שירשור דעות

בדיוק זה...

שהוא רואה עצמו - בין היתר בהשפעת הפלויד - כקולו של הדור, מנהיג הנוער, והוגה פוליטי וחברתי בעל מסרים חשובים. והוא אינו אף אחד מהדברים האלו, לטעמי.

חרטושה

New member
אפרופו גפן והפלויד, מישהו יודע

אם באמת גפן מימש את האיום שלו והלך להיפגש עם ווטרס בתקווה להביא לארץ הקודש את מחזמר החומה? גם לנו יש. חומה. קנו תוצרת הארץ.

רמי M

New member
אמממ

אביב בהיותו בתקופת הנעורים שישמש כמנהיג (אני ניזהר עם המילה) של אלפי בני נוער בישראל, ובאמת שהוא צעק דברים אל האומה- דברים שהנוער של אז העדיף להשתיק. הוגה פוליטי?? אממ מה? הוא רק מביע דעה, גם הוא חלק מהמדינה הזו כמוני וכמוך גם לו מותר להביע דעה פוליטית. ובקשר לשאלה של "חרטושה"- כבר נאמר פה וגם ניכתב בספר של אביב- לאביב ולווטרס היו מגעים בקשר להביא את המופע ארצה, אבל המופע מוגן בזכויות יוצרים שכרגע שמורים לאיזה מקום שקנה אותם, לא זוכר איזה. ווטרס שמע את בקשתו של אביב והעבר הלאה...אז אין למה לצפות בינתיים.

חרטושה

New member
אף אחד בטח לא שמע את תוכן השיחה?

הייתי רוצה להיות זבוב על הקיר. ואגב, יש בארץ נורא מעט אמנים שמביעים דעה פוליטית. בזמן האחרון זה נעשה קצת יותר נפוץ, אבל לאור המצב שבו אנחנו חיים בעשרים השנה האחרונות, אפשר היה לצפות שמישהו יפתח את הפה קצת קודם. ווטרס לדוגמא, לא עושה שום דבר חוץ להביע דעה פוליטית, גם כשאף אחד לא שואל אותו.

itaikuskus

New member
צעק דברים אל האומה שהנוער

של אז העיז להשתיק? כמו מה? אמירות סתומות כמו "אנחנו דור מזוין" "לאיפה הגענו, לשום מקום" וכו'. אין אלה דברי טעם, אביב ידע להגיע אל "בורי" העם עם אמירות בשקל ומחאה בחצי שקל. לדעתי כל כך הלך לו בגלל כל הגל של הגראנג' באותם ימים שהלהיט את צופי האמטיוי ומאזיני גלגלצ והגדיל את הצימאון לחומר מקומי. רוצה מחאה? אמירה חברתית? שמע נכי נאצה,דיר יאסין,סמרטוט כחול לבן,נקמת עוללים,הפוסי של לוסי וכו' וכו'. לא כל כך ערב לאוזן כמו האביב שלך, אבל אלו חבר'ה שלא רק כותבים על מה שאף אחד אחר לא מעיז, אלא גם חיים את החיים האלה, יום יום. תן לזה נסיון.

itaikuskus

New member
לא רק

אבל בוא נגיד שהמסרים הסתומים שלו הגיעו מן הסתם לקהל יעד רחב יותר-בורות זה בעצם נוער שאין לו ממש מושג במה הוא מורד, העיקר שהוא מורד...כי הוא נוער...ככה זה הולך...

One Echoe

New member
זה לא נכון.

כמובן שהיו כמה שהושפעו, אבל גם האלה שהושפעו, אני בטוח שהם לא הלכו בצורה עיוורת אחרי אביב גפן. אתה מזלזל יותר מדי במה שלא-אתה. וכמובן שהיו את אלה שהלכו בצורה עיוורת ומרדו כי הם " נוער ", אבל בכל תנועה יש את אלה. אני לא אומר שהוא היה מנהיג דור או משו. אבל הוא צעק על מה שהוא מאמין. גם אם זה מהשפעה של הפלויד, או וואט אבר. וכן, הוא צדק, כמו שאף אחד לא צעק. אז עם כל הכבוד לאמנים שלך...זה לא ממש קשור אחד לשני\נוגד אחד את השני.

One Echoe

New member
צעק*

מה ששכחתי להוסיף, זה, שאלה שהושפעו, אמנם הושפעו אבל נשארו בגלל שהם באמת מאמינים בערכים האלה. הרי שום ערך לא בא מהאוויר.

itaikuskus

New member
תראה

יש לכתוב מחאה בשקל מהשולחן עבודה של האבא המיוחס שלך, ולכתוב כמה רע לך שאתה לא מקבל מספיק תשומת לב ויש לחיות את החרא כל יום, לכאוב את מה שאתה כותב עליו, ושיר את מה שאתה כותב עליו. אני מדבר איתך על מחאה של ממש מול מחאה בשקל.

GingerBread Man

New member
ממתי צריך לכאוב בשביל למחות?

האם זה שאני חי בשכונה עשירה מונע ממני למחות על התכנית הכלכלית של שר האוצר? זה שאני חי בתל אביב מונע ממני למחות על תכנית ההתנתקות? אתה לא צריך להיות נפגע מדרגה ראשונה, בשביל למחות על המפגע. בלי קשר לזה אני לא מתחבר למחאה של אביב גפן, אני חושב שהיא חסרת מחאה אמיתית, ורק עוזרת לקבע את המצב הגרוע של הנוער בישראל.

itaikuskus

New member
כמוני כמוך

money הוא גם סוג של מחאה, וזה משהו שלפינק פלויד לא היה חסר..האם זה מוריד מערך המחאה בעייני? מה פתאום! אבל יש פשוט רגעים שהזיוף מסריח מכל עבר,ואתה מרגיש שאין למחבר מושג על מה הוא מדבר ומה שהוא כותב עליו תקף רק על עצמו ועל תסכול גיל ההתבגרות שלו.

One Echoe

New member
בסדר. מה שתגיד.

אתה במילא חושב שאתה תמיד צודק. ולגרינר-עוזר לקבוע את מצב הנוער הגרוע? מה זה ההתיימרות הזאת? שמע, זה די מתנשא מה שאתה אומר. דווקא מעריצי אביב גפן הם אנשים הרבה יותר נורמלים מאנשים אחרים. *האמ האמ*

גיל, דווקא נראה לי ששניכם מסכימים

אחד עם השני, אז למה אתם ממשיכים להתווכח?

לא הסכמתם לגבי זה שיש הבדל

בין מי שמוחה על דברים הכואבים לו אישית, בחיי היומיום, למי שמוחה "רעיונית" - למשל, אנשים מבית מבוסס שמוחים על קיפוח כלכלי? נדמה לי ששניכם אמרתם שיש הבדל, ומחאה מתוך מצוקה אמיתית עשויה להיות יותר מרגשת, אבל אין בכך בכדי לפסול גם מחאה של מי שהפרוטה מצויה בכיסם. הלא כן?

One Echoe

New member
כמובן.

כמובן שאין לפסול מחאה של מי שהפרוטה מצויה בכיסם. להיפך, כי אנשים שיש להם פרוטה ומוחים, הם לא פחות מוחים מאלה שאין להם.. כי אם יש להם והם מוחים, זה כנראה אומר עליהם משהו. מה שלא הסכמתי איתו זה העניין על אביב גפן, אני לא חושב שהמחאה שלו ילדותית וצבועה. בלי ספק שהיא מעורבבת עם גיל ההתבגרות, אבל בינינו-כמעט כל מחאה רוקנרולית מעורבבת עם גיל ההתבגרות. וזה לא רע. אביב גפן מחה על מה שכאב לו. על אהבה על כסף ועל הממשלה. כל אחד יכול למחות על הממשלה. וגם על כסף. אתה לא צריך להיות עני בשביל למחות על כסף. עכשיו, אני לא אומר שהוא "מנהיג הדור"או משו כזה, הוא רחוק מזה, אבל המחאה שלו כן הייתה אמיתית.

GingerBread Man

New member
איך אתה יכול לדבר על התנשאות

ולאמר משפט כזה: "דווקא מעריצי אביב גפן הם אנשים הרבה יותר נורמלים מאנשים אחרים."? או שזה היה בציניות? אני לא רואה בדברי התנשאות, אני חושב שמצב הנוער בארץ הוא בכי רע, ואני לא מוציא את עצמי מהכלל. אני בן נוער בישראל. וגם אם לא הייתי בן נוער, האמירה הזו עדיין לא הייתה מתנשאת.

למעלה