שירשור שבועות - פשטידות

איך פיקששתי פשטידה פשוטה ש ל פירה..

לא יודעת איך עשיתי זאת, אבל הצלחתי לפקשש את פשטידת המקרוני וטונה של פירגה. השתמשתי בחבילת ספגטיני ו-3 קופסאות טונה עם השמן + שאר החומרים - יצא נורא! הפסטה השתלטה על הפשטידה וחבל, החומרים והגבינות מוצלחים מאוד! מה עשיתי פירגה, יש מסקנות?
 

baronm10

New member
מאפה זוקיני ,חצילים גבינות ועשבי ..

תיבול לא זוכר אם העלתי כאן את המתכון בעבר אבל לכבוד שבועות ממליץ עליו המתכון- מאפה זוקיני ,חצילים גבינות ועשבי תיבול בנוסח פרובנס המתכון כפי שהובא והוכן ע"י בני סידא בסדנה בה נוכחתי וגם טעמתי . היה טעים מאד הכנתי אותה עם שינוים שאציין בסוף המתכון. לבצק 3/4 1 כוסות קמח 150גר'חמאה קרה חתוכה לקוביות 1/2כפית מלח 1 ביצה למלית 2 חצילים קלופיםוחתוכים לרצועות 4 קישואים בינוניםחתוכים לרצועות שמן לטיגון חצי עמוק 4 פלפלים אדומים קלוים וקלופים מלח, פלפל שחור גרוס 150 גר' גבינת סנט מור פרוסה 1/2 כוס צימוקי זיתים 1/2 כוס עגבניות מיובשות בשמן זית קצוצות 150 גר' גבינת קשקבל או פרמזן מגורדדת 1/2 כוס עשבי פרובנס{טימין ,ריחן,מיורן } 1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה 3 ביצים 2 כפות קמח תבנית קפיצית 26 מ"מ 1. שמים במעבד מזון המצויד בלהב פלדה,קמח ,חמאה ומלח ומעבדים לתערובת פירורית מוסיפים את הביצה ומעבדים מספר שניות לקבלת כדור בצק.עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומקררים לשעתים. 2 . מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעלה עגול בקוטר 26 ס"מ ,מעבירים את הבצק לתבנית ומהדקים לתחתית ודפנות התבנית ,מקררים לשעה . 3 . מטגנים את החצילים והקישואים כל ירק בניפרד עד להזהבה ושמים על ניר סופג לספיגת עודפי השמן. 4 . מחממים תנור ך200 מעלות ,מסדרים את הירקות על הבצק ומתבלים במלח ופלפל. 5 . מסדרים מעל את הגבינה הפרוסה,צימוקי הזיתים ,העגבניות הקצוצות גבינת הקשקבל ועישבי התיבול. טורפים את השמנת הביצים והקמח ויוצקים מעל החומרים 6 . אופים כ 45 דקות עד שהמאפה מזהיב ,ממתינים כחצי שעה ופורסים למנות. הכנתי את המתכון ללא קישואים, את הגבינות שיניתי לפי מה שהיה לי {בדרך כלל בנימצא גבינות רזות .במקום צימוקי זיתים שמתי זיתים מגולענים . לגבי עישבי התיבול השתמשתי רק בעלי בזיליקום. למרות כל השינוים התוצאה היתה טעימה מאד . מיזוג ניפלא של טעמי ירקות קלוים עם גבינות .שווה את המאמץ.
 

baronm10

New member
מאפה גבינות וצנוברים

מתכון ישן משלי בשידור חוזר לחג השבועות מאפה גבינות וצנוברים חומרים: 500 גר' גבינה כנען 250 גר' גבינה סקי 250 גר' גבינה בולגרית פיראוס 200 גר' גבינה צפתית פיראוס גבינת פארמזן מגורדת דק זיתים קצוצים בצל ירוק קצוץ עיטורי עגבניות עם זיתים שחורים בשמן זית {אוליביה} 4 ביצים 3 כפות קמח תופח 1שמנת לבישול הכנה:: לערבב את כל החומרים ולהעביר את התערובת לתבנית לפזר מעל פארמזאן {חוץ ממה ששמנו בתערובת } לתנור בחום בינוני עד השחמה. קצת לפני סוף האפייה לפזר צנוברים שקלינו קלות במחבת ולפזר מעל עוד פארמזן.
 

baronm10

New member
פשטידת ספגטי שמנת ועשבי תיבול

חבילה ספגטי דקים 1/4 כפית מלח 250מ"ל שמנת לבישול 1/2 כוס חלב 1 כוס גבינב צהובה מגורדת 1 כוס עגבניות טריות מגורדות 1 כפית אורגנו יבש 1 כפית ריחן יבש 2 כפות רסק עגבניות מלח הכנה מרתיחים בסיר מים עם מלח מוסיפים את הספגטי ומבשלים למשך 8 דקות, מסננים לא שוטפים מחממים בסיר את החלב והשמנת עד כמעט רתיחה ומוסיפים את שאר החומרים למעט הספגטי. מבשלים תוך כדי בחישה עד התמוססות הגבינה. יוצקים את הרוטב על הספגטי מערבבים היטב ומעבירים את הכל לתבנית עגולה. אופים בתנור ב190 מעלות כ 40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה. תוספת קטנה שלי ,לפני העברת החומר לתבנית הנחתי בתחתית התבנית עגבניות מיובשות בשמן זית כך שבגמר האפיה הפכתי את הפשטידה על צלחת והעגבניות עיטרו את הפשטידה מלמעלה. יצא טעים מאד המקור ספר הפשטידות השני של קובי בר.
 
פשטידת מקרונים דיאטטית

הכנתי מזמן ופתאום נזכרתי בה. אולי אכין אותה כהפתעה להורים ולאחי ששומרים דיאטה (בגלל מחלת לב וסוכר)
 

pirge

New member
תראי כמה מתכונים לשבועות.כדאי היה

לרכז את כולם בשרשור שבועות גדול. אולי אפילו לחלק לפי נושאים: עוגות :מאפים:פשטידות:בצק ומליות(כמו בורקסים)קינוחים:מתוקים .מתכונים שפויים. ?????
 
כן, כן הצעה מצויינת פירגה ../images/Emo140.gif

שרשור מתכונים לשבועות שנוסו בהצלחה
 

דרומית73

New member
ושאלה נוספת האם אפשר להחליף את

הבצל הירוק בבצל מטוגן? ומה הכמות תודה המתכון נראה נהדר
 

baronm10

New member
המאפה הוא בסיס לשינויים

הן במרכיבי הגבינות והן בתוספות ,אפשר להחליף את הבצל הירוק למטוגן אפשר לשלב בעירית ,אפשר לצפות במקום צנוברים בשומשום או קצח או גרעיני חמניות . לגבי הפארמן ? כמה שנתפס ביד ....רק שיהיה בנדיבות
 

baronm10

New member
במקרה יש לי תמונה של הפארמזן

מעל הגבינות ,אולי יעזור לך לראות את הכמות
 
למעלה