שירשור שבועות - פשטידות

pirge

New member
פו, איזה יופי. אני מאושרת בשבילך../images/Emo6.gif

נהדר שהצליח,וכיף לקבל מחמאות. בבקשה,וערב נפלא.
 
ממליצה מאוד על קיש הקישואים שעשיתי

לא מזמן, רציתי לקשר ולא מצאתי אותו
שוש תעזרי לי בבקשה. וגם פשטידת בצל סופנית ומדהימית של קובי בר: 100 גרם חמאה 5 בצלים גדולים קצוצים שמנת מתוקה 4 ביצים 50 גרם גבינה צהובה מגוררת 4 כפות קמח תופח 1 כף קורונפלור מלח, פלפל לפי הטעם ניתן: אגוז מוסקט לפי הטעם, מיורן לטגן את הבצל בחמאה במחבת גדולה עד שיזהיב. להוסיף שמנת ולבחוש כ- 2 דקות. להוריד מהאש שיצטנן. בתוך קערה: ביצים+ גבינה+קמח+קורונפלור+ תבלינים+ הבצל המטוגן. לשמן תבנית ולזרות בתחתית סולת/ פירורי לחם (אני מוותרת על זה בד"כ) לאפות ב-180 מעלות.
 
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif פשטידה בצורת ארנב בחיים עוד

לא ראיתי. איזה יופי של צורות הפשטידה נראית נוחה לעבודה ו...לאכילה.
 
פשטידת/בורקס עם פטריות קל וטעים

חומרים: בצק עלים צרפתי חבילה אחת 4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות קטנות חופן שמיר חתוך דק וקצוץ 2 ביצים מלח פלפל מרק עוף קופסה גדולה של פטריות חתוכות מסוננות ושטופות שומשום וביצה למריחה הכנה: 1. מטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים. 2. מכבים את הגז ונותנים להתקרר לתערובת, לאחר שהתקרר מוסיפים את השמיר את 2 הביצים מלח פלפל כף מרק עוף ומערבבים היטב. 3. לוקחים פיירקס משמנים עם מרגרינה כולל הדפנות. 4. לוקחים את הבצק עלים הצרפתי חותכים חתיכה אחת גדולה והשניה פחות גדולה (אחד יותר מחצי והשני פחות מחצי). 5. את החתיכה הגדולה מרדדים ומניחים בפיירקס וגם מרפדים מסביב. 6. שמים את התערובת ומשטחים אותה. 7. לוקחים את הבצק העלים החלק השני הקטן יותר ומרדדים ומניחים כמו מכסה על הפיירקס. 8. מורחים ביצה מעל הבצק עלים ומפזרים שומשום. 9. מחממים תנור מראש על חום 175 מעלות אפיה ושמים בתנור על האמצעי את הפשטידה ואופים עד שרואים שמשחים שנעשה מוזהב או שחום. בודקים שהבצק מהצד למטה מוכן. אופים בערך רבע שעה. בתיאבון אפשר למלות בכל מיני מילויים שונים ויוצא כמו בורקס טעים וקל.
 

pirge

New member
מאפה עשיר בגבינות ואגוזים

08:31 | 19/05/05 פשטידת גבינות סגורהו pirge / מתכונים ו פשטידת גבינות ועוד 3 כוסות קמח תופח גביע יוגורט\\אשל\\שמנת חמוצה 200 גרם מחמאה מעט מלח מלית: 750 גרם גבינה לבנה 5 אחוז 3 ביצים גדולות כף מים שקיק "דיפ" רוקפור 2 כפיות א. מרק פטריות כוס גבינה צהובה מגוררת 2\1 כוס אגוזים קצוצים גס 2\1 כוס שמיר קצוץ חלמון טרוף שומשום לשים בצק ומחלקים ל3\\2 ועוד 3\\1. לרדד את ה3\2 בתבנית מלבנית משומנת. מערבבים את החומרים למלית ויוצקים על הבצק. מרדדים את 3\1 הבצק הנותר לעלה ומניחים על הגבינות. מנקבים בשיני מזלג את פני הפשטידה ומורחים בחלמון הטרוף. מצפים ב- שומשום. אופים בחום 180 מעלות עד להזהבה חומית. מתוך עיתון זמנים מודרניים-ישן
 

pirge

New member
מאפה כרובית בגבינות

13:44 | 04/04/06 פשטידת כרובית בטוב טעם ו pirge ו פשטידת כרובית עשירה בגבינות ------ מומלץ. לפני שמתחילים--- מכניסים לקערה ג ד ו ל ה את הכרובית. מוסיפים כוס מים מהברז --מכסים בנילון ---מכניסים למיקרו ומפעילים ל-10 דקות. מוציאים מהמיקרו ומסננים. חותכים את הכרובית לפרחים יותר קטנים .אישית, אוהבת פרחים די גדולים. כל אחד יכול לחתוך כמו שהוא אוהב. מכניסים את הכרובית לקערה גדולה. להוסיף לקערה: 2 בצלים חצויים ופרוסים - מטוגנים ב-3 כפות שמן קנולה. 5 ביצים טרופות מעט במזלג. כוס קמח רגיל 2 כפות פירורי לחם 2\1 שקית אבקת אפיה רבע כוס שמן - אפשר פחות. להוסיף גם : 100 150 גרם גבינה צהובה מגוררת-איזה שאתם רוצים. להוסיף גם: חבילה גבינה "טוב טעם" מפוררת . או "פטינה" 200 גרם. להוסיף קורט אגוז מוסקט, מלח,פלפל שחור ופפריקה אדומה מתוקה. בוחשים בעדינות ----------- טועמים ומשפרים טעם. אופים בחום 175 מעלות כ-45 דקות או עד לצבע זהוב חומי. לאפות בתבנית עגולה גדולה משומנת או מלבנית. 31X27עמוקה. תוסיפו 2 כפות פירורי לחם על התבנית המשומנת, ואז תיצקו את הבלילה. תהנו.
 

pirge

New member
4 כרוכיות גבינות בחציל קלוי

כרוכית גבינות וחציל ----------3-4 כרוכיות. בצק: 4 כוסות קמח כוס מים 200 גרם מחמאה כוס וחצי גבינה צהובה מגוררת מלית: 250 גרם גבינה מלוחה 250 גרם גבינת טוב טעם\כנען או לבנה קשה אחרת כחושה. חציל קלוי ומעוך פלפל לבן חלמון שומשום להכנת הבצק: לעבד את המרגרינה לתוך הקמח ולהוסיף את המים בהדרגה יחד עם הגבינה המגוררת. ללוש לבצק אחיד,לעטוף ולשלוח למקרר לשעה. מלית: מפוררים בקערה את הגבינה המלוחה, מוסיפים גבינה כחושה וחציל. מתבלים בפלפל ומערבבים. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מרדדים כל כדור לעלה ומורחים מלית . מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית גדולה משומנת. מורחים חלמון וזורים שומשום. אופים בחום נמוך 160 מעלות כ-15 דקות. ומעלים את החום ל-175 מעלות. ממשיכים לאפות עד לגוון שחום זהוב. מצננים 10 דקות ופורסים. מתוך זמנים מודרניים.
 

pirge

New member
כרוכית גבינות וטונה

כרוכית טונה וגבינות 400 גרם בצק עלים 180 גרם טונה משומרת במיץ - לסנן קופסה קטנה פטריות חתוכות - לסנן כף שמן חמניות 2 בצלים גדולים קצוצים כוס גבינה צהובה מגוררת 50 גרם אגוזי מלך קצוצים ביצה שלמה חלבון ביצה מלח פלפל שחור חלמון ביצה לזיגוג מחממים שמן במחבת ומטגנים בצלים קצוצים עד להזהבה. מעבירים לקערה ומוסיפים את הטונה המסוננת, הפטריות המסוננות,מוסיפים גבינה,אגוזים קצוצים ביצה שלמה והחלבון ומתבלים במלח ופלפל. טועמים. מרדדים את הבצק לעלה גדול ומניחים לאורכו את המלית. מגלגלים לכרוכית ומניחים בתבנית אפיה משומנת קלות. מברישים בחלמון הביצה ואופים בחום 185 מעלות עד שהבצק ישחים. מוסף של זמנים מודרניים-עיתון ישן.
 

pirge

New member
לזניה פטריות וגבינות

לזניה פטריות וגבינות ברוטב אדום - תנסו ותתאהבו מקור:פירגה לזניה גדולה בתבנית 34X38X5 -------- או ליותר שכבות בתבנית 27X33 לשמן את התבנית. לפזר מעט פירורי לחם. חבילה דפי לזניה 500 גרם ללא בישול מוקדם 300 גרם פטריות מקופסה או טריות –ללא הנוזלים 2 בצלים בינוניים חצויים ופרוסים דקיק 4 כפות שמן קנולה 2 חבילות גבינה "טוב – טעם" 2 כוסות גבינה צהובה בטעם שאוהבים גביע יוגורט ביו 3% קופסה טל וטרי עגבניות כתושות –400 גרם קופסה קטנה רסק עגבניות מים (לשמור את הקופסה הריקה של טל וטרי) ולמלא בה מים. מלח פלפל שחור טימין אורגנו אגוז מוסקט בקערה אחת לערבב את הגבינות והביו ולתבל רק במלח ופלפל שחור –לטעום ולשפר. הגבינות יהיו במרקם קשה – לא להוסיף כלום. במחבת גדולה ועמוקה---- לטגן את הבצלים בשמן ולהזהיבם. להוסיף את הפטריות ולטגן בבחישה--- עד שלא יהיו נוזלים. להוסיף את תכולת קופסאות העגבניות והרסק למלאת מים בקופסה הגדולה של טל וטרי עד למעלה ולצקת למחבת. לתבל בכל התבלינים ולטעום. לשפר טעם. לתת רתיחה אחת ולסגור את הלהבה.שכל הרוטב יישאר. –לא לאדות. סידור התבנית: לסדר בתבנית משומנת---8 דפי לזניה (זה בדיוק ממלא את התבנית בגודל שנתתי) לצקת 2\1 מרוטב העגבניות והפטריות מעל לשים 2\1 מכמות הגבינה (אם הגבינה קשה-לקחת גושים קטנים ולסדר באופן שווה מעל ) לשים שוב שכבת דפי לזניה - להדק. לשים את יתר הגבינה וליישר להניח שוב דפי לזניה ולהדק להוסיף כוס מלאה מים לרוטב שנשאר ------ ולערבב. צריך להיות רוטב דליל. לצקת את הרוטב על כל הלזניה שיכסה את כולה. אחרת הלזניה תתייבש. להניח ניר אפיה ברפיון. להכניס לאפיה בחום 175. אפיה כשעה.
 
למעלה