שישי באיקאה

• פותח הנושא t32
  • פורסם בתאריך

XUXA141

New member
סליחה?

כמה התנשאות במסר אחד! לדרוש שלווה ולא בכי 12 שעות בזמן לא נוח כמו טיסה זו רגישות? סליחה? באמת חוצפה מצידי שאני רוצה לנמנם קצת בכיסאות הלא נוחים הללו ומעלה בדעתי את האפשרות שאולי יהיה קצת שקט.. באמת.. באמת חוצפה מצידי לצפות מאנשים שלא יפריעו אחד לשני במיוחד לאורך זמן וכשאין לאן לברוח.. באמת חוצפה מצידי.. ההורים לא עושים בכוונה אבל גם מי שנוסע קצת מעל המהירות המותרת באמת שלא התכוון לעשות תאונה אבל דברים קורים, ומי שלוקח "קצת סיכון" שלא יגיד שלא ידע... הורה אמור להכיר את הילד שלו ואת מידת השליטה שלו עליו. אם הורה משוכנע שהוא יכול לדאוג שילדו לא יפריע, אז סבבה. אבל אם הוא מראש לא יכול להתחייב שלא תהיה הפרעה, אז אני הרגישה כאן? תארי לך שאת יושבת בקונצרט ובא מישהו מנוזל שכל שניה מתעטש ומשתעל, האם זה לא יהרוס לך את ההנאה מההופעה למרות שזה לא אשמת המנוזל שהוא חולה וזכותו לצפות בקונצרט? וכאן אנחנו מדברים על טיסה של 12 שעות במקום סגור וצפוף שאי אפשר להמלט ממנו, אי אפשר להחליף מקום, אי אפשר לצאת באמצע, ובדרך כלל בשעות מטורפות. ואני הרגישה? ( וזה בא בתגובה לטיעון ה"קופת חולים" שלך, שהוא מקום שלא מבלים בו כל כך הרבה זמן, אפשר להחליף מקום ואפשר גם ללכת אם לא נעים). ואגב, אם נשאל אנשים במטוס, מה הם יעדיפו, את ה"קרירות" שלי או בכי של 12 שעות, נראה לי שהתשובה לא ממש תמצא חן בעיניך. לפי הטענות כאן, אם יש לי כלב והוא מחרבן ברחוב, אז במקום שאני אטרח לנקות אחריו, אני אדרוש ממך לא לצאת לרחוב כדי שלא תתלכלכי... אבל העיקר, אני הרגישה.. נו בוודאי שהמבטים שלי "מפריעים" להורים הללו, כי זה גורם להם להרגיש לא נעים, כי הם יודעים שמה שהם עושים לא בסדר. אם היו משוכנעים שבכי של תינוק זה מוסיקה קלאסית, למה שירגישו לא נעים ויראו בי "מפגע ציבורי"? אני מוחה על ההתנשאות של הורים, שחושבים שילדים בכלל וילדיהם בפרט הם פאר היצירה, מושלמים וכולם צריכים להרכין ראש ולהכנע כי הם אוחזי הגביע הזוכה. ( ואגב, שמעת על המדיניות בבתי קולנוע, לחייב בכרטיס במחיר מלא גם תינוק בן יומו? ואת יודעת למה קיים החוק הזה? - הם אומרים לך ישירות - כדי שלהורים לא ישתלם להביא את התינוק לקולנוע וכך לא יפריע לאחרים...).

oshkvarek

New member
למה התנשאות?

שרון צודקת. אולי את באמת מפריעה אבל לא יצא לאף אחד לומר לך עדיין? זה שאת שקטה לא עושה אותך לא מפריעה. אולי, נגיד, יש לך ריח גוף מאוד לא נעים ובמשך 12 שעות צריך להריח אותך? אז כבר עדיף תינוק צורח, לפחות יש לו ריח טוב.

XUXA141

New member
בחייך..

מה הסיכוי שלאדם יהיה ריח מסריח לעומת הסיכוי שתינוק יבכה? איזה רדיוס של אנשים יסבול מריח גוף של מישהו ( וכמה חזק זה כבר יכול להיות) לעומת רדיוס של אנשים שיסבול מבכי של תינוק? נו באמת. ההתנשאות היא בגלל שהורים מאמינים שילדים זה הדבר הכי קדוש והכי נעלה ולכן כל דבר אחר שאינו הילדים, נחות ולא ראוי להתייחסות. מה זה באמת מטוס שלם שמנסה לתפוס קצת שינה לא נוחה יחסית לזה שלא היה לנו סידור לתינוק אז גררנו אותו לאמריקה במקום לחכות עם הטיול הזה כמה שנים או למצוא סידור?

1שרון ע

New member
מצטערת לא סולחת!

התנשאות? את זו שמדברת על התנשאות. את שראשך נוגע בפסגת האולימפוס..... ההשוואות שלך ממש לא במקום- לא ההשוואה לעישון שכבר דיסקסנו עליה, לא ההשוואה של האיש המנוזל בקונצרט (עוד מעט תדרשי לעשות בדיקות בריאותיות לפני כניסה למקומות ציבוריים...) ובטח לא ההשוואה של הכלב והיציאות שלו...אבל שוב את רמת רגישותך כבר קלטתי....(או את חוסר הרמה). דוגמת הקולנוע שהעלת שוב גם לא ממש תפסה אותי כי מראש הבהרתי לך שגם אני לא לוקחת את בנותי לקולנוע. גם בעיני קולנוע הוא מקום למבוגרים- בייחוד אם זה סרט לילי. אם נשאל אנשים במטוס, מה הם יעדיפו, את ה"קרירות" שלי או בכי של 12 שעות, נראה לי שהתשובה לא ממש תמצא חן בעיניך גם פה טעות גדולה בידייך. אני חושבת שמי שתהיה המאוכזבת היא את ולא אני. עובדה שעד היום איש לא חשב לעשות טיסות מיוחדות לאנשים שלא יכולים לסבול ילדים בקרבתם (כן יש טיסות עם פעילויות מיוחדות לילדים מתוך התחשבות בקושי של הילד בחוויה הלפעמים לא ממש נעימה הזו של טיסה. אבל שוב ההתחשבות פה היא בילד. בטח שלא בך- אדם מבוגר עם חוסר רגישות משווע) ילדים הם חלק מחיינו.לילדים יש זכויות בדיוק כמו שלך. ילדים הם אנשים. אבוי למי שעשתה ילדים וחושבת כמוך....(לבי לבי על ילדך האחד והיחיד)

XUXA141

New member
חיסכי את רחמיך מהבן שלי..

ממש לא נחוץ. הבן שלי לא נסע לחו"ל עד גיל שבע ולא נראה לי שזה פגע לו במוח.. הוא לא נסע ואם לא היה לי סידור אז גם אני לא הייתי נוסעת, ואני מבטיחה לך שהייתי נשארת בחיים. אני לא צריכה לעשות בדיקת בריאות לאף אחד, אני מצפה מכל אדם בר דעת שידע מתי הוא מפריע ומתי לא. אני חושבת שכל אדם שפוי שלא מפסיק להשתעל, ויודע שהוא רוצה ללכת לקונצרט שבו נדרש שקט מוחלט, יש לו טיפה שכל להבין שאין לו אפשרות כרגע ללכת לשם. זה שכרגע אין טיסות מיוחדות ללא ילדים זה מטעמים כלכליים בלבד - ילד שנוסע משלם , אפילו אם זה חלק מהכרטיס ולכן משתלם להחזיק אותו. מצד שני, כשיש מבוגר שמשלם יותר - למשל במחלקת עסקים, אנחנו רואים בדיוק את דעתה של חברת התעופה - יעדיפו להרחיק את הילדים ולשמור על כספו של הנוסע העשיר. ובפעם המליון - אנחנו לא מדברים על לא להתחשב בילד!. לילד מותר לבכות כמה שירצה! אבל להורים היתה צריכה להיות ההתחשבות של לא להביא אותו למצב כזה מההתחלה. שוב, זה הכל נובע מהתפיסה שילדים זה קדוש, ומי שעושה אותם הוא רם ונישא מעל מי שלא מעריץ את כף רגלם, ולכן מי שמגיע לאנשהו עם פאר היצירה הזו, זכאי להתחשבות מיוחדת ולזכות להפריע לאחרים בלי שיעיזו להגיד לו מילה. לילדים יש זכות להפריע. להורים שלהם אין זכות לאפשר להם להפריע במקומות ציבורים ומשותפים שאינם מוגדרים כמקומות לילדים נטו.

1שרון ע

New member
אחרי ההודעה הזו אני מרחמת על בנך...

אפילו יותר! הכל נובע מהתפיסה שילדים זה קדוש, ומי שעושה אותם הוא רם ונישא מעל מי שלא מעריץ את כף רגלם באמת, מה זו הפסיכולוגיה בגרוש הזו? מאיפה המסקנות ה"גזעניות" האלה שהגעת אליהם שאם יש לי ילדים אני מעל כאלה שאין להם? מי את בכלל שתזרקי משפטים כאלה לאויר.... עדיין קשה לי להאמין שאשה כמוך היא אמא. מעניין מה בנך היה חושב אם הוא היה קורא את הדברים שרשמת פה. אני נמצאת פה בפורום הזה רק מתוך כבוד והערכה לבחירה של האנשים פה (וכן זה למרות שאני אמא). נסי לחפש את הודעות שלי בעבר (אין לי אפילו את הכוח לעשות זאת עבורך) ותביני שהפיענוח שלך על אישיותי הוא מוטעה וילדותי. אין טיסות מיוחדות ללא ילדים זה מטעמים כלכליים בלבד - ילד שנוסע משלם , אפילו אם זה חלק מהכרטיס ולכן משתלם להחזיק אותו בואי וספרי לכולנו פה מאיפה יש לך את המידע הזה? ואיך הגעת למסקנה הזו? רק זה מראה כמה שאת באמת אטומה כמו שרשמו לך פה. א. כוונתי היתה למה אין טיסות נוספות פרט לאלה עם הילדים- טיסות בשביל אנשים כמוך. ב. בטענה שלך עצמה את סותרת את עצמך- הרי אם השיקול הוא היה כלכלי אז הרי עדיף היה לא לתת לילדים לטוס- ילד= מחיר כרטיס נמוך יותר ממבוגר. הרי את כבר קולטת את רמת האבסורד בדברייך. לעולם לא אמרתי או רמזתי שאם בנך לא נסע לחו"ל לפני גיל 7 הוא נפגע במוח או משהו דומה (מילותייך שלך). רחמיי על בנך נובעים אך ורק מהסיבה הפשוטה- הוא זכה באמא אטומה, קרה וחושבת רק על עצמה. חברה זה בטח לא המקום בשבילך- אדם שחושב רק על עצמו ועל השקט שלו אולי עדיף היה עם היית חיה על אי בודד (במחשבה שניה גם שם יש בעלי חיים שבטח היו מפריעים לשלוותך עם קולותיהם....) תנחומי!

XUXA141

New member
המסקנה הגיונית ביותר.

הורה שחושב שזכותו להרעיש עם ילדיו גוברת על זכותי לשקט, בהחלט מחזיק מעצמו נעלה יותר ולכן זכאי לזכויות יתר. למה? כי במדינת ישראל ילדים זה קדוש - ראי כמה הפריות מבחנה יחסית לשאר העולם! ראי כמה לחץ חברתי על נשים ללדת וכמה שיותר!. תופעות שאין להן אח ורע בעולם כולו!. ראי כמה אנשים נלחצים מהצהרות של נשים שלא רוצות ללדת - מהטפות ועד איומים על עתיד שחור ובודד. מי באמת האטום - זה שלא מוכן שירמסו את זכויותיו או זה שחושב שמגיע לו הכל כי יש לו ילדים ולכן מותר לו להפריע לאחרים? אם אני חושבת על עצמי אני אטומה אבל אם ההורים חושבים על עצמם הם בסדר? כאילו הא?

Arfilit

New member
האמירה "לאדם יש זכויות

כל עוד הוא לא פוגע בזכויות של אחרים" פשוט אינה נכונה. זכויות שונות מתנגשות זו בזו יומם וליל עוד ועוד. בחברה תקינה נקבעים איזונים בין הזכויות השונות של הפרטים המרכיבים אותה. ממה שקראתי עד כה, ברור לי שהאיזון שנעשה עד כה לענין זכותם של הורים ליסוע לטייל עם ילדיהם לבין זכותך שלך לטוס בדממה אינה נראית לך. נו - שיהיה. ואגב - למה למי שמשתעל שיעול כרוני יש זכות לטייל ולטוס (או שאולי גם לו אין - משום שהוא מפריע לדממת הטיסה הנעימה)?

סמדרא

New member
איך? איך את מסוגלת?

בכלל להשוות ילד / תינוק למעשן כבד או לכלב ??? איפה הלב שלך? איפה האבחנה בין דברים? מה הילדותיות הזו? אני בטוחה שאם תשימי את הרגשות שלך (לאי רצון להביא ילדים לעולם) ותוכלי להתייחס לעניין בהגיון תביני שדבריך חסרי כל שחר ולא מתיישבים עם שום הגיון בריא. כפי ששרון אמרה - טיסות הם כלי תחבורה ציבורי! מה ההגבלה הזו שאת מציעה? לא לצאת לחופש עם ילדים? איזו מין תפיסה מעוותת. בגלל שלכמותך אין חשק לשמוע בכי של תינוק אז אני צריכה לסבול ולא לטוס עם ילדים לחופשה?? אולי יותר טוב שאת תוותרי ולא תטוסי אם כ"כ מפריע לך? אני מבינה שלא בא לך לממש את רגש האמהות מסיבות כאלה ואחרות (משאירה את הנושא לך ולפסיכולוג שלך) אבל לגלות חוסר סבלנות כלפי תינוק קטן והוריו? זה כבר גובל בקטנוניות ואולי קנאה מוסתרת. בקיצור - לא טוב לך להיות בקרבת תינוקות וילדים אז פשוט אל תהיי!!

XUXA141

New member
ושוב - סליחה??????

סליחה? זה ש את חושבת שתינוק טוב יותר מגידול כלב, זו דעתך הפרטית. יש כאלה שחושבים ההפך. מי קבע שדעתך נכונה יותר? למה מי שלא מסכים עם דעתך זו, או חלילה חושב ההפך, "אין לו לב" לפי דבריך? למה מי שלא מסכים איתך על אותו סדר עדיפויות הוא "ילדותי"? לא חסרו פה כבר כאלה שעשו ניתוחים פסיכולוגיים לכאלה שאמרו שלא רוצות ילדים. מי שם אותך לשפוט מה חשוב יותר בשביל אחרים? לא אמרתי "לא לצאת לחופש עם ילדים" אלא אמרתי "לא להניח להם להפריע". אם אצלך מתחברים שני הדברים יחד, כלומר זה שאת יוצאת איתם לחופש גורם לזה שהם מפריעים, אז כן, בהחלט אני אצפה שתפתרי את זה - גם אם זה אומר שלא תצאי לחופש. הילדים הם שלך, את החלטת להביא אותם וכשהחלטת לקחת בחשבון שאולי לא תוכלי לצאת לחופשות במידה ולא תוכלי לדאוג שלא יפריעו לאחרים. זה המחיר לשלם על גידול ילדים. אף אחד לא הכריח אותך לעשות ילדים. את רוצה חופש? סעי למקום קרוב במכונית או בטיסה קצרה. למה לגרור ילד 12 שעות למקום רחוק? ולהגיד לי לא לטוס זה בדיוק , אבל בדיוק כמו שאני אגיד לך שזכותי לצאת עם הכלב שלי ולא לנקות אחריו ואם את לא רוצה לדרוך על הקקי אז אל תצאי מהבית. ההערות האחרונות בדבר פסיכולוג, קטנוניות וקינאה מוסתרת הן כל כך מתנשאות וכל כך מחזיקות מעצמך שהן לא ראויות אפילו לתגובה.

Arfilit

New member
ההשוואה בין הצורך של מבוגר לעשן

לבין בכי של תינוק שלא ניתן להרגיע (אלא אם שמים לו כרית על הראש עד שחשים שהשרירים רפים ובית החזה מפסיק לעלות...) היא ממש מוזרה. אני רוצה לעשן ומתגברת על הרצון הזה כשזה מפריע לאחרים. אני גם מתגברת על הרצון לצרוח כשזה מפריע לאחרים (כלומר בד"כ). איך זה קשור לבכי של תינוק וליכולת להרגיע אותו?

XUXA141

New member
זה מתקשר כיוון ש..

אם אני לא מסוגלת להתגבר על הפרעה ( אם זה עישון ואם זה רעש של התינוק שלי) אז אני פשוט לא אלך לשם. אם את יכולה להרגיע את התינוק או את הרצון לעשן, סבבה. אין בעיה.

נקודה למחשבה - שני סוגי הורים

למעשה, כמו שאני רואה את זה, יש שני סוגי הורים: 1. אלה שמנסים להפטר מהילדים שלהם כמו שתיארת 2. אלה שלוקחים איתם את הילדים לכל מקום, ואני לא מדברת רק על איקאה או בית מלון, ראיתי אפילו הורים שהביאו את הילדים איתם למסיבת ריקודים! מכיוון שאני מתכננת לגדל ילדים (לא ביולוגיים שלי אמנם), אני תוהה ביני לבין עצמי בסוגיה הזו - איך הייתי רוצה לגדל את ילדי? אילו חוויות אחלוק איתם ואילו לא? כמה זמן ביום אהיה במחיצתם (בכוונה לא השתמשתי במילה בילוי, למרות שבילוי חייב להיות חלק מזה). באותו הקשר, תמיד מצחיק אותי ההגדרה היאפית של "זמן איכות" (עם הילדים כמובן) - זה תמיד מסתכם בארוחה במקדונלדס, ואני שואלת איפה פה האיכות?

האיכות היא לדעתי

בשהיה יחדיו, ילד מקבל מהורה הרבה ביטחון ועוד המון דברים שחשובים להתפתחות שלו, ולחוות יחד כל חוויה שהיא זה מועיל גם נפשית וגם פיסית זה ידוע ממבחנים שעשו לילדים וכו, אמנם אין לי ילדים אבל אני לא אנטי מי שכן הביאה לעולם ילד ולא יודעת למה, התגובות שלכן קצת מוגזמות למציאות הקיימת, ילדים קטנים קצת יותר רועשים ממבוגר, גם אנחנו היינו קטנים פעם זוכרים????? זה לא נעשה כדי להציק לך זה נעשה כי ככה זה הם חלק מהחיים של הוריהם וישנם מקרים שהם איתם במקומות האלה שהזכרת.. אז מה את מציעה? לסגור אותם בשקט לבד כי הם "מרעישים"? ילד אוהב לשחק ולא יודעת מה אני לא חושבת שצריך להסביר את זה... אני לא חושבת שהמילה "להיפטר" במקום שלה פה. העברת זמן עם הילדים בכל צורה שהיא בחוץ , בבית, נחוצה לחייו.

t32

New member
נחוצה לחייו?

איך בדיוק טיול בקניון הומה נחוץ לחייו? ומעבר לזה, ונשים לרגע טיסות בצד, אני בהחלט חושבת שבשנים האחרונות ההורות נעשתה למרכז ההויה כשהילד משתלט לחלוטין על הוריו וזה , לדעתי נטולת הילדים, לא נורמאלי ולא מכשיר את הילד לכלום מלבד אגואיזם טהור. גם אני הייתי ילדה ואני לא זוכרת שקיבלתי את כל מבוקשי בעזרת סנקציות או שהורי לא טרחו להקנות לי חינוך לנימוסים בסיסים גם בגיל צעיר- זה מה שאני מצפה מההורים- לחנך את ילדיהם. אני בהחלט מבינה שלא ניתן להשתיק ילדים או לכבות אותם אבל לא על זה אני מדברת אלא על פלישה גסה למרחב של אדם אחר בטענה המטומטמת של ילדים. אני לא מוכנה לילדים בצלחת שלי, בקולנוע באמצע סרט למבוגרים, לא מוכנה שיתמרחו עלי בעידוד הוריהם המותשים. אילו רציתי לטפל ולהשגיח על ילד- הייתי, מן הסתם, יולדת אותו. תפסיקו להשתמש במקומות ציבוריים כהיתר להתפרעות. שחקו עם ילדיכם , בלו איתם אבל חנכו אותם לכבד אחרים. ולכבד אתכם.

ט ו ש ה

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

אני ממש לא מבינה למה, אם אני הולכת לקולנוע לסרט של 22:00 אני צריכה עדיין לשמוע ברקע "תרגום בגוף הסרט" של הורה לילד שלו שעוד לא קורא כתוביות + פרשנות על האירועים... גם אני לא הייתי דבוקה להורים שלי 24/7, והם טיילו, בילו וגם סתם יצאו לקניות בלי להרגיש צורך לקחת אותי איתם לכל מקום בכל שעה בכל תנאי, ואני חושבת שיצאתי ממש בסדר, ואין לי שום טראומות נטישה...

סמדרא

New member
אני יכולה לנסות ולהבין

את טענתך. אני יכולה להסכים שלא לכל מקום צריך להביא ילדים כמו למשל לקולנוע אבל אם הילד יכול לשבת ולראות סרט ב- 22:00 מבלי להפריע אז למה לא? מה הוא שונה ממך? פרט לגיל...

למעלה