שינה עם התינוקת באותה מיטה

אם פי 3

New member
זה הרבה עניין של הרגל

עם הבכורים, היה לי ברור שמקומם במיטותיהם, וכך היה. בלילות הבודדים שישנו לידנו (מחלה, הימים הראשונים שהגיעו מבי"ח) ישנתי מאד גרוע. גם התינוק שלי ישן, כשכבר קרה האירוע הנדיר שהוא ישן, מאד ברעש - נשימות, אנחות וכו'. גם לא היה אצלו שלב ביניים בין שינה לצרחות, ולא הרגשתי שהנוכחות לידי עוזרת. עם הצעיר, שיניתי גישה, מתוך אמונה שהאדם, ככל היונקים, מתוכנת לשינה משותפת עם יונקיו, ושכך הכי טוב - וגם הכי נוח בהנקה. דווקא הידיעה שאני אתעורר (חלקית, אבל מספיק בשביל להגיב) מכל פיפס שלו, אפשרה לי שינה הרבה יותר עמוקה. הוא ישן חלק מהזמן איתי במיטה, וחלק בחצי-מיטה צמודה (כלומר - פינה משלו, אבל במרחק נגיעה בלי צורך לקום). בגיל שנתיים בערך העברנו אותו לחדר של אחיו הגדולים, בתהליך הדרגתי (בהתחלה ישנתי לידו, אח"כ בחדר סמוך, ואח"כ חזרתי למיטה שלנו.) שעבר בשלום, והיום הוא ישן שם בשמחה. מה שבעיקר מוצא חן בעיני, זה שכשהוא צריך אותנו בלילה, הוא לא בוכה, או צועק אלא בא אלינו לפתח החדר, ואומר מה הבעיה (לא מוצא את המוצץ, מפחד וכו').

../images/Emo45.gif גם אצלנו לא בוכים או צועקים

הן פשוט קמות מהמיטה ובאות אלינו לחדר בלילה אם הן צריכות אותנו. אני אוהבת את זה שהן לא מרגישות ש"החדר של אבא ואמא הוא מחוץ לתחום" או ש"אסור לקום מהמיטה בלילה". אם הן צריכות להיות איתנו בלילה הן באות וישנות אצלנו - או במיטה שלנו (בצד של אבא כי הקטנה בין שנינו או בצד שלי), או על מזרון לצדי המיטה שלנו.

mise

New member
סקס, דיבורים וסתם ערב של זוג ביחד

כולם קשורים למיטה? אם כך, על אחת כמה וכמה לעשות מיטה משפחתית, תוכלו לגוון את היחסים, להעשיר ולהעמיק אותם.

debby12

New member
מנהל
ברור. איך אפשר אחרת?

אנחנו בסגנון עדות הילהל - 2 הורים, 2 בנות וחתול (אני מתה לעוד חתול אבל בן זוגי הטיל וטו) במיטה משפחתית עם מין מיטת תינוק צמודה מהצד. הסביבה מזועזעת? שתיקח ואליום....
נראה לי טבעי לחלוטין. כמו שקראתי פעם בפורומנקה - את מכירה איזו גורילה שהולכת לישון על עץ אחד ומשכיבה את הגורים שלה על עץ אחר? [טוף נו, את כנראה לא מכירה אף גורילה, אבל בעקרון...]. זה גם מעולה להנקה. זה כמובן חוסך לך לקום כל פעם להניק. אבל גם ברבדים יותר עדינים - כפי שלמדתי בספר של ג'ק ניומן. ככה כשהיא מתחילה להתעורר להנקה - עוד לפני שהיא ממש ערה - רק כשהיא זעה בחוסר מנוחה - אז את שומעת אותה (למרות שאת עדיין ישנה) ורפלקס שחרור החלב שלך מתעורר לחיים. וככה היא מקבלת חלב מהר יותר כשאת מניקה אותה. וגם - את מסתובבת אליה ומניקה אותה בשלבים מוקדמים יותר לפני שזה מגיע למצוקה/בכי בלה (אם היא תהיה במיטה אחרת, או בטח בחדר אחר - את תשימי לב שהיא רעבה רק מאוחר יותר - היא עשויה כבר ממש לבכות ולהתעורר. חוצמזה שיש לך יותר חלב כשהיא ישנה איתך. לי יש אמא שמזועזעת מזה. מדי פעם השיחה נפתחת ב"איפה הן ישנו הלילה" וכו'. לאחרונה אני מנסה להוריד אותה מהעניין - מציינת בנימוס אך תקיפות שזה לא ממש עניינה.... את שואלת את ה"סביבה" איך ועם מי הם ישנים? אז למה הם חושבים שזה עניינם אצלך?

הילהל

New member
אמא שלי מלכה

למה? כי כשיונתן מתארח אצלה הוא ישן איתה במיטה. כי היא לא חושבת שזה תפקידה לשנות לו סדרי עולם.

debby12

New member
מנהל
גמצלנו - רק בהפוך

אמא שלי באה להתארח אצלנו, ובילבי ישנה איתה במיטה. והאמת? אני רואה שאמא שלי מאוד מאוד נהנית מזה - הן עושות צחוקים ביחד (ככה שהיא "דורשת נאה" מאיתנו אבל לא :מקיימת נאה" כשזה מגיע אליה
). בעיני זה אלמנטרי - כמה הנאות כבר יש לנו בחיים אם לא לכייף עם האהובים עלינו?

הילהל

New member
יונתן ישן עם כל האורחים ../images/Emo6.gif

הוא קורא למיטת הנוער הנפתחת בחדר שלו "מיטת אורחים". מבחינתו זו לא המיטה "שלו". הוא ישן כאן עם אחי, עם כל בת דוד שמתארחת, עם חברה שלו שבאה עם אמאשלה לסופ"ש. מי שמגיע אלינו ללילה צריך לקחת את זה בחשבן.

רוניב29

New member
גם ההורים שלי ../images/Emo106.gif כשגיא ישן אצלם

(זה קרה רק פעמיים בלילות, אבל קורה די הרבה לשנת צהריים, בעיקר בסופ"ש) הוא ישן איתם במיטה. כי ככה הם עשו עם אחי הקטן
אני ואחותי ישנו בחדר נפרד מההתחלה, אבל עם אחי "הם כבר קיבלו שכל" לדבריהם והוא ישן איתם מעל 3 שנים. הם תומכים מספר 1 שלנו בלינה המשפחתית. כל הכבוד לסבים ולסבתות הזורמים!

שָׂרָה

New member
פעם התארח אצלינו מישהו

שישן על הספה בסלון. שלום שישן איתנו היה צריך לשירותים, הוא קם מהמזרון המשותף שלנו, ואז חצי ישן צעד מתנודנד כמו שיכור ואז התמקם בנוחיות על הספה ליד האורח הישן (וחשב שזה אבאשלו) ונרדם. בבוקר כאשר הוא גילה ליד מי הוא ישן כל הלילה הוא קפץ בהפתעה וצחק נורא

אם פי 3

New member
גמצלנו משהו דומה

אמא שלי, זו שעדיין תומכת בלינה המשותפת במובנה הקיבוצי, ולישון עם הילד במיטה נראה בעיניה טעות גדולה (אם כי יש לציין, שלמעט כמה ויכוחים עקרוניים - לא אישיים, מעולם לא התערבה לנו. האמת היא שלא חשתי צורך לשתף אותה בהחלטה הזו, אבל גם לא הסתרתי), בקיצור - האחיינים שלי מארה"ב, היו בארץ, אצלם, כשהם היו בני 10 (בפעם האחרונה) - ולבקשת אחד מהם, הם ישנו איתה במיטה (אבא שלי הוגלה, כי המיטה שלהם פצפונת, אפילו לא זוגית מלאה אלא אחד וחצי). לא תינוקות. ילדים בני 10. הגמדנק לא נשאר אצלם לילה בתקופה שהוא עוד ישן איתי, נדמה לי. בצהרים - יודעת שהוא ישן עם אבא שלי.

"איפה הן ישנו הלילה" - את יכולה

לענות "במיטה שלהן" (ורק לשכוח לציין שהמיטה שלהן, היא גם המיטה שלכם... זו פשוט המיטה של כולם

עיגולית

New member
גם אצלנו

מהתחלה הגדלנו את המיטה שלנו 2.60X1.90 , ומאז חיי הסקס שלנו... סתתתתם. הגדולה שלנו ועכשיו גם התינוקת שותפות למיטה, היא כל כך גדולה כך שזה לא מהווה בעיה בכלל. באיזה שהוא שלב הגדולה ביקשה מיטה משלה בחדר שלה, אז היא עברה לשם בערך בגיל שלוש, ומהרגע הזה שהיא החליטה על מיטה משלה, זהו היא נטשה אותנו לאנחות (תרתי משמע), עכשיו שהתינוקת הצטרפה היא שוב חזרה אלינו, וקיבלנו אותה בברכה... ברגע שמגדילים את המיטה, אז אין בעיה, אף אחד לא ישן לי על הראש, רק על הציצי. אף פעם לא חשבתי שאני עלולה למחוץ אותה, לא היה פחד כזה בכלל. והסידור הזה הוא פשוט נוח לנו.

עיגולית

New member
זה שני מזרונים

אחד סטנדרטי, ואחד מיטה וחצי... אז אני משלבת בין הצבעים של המזרונים, קונה שני סטים אותו דבר וכו'... פעם אחת הזמנתי במיוחד סדין לגודל הזה, אבל זה התברר ככישלון. בכל אופן, הפתרון של המיטה המשפחתית הוא פתרון מעולה בשבילנו ולפעמים אני רואה הורים שמתעקשים עם הילד שלהם שיישן במיטה שלו, ומחייכת לעצמי שלפחות מלחמה אחת חסכתי לעצמי. לא יודעת, נראה לי כל כך טבעי שילד ירצה לישון עם ההורים שלו ולא לבד במיטה.

Manty

New member
Same here

We are lucky to be sleeping on the ground and to be living in a japanese home, where the doors are sliding and can be removed. We basically have 4 futons for the 6 of us spreading along a room and a half. The best thing is that in the morning we just fold the futons into a cupboared so we still get to enjoy the space! * Should add that we live in a very small house, so there really is no OTHER place for us to sleep. The kids don't have their own rooms or beds. Hence the lucky
Oh, and the sleeping space happens to also be our living room and half of the dining area

טוב, אז היועצת הנקה הזו אומרת ש...

הקישור שאשכר נתנה בשרשור הזה הוא מצויין ויש בו המון אינפורמציה לגבי שינה משותפת בטוחה עם תינוקות. אני אישית ישנה עם התינוקות שלי - זה הרבה יותר נעים ונוח וטבעי לכולנו. הסביבה מזדעזעת? אז או שיזדעזעו, או שלא ידעו. לא עניינם הרגלי השינה שלכם... לא ככה? כתבתי בשרשור ההוא את הנקודות שצריך לשים לב אליהן כשישנים עם התינוק, לפי יוניצ"ף וארגון הבריאות הבינ"ל.

swann

New member
../images/Emo207.gifאם כבר אז שאלה

של תנוחה
עם מאיה לא ישנתי יחד. היא לא היתה זקוקה לזה, היתה צריכה את המרחב של המיטה שלה ועברה לחדר שלה בגיל 6 שבועות, וישנה לילות שלמים. אורי זה סיפור אחר. הלינה המשותפת היתה מחוסר ברירה - לא היתה דרך אחרת. תינוקת שונה, ויש לה צרכים שונים. וזו גם היתה הדרך היחידה שלי לתפוס כמה שעות שינה. היום היא ישנה חלק מהזמן ב Co-Sleeper ועוברת לינוק ולישון לידי. לפעמים אני מעבירה אותה חזרה, ואז שוב. היא יונקת 3-4 פעמים בלילה. הבעיה שלי זו התנוחה. לא לגמרי נוח לי. זה הרבה יותר טוב מלילה אחד שניסיתי לישון עם מאיה, וכמעט ולא ישנתי... אבל בכל זאת - לא השינה הטובה שכדאי לשאוף אליה. הכי נוח לי לישון על צד שמאל. אז אורי נמצאת משמאלי ובעלי מימין. אין בעיה של בטיחות כי ה co spleeper מהצד השניה של המיטה. יד שמאל שלי מעל הראש שלה וזאת הבעיה שלי. זה לא ממש נוח בכתף, בגב. לפעמים אני מוצאת את עצמי על הגב והיד פשוטה לשמאל. לא נוח. יש עצות?

swann

New member
ולגבי הסביבה...

בעלי כבר לא יכול לחכות שהיא תצא מהחדר. ההורים כל הזמן שואלים אם היא עדיין לידי. אין לי הרבה תמיכה בעניין. בעלי טוען שאין לו מקום (אבל נוחר יופי, ומפריע לי לישון ולא ההפך). אבל מצד שני, לא עושה כלום בעניין ההעברה בינתיים. אמרתי לו שאני לא מוכנה לקום לחדר השני כדי להניק 3-4 פעמים בלילה. ככה אני בקושי מתעוררת והיא מקבלת את מה שהיא צריכה. הוא אומר (יותר נכון מקשקש...) שהיא תישן יותר טוב כשתהיה שם. כשהמיטה שלה תהיה מוכנה בחדר שלה אולי ננסה לאיזה לילה או שניים... אבל בינתיים אני לא רואה סיבה.

למעלה