שירשור שראיתי בפורום "סדירים"

אכן, לצערנו התנועה לאיכות השלטון...

אינה רואה את כל התמונה... ומעוניינות אף בביטול חוק טל וגיוס החרדים לצבא. פה ראוי לציין שהמתנגד העיקרי לביטול חוק טל יהיה הצבא עצמו!!! ולכן חוק טל לעולם לא יבוטל... חשוב גם לציין שהתומכים הגדולים של חוק טל ואלו שחוקו אותו הם אלו אשר משתלחים "במשתמטים" הרמטכ"לים לשעבר אהוד ברק ושאול מופז. אין גבול לצביעות

respecta1

New member
אין גבול לשקרים שאתה מפזר פה

הצבא הוא התומך העיקרי בביטול חוק טל, חוק טל עדיין קיים בעקבות שיקולים פליטים ולא תוו יותר. המקבלי פטור עדיין מקבלים הטבות כי פשוט אף אחד לא שינה את זה, מלכתחילה הביאו את זה בעקבות הסיבה הפשוטה שאם שיחררו מישהו מהסיבות שאפשר לשחרר מישהו אז הם האמינו שאמיתי.. דבר שהיום כבר לא נכון. ודיי כבר עם המשחק ראש קטן הזה, הצבא לא רוצה שאנשים לא ישרתו, לא סתם הצבא ביזבז מאות אם לא כמה מיליונים על קמפיינים נגד השתמטות ולא סתם כל אלוף נואם מעל כל במה שצריך להלחם בתופעה הזו..

baudrate

New member
הצבא מבזבז הרבה יותר ממה שנדמה לך

על דברים שלא צריך. הקמפיין הזה הוא קמפיין פוליטי ולא קשור כל כך לצבא אלא לכמה פוליטיקאים בפועל (ברק) ובדרך (שטרן, אשכנזי).

user4576

New member
אתה שוב חוזר על אותם שקרים

כבר עניתי לך: הצבא לא ביזבז שקל על שום קמפיין נגד השתמטות, כל הקמפיין הזה הוא פרטי לחלוטין, איננו במימון הצבא ולא קיבל שום תמיכה או הכרה רישמית של הצבא - זה סתם כמה אנשי עסקים פרטיים שהחליטו על דעת עצמם שהם יודעים יותר טוב מהצבא מה נכון ואיך הוא צריך להתנהל.

respecta1

New member
את הקמפיין עצמו אז עשו אנשים פרטיים

זה לא משנה את העובדה שהצבא תומך בו והרמטכל שר בטחון מספר רב של אלופים כבר דיברו ומדברים רבות נגד זה. תם שירות חובה כשתחזור למציאות תגיב לי. וbaudrate זה שהצבא מבזבז כספים לדברים שלא חשובים (כמו כל גוף גדול) לא הכי קשור.. ומה הקשר מסע של פוליטיקאים? אלופים פוליטיקאים, הרמטכל פוליטיקאי? זה מאבק כדי למנוע תופעה מגעילה שהיא אות קלון על החברה בארץ.

baudrate

New member
חלק מהאלופים והרמטכ"ל הם פוליטיקאים

בודאי!!! מאיפה אתה חושב שהגיעו כל כך הרבה גנרלים לפוליטיקה? סתם כך? אתה קצת נאיבי. אתה רוצה שאני אמנה לך את כל הרמטכלים והאלופים שנהיו פתאום פוליטיקאים? תחשוב מה שתרצה על השתמטות, אבל להיות תמים עד כדי כך, זה מוגזם.

user4576

New member
אתה לא יכול להגיד לקב"ן שאתה סכיזופרן

כלומר אתה יכול, אבל זה חסר כל משמעות ואף אחד לא יתייחס אליך ברצינות - רק רופא יכול לאבחן כזה דבר. בדיוק כמו שאם תלך לרופא ותגיד לו שנראה לך שיש לך סרטן בלבלב, אז הוא לא יתיחס אליך יותר מידי ברצינות, אלא יבדוק אותך בעצמו ויחליט אם זה נכון או לא, בלי ליחס יותר מידי חשיבות למה שאתה אומר, כי אתה לא רופא ואין לך שום דרך לאבחן סרטן בלבלב (אלא אם כן יש לך מכונת MRI פרטית בבית או משהו...).

זיון שכל

אני שוחררתי מהצבא עם פרופיל 45. אמרתי שאני לא רוצה לשרת אז פשוט שחררו אותי (האמת, התחלתי להגיד שאני לוקחת כדורים לשינה אבל הפסיכיאטר אמר שזה לא רלוונטי). תאכל חול.

EmGee

New member
לא מאמין לך

ואל תמציאי לי עובדות או חצאי אמיתות. פרופיל 45 בפירוש לא מקנה פטור משירות.

the new L

New member
ככלל הוא לא מקנה

אבל צה"ל בוחר לתת לבנות לפעמים פרופיל 45 ופטור על "היעדר אפשרויות שיבוץ לאור צרכי הצבא".

EmGee

New member
זה הבדל עצום

וזה לא אומר שפרופיל 45 גורם לשחרור. ואם יש מישהו אחד כזה שקיבל את האישור על פרופיל 45 פיזי אני באמת אופתע.

חח תתפלא זה קורה הרבה

יש הרבה קבנים שמשרתים במילואים ולא ממש שמים על הצבא ולא ממש אכפת להם מכל האנשים שבאים להציק להם. יש הרבה עדויות על אנשים שנכנסו לקב"ן והקב"ן התחיל למלא את טופס השחרור לבד כשהבין את הכיוון..

EmGee

New member
רק חבל שקב"ן לא משחרר

המקסימום זה המלצה. ורק שתבין כמה זה מטומטם לחשוב ככה, זה כמו שתטען שמישהו קיבל בגרות מלאה כי איזה פקידה בשרד החינוך החליטה שציון 30 באנגלית זה עובר. לכל פרופיל יש הגדרה מדויקת, 45 אומר כשיר לשירות בהגבלות של שיבוץ כורפי. 21 זה אומר לא כשיר.

לא דיברתי על המקרה של ה45 כפי שההוא למעלה

ציין.. סתם העלתי נקודה. שגם לצערי היא די נכונה

רוצה להתערב? ../images/Emo163.gif

זה נכון שפרופיל 45 לא מקנה באופן גורף פטור משירות, ואף אחד לא אמר שהוא כן. נאמר שנוהל שחרור לבנות שלא רוצות להתנדב הוא לתת 45 יחד עם עודף כוח אדם. אשמח להתערב איתך ועם שאר רפי שכל מפורום סדירים (במיוחד המנהלת).

EmGee

New member
תפסיקי לזיין את השכל

פרופיל לא נקבע לפי הרצון של הצבא לשחרר. פרופיל נקבע לפי היכולות הרפואיות נטו. זה רק מראה לך כמה את טיפשה גמורה.

אחי עזוב את המשתמטת הזאת

תן לה להתגאות ולהתרברב בזה שהיא משתמטת , היא גם חושבת שהיא יודעת הכל למרות שהיא ממש לא . במקום שתסתתר טוב ולא תפצה פה על זה שהיא משתמטת , היא מפרסמת את זה בכל העולם כאילו שזה דבר טוב...

Moridin

New member
נקודה בעניין המחסור/עודף בחיילים

בכל מקום בצבא יש מחסור בחיילים; ובכלל צה"ל יש עודף של חיילים ביחס לצרכים. איך זה יתכן? זוהי שיטת התקנים של צה"ל - כל שנה לצה"ל מתווספים תקנים או יורדים תקנים (של אנשי חובה בלבד) לפי גודל מחזור הגיוס. עד כאן זה הגיוני, זו הדרך של הצבא לחלק אנשים לסמכויות בתוך הצבא. כל מדור/אגף/חיל בצבא רוצה מאוד לקבל תקנים, משיקולים פוליטיים, והדרך שלהם למשוך אליהם תקנים היא יצירה מכוונת של מחסור - יצירה מלאכותית של עבודה או שינוי החלוקה הפנימית בתוך האגף כך שבמכוון יהיה מדור אחד שלא יהיו בו מספיק אנשים, למשל. השיטה הזו מיושמת בכל הצבא (largely) וכך יוצא שבשום מקום אין מספיק אנשים. כל סא"ל יארגן את האנשים שלו כך שלא יהיו לו מספיק אנשים, וזאת במטרה לקבל עוד תקנים לשנה הבאה. אין מצב שבו מפקד אומר שהתמעטו המשימות שעליו לבצע ולכן הוא מוותר על 5% מהתקנים שלו - זה לא קורה בצבא. גועל הנפש הזה אינו מוגבל לחיילי חובה. זה נפוץ גם אצל עתודאים, ואני מפנה פה לאחד המאמרים של פורום עתודאים שבו מספר עתודאי על שירותו בצה"ל על תקן מהנדס שאף אחד לא צריך. היה להם תקן אז הביאו מהנדס. קודם רבים על האנשים, אחר כך חושבים מה לעשות איתם. באזרחות, אין דבר כזה. באזרחות מנהל פרוייקט בא עם תוכנית עבודה למנהל שמעליו, ואומר שהוא יעשה כך וכך עם כך וכך כסף, ויש לו אינטרס שעלות הפרוייקט תהיה נמוכה ולכן הוא לא יקח עובדים סתם. אבל בצבא בזבוז כוח אדם נפוץ מאוד וזה נובע ישירות מזה שהצבא משלם גלובלית על מספר חיילים ידוע מראש ואין לו בחירה בנוגע למספר הזה, כך שהוא מקבל X חיילים ואז צריך לפזר אותם בבקו"ם לכל מיני מקומות. אם כל מפקד היה מגיש דו"ח לגבי מספר החיילים שהוא צריך, ואת משכורת החיילים הוא היה משלם מתקציב המדור שלו, והיו מעריכים מפקדים גם לפי חיסכון בכסף, אז צה"ל היה יודע בדיוק כמה אנשים הוא צריך והיה יכול לשכור אותם. שיהיה ברור שעל שיטת הניהול שתארתי שורה למעלה לא חשבתי הרבה זמן, יכול מאוד להיות שהיא לא תעבוד. אבל בסופו של דבר מדובר במערכת תמריצים שניתן לכוונן לפה ולשם, ובאחת הוריאציות היא תעשה את העבודה שלה. מה שברור לי זה ששיטת התקנים הנוכחית היא הגורם למחסור בכוח אדם בכל צה"ל, שנובע מחוסר הניידות של תקנים בין סמכויות ומהמאבק המתמיד על תקנים ומאי קיומו של תמריץ למפקד להיפטר מתקן שהוא לא צריך.

למעלה