחת תרופות, וכרגע גם לא שותה (אוח אני מתגעגעת לזה...) אתן יודעות על המלצה של משרד הבריאות נגד, ומה דעתכן? אני אנסה לשאול גם בפורום הורות טבעית, אבל אתכן זה קצת כמו משפחה

בלינקה

New member
יש המלצות של יוניצף בעניין

הם מאד בעד לינה משותפת, בעיקר בהנקה, בכללים הנכונים, שאת חלקם לפחות ציינת שאת מקיימת. את יכולה לעשות חיפוש בפורום הנקה (אני נכנסת לישיבה, לא אספיק לחפש), פירסמו שם את ההמלצות (אולי אפילו אני). אגב, גם שם היית מתקבלת בחום

vashti72

New member
תודה, אני יודעת שגם שם...

אבל פה זה הבית מזה כשבעה חדשים... אני אשאל גם בפורום הנקה-את מקסימה!

jesenia

New member
למיטב ידיעתי יוניצ"ף משכו את הממלצה

וכרגע הם מסתייגים משינה משפחתית (אנחנו לא ממליצים אבל הנה הוראות זהירות למי שלא מקשיב לנו).

אשכר ש

New member
מצרפת קישור

להודעה שטלימה כתבה בנושא בטיחות לינה משותפת (נתנה שם גם לינקים טובים). אם תסתכלי בהמשך להודעה שלה, גם רוני ודבי התייחסו לנושא. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1345&msgid=72157409 וככה למשפחה לא מראים תמונות???? סתאאאאאאאם
(אני יודעת שיש אנשים עם רתיעה מזה).

vashti72

New member
כשאני אבין איך מעבירים תמונות...

קנינו דיגיטלית סוף סוף אז כשמעט אינטיליגנציה תחזור לי אני אשים תמונה שלה (רק מלחשוב עליה עולה לי חיוך ענקי)

mamadan

New member
אני לגמרי בעד

זה הרגיש לי הכי נכון עם שני הילדים שלי, ואני די בטוחה שגם הפעם. לשים תינוק קטן לבד במיטה קרה- פשוט לא מסתדר לי. ואני באופן כללי פיתחתי מעין אנטי לגבי המלצות של משרד הבריאות... אני לא מאמינה שזה מסוכן, כמו שאת יודעת כשאת ישנה לא ליפול מהמיטה, כך את גם יודעת שאת ישנה עם תינוק ולא זזה בפראות. אפשר תמיד לארגן מעין תוספת למיטה שלכם, ככה יהיה לכם יותר מקום.

הילהל

New member
אנחנו אסונטבע

במיטה שלנו מזמן יש את יונתן ושני חתולינו. יונתן היה תקופה בחדר שלו כי כמו מפגרים הקשבנו לאחרים ולא לעצמנו. זו היתה תקופה איומה ומלאה קושי. ולדעתנו בגללה הוא עדיין איתנו (בן 4.5) ואנחנו נותנים לו את הזמן שלו לצאת לעצמאות-לילה (יש לו מיטה מוכנה ומזומנה בחדרו). אז כשמיה נולדה זה נראה צפוף ולא בטיחותי כבר - לכן אבאשלה בנה לה תוספת ויש מזרון-תינוק צמוד לצד שלי, ביני לבין הקיר. וככה החדר נראה כמו "זולה" ענקית. ובלילה כל בני הבית - אבא, אמא, הילד, התינוקת והחתולים - נמים יחד. אני מקפידה על ההוראות של יוניצ"ף (מזרון עם תו תקן, סדין מתוח היטב, בלי כריות/בובות/שמיכות מעופפות וכד', לא מעשנת/שותה, הנקה מלאה). משתדלת גם להקפיד על שינה על הגב - זה לא תמיד מצליח. אני מרגישה שאי אפשר אחרת בכלל. לא מוכנה להתנתק מהגורה שלי.

Manty

New member
אותו דבר

רק במקום חתולים יש עוד שני ילדים הגדול בן שמונה וישן איתנו מלידה כך שאל תמהרי להכניס ריגשות אשמה למצב מצטערת על הכתיבה המקלדת שבכה חיים ואני כותבת עם וירטואלי ללא ניקוד ודווקא כשיש כל כך הרבה שירשורים להגיב אליהן אייקון דומע כועס

הילהל

New member
זה לא אני... זה ד"ר סירס ../images/Emo8.gif

הספר שלו "הורים גם בלילה" עזר לנו להחזיר את יונתן למיטה שלנו. אבל תקע לי בראש את קונספט "בגלל שהוצאתי אותו כשזה לא התאים קשה לו להתנתק". אבל האמת? נורא טוב לנו יחד כולם. נוח ומשיג שינה הכי טובה שניתן. אז מה אכפת לנו בעצם?

רוניב29

New member
גיא בן שנה ו-11 חודשים וישן איתנו

בהתחלה זה הגיע ממניעי נוחות (הנקות מסביב לשעון) ואח"כ הפך לאידיאולוגיה. לנו זה הכי נעים ונכון, כיף לכל המשפחה. מספר 2 שבדרך יצטרף אלינו גם ללינה משפחתית מורחבת. אני מכירה לא מעט משפחות שנוהגות כך. אם לכם זה מתאים, לכו על זה! הזעזוע של הסביבה נובע מקונבנציות חברתיות מסויימות שקיימות בחברה המערבית ועיקרה הפרדה בין עולם המבוגרים לעולם הילדים. לא כדאי להתייחס
שינה ערבה!

סטיוויה

New member
אם כבר הנושא עלה אז רציתי לשתף

שאנחנו ישנו עד לפני חודש חמישה במיטה אחת(טוב נו למעשה שני פוטונים גדולים מחוברים)ולפני חודש עברו בן חמש ושלוש לישון במיטה זוגית משותפת משלהם,בחדר ליד. אני חייבת להודות שהמעבר היה כל כך חלק ומאז הם ישנים הרבה יותר טוב
נראה לי שזה היה יותר קשה לי מאשר להם...

הילהל

New member
טוב לשמוע

אנחנו שמים לב שבעוד שבעבר הוא סירב לשכב במיטה לבד, היום אם מיה שם הוא גם רוצה להיות במיטה (לא תמיד ישן. לפעמים סתם מקשיב למוזיקה "שלו"). מה שמביא אותנו לנאמין שכאשר יגיע הרגע שהיא לא תינק בלילה ולא תהיה "מעיכה" כ"כ, יתכן שהם פשוט יעברו יחד לחדר שלהם. שהשינה עם האח/ות גם תספק אותם. מה שאת מספרת מעודד אותי לחשוב שזה ריאלי.

גם אצלנו הן יחד באותו החדר

וזה נהדר. הן ישנות מצויין ככה. אגב, סטיוויה - הרעיון של מיטה זוגית אחת לשני הילדים הוא נפלא!

סטיוויה

New member
דווקא התלבטתי בנושא הזה כי

יש משהו במיטה לכל ילד שזה נותן לו תחושה של המתחם הפרטי שלו. ומיטה זוגית זה שוב פעם,לחלוק. וכשיש הפרש גילאים קטן גם ככה אולי צריך לחשוב על זה. קודם הבאנו מיטת קומותיים וחוץ מלהיות אטרקציה זה לא ממש היה כלום. בינתיים זה הולך ככה מצויין.אני חושבת שזה שהם אחד ליד השני כן נותן להם המון בטחון.

זה נכון, אצלי הן אוהבות את המיטות

שלהן ויש משהו בקטע הזה של "זו המיטה שלי ורק שלי". מצד שני, נהגתי לומר זאת גם בהקשר של לשים כל אחת בחדר משלה, וכשהחלטתי להעביר אותן לאותו החדר זה התגלה כמוצלח במיוחד...

גם אצלנו הבנות במיטה זוגית

והבנים בקומותיים. זה התחיל כאילוץ אבל הסתבר כפתרון נוח ומפחית את הצורך של הקטנה יותר (4 וחצי) לבוא אלינו בלילה. במקום זה, היא פשוט נןתנת יד לאחותה הגדולה (9)

yaelz5

New member
חייבת לשאול- אל תסקלו אותי, טוב?

אבל איך יש לכם זמן לעצמכם? לסקס?
לדיבורים?
לסתם ערב של זוג ביחד? אצלנו הוא ישן במיטה משלו בחדר שלנו, אבל בתקופה הקצרה שהוא ישן איתנו- קמתי כל בוקר כואבת ודוויה משינה לא נוחה...

סטיוויה

New member
אז ככה

למי שחי על מזרונים נמוכים בכל הבית אין בעיה עם סקס. ערב של זוג ביחד או דיבורים וכ'ו לא קשורים בכלל למיטה.לפחות לא אצלינו.במיטה ישנים. לגבי השינה הלא טובה/נוחה.כנראה שזה אישי,תלוי בגודל המיטה,ביכולת לישון עמוק עם ילד לידך ועוד.

למעלה