שלום הייתי רוצה להעלות נושא לפורום

שלום הייתי רוצה להעלות נושא לפורום

בס"ד
אם בהנחה שהייתה אבולוציה
למורות שאני לא מאמין בדבר הזה
, אז מדוע אנשים לא ממשיכים להיווצר ע"י האבולוציה?
הרי זה תהליך של הטבע לא?
מחכה לתגובות

shahril

New member
אדם בודד חי זמן קצר לעומת מיליוני

השנים המשוערות של הקיום האנושי, שהוא, אולי 5.6 מיליון שנה. כל מה שידוע בהיסטוריה, ולא בפרהיסטוריה, הוא שפור באורך החיים מאז התקופה הרומאית 80 שנה בממוצע לעומת 51 אז. חוץ מזה ישנו שפור במזון ותוספת גובה ממוצעת לבני אדם. אז אם יש עדין התפתחות אנושית, ספק אם נתן למדוד אותה במשך כמה אלפי שנות החסטוריה כתובה. פרט למה שאמרתי יש טענה שהאדם המודרני מרגע שהשתלט על העולם "הוציא עצמו מההתפחות" בגלל שני דברים: 1) הטכנולוגיה שלו 2) מניעת רביה אקראית באמצעי מניעה. שני דברים אלה אינם עומדים לרשות שאר בעלי החיים. דבר אחר הקשור בזה. לאדם יש יכולת לתעד נסיונו ולקרוא נסיון קודמיו. לכן אם יש סכנה ידועה של הכחדה מפגיעת אסטרואידאו שביט בכדור הארץ, האדם עוקב היום אחרי האיום בשמים ודן באמצעים שונים להסטת האסטרואידים או השביטים מכוון ההתנגשות בכדור הארץ. אנחנו יודעים זאת ובעלי החיים שנכחדו במהלך 5 הכחדות המוניות בפרהיסטוריה לא ידעו זאת.

שמת לב שכול כוכבי הלכת הם

בס"ד עגולים? בלי קשר לאבולוציה. אני רק רוצה להגיד בזה שה' ברא את העולם בדייקנות ושלמות

TheKnownUnknown

New member
אין קשר

כח הכבידה מושך את החומר בשיויון מכל הצדדים של מרכז הכובד ואז יוצאת הצורה הזאת(שהיא אגב לא מדוייק אלא נטה לאליפטיות בגלל עיקומים מרחביים-קוסמיים)אני לא בטוח שהתשובה מדוייקת כ"כ אבל היא נשמעת משכנעת חח

TheKnownUnknown

New member
ומה אני מסביר?!

שממרכז הכובד כל החומר נמשך באופן שווה מכל הכיוונים בגלל זה יש צורה עיגולית-אליפטית.למשל,למה המים שכביכול הם "למטה"בכדור הארץ לא "נשפכים" לחלל?כי הכל נמשך באופן שווה מכל הכיוונים.ואכן זה "כאילו" מנוגד להיגיון כי במקום ליפול הם נמשכים כלפי "מעלה"(וסתם ככה אין למעלה למטה כי זה הכל כדורי)

shahril

New member
עולם מושלם ? ספר את זה לכל הנכים

החרשים, העורים, ונשאי המחלות התורשתיות. שלח את הבורא לאלף עז... כי המצבים הללו מתאימים בדיוק למקריות ההתפתחותית שאין בה כונה או חפץ.

אתה לא יודע מה המטרה של

ה' שהוא עשה חרשים עיוורים ונשאי מחלשות תורשתיות. כמו שאתה מקבל את הטוב ככה אתה צריך לקבל גם את הרע

Wolverchenus

New member
כן? למה?

סיבה טובה שאם אני אשאל עליה "למה" מספיק לא תביא אותנו ל"במופלא ממך אל תחקור"

shahril

New member
כבר שמעתי את המזוכיזם הדתי הארור

הזה: "יש לקבל את הרע" לעזאזל... גם אם זה כתוב בספר איוב, כל זה תקוע במקום שאין השמש זורחת בו.

Caligola

New member
קודם כל, מינים חדשים, או ליתר דיוק

תתי-מינים חדשים כן נוצרים בטבע ממינים קיימים וזה דברים שנצפו ותועדו היטב, חפש ב-Google על speciation ותוכל למצוא הרבה מקרים מתועדים של התמיינות נצפית. שנית, היו לנו שני קרובי משפחה שנכחדו לא מזמן, והם ההומו-פלורנזיס ואם תרצה, היחס בין הומו פלורנזיס להומו ספאינס מבחינת מבנה גוף , זה בדיוק כמו היחס שימפנזה לבונבו. הומו פלורנזיס חי באי של אינדונזיה בשם פלורס, ונכחד לפני 12,000 שנה. הניאנדרתלים גם הם היו קרובי משפחה שלנו שנכחדו לפני 30,000 שנה, חשוב להדגיש שגם הניאנדרתלים וגם הומו ספאינס פלורנזיס לא היו אבותינו, אלא ענפים נפרדים של המין(Genus) הטקסונומי Homo.

ומה עם תעודות שנמצאו

שמתארות את המסעות של בני ישראל וכול מיני כתובות ישנות שמתארים את מהלכים של מלכים בתנ"ך?

אתה מסכים איתי ש...

בס"ד משהו קדם למשהו. וה' קדם לכול זה. לא יתכן שהיקום נברא מעצמו

Wolverchenus

New member
למה?

אם אלוהים נברא מעצמו, גם היקום יכול. אבל בוא נשאיר את זה בזה ונחזור לאבולוציה.

וזה בעצם כוחו של אלוהים, ותראה....

ובקשר לאבולוציה תראה מה אמרו לי על אבולוציה בפורום לשאול את הרב אני מצטט מישהו "גם אני לומד אבולוציה, רק תעשה לך הבחנה כשאבולוציוניסטים מדברים על אבולוציה כעובדה הם למעשה מדברים על מיקרו אבולוציה, כמו שאתה יותר נמוך\גבוה מאבא שלך, או שהעשים משתנים בהתאם לשינויים האקלים, בשביל עובדות אלו לא היה צריך את דרווין, זה כתוב כבר בזוהר ובתלמוד לפני אלפי שנים וזה עוד אחד מחסדי ה' שנתן לבע"ח להשתנות בהתאם לשינויי הסביבה. בין מיקרו אבולוציה למאקרו אבולוציה הדרך ארוכה, שאם תתעמק בפרטים הקטנים שבתורת המאקרו אבולוציה תגלה המון חורים וכי היא לא יותר מהשערה. מכיוון שבריאתנות היא מחוץ לפרידגמה המדעית, אנשי המדע ממשיכים לקבל את מאקרו אבולוציה כאקסיומה וכדרך המדעית היחידה להסביר את קיומינו כאן ללא צורך בכוח עליון, מכיוון שלהודות בכוח עליון יעלה שאלות נוספות, נוח לממסד המדעי לקבל את האמונה במוטציות מקריות שהביאה לקיומינו כאן בכדור הארץ בתנאים שנוצרו במקרה שיוכלו להכיל בתוכם חיים."

עוד לפני שהמדענים גילו על הביולוגי

ה של הטבע זה היה כבר כתוב כבר בזוהר ובתלמוד לפני אלפי שנים

למעלה