שירשור דעות

רמי M

New member
ו....???

ומי אמר שאני שומע את אביב רק בגלל שהוא משדר מסרים פוליטים ובגלל שהוא "הפה של הנוער"?? אני התחלתי לשמוע את אביב בכיתה ד' שעוד לא ידעתי פוליטיקה מהי. אז עם כל הכבוד לכל השירים שטבולים בדעה פוליטית אני דווקא מתחבר יותר לשירי האהבה שהוא כותב ומחבר....ואם גם על זה אתם אומרים שהוא "פלצן" אז אין לי מה להגיד בנושא :\.. ומי אלו? "נכי נאצה,דיר יאסין,סמרטוט כחול לבן,נקמת עוללים,הפוסי של לוסי"???? (אני לא שולל חלילה בגלל שהם לא מוכרים, אבל איך זה שלא יצא לי לשמוע עליהם מעולם?)

One Echoe

New member
יש מה שנקרא,

שוליים... אמנים שלא תשמע עליהם בחיים בתקשורת.

itaikuskus

New member
תלוי באיזה רובד אתה מסתכל

להקות שמנגנות סגנונות שלא עוברים את הפלייליסט של גלגלצ לעולם ישארו בצל בקרב הקהל הרחב, אך אלה שאוהבים את המוסיקה, יחפרו עמוק יותר כדי לחפש אותה על שלל רבדיה. הלהקות שציינתי מנגנות/ניגנו הארדקור פאנק מהיר ומחשמל, עם מסרים בוטים שלא משאירים הרבה מקום לטעויות, בלי בולשיט, ישר ולעניין. אף אחד לא אמר שאתה שומע את אביב נוער בגלל שהוא משדר מסרים פוליטים והוא הפה של הנוער...זה מה שאתה ציינת... אני באתי לשלול את מה שציינת.

רמי M

New member
אהה או קיי...

טוב אני עוד מחכה לתשובה של ציף מה הופך את אביב לפלצן?

נדמה לי שאמרו את זה טוב ממני

ההתיימרות שלו להיות "קול הדור" ולהוציא מסרים חובקי-עולם, היא שהופכת אותו לפלצן בעיני. זה לא אומר שאתה, רמי, פלצן בגלל שאתה אוהב שירים שלו. אני מדברת רק על אביב גפן.

רמי M

New member
..

או קיי הבנתי את הכוונה שלך... טוב לא נמשיך עם זה, סתם חבל...למרות שיש לי מה להגיד, אני לא רוצה למשוך את זה...
neeeeext!

חרטושה

New member
זו גם הייתה הבעיה של ה Pאנק

זו לא מחאה אמיתית וגם לא אמירה חברתית משהו. אם אתה נמצא בשוליים אף אחד לא שומע אותך משם. אתה יכול לחיות כמו סמרטוט וגם לכתוב על סמרטוטים, השאלה היא למי איכפת? לממסד לא מזיז שכמה אמנים שוליים שמתים מיותר מידי סקס והסנפת טיפקס חושבים שהממסד דפוק, זה לא מאיים עליו בשום אופן ובשום צורה. אבל, כשילדים טובים מתחילים להתנהג רע....כשבועטים בך מלב הקונצנזוס זה הרבה יותר כואב, וגם צריך הרבה יותר אומץ בשביל זה.

itaikuskus

New member
כשילדים טובים מתנהגים רע

וזה מצליח, זה מסריח. מרגישים את הריח של הריקבון ושל הזיוף מעבר לגלי האתר. למי אכפת? תשאלי את ג'ון ליידון,מיק ג'ונס (הייתי אומר ג'ו סטראמר אבל כבר אי אפשר לשאול אותו כלום),ג'לו ביאפרה,הנרי רולינס,איאן מקאיי, כולם ילדי רחוב, כולם "חיו כמו סמרטוט וכתבו על סמרטוטים". למי אכפת? להרבה אנשים כנראה. אני לא מדבר רק על תחנות רדיו וקהל, אני מדבר גם על אמנים חשובים ונחשבים, שחשבו שזה מספיק חשוב, ולקחו את זה איתם כהשראה ובסיס לכל מה שהם עשו.

אהמ... פינת הפדנטיות חלק 1073

ג'ו סטראמר היה בנו של דיפלומט, והתחנך בפנימיות יוקרתיות. אני לא יודעת לגבי הנרי רולינס או איאן מקיי, אבל למיטב ידיעתי מיק ג'ונס, לידון וג'לו ביאפרה הם ממשפחות ממעמד הביניים, לא מהביבים (תקן אותי אם אני טועה). סיד וישס, לעומת זאת...

itaikuskus

New member
קשה קשה לעבור אותך

אחרי שכתבתי את זה כססתי ציפרניים שאכן כולם פה פרוגרים ולא ממש אכפת להם אם אני אגיד שסטראמר גדל בביבים...אבל טעיתי. נכון, סטראמר היה מבוסס כלכלית, אך ג'ונס ביאפרה וליידון הם ממשפחות ממעמד הפועלים שלא ממש ראו כל עתיד, וקרוב לודאי שלולא הרוקנרול הם היו הופכים לפושעים או נרקומנים. הנרי רולינס הוא אולי הדוגמה הכי טובה למישהו שבא מהחרא של החרא, בלק פלאג בכלל היו חבורה של ילדי רחוב שחיפשו משהו שיאחד אותם, ואולי איזו קורת גג. סיד וישס היה ילד טיפש. אני לא חושב שיש לו מושג מהי מחאה.

לוישס אולי לא היה מושג

אבל הוא היה, בזמנו, מין סוג של אייקון פאנק. נכון שמזמן כבר לא רואים אותו כך (במיוחד לאחר שג'ון סאבאג' "שחט" את דמותו וזכרונו במאמריו ובספרו), אבל כאשר היה עוד בחיים, הוא בהחלט נחשב לסוג של מנהיג. האמת, קצת משונה הסיפור הזה.

wish i was here

New member
תשובות

חבר הלקה האהוב....אולי רייט....הוא היחי ששומר על פרופיל נמוך עכשיו....לא כמו האחרים שלא יודעים לסתום את הפה (כמו ווטרס) השיר האהוב-המממ....אולי טיים? אני לא בטוח....זה מה שעולה לי לראש עכשיו... על מי פינק פלויד השפיעו.....על כל להקה של רוק אלטרנטיבי שבאה אחריהם בעצם.....אני יודע שדרים ת'יאטר מא דהושפעו מהם והם גם אומרים את זה הכי השפיע על פינק פלויד זה ללא ספק סיד בארט.....גם אחרי שהוא עזב....בכל אלבום היה לפחות שיר אחד שהושפע ממנו ....ובעצם כל הקונצפטים של האלבומים שלהם היו מאד מושפעים מסיד...

חרטושה

New member
קשה, קשה. אני אענה סלקטיבית

כי יש דברים שפשוט בלתי אפשרי מבחינתי לענות עליהם. חבר להקה אהוב? זו שאלה קשה. תלוי מאד,אבל בעיקרון ווטרס ובארט, למרות שיש לי משהו גם עם גילמור. דווקא עם השאלות של קרייזי יותר קל לי לומר. קרייזי שאל מה האלבום שהכי פחות התחברנו אליו, וכאן זה ממש קל: FC ו- MLOR את שניהם קשה לי לשמוע, את השני הרבה יותר. זו בעיה כשחבר אחד בלהקה הופך להיות דומיננטי יותר מידיי. כל אחד מהאלבומים האלה קיצוני לכיוון אחר: לכיוון של גילמור או לכיוון של ווטרס, ואז לא טוב.

קשה יש רק...

בפורנו (או בלחם, בשביל ניצן וגדעון, משפט שישמעו הרבה בטירונות) וגם אותו אוכלים... ל"ט

חרטושה

New member
../images/Emo13.gif עשית לי פלאשבק רציני

אימרות השפר האלה נשארות איתך מלא זמן אחרי השחרור. ככה הצבא מטביע את חותמו. גם שנה אחרי שתשתחרר עוד יצטרכו לשאוב ממך את כל הרעל (רעל=מורעלות).

תשובותיי

סיד בארט ומייסון (אחוות מתופפים)... הכי טוב שלהם זה comfortably numb ששמעתי לפני שעה באפטר בטאור רקורדס זהיה ב in the flesh ... נורא נהניתי מהגיטריסט עם הגיטרה האדומה, שכחתי את השם. מצחיק עם הפרצופים שהוא עושה בזמן נגינה. לא התחברתי ל ahmהשיר והפיינל קאט. השפעה על קולדפליי כפרה עליהם

holo

New member
שלי:

הכי אהוב? גילמור, כי הוא גיטריסט שולת!!1 שיר אהוב- כמעט כולם, אני אוהב כמעט את כל השירים שלהם. אלבום אהוב- קניתי more לא משמן ונורא התחברתי אליו, פינק פלויד בתקופה הכי מעניינת שלהם לדעתי. חייב לציין שהתאהבתי עוד יותר ב green is the color, איזה שיר מדהים! לא יודע על מי הם השפיעו, אני יודע שעלי הם השפיעו הכי הרבה.. הכי השפיע על פינק פלויד? סיד בארט כמובן, ועוד להקות שציף יודעת יותר טוב ממני..

One Echoe

New member
מנסה.

מי חבר הלהקה האהוב עליכם? ריק רייט. מהו השיר האהוב עליכם? שאלה שאיאפשר לענות עליה, בחיי שאיאפשר. מהו האלבום האהוב עליכם? אנימלס. על מי פינק פלויד הכי השפיעו? על המון להקות רוק של היום...פורקיופיין טרי, רדיוהד. בארץ:אביב גפן, מוניקה סקס, ועוד. ומי הכי השיפיע על פינק פלויד? אמני בלוז משנות ה40-50.

Davidson

New member
טוב נו, גם אני אנסה

חבר הלהקה האהוב: ריק רייט (אבל באמת, באמת שכולם) השיר האהוב: בלתי אפשרי. אפשר להגיד שכל שיר מ67 עד 73. (טוב טוב, כמובן שיש מועדפים, אבל יותר מידי. לא אכנס לזה) האלבום האהוב: גם אצלי זה משתנה כל הזמן, אבל More, ASOS, PATGOD, DSOTMוFinal Cut לרוב עומדים מעל השאר (למען האמת, כל האלבומים שלהם עד 73. טוב, אמרתי לכם שזה בלתי אפשרי) מצטער, אין לי ידע רב על נושא ההשפעות.

למעלה