שירשור שבועות - פשטידות

pirge

New member
מאפה עשיר -אטריות ברוקולי וגבינות

מאפה אטריות ברוקולי וגבינות חדשה מומלצת- טעימה ויפה –משביעה ביותר בתבנית שהכנתי הפשטידה ממלאת את כל התבנית. מקור:פירגה חומרים: 3 כוסות אטריות תלתלים לפני בישול –קונים שקית ומודדים בכוס רגילה של 200 סיסי. קילו ברוקולי בפרחים או להשתדל שהפרחים יישארו שלמים 400 גרם גבינות מעורבות "טוב טעם"פטה,בולגרית, צהובות,קוטג,לבנות........... 2\1 כוס חלב 3 ביצים טרופות במזלג 4 כפות שמן קנולה תבלינים: מלח פלפל שחור פפריקה 2\1 כוס פטרוזיליה קצוצה - טרייה קורט אגוז מוסקט תבנית אובלית פיירקס 36X22 מרוחה במעט מרגרינה ולפזר עליה גם כף פירורי לחם. אופן ההכנה: 3 כוסות אטריות תלתלים לפני בישול – מבשלים בהתאם להוראות עד לריכוך. מסננים ושוטפים היטב מתחת לברז------- ושמים בקערה גדולה. מרככים את הברוקולי עד לדרגת פריכות. מוסיפים את הברוקולי בפרחים שלמים לאטריות. מוסיפים את יתר המרכיבים. מערבבים בעדינות ----שומרים על הברוקולי שיישאר עד כמה שניתן שלם. טועמים ומשפרים טעם. יוצקים לתבנית ומיישרים בעזרת כף היד. אופים בחום 175 בתנור חם כ-45 דקות או עד הזהבה חומית.
 

pirge

New member
לביבות ספגטי מלוח ומתוק-המלצה.

לביבות מאטריות ספגטי -חטיף נפלאו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 09:14 | 07/05/06 מלוחות: מחבילה ספסטי אחת מוכנה--מכינים 2 סוגי גבינות מדהימות מלוחות ומתוקות: לביבות ספגטי מלוחות\\ 20 לביבות גדולות. מקור:פירגה 250 גרם ספגטי דק מספר 6 שבור לשניים מבושל לפי ההוראות---שטוף. מוסיפים לקערה עם הספגטי המבושל גם: 3 ביצים 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% חצי כוס קמח רגיל\\ בצל אחד קטן קצוץ דק--- אפשר ירוק כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה מיכל ביו יוגורט רזה מלח פלפל שחור אני הוספתי גם כוס וחצי גרגרי חומוס שבושלו מראש--שלמים. אבל בהחלט לא חובה. לערבב ולהכין לביבות מטוגנות ומושחמות מ-2 הצדדים. ניתן לטגן במעט מאד שמן-על מחבת טפלון\\רגילה ניתן להקפאה ולהוציא לחימום באובן או בתנור. לביבות ספגטי מתוקות: המלצה. לביבות ספגטי מתוקות 20 לביבות גדולות מקור: פירגה. 250 גרם ספגטי דק מספר 6 שבור לשניים מבושל לפי ההוראות-שטוף. מוסיפים לקערה עם הספגטי המבושל גם: 2 ביצים 2 כפות סוכר 3 כפות גדושות גבינה לבנה 5% כף גדושה סילאן כפית מלאה קינמון כוס קמח רגיל הוספתי כוס צימוקים. אפשר לגוון במקום צימוקים ---בפירות יבשים חתוכים ואגוזים. לערבב ולהכין לביבות מטוגנות ומושחמות מ-2 הצדדים. ניתן להקפאה ולהוציא לחימום באובן או בתנור. קריספי וטעים. מומלץ.
 

dafdaf

New member
לחמניות גבינה (בורקיטס)

350 גר' קמח תופח 200 גר' מרגרינה רכה 200 גר' גבינה בוגלרית מפוררת 200 גר' קשקבל מגורר 1 גביע אשל או יוגורט ביצה לציפוי (לא חובה) מערבבים הכל לבצק (קצת דביק), עושים כדורים ואופים עד שמזהיב... בתאבון... מקור המתכון: דודה שלי
 

pirge

New member
פשטידת ברוקולי בפטינה-המלצה

מאפה חדש |*ברוקולי פטינה ו"טוב-טעם"ו pirge / בישול לילדים [מצורף קובץ jpg] ו 16:12 | 02/04/06 פשטידת ברוקולי עשירה בגבינותו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 14:19 | 02/04/06 פשטידת ברוקולי עשירה בגבינות השוני הוא בגבינות שהכנסתי היום וגם שלא הוספתי בצל וגם לא שום. לפני שמתחילים--- מכניסים לקערה ג ד ו ל ה--- 2 ראשי ברוקולי גדולים ויפים - טריים. מוסיפים כוס מים מהברז --מכסים בנילון ---מכניסים למיקרו ומפעילים ל-10 דקות. מוציאים מהמיקרו ומסננים. חותכים את 2 הפרחים הגדולים לפרחים יותר קטנים .אישית, אוהבת פרחים די גדולים. כל אחד יכול לחתוך כמו שהוא אוהב. להוסיף לקערה: 5 ביצים טרופות מעט במזלג. כוס קמח רגיל 2 כפות פירורי לחם 2\\1 שקית אבקת אפיה רבע כוס שמן להוסיף גם : 200 גרם גבינה פטינה (קונים במעדנית הגבינות בסופר) (ראו בתמונה את החתיכות.....) חתכתי בסכין חתיכות די גדולות--לא גיררתי... להוסיף גם: חבילה גבינה "טוב טעם" מפוררת . להוסיף קורט אגוז מוסקט, מלח,פלפל שחור. בוחשים בעדינות ----------- טועמים ומשפרים טעם. אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות או עד לצבע זהוב חומי. לאפות בתבנית עגולה גדולה משומנת או מלבנית. 31X27עמוקה. תוסיפו 2 כפות פירורי לחם על התבנית המשומנת, ואז תיצקו את הבלילה. תהנו. המלצה .
 

pirge

New member
מאפינס פטריות בגבינה-ללא קמח

מאפינס פטריות - המלצה חמה. לקחתי מרשם של פשטידה מחברה והכנתי בתבנית שקעים (סיליקון)(לא לשמן..) יוצא 24 מאפינס טעימים ויפים להפליא זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם ויצקתי את הבלילה הבאה: בצל גדול חתוך קוביות מטוגן ומוזהב במחבת עמוקה עם 2 כפות שמן. קופסה גדולה פטריות חתוכות ללא נוזלים מטוגנת עם הבצל אחרי שהוזהב עד שלא יהיו נוזלים במחבת. מוסיפים: 5 ביצים תוך בחישה אחרי כל ביצה 2 שמנת חמוצה 2 כפות אבקת מרק פטריות 4\1 קילו גבינת קשקבל או גבינה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. מעל המאפים לזרזף מעט פפריקה אדומה ולאפות בחום 180 מעלות כ-35 דקות.
 

pirge

New member
מאפינס במגוון רב טעמים-המלצה

מאפינס שונים ומגוונים. מהכמות הזו יוצאים 24 מאפינס זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם . בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ כף אחת קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח. שקית אבקת אפיה 2 כפות אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל., מי שאוהב עשבי תיבול יכול להוסיף כ-2 כפות.(פטרוזיליה קצוצה או כוסברה) לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות תירס 3 כפות טונה ללא השמן 3 כפות ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות דלעת\בטטה מגוררת 3 כפות אגוזים קצוצים ועוד כיד הדמיון. לעשות מהבלילות מאפינס בתבניות שקעים. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים.
 

pirge

New member
פשטידת גבינות-בחושה

10:02 | 09/03/06 מתכון: פשטידת גבינות בחושות עם עשביו clcl ו ב ה מ ל צ ה.... הוכן וטעים. מתכון: פשטידת גבינות בחושות עם עשבי תיבול מרכיבים: * עד 4 סוגי גבינות רכות ( גבינה לבנה/ קוטג'/ לבן/ אשל/ שמנת חמוצה וכדומה) * 100 גר' גבינה בולגרית/ צפתית מפוררת * גבינה צהובה *3 ביצים שלמות. * עד 1 וחצי כוסות קמח רגיל. * תבלינים- מלח/ פלפל שחור/ עשבי טיבול שונים/ בצל מטוגן/ פלפלים מטוגנים או קלויים/ קוביות חצילים מטוגנים את התבלינים והירקות השונים, לשים לפי הטעם מבחינת הכמות ומבחינת העדפות השונות אופן ההכנה: 1. לערבב את כל החומרים יחד לעיסה אחת. 2. לשפוך הכל לתבנית פירקס 3. כאשר התערבות בתבנית לפזר מעל גבינה צהובה. 4. ניתן לקשט בזיתים/ פלפלים/ עגבניות/ חצילים/ בצל/ עשבי טיבול- גם פה זה לפי ההעדפה וטעם. 5. להכניס לתנור לחום בינוני של 180 מעלות ל - 20- 25 דקות- עד שרואים שהפשטידה מזהיבה והגבינה הצהובה מוקרמת מעל. מומלץ: להגיש כאשר זה חם עם סלט ירקות טרי. הערה של פירגה:תבנית בגודל 23X32 חד פעמית ואפיתי על ניר אפיה לא משומן. הכנתי עם: 2 גבינות "טוב-טעם" שמנת חמוצה כוס גבינה צהובה כוס גבינה בולגרית תבלינים ועשבי תיבול מעט גמבה קצוצה-כבושה. הערות: המתכון השתתף בתחרות מתכוני שבועות של 2eat ו-4chef
 

סנאית 12

New member
פשטידת בצל טעימה מאתר אוסם../images/Emo27.gif

רכיבים: 4 בצלים קצוצים לקוביות בינוניות 3-4 ביצים 1/2 כוס שמן 1/2 כוס מים 3/4 כוס קמח כף אבקת מרק בצל כף אבקת מרק עוף פרווה/בשרי מלח ופלפל לפי הטעם שמן ופירורי לחם לשימון ולזרייה על התבנית תוספות שלי:כמה קוביות גבינה בולגרית בצל ירוק קצוץ פרוסה גבינה צהובה חתוכה לקוביות הכנה: מערבבים הכל ביחד היטב ,משמנים תבנית פאי 26 ס"מ ,או תבנית כרצונכם וזורים פירורי לחם על התחתית ושופכים את הבלילה לתבנית ומעל זורים מעט פירורי לחם, אופים בחום בינוני - גבוה (190 ) מעלות למשך 30-40 דק' עד הזהבה או השחמה של הפשטידה, ובתאבון. ישנם המון המלצות לפשטידה .
 

limim

New member
מאפה שומשום ממולא גבינה, קישואים

מתכון: מאפה שומשום ממולא גבינה, קישואים וזיתים רכיבים: לבצק: 150 גר' קרקרים של שומשום 1/4 כוס נבט חיטה 100 גר' מרגרינה מרוככת למלית: 250 גר' גבינה לבנה 9% 150 גר' גבינת "טל העמק" (עם החורים הגדולים) 2 קישואים קטנים מגוררים 2 כפות מיונז 2 ביצים מלח ופלפל 15 זיתים ירוקים חתוכים לטבעות 15 זיתים שחורים כנ"ל אופן הכנה: טוחנים את הקרקרים במעבד מזון ומוסיפים את נבט החיטה והמרגרינה. מעבדים קצרות לבצק ומהדקים אותו לתחתית ודפנות תבנית בקוטר 24 ס"מ. מערבבים את חומרי המלית וממלאים את הבצק. אופים בחום בינוני במשך כ-45 דקות. הערות: מקור המתכון: מחברת המתכונים של limim הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
קיש פטריות של אמא שלי

מתכון: קיש פטריות רכיבים: לבצק: 1כוס קמח תופח 1/2 כוס שקדים טחונים (זה ה"שידרוג הבריא") 1/2-3/4חבילת מרגרינה בטמפ' החדר, חתוכה לקוביות מעט מים אופן הכנה: בצק: שמים את הקמח + השקדים בתבנית פיירקס. מפוררים טוב-טוב לתוכם את המרגרינה, עד שמתקבלים פירורים קטנים. מוסיפים מים לפי הצורך, עד שמתקבל בצק אחיד. פורשים אותו על התבנית בצורה אחידה (הוא מעט דביק, אז אין צורך לרדד( דוקרים אותו במס' מקומות. אופים 10-15 דקות עד להזהבה קלה. מצננים. מלית: מטגנים 3 בצלים קצוצים עד להזהבה קלה. מוסיפים להם 1/2 1 קופסאות פטריות חתוכות ומטגנים 5-7 דקות, עד שהן מתרככות. מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט, אבקת מרק פטריות ומצננים. מערבבים בקערה עם: 2יוגורטים 4-5ביצים 1/2-1 קופסא קוטג' מעט גבנ"צ מגוררת אפשר ומומלץ: שמיר קצוץ (אני השתמשתי במיובש-טחון( עירית קצוצה מערבבים הכל היטב. שופכים את המילוי על הבצק האפוי ואופים עד להשחמה (כ-30-40 דקות( הערות: מקור המתכון: אמא פיפ הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
פשטידת ברוקולי עם גבינה מבעבעת../images/Emo3.gif

גיסתי הכינה פעם משו דומה. מעולה. מתכון: פשטידת ברוקולי עם גבינה מבעבעת רכיבים: 900 גר' ברוקולי קפוא 1 שקית אבקת מרק בצל 150 גר' אגוזי פקאן 2 מכלי שמנת מתוקה 4 ביצים גבינה צהובה מגורדת אופן הכנה: מבשלים את הברוקולי. שופכים את המים. משטחים בתבנית את הברוקולי וחותכים לחתיכות. מעל הברוקולי שופכים את אבקת המרק. מעל מפזרים את אגוזי הפקאן. בקערה מערבבים את השמנת המתוקה והביצים. את התערובת שופכים מעל האגוזים. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות או עד שמשחים. הערות: מקור המתכון: תכנית הבוקר ב"קשת" הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
מתכון: פשטידת גבינה שבלולית

מתכון: פשטידת גבינה שבלולית רכיבים: המצרכים לבצק: 3 כוסות קמח 1/2 כפית מלח 200 גרם מרגרינה 1 גביע שמנת חמוצה מכל החומרים מכינים בצק אחיד מגלגלים לכדור עוטפים בניילון נצמד ומקררים 30 דקות המצרכים למלית: 200 גרם גבינה לבנה 250 גרם קוטג' 2 ביצים 1 כף גדושה קורנפלור 250 גרם בולגרית מגורדת 1/2 כפית פלפל לבן מלח שמן זית להברשה 1 ביצה קשה עם הקליפה חלמון ביצה שומשום וקצח לעיטור אופן הכנה: לאחר שקררנו את הבצק מחלקים אותו ל3 כדורים ומרדדים כל כדור לעלה דק מערבבים את הגבינות יחד עם 2 הביצים הקורנפלור מלח ופלפל לעיסה אחידה מברישים כל עלה במעט שמן זית ומורחים שליש מעיסת הגבינה לכל עלה מגלגלים לגלילות. לוקחים תבנית קפיצית 26 באמצע התבנית מניחים את הביצה הקשה בקליפתה ומתחילים לסובב סביבה את הגלילה הראשונה כשהתפר כלפי מטה ממשיכים לסובב את שאר הגלילות סביב הראשונה לקבלת שבלול מברישים בביצה ומפזרים שומשום וקצח אופים בתנור עד לקבלת גוון זהוב מגישים חם הערות: משאירים את הביצה הקשה ואופים הכל ביחד אפשרי לעשות סדקים בביצה ולא לקלף ואז אחרי האפיה רואים את סימני הסדקים מקור המתכון: פורום השף הלבן-אתי מ.ע הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

limim

New member
פשטידת תפוחי אדמה וגבינות במיקרו

מתכון: פשטידת תפוחי אדמה וגבינות במיקרוגל רכיבים: ארבעה תפוחי אדמה בינוניים שני בצלים ירוקים קצוצים חופן שמיר קצוץ מיכל גבינה לבנה (250 גר') ביצה אחת פלפל אדום אחד חתוך לקוביות קטנות חמישים גרם גבינה צהובה מגוררת שלוש כפות מלאות גרגירי תירס מקופסת שימורים כף אבקת מרק עוף מרגרינה לשימון התבנית אפשרויות: חמישים גרם גבינת רוקפור מפוררת. אופן הכנה: מחוררים את תפוחי האדמה ומבשלים אותם במיקרוגל שניים עשר דקות על חום הגבוה. · מוציאים מהמיקרוגל, מקלפים ומועכים אותם לפירה. · מוסיפים לפירה תפוחי האדמה את שאר המצרכים ומערבבים לעיסה. · שופכים את העיסה לתבנית מתאימה למיקרוגל משומנת. · מבשלים במיקרוגל על החום הגבוה כעשר דקות. הערות: מקור המתכון: פינת "סיר לשבת"-רדיו קול רגע הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 
קיש גבינות צאן וזיתים

לקוח מתוך הספר "הזית" של רותי קינן. כרגיל, מתאים לסגנון שלי, קל הכנה אך מרשים וטעים מאד. בצק: 2 כוסות קמח 1 כפית תערובת עשבי תיבול מיובשים(טימין, רוזמרין, מיורן וכו') 1 כפיצ מלח 75 גרם חמאה 1/4 כוס שמן זית 1 ביצה לערבב את הקמח עם המלח והע.ת. מוסיפים את החמאה ומעבדים בידיים לתערובת פירורית. להוסיף את השמן והביצה, לעבד לבצק אחיד ולצנן כשעה במקרר. מלית: 100 גרם פטה מפוררת 100 גרם קשקבל מגרודת 100 גרם גבינת עיזים רכה (למשל פרומעז) פרוסה או קוביות 1 מיכל שממנת מתוקה לבישול 3 ביצים 2 כפות קמח מלח, פלפל קורט אגזו מוסקט לקישוט: פרוסות זיתים שחורים וירוקים גבעול רוזמרין, קורנית, מרווה טריים לרדד את הבצק ולרפד תבנית פאי בעלת שוליים מסולסלים. לפזר את הגבינות מעל הבצק בצוה אחידה. לערבב: שמנת עם ביצים, להוסיף את הקמח, ותבלינים לערבב היטב ולצקת מעל הגבינות. להניח מעל את ההעלים הטריים (תלושים מהגבעול) ולסדר את פרוסות הזיתים. לאפות בשליש התחתון של התנור, 45 דקות או עד שפני קיש מזהיבים.
 
למעלה