שינה עם התינוקת באותה מיטה

שָׂרָה

New member
אז תשימי כרית בינך ובין אורי

כדי שתוכלי להשען על הכרית בלי לשים את היד השמאל מעל הראש שלה.

כרית מתחת לראש ולצואר את שמה?

אני ישנה בדיוק כמו שאת מתארת (כל פעם על צד אחר) אבל יש לי כרית מתחת לראש/צואר והזרוע שלי נמצאת לפעמים מתחת לכרית שלי (ולראש) או לצדה, מעל התינוקת.

swann

New member
כן יש לי כרית מתחת לראש...

והיד לפעמים מתחתיה, מקופלת. כנראה שאצטרך להתרגל. כרית ביני לבינה אני לא חושבת שאוכל לשים. חלק גדול מהעניין זה הצמידות שלנו אחת לשניה, לא?

צימעס

New member
איפה את רוצה את היד שלך?

תזוזי או תזיזי את אורי כך שתשני לידה בתנוחה הכי נוחה לך (אם יש לך יד שנוח לך להושיט לכיוון שלה, אזתיכולה לשים אותה עליה) לדעתי, אם צפוף מדי, שווה להכניס לחדר שינה מיטת תינוק בלי מעקה או מיטת נוער שתהיה המשך של המיטה שלכם.

swann

New member
ה co sleeper מחובר למיטה שלנו

אבל ברגע שהיא מתעוררת לינוק, היא עוברת אלי ואנחנו נרדמות בהנקה (עד ההנקה הבאה, אז היא נשארת לידי בדר"כ עד הבוקר). בגלל זה היד שלי נשארת מעליה ולא ממש נוח לי. אולי שווה להתאמץ ולהחזיר אותה לשם אחרי ההנקה ולישון בנוח. ינוסה הלילה.

צימעס

New member
ה אם תיניקי אותה כשהיא ממש על קצה

המיטה, הכי קרוב שאפשר לקו-סליפר, ואז בסוף ההנקה תזוזי 20 ס"מ אחורה?

swann

New member
רוב הסיכויים שהיא תתקרב אלי

בהדרגה במשך הלילה. אבל ינוסה

swann

New member
וזה אכן מה שקרה...

שמתי אותה ליד הקצה (נחש של כריתי בינה לבין הקו-סליפר), התרחקתי. בפעם הבאה שהיא התעוררה, היא בעטה ולא התעוררתי, אז היא התהפכה לבטן לכיוון שלי וצעקה... אז התעוררתי, הפכתי אותה חזרה לגב והנקתי. נשארנו ככה...

צימעס

New member
בין לבין ישנת בנוחות?

כמה לילות כאלה, והיא תדע שצריך להתהפך אליך כדי להעירותך, ושלא מספיק לבעוט במקום.

גם למבי

New member
אצלינו:

עמית ואני, גל (בן 3.5) ועומר (כמעט בן 4 חודשים), שתי כלבות זאב (עכשיו כבר לא כי חם להן וחתול נודניק במיוחד. כולנו במיטת 2 מטר על 2 מטר. הסביבה? חושבת שאני משוגעת אבל זה לא חדש. אפרופו יחס הסביבה: בלימודי בסמסטר זה לקחתי קורס במבוא לפסיכולוגיה. בדיון על פרויד הצביעה אחת הסטודנטיות, שישבה לידי, ואמרה שהיא רוצה לספר לכיתה דבר מ-ז-ע-ז-ע - היא מכירה מישהי שישנה עם הילדים שלה במיטה אחת!!!! הייתם מאמינים? ואיפה במיטה? בינה לבין בעלה! כל הכיתה עשתה: וואווווווווווווו ואני שתקתי כי אין לי כבר כח כל פעם להתווכח ואז המרצה אמר: כן, כשרוצים לברוח מאינטימיות זה פתרון מצויין להביא את הילדים למיטה... טוב - פה כבר התערבתי.

debby12

New member
מנהל
נראה אותה כשיהיו לה ילדים ../images/Emo3.gif

רצה 4 פעמים בלילה לחדר השני להניק. בעצם מה פתאום להניק? עם כזו גישה זה בטח ללכת למטבח, להרתיח מים, לסטרל בקבוק, להכין תמ"ל, לחזור לחדר של התינוק ולבקבק.

רוניב29

New member
או כמובן לתת לו לבכות כדי לחנך אותו

דווקא אצלנו מרצה לפסיכולוגיה התפתחותית דיברה על כל היתרונות שבלינה משותפת, על כך שתינוקות ופעוטות שישנים עם ההורים מפתחים פחות סיוטים, פחות חרדות נטישה, פחות פחדים ממפלצות ואריות וכו'...היא דיברה גם על היתרון הרפואי של מניעת מוות בעריסה (טפו טפו) ועל כך שתינוק יונק מתוכנת לישון עם אמא שלו כדי לינוק בלילה. לא סתם היא המרצה האהובה עלי

הילהל

New member
בשביל זה לוקחים קורס באנתרופולוגיה

היה לי מרצה לאנתרו' שאמר תמיד שב"עברו השחור" הוא היה פסיכולוג קליני. ההתמחות שלו היתה אנתרופולוגיה פסיכולוגית. התמחות שעושה שמות בתיאוריות הפסיכולוגיות המתיימרות להיות כלליות ונכונות תמיד, אבל למעשה מבוססות רק על המערב ורק החל מהמהפכה התעשייתית. הוא אמר שלמעשה החריג הוא הלינה בנפרד - חריג גיאוגרפית והיסטורי. בעולם הלא-מערבי יש הרבה תרבויות בהן יש לינה משותפת של אם וילדים או הורים וילדים. וזה נכון גם למערב לפני 200-300 שנה.

אם פי 3

New member
../images/Emo45.gif

הרבה מאד תאוריות (הנקה, גמילה מחיתול, שינה ועוד) מערביות "מבוססות היטב" על כרעי התרנגולת של התרבות המערבית מאז המהפכה התעשייתית. מאד מעניין לקרוא/לשמוע את ד"ר בשמת אבן זוהר בהקשר הזה. הרבה הפתעות.

גם למבי

New member
כך בדיוק עניתי

שהוא עונה מנקודת מבט מצומצמת מאוד של תרבות המערב ושברב התרבויות, שלא לדבר על הזמנים, השינה היתה משותפת. טענתי גם, שעם כל הכבוד לפרויד, אני לא רואה שהחברה המערבית בריאה מבחינה נפשית. (פרויד טוען שבגיל 3 יש לנתק את הילד מאימו - לא לישון יחד, לא להתקלח יחד, כדי למנוע בעיות מיניות - הסבר פשטני של התאוריה כמובן). אמרתי שדוקא החברה ה"פרוידיאנית", כלומר הנוקטת בגעישה הזו, מגלה הרבה יותר "סטיות" ובעיות, דכאונות ומתחים מחברות "פרימיטיביות". הוא מייד הסכים איתי אבל איזו דוגמא הוא נתן לכיתה? שבט באפריקה שנוקט בגילוי עריות בילדות ובבגרות ע"מ ללמד את הצעירים על מיניות והפואנטה שלו שאכן בבגרות אין סטיות מיניות ואין גילויי הומוסקסואליות. טוב, שוב הצבעתי ואמרתי סחתיין על הדוגמא אבל יש דוגמאות הרבה יותר קונוונציונליות וחברות יותר "קרובות" מהשבט המעניין הזה... דוקא הוא מרצה חמוד. קצת מיושן (מילה יפה לזקן).

Manty

New member
Not sure if Japan is a society

to look up to, but here the norm is to sleep (with mom) up to the elementry school years..​

צימעס

New member
רגע רגע

אם הילדים ישנים קבוע בין אמא לאבא, חסר (לי) החיבוק של לפני ובזמן השינה. אצלינו, ברגע שהילדים גדלו טיפונת, הם "הוגלו" מבינינו לצדדים.

גם למבי

New member
כשאנחנו נכנסים לישון

הילדים כבר מזמן ישנים כך שאפשר להתחבק ולהיות ביחד. ממש בשינה זה באמת לא ניתן - אבל גם לפני הילדים, ברגע שעמית נרדם - אין עם מי לדבר / להתחבק וכו. זה באמת חסר לפעמים להתפנק עליו בשינה - גם ללא שת"פ מצידו אבל הסיבה היא שאנחנו לא רוצים שיפלו (גל בן 3.5) וכבר נפל כמה פעמים כשלא היינו במיטה - למרות כל הכריות והפופים שאנחנו שמים. המיטה צמודה לקיר - עומר הקטן (4 חודשים) צמוד לקיר (יש נחש בינו לקיר) ואלי. גל לידי ועמית בסוף מגן בגופו (החסון
) מסכנת נפילה של כולם. החתול על הרגליים שלנו ונגיש תמיד לחיבוקים...

גם למבי

New member
לא נחש אמיתי כמובן

של מילגה. קראתי את ההודעה שלי ועם הכלבות והחתול אולי נוצר הרושם שיש גם נחש במיטה. אז (עדיין) לא.

למעלה