שירשור דעות

queen man

New member
שירשור דעות

מי חבר הלהקה האהוב עליכם? מהו השיר האהוב עליכם? מהו האלבום האהוב עליכם? על מי פינק פלויד הכי השיפיעו? ומי הכי השיפיע על פינק פלויד? שרשרו כולם!!

אין לי תשובות להכל אבל

חבר הלהקה האהוב- ווטרס שיר אהוב- one of my turns אבל זה לא בוודאות אלבום אהוב- אוו זה מסובך אנלא ממש יודע נראה לי THE WALL על מי פינק פלויד הכי השפיעו? ??? ומי השפיע על פינק פלויד??? כל מיני זמרי בלוז???

טיפה...

בואו נעלה עוד שאלות. שלי: לאיזה שיר/אלבום לא התחברתם? ולמה? (זה בגלל המצברוח, יעבור)

אז ככה

בעבר הייתי אומר ווטרס אבל היום בגלל שאני מתופף אני אומר מייסון! האלבום הכי אהוב עליי הוא ללא ספק וויש יו וור היר פינק פלוייד השפיעו על רוב הלהקות שעושות כיום מוזיקה פרוגרסיבית ועל המון להקות רוק וגם דיג'יים האומנים שהשפיעו על פינק פלוייד הם בראש ובראשונה פינק אנדרסון ופלוייד קאונסל והביטלס.

afon

New member
בקשר להשפעות

לא ממש נכון... תאמת, בכלל לא נכון. פינק ופלויד השפיעו בעיקר על סיד בארט, זה לא הופך אותם למשפיעים על פינק פלויד. מי שהשפיע על פינק פלויד (כמו על כמעט כל להקות התקופה) הם אמני בלוז, ובלוז רוק משנות החמישים, שאותם נערים שהקשיבו לתקליטים שלהם אחר כך גם הקימו את הלהקות של שנות ה60 וה70. לביטלס אין השפעה על פינק פלויד, רק בדברים יותר שוליים כמו איכות הקלטה, צורת הקלטה, צלילים וכו...

One Echoe

New member
אין ממש מה להגיד.

רק שיש השפעה. ושומעים את זה בשירים כמו אמילי פליי וארנולד ליין.

הבן אדם מבסוט

זה היה המשפט שהוא חזר עליו הכי הרבה בפורום שהוא מנהל... וחוצמזה עד שיצא למ"מ חיוך...

כמה תשובות

חבר הלהקה האהוב: סיד וריק - אני בעד האנדרדוגים. השיר האהוב: יש המון. זה משתנה כל שעה. באמת שאלה קצת... האלבום: כנ"ל. אני נוטה יותר למוקדמים. על מי פינק פלויד השפיעו: על הרבה להקות עכשוויות. אפשר לשמוע הדים שלהם אצל רדיוהד, קולדפליי, אפילו הסיזר סיסטרס. וכמובן, טראנסים למיניהם, שהם הנכדים (או הנינים) של הפסיכדליה המקורית. השפעה לרעה (לטעמי) היתה להם על פלצנים שונים במחוזותינו, כגון אביב גפן. השפעות על פינק פלויד: הפלויד הגיעו מהבלוז וה-R'n'b, כמו כל הלהקות הבריטיות מדורם. הם האזינו לרוקנרול אמריקאי של שנות החמישים. כאשר פרץ הרוק הבריטי, הם האזינו לו: הביטלס, הסטונס, היארדבירדז (במיוחד ג'ף בק), ואח"כ הפסיכדליה של החוף המערבי - משם גם לקחו את רעיון התאורה הפסיכדלית בהופעותיהם. סיד בארט הושפע גם מלהקות אוונגרדיות כגון AMM, והם כולם הושפעו באותה תקופה מתרבות הנגד והניו-אייג' לסוגיו, שהיה פופולרי בקרב הצעירים. יהיה נחמד, QM, אם תתן את דעתך ולא רק תשאל. מי שמתחיל אומרים לו "תן דוגמא אישית".

רמי M

New member
ציף...

לא הייתי יכול להתעלם "השפעה לרעה (לטעמי) היתה להם על פלצנים שונים במחוזותינו, כגון אביב גפן." אם יש מישהו בארץ שעושה מוזיקה טובה (ואם את רוצה את יכולה להתעלם מכל מה שהוא עושה\לובש\אומר חוץ ממוזיקה) אז זה אביב גפן. למרות שאני יודע שאביב הוא פריק של פינק פלויד אני לא מוצא שום דמיון, אפילו הקטן שבינהם בינו לבינם.... אבל מה שאני יכול להגיד שאביב יוצר מוזיקה טובה, רמה אחת מעל כמה וכמה זמרים בארץ. להמליץ לך על משהו- blackfield. להקה שאביב וסולן להקת פוקורפיין טרי הקימו ביחד ואצלם אני כן יכול למצוא דמיון והשפעה מהפלוייד... תשמעי ותגידי לי מה דעתך.

התכוונתי שגפן הושפע מהם רעיונית

לא בהכרח מבחינה מוסיקלית. לא כל מי שהושפעו מאמנים מסויימים, מנגנים מוסיקה כמוהם. בד"כ זה אפילו שונה מאוד. המילה "השפעה" יש לה מובן רחב.

One Echoe

New member
../images/Emo45.gif

אביב גפן יותר מושפע מבוב דילן מבחינה מוזיקלית. למרות שהוא די "סגנון"משל עצמו ולא העתיק יותר מדי. הוא עדיין מושפע מהפלויד בכמה שירים באופן מוזיקלי.

למעלה