אפילו אני מופתע
וזה אות כבוד לפורום כי די קשה להפתיע אותי, בד"כ אחרים מופתעים ממני בגלל דעותי לגבי ילדים, משמעות של קשרי דם ודברים אחרים ובילתי רלבנטיים. יש לי כלל שאני שובר לעיתים רחוקות ביותר. אני לא הולך לבתים של משפחות עם ילדים זה עושה לי הרגשה די דוחה, אני לא נהנה ובד"כ משדר את חוסר ההנאה בעלי הבית. אז החלטתי לחסוך את זה משני הצדדים ואני מצהיר את דעתי למזמינים-להיפגש, בשימחה כי אני אוהב אתכם. ללא ילדים-כדי ששני הצדדים יהנו. יש מי שמקבל את זה ויש מי שלא וזה לגיטימי. אני סובל מילדים בטיסות. מאוד. אבל מעולם לא חלמתי למתוח ביקורת על הורים שלוקחים ילדים לטיסה ולא משנה מה השיקולים: הגירה, ביקור משפחתי או סתם טיול. כל אלה בסדר ומי שהחליט להוליד ילד ומשתדל להעניק לו זמן משותף ראוי להערכה מצידי. אם יש לי ביקורת היא לגבי הורה שלא חינך את הילד בן ה4+ להיתחשב בזולת אבל זו ביקורת תרבות ישראלית שלא זה המקום לפרטה. לגבי קניונים, אני לא מכיר גם אף מבוגר שטיול בקניון הומה נחוץ לחייו. גם זה סוג של אופן חיים שמי שלקח על עצמו אמור לקבל אותה על כל הכרוך בו. מסעדות איכות, בדגש על איכות, קונצרטים והצגות או בילוי במוזיאון הם מקומות שגם בהם לא צריך לשלול השתתפות ילד עם קבלת אחריות מאוד מקיפה של ההורים. כשמדובר בתינוק עליו אין שליטה על ההורים למצוא אופציה אחרת. שוב, מפליא אותי למצוא את עצמי מגן על משפחות אבל חשיבה רציונלית מביאה לתשובות רציונליות.