שכל ישר? אין בעיה!

רון סי

New member
נעשה כדמותינו כצלמינו

לא אומר בכלל שיש הרבה אלים, אלא שיש אחד, ועוד יצירים שלו, שכולם דומים לו, וגם ליצירים החדשים שנוצרים. האל פונה אל יציריו המוקדמים ("המלאכים") ומספר להם מה הקבוצה הולכת לעשות. האור של תחילת הבריאה אין מקורו בעצמים האסטרונומיים למינהם, אלא הוא בא ממקור אלוהי. כלומר, זה הסיפור...

מאיפה המצאת את זה ../images/Emo35.gif

אין לי בעיה עקרונית עם "אתאיזם". ממש לא. וגם איני מתנגדת לאמירה שהאדם יצר את האלוהים. אבל לומר שאלוהים הוא חייזר ???? מאיפה הבאת את השטות הזו? עכשיו ברצינות: מאין האמירה/המצאה הזו? מי המדען שכתב עליה או שזה רק פרי דמיונך? וסילחו לי שלא קראתי שרשורים קודמים, במידה ונכתב על זה כבר.

מגהמוח

New member
ההוגה הוא אריך פון דיניקן

ההוגה הוא אריך פון דיניקן הקישור אליו: http://www.bendov.info/heb/mys/daniken.htm

אמרתי...

אלוהים יצר את האדם או ההיפך - זה ממש לא עקרוני כנראה - כמו הביצה והתרנגולת - מה קדם למה? אולי לעולם לא נדע. אבל , השם ישמור - חייזרים יצרו את האדם? אתה "נלחם" על - מה שטות גדולה יותר? זה העניין? על דרך השלילה?

רון סי

New member
לא נאמר שהחייזרים יצרו את האדם

אלא שהם האחראים למעמד הר סיני. המונח "שטות" איננו טיעון רציני בדיונים, ודיונים זה מה שאנחנו מנסים לעשות בפורום הזה. להגיד "זה שטויות" אפשר על כל דבר. זה לא מוביל לכלום.

נכון מאוד בעניין ה"שטות"

ואני לא נוהגת להשתמש במילה הזו בדר"כ. אבל יש גבול ! דיון אינו שטות. אך אמירה לא מבוססת, היא בהחלט "שטות".

preacher

New member
תגדירי "ביסוס"

ההנחה של הרבה מאוד מחזירים בתשובה מטעם עצמם היא משהו כזה: "כל עוד לא סתרת לחלוטין את התאוריה שלי, היא מוכחת". רון סי פשוט נוקט בטקטיקה של העלאת תאוריה נוספת שאי אפשר לסתור, על מנת להראות את השטות בטענה המחב"תית. כמובן שרון לא מאמין בזה באמת. רון גם טען למען קיום האל ונגד המדע, ולהרבה מטרות אבודות אחרות, רק בשביל הכיף שבויכוח.

Dannyk

New member
לידעתכם אלוהים

זה בשפה הארמית ותרגומו הוא "אלו אשר באו מהשמים" וזה נכון ניתן לבדוק במילונית בארמית

אני23

New member
סליחה...

סליחה שאני מתערבת בדיון מעמיק... א. אני לא יודעת מיהו הדובר בשם התורה וריבונו של עולם אבל לא כל אחד מסוגל להתמודד עם שאלות כאלו ולענות את התשובות הנכונות. עדיף שתבדוק עם עצמך האם אתה עושה יותר תועלת או יותר נזק בזה שאתה עונה בצורה לא מספקת. ב. לא נותנים תשובה מהמקורות למי שלא מאמין במקורות האלו. ג. הוכחות ניתן לספק - אפילו הוכחות שכליות והגיוניות אבל בסופו של דבר דת ישראל מסתכמת באמונה.לא בהוכחה מדעית. ועכשיו לתשובה לענין: (למרות שגם אני עצמי לא מוסמכת לענות על נושאים אלו): נניח שאתה צודק עם טענתך שהחייזרים הגיעו הנה ועשו מניפולציה שלמה על כדור הארץ. נלך עוד קצת אחורה ונבדוק מאיפה הם הגיעו? כמה זמן הם קיימים? מי היה קיים לפניהם? מי פיתח אותם? כיום כל המדענים שוללים את המפץ הגדול אז שאף אחד לא יגיד את התאוריה הזאת... ואלו רק שאלות למחשבה שאותן אפשר לפתח. ולסיום -מי שבאמת רוצה לדעת ישאל עד שימצא תשובה ומי שרק רוצה לנגח את הדת - לא נראה לי (עם כל הכבוד) שצריך להשקיע בחשיבה על תשובה כי זה לא מה שהוא רוצה לשמוע ולכן לא יקשיב בשכל אלא רק ברגש השולל. מתנצלת מראש אם פגעתי...

L7

New member
חיזרים- אמצעי להטלת ספק בידוע

ההבדל בינם לבין אלוהים - מאחוריהם לא מסתתר אינטרס ולא פולחן אינטנסיבי ולא תיקשורת תפילתית עם כוח עליון. אמרת:"אני לא יודעת מיהו הדובר בשם התורה וריבונו של עולם" גם אני לא. מאיין שאבו הרבנים והחז"לים את החוצפה ועוז הרוח לדבר בשם ה´?

מגהמוח

New member
תשובה לאני23:

אני מצטט אותך אם לא אכפת לך: "נניח שאתה (רון סי) צודק עם טענתך שהחייזרים הגיעו הנה ועשו מניפולציה שלמה על כדור הארץ." ולשים לב לציטוט מפיו של רון סי: "החיזרים רימו את העם לחשוב שזה כוח על-טבעי לו הם העניקו את השם "אלוהים" (בנוסף לעוד שמות) ושאת תכונותיו ומעלליו תיארו בין דפי הספר שחיברו וסיפקו. זאת כדי להחדיר לחברה האנושית המתפתחת את מושג האל היחיד, ואת המושגים הנלווים אליו, וזאת כדי לבחון את השפעת ההחדרה הזו על התפתחותה של התרבות". שימי לב כמה סתירות יש בתורה שהם לפי טענתו מסרו לעם: בספר בראשית רון סי אומר שאלוקים זה רק אחד משמותיו ולכן ננקט לשון היחיד: "ברא" של הכוח העליון ושאת תכונותיו ומעלליו תיארו בין דפי הספר שחיברו וסיפקו. זאת כדי להחדיר לחברה האנושית המתפתחת את מושג האל היחיד. הכיצד נאמר בהמשך פרק א´ בפסוק כו´: נעשה אדם בצלמנו ובדמותנו - הרי במילים אלה הם מסגירים את עצמם שבעצם לא מדובר בכוח עליון אחד אלה מדובר ברבים (לשים לב: לשונם הוא "בצלמנו כדמותנו") ועד בהמשך המקרא לאחר שהם כבר הסגירו את עצמם שלא מדובר בכח עליון אלא ברבים הם ממשיכים להשתמש בלשון יחד למשל: ויאמר אלוקים... או וידבר אלוקים וכו´. כלומר מיד בפרק א´ מרגישים את התרמית הגדולה שלא מדובר בכח עליון אחד אלא מדובר ברבים - כאן נשאלת השאלה: האם אבותינו טיפשים ולא שמו לב לזה שזו תרמית אחת גדולה אם אכן חיזרים מסרו את התורה? אנא ממך לפני שאת מניחה הנחה שיכול להיות שרון סי צודק בטענתו צריך ליבדוק אם טענתו הגיונית לפני שמניחים הנחות! אנא ממך תשאירי את זה בשבילי אני מסוגל להתמודד איתו.

L7

New member
מגה מוח. האם האמונה שלך בקיום שטן

איננה אמונה ביותר מכוח עליון אחד?

מגהמוח

New member
הכח של השטן אינו עליון

במושג שאתה מתכוון אליו אלא הוא כפוף לכוחו ורצונו של אלוקים לכן אין מושג כזה של אמונה ביותר מכח עליון אחד אלא אלוקים שולט על הכל אך כמו שהסברתי בעניין השטן:שטן=יצר הרע=מלאך המוות (דברי הגמרא)

L7

New member
כוח עליון- מעל לאנושי ולפיזיקה

הידועה. לכן להגדרתי לשטן כוח עליון למרות ההררכיה לתפיסתך. אם לשטן יכולת ביצוע על- טבעית - הרי הוא נימנה על המועדון האקסלוסיבי של בעלי כוח עליון.

מגהמוח

New member
נכון אך..

אך לא במובנים של עבודת השטן (כמו כת השטן) כי מעל השטן יש כח יותר גדול לכן ליחס לו כח על-טבעי זה נכון אך לא רלבנטי כי ידוע מי נמצא מעליו. (גם למלאכי השרת ולשאר המלאכים כגון גבראיל מיכאל ורזיאל יש יכולת על טיבעית אז מה נעבוד עכשיו את מלאכי השרת?! ודאי שלא) צריך להיות ברור מי נמצא מעל הכל - אלוקים!

מגהמוח

New member
רק הבחנה דקה מאוד בבקשה...

כל להקה במציאות שלנו יכולה להתפרק ואז אין לה ראש כלומר במציאות שלנו ראש הלהקה תלוי בלהקה. לעומת ה"להקה" שכינית מקודם חשוב לדעת ש"ראש הלהקה" (ה´) אינו תלוי ב"להקה" (שטן,מלאכים וכד´) מה גם שהיא אינה יכולה להתפרק אלא אם כן "ראש הלהקה" ואך ורק "ראש הלהקה" יחליט לפרקה...

מגהמוח

New member
רק הבחנה דקה מאוד בבקשה...

כל להקה במציאות שלנו יכולה להתפרק ואז אין לה ראש כלומר במציאות שלנו ראש הלהקה תלוי בלהקה. לעומת ה"להקה" שכינית מקודם חשוב לדעת ש"ראש הלהקה" (ה´) אינו תלוי ב"להקה" (שטן,מלאכים וכד´) מה גם שהיא אינה יכולה להתפרק אלא אם כן "ראש הלהקה" ואך ורק "ראש הלהקה" יחליט לפרקה...

למעלה