שירשור שראיתי בפורום "סדירים"

smailie

New member
שירשור שראיתי בפורום "סדירים"

וגם בעמוד הראשי של הפורומים: משוחררת ש"מתה" לחזור לצבא. היא גם מפרטת את היתרונות ולְמה היא בדיוק מתגעגעת.

והרי לך משוחררת שלא ממש רוצה לחזור לצבא

http://www.newprofile.org/forum/forum_posts.asp?TID=4323&PN=1 -------------- הייתי בצבא 7 חודש בחודשיים האחרונים הייתי בדיכאון נוראי עד שהחלטתי ללכת לקב"ן להגיד לו מה הולך איתי. וביום שלישי הזה חזרתי מהבקו"ם עם תעודת שיחרור מטעמי בריאות רציתי להגיד לכם שלמרות שאני לא מכירה פה אף אחד מיליתם תפקיד ענק בחיים שלי עזרתם לי להבין שיש דרך אחרת ושאני יכולה לגמור את זה גם בלי לשבור עצמות. ובלי להיות יותר מדי דרמתית דיי הצלתם אותי אז תודה ענקית אם אתם עכשיו בפנים ואתם חושבים שאין מוצא תדעו שהסוף שבוע האחרון שלי בצבא היה הסוף שבוע הגרוע ביותר בחיים שלי והסוף השבוע שאחריו היה אחד הטובים הוכחה שזה תמיד הכי חשוך שניה לפני הזריחה אם יש למישהו שאלות או צריך עזרה אני אשמח לענות -------------

respecta1

New member
חחח אם האתר הזה הוא מסוג האתרים שאתה מסתובב

בו..כנראה שהמצב אבוד..

smailie

New member
שימו לב לניסוח: אני חושב שמדובר בבחורה

היא כותבת על עצמה בלשון נקבה.

ואם אני שוב אכתוב לך את הדבר הזה...

הזה ביצוע ההמלצות עשוי להוביל למבנה חדש, שונה ומקוצץ של הצבא הסדיר. אף שאין חילוקי דעות לגבי היעילות של מהלך כזה, עד היום במערכת הביטחון העדיפו לא לבצע אותו. "צה"ל", אומר חבר בוועדה, "מגייס אלפי חיילים שהצבא לא צריך אותם, אבל לאף אחד אין אומץ לקום ולומר את הדברים. הצבא, למעשה, ממלא תפקיד שאיננו שלו, ולכן ההצעה היא שהאנשים האלה, שאינם תורמים לביטחון, יופנו למקומות שבהם אנחנו זקוקים להם. צריך אומץ לב לקום ולומר את הדברים: לא עוד צבא העם, לא עוד כור היתוך, אלא צבא מקצועי, שעניינו רק ביטחון. צריך להוריד את הנטל מהצבא. לא יכול להיות שצה"ל יישא על גבו את נטל החינוך, למשל, ויקראו לזה 'תקציב ביטחון'. היום, חיילים רבים מגויסים לצה"ל בלי שום קשר לביטחון. אפשר לצמצם את הצבא באופן משמעותי". אתה עדיין תכתוב... הודעה "אם הצבא החליט לגייס אותו , סימן שהוא עוזר יודע מה? הלוואי והצבא לא יצטרך אנשים ושנוכל לחיות כאן בשקט . בינתיים מסתבר שהצבא זקוק לכולם , גם בתפקידים לא קרביים." ---------------- אז מה הטעם?! אתה משתמט מלקרוא ולהבין...

respecta1

New member
שטויות

צבא ארצות הברית, הצבא הטוב והיעיל בעולם לא כך? לא רק שהוא משקיע בדברים נוספים חוץ ל"ביטחון" יש לו ישובים שלמים שהוא מנהל.

אני אחזור ואגיד עוד פעם :

אם הצבא מחליט שהוא מגייס מישהו , סימן שהוא צריך אותו . חד וחלק . אין לי מושג מי זה ה "חבר וועדה" הזה שאומר את מה שהוא אומר , אבל עובדה שאף איש בטחוני בכיר , כמו שרי בטחון ורמטכ"לים לשעבר לא אמר שהצבא מגייס חיילים שאינו צריך . אני יודע בוודאות שבחיל האוויר חסרים הרבה חיילים אחרי שקיצצו כל כך הרבה , לא סתם הציעו לי לחזור לקבע אחרי שאני משוחרר כבר 3 שנים .

smailie

New member
יש סיכוי שיקבלו לשם גם אותי?

כל מה שיתנו לי אני מוכן: אפילו שק"ם ואפסנאות.

אני מדבר בעיקר על המערך הטכני

יש מחסור חמור בחיילים , אין אנשי קבע (האנשי קבע בוכים לי שנשבר להם כבר) , שלא לדבר על החוסר מקצועיות שיש שם. ולמה יש חוסר מקצועיות?? כי צה"ל החליט לצמצם בכוח האדם של הטכנאים . אם פעם היו 2 חיילים ל 2 תפקידים , כיום יש חייל אחד על 2 תפקידים , מה שגורם לחוסר מקצועיות אדיר (ולראייה גיוס מילואים רחב ביותר שהיה במלחמה האחרונה שעלתה לצבא הרבה מאד כסף) , ולחוסר כוח אדם . פעם הכוח הסדיר היה יכול להתמודד , היום לא . וידוע לכולם שלמילואיניקים משלמים יותר מאשר לסדירים . אז עכשיו תגידו לי עם הצימצום בכוח אדם היה שווה או לא?? לא הבנתי את הבעיה שלך בדיוק . אתה רוצה להתגייס ולא רוצים לגייס אותך? אני מכיר אנשים ששחיררו אותם בשל מגבלות רפואיות , והם התנדבו לצבא .

smailie

New member
כן

ואין לי ספק שאוכל לשרת גם במסגרת התפקידים שישנם, בד"כ, גם במסגרת המערך הטכני. הבעייה היא, שגם להתנדבות לא מוכנים לקבל אותי.

גם להתנדבות לא??

למה לא? זה באמת לא מובן לי . במערך הטכני יקבלו בברכה כל זוג ידיים עובדות , כל בן אדם שבא לעזור זו ברכה . תנסה לברר אם יש אפשרות לעשות קורס באחד המקצועות הטכניים של חיל האוויר , אולי הם יסכימו . תלוי כמובן ביכולות שלך , כמו בכל מקצוע . אבל בתפקיד כמו שק"מסיט אני לא רואה סיבה למה לא יכולים לגייס אותך . לא חסרים תפקידים שתוכל לתרום למדינה . מה עם שירות לאומי אגב? זה גם עזרה מבורכת .

אין לי מושג למה את smaillie הוא לא מוכן

אבל אני מכיר כאלה שהוא כן רצה שיבואו וישרתו למרות שהוא שיחרר אותם , ואני מדבר על אנשים נכים בכיסא גלגלים , חולי סרטן , עם בעיות בלב וכו' (לא עלינו , שרק נהיה בריאים) . ונתתי דוגמא לכך שחסרים אנשים , למה אתה לא מתייחס לזה?? שחור על גבי לבן , חסרים אנשים . לא יעזור לך כלום , גם אם תצעק עד לשמיים שיש מספיק , חסרים חיילים .

זה שאתה חושב ככה לא אומר שזה נכון...

יש עודף אדיר בחיילים ואת זה לא אני אומר. אומרות את זה ועדות צבאיות, ועדות כלכליות, אלופים במיל', פרופסורים לכלכלה ובטחון, היסטוריונים צבאיים וכתבים צבאיים. אתה זה צועק שחסרים חיילים וחושב שהעדות האישית שלו טובה יותר מכל דבר אחר. אני בטוח שתתפלא לשמוע, אבל אני מסכים איתך לדוגמא שחסרים אנשים מסוימיים לצה"ל. אני מבטיח לך שחסרים לו לדוגמא מהנדסי תעשייה וניהול בעלי ניסיון (שצריכים להיות מועסקים על ידי outsourcing). כשתצליח להבין כיצד הדברים מתיישבים, כלומר שצה"ל גם חסרים חיילים וגם מצד שני יש לו עודף אדיר בחיילים. תצליח גם להבין למה הוא לא מקבל את המתנדב בעל המוטיבציה לצבא.

מה לעשות שלא כל אחד מתאים להיות טייס , מהנדס

או כל תפקיד אחר . אתה אומר שיש עודף אדיר של חיילים , זכותך להגיד . אני אומר שיש חוסר בחיילים , לפחות איפה שאני משרת במילואים . בכל מקרה , גם אם יש עודף כמו שאתה טוען , זו לא סיבה להשתמט ולא לשרת את המדינה . אם לא בצבא אז לפחות בשירות לאומי .

smailie

New member
תודה, אבל אני מתעקש דווקא על צה"ל

שירות לאומי הוא מבחינתי התפשרות על הרישום שנקבע לי במקור. אפשר לפחות לתת לי להתנדב עם מדים. אין שום סיבה שלא.

יפה, אז צה"ל לא צריך כל אחד...

הוא צריך אנשים מסוימים בו יש להם מחסור. הוא לא צריך את כולם, ואת אלו שאינו יכול להכשיר ולשים בתפקידים בו הוא צריך, הוא סתם מבזבז!!! מן הסתם חיילים אלו עולים הרבה מאוד כסף לצבא ולאזרחים משלמי המיסים. כסף זה יכל ללכת למקומות חשובים כמו חינוך, ציוד מגן לחיילים קרבייים, ואפילו שכר לחיילים קרביים. במקום זאת הוא מתבזבז לריק. ואגב אתה צודק לא כל אחד מתאים להיות מהנדס, טייס... וגם לא כל אחד מתאים להיות חייל. בקשר לשרות לאומי חובה זה לא יקרה בחיים, ואין לי כוח להסביר לך שוב כמה זה מטומטם מבחינה כלכלית... כי בטח יש לך את העדות האישית שלך שזה כן תורם למדינה. והעדות האישית שלך הרי חזקה יותר מכל ועדה כלכלית.

מי שלא מתאים להיות חייל , הצבא משחרר אותו

מי שלא כשיר מבחינת הצבא לשרת , הצבא לא יגייס אותו בכוח . מי שכן כשיר , צריך להתגייס . תן לצבא להחליט מי כשיר ומי לא , אבל אתה הרי תומך בהשתמטות אז מבחינתך שאף אחד לא יתגייס ונסיים את הסיפור . ואל תביא לי שוב פעם את הקטע של הצבא המקצועי שאתה אומר שיקרה בעוד 15 שנה כי זה לא רלוונטי . עוד 15 שנה אתה יודע כמה דברים יכולים לקרות? אתה יודע כמה מלחמות לא עלינו יכולות להיות עד אז? תבוא תדבר איתי עוד 15 שנה ואז נראה מה יהיה .

למעלה