מאפה זוקיני ,חצילים גבינות ועשבי ..
תיבול לא זוכר אם העלתי כאן את המתכון בעבר אבל לכבוד שבועות ממליץ עליו המתכון- מאפה זוקיני ,חצילים גבינות ועשבי תיבול בנוסח פרובנס המתכון כפי שהובא והוכן ע"י בני סידא בסדנה בה נוכחתי וגם טעמתי . היה טעים מאד הכנתי אותה עם שינוים שאציין בסוף המתכון. לבצק 3/4 1 כוסות קמח 150גר'חמאה קרה חתוכה לקוביות 1/2כפית מלח 1 ביצה למלית 2 חצילים קלופיםוחתוכים לרצועות 4 קישואים בינוניםחתוכים לרצועות שמן לטיגון חצי עמוק 4 פלפלים אדומים קלוים וקלופים מלח, פלפל שחור גרוס 150 גר' גבינת סנט מור פרוסה 1/2 כוס צימוקי זיתים 1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות 150 גר' גבינת קשקבל או פרמזן מגורדדת 1/2 כוס עשבי פרובנס{טימין ,ריחן,מיורן } 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה 3 ביצים 2 כפות קמח תבנית קפיצית 26 מ"מ 1. שמים במעבד מזון המצויד בלהב פלדה,קמח ,חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק.עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומקררים לשעתים. 2 . מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעלה עגול בקוטר 26 ס"מ ,מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ודפנות התבנית ,מקררים לשעה . 3 . מטגנים את החצילים והקישואים כל ירק בניפרד עד להזהבה ושמים על ניר סופג לספיגת עודפי השמן. 4 . מחממים תנור ך200 מעלות ,מסדרים את הירקות על הבצק ומתבלים במלח ופלפל. 5 . מסדרים מעל את הגבינה הפרוסה,צימוקי הזיתים ,העגבניות הקצוצות גבינת הקשקבל ועישבי התיבול. טורפים את השמנת הביצים והקמח ויוצקים מעל החומרים 6 . אופים כ 45 דקות עד שהמאפה מזהיב ,ממתינים כחצי שעה ופורסים למנות. הכנתי את המתכון ללא קישואים, את הגבינות שיניתי לפי מה שהיה לי {בדרך כלל בנימצא גבינות רזות .במקום צימוקי זיתים שמתי זיתים מגולענים . לגבי עישבי התיבול השתמשתי רק בעלי בזיליקום. למרות כל השינוים התוצאה היתה טעימה מאד . מיזוג ניפלא של טעמי ירקות קלוים עם גבינות .שווה את המאמץ.