שלום הייתי רוצה להעלות נושא לפורום

Michal Have

New member
שיכנעת אותי!!!

שיש אלוהים. עכשיו כל שנותר לך (וזה אולי כבר קל יותר) זה לשכנע אותי בעניין האין אבולוציה...

תיראי

המערכות שבגופינו הם כול כך מורכבות ומתא אחד לא יתכן שהם תוכננות , זה ברור שזה נעשה ע"י גורם אלוהי. איך יתכן שכדור הארץ יסתובב סביב צירו וברגע שתעלם השמש - כמאור היומי יופיע הירח כמאור לילי גם לדוגמא המעגליות שבדבר: צמחים פולטים חמצן בתהליך הפוטוסינטזה שהוא תהליך יצירה מזון לצמח -לתהליך זה דרוש פחמן דו חמצני שפולטים בני האדם ובני האדם צריכים חמצן וכך יוצר עגליות

אגב את מוזמנת לבקר בקומונה שלי

http://www.tapuz.co.il/Communa/userCommunaMsges.asp?Communaid=16665 ושאלה שלי: באמת הצלחתי לשכנע אותך? או שסתם אמרת

SilentMike

New member
אין דבר כזה.

אין דבר כזה "מיקרו אבולוציה ומאקרו אבולוציה". אלה מונחים שרק בריאתנים משתמשים בהם. מאקרו אבולוציה זה פשוט הרבה מיקרו אבולוציה. לבריאתנים קשה מאוד עם העובדות בשטח, אז הם מפרידים. הם מודים בשינויים הקטנים וקוראים להם מיקרו אבולוציה, אבל לא בשינויים הגדולים. לאלה הם נותנים שם אחר ומכחישים כל קשר בין השניים. אבל זה לא הולך ככה. יש תורת אבולוציה אחת. התורה הניאו-דרוויניסטית. וזו כוללת בתוכה את השינויים הקטנים וגם את הגדולים, כאשר האחרונים הם פשוט הצטברות של הרבה שינויים מהסוג הראשון. ואגב, גם לשינויים הגדולים יש ראיות מכריעות בדמות מאובנים וקרבה גנטית בין בע"ח בני זמננו.

אבל...

הוא ציטט אותי, ואני כמו שכתוב שם, לומד אבולוציה כרגע, בזמני הפנוי, אני פותח ספרים שרכשתי והשאלתי על התיאוריה (בשבילי לפחות כרגע היא בגדר תיאוריה בלבד). זה קצת מעצבן לפתוח ספרי אבולוציה כבדים ולקרוא אלפי עמודים על העשים, כשזה בעצם הוכחה למיקרו-אבולוציה ולא למאקרו-אבולוציה, הרי אין קשר בין השתנות העשים לשינויי הסביבה לבין התיאוריה שהתפתחנו מיצורים אחרים. אבולוציוניסטים משתמשים לרוב בהוכחות למיקרו אבולוציה עבור מאקרו-אבולוציה ולמעשה מטעים ומסלפים עובדות. אגב, אולי בריאתנים עושים את ההבחנה בין מיקרו למאקרו אבולוציה משום שאבולוציוניסטים לעולם לא יעשו את זה כי יש להם אינטרס להתייחס לאבולוציה כמקשה אחת ואז השתנות העשים למעשה תהיה הוכחה ל-"אבולוציה" כשבעצם היא לא הוכחה לכלום, היא הוכחה סה"כ לכך שבע"ח משתנים בהתאם לשינויי הסביבה, אין פה הוכחה לכך שנוצרנו מחיידק בתוך בריכת כימיקלים לפני כמיליארדי שנה.

SilentMike

New member
אבל...

אבל אין דבר כזה מיקרו ומאקרו. מאקרו, זה רק הרבה מאוד מיקרו. המקרה של העשים הוא סוג הדברים שניתן ממש לצפות בהם בזמן קצר. כמו המקרה של ביות זאבים לכלבים, או של פיתוח חסינות לאנטיביוטיקה ע"י חידקים. ההבדל בין אבולוציה כזו לאבולוציה נרחבת יותר הוא כמותי ולא איכותי. כמובן שיש ראיות גם להתפתחויות אבולוציוניות נוספות, אבל מטבע הדברים אלה שייכות למדעים ההיסטוריים ולגנטיקה, ואינן תיעוד בזמן אמת. ההבדלה "מיקרו"/"מאקרו" היא מלאכותית.

AdonAsda

New member
נכון, זאת עוד השערה חסרת ביסוס.

תמיד אמרתי שיש אל מרובה ידיים שמושך הכל למטה!

dosto

New member
מה פרוש אנשים לא ממשיכים להיווצר?

או שאתה מתכוון למה אין "המשך אבולוציה" בבני אדם? אז יש המשך. מוטציות מתרחשות. ואלה שיש להם יתרון סלקטיבי גם נשמרות, אלא שהתהליך הוא איטי ואתה לא יכול להבחין בו לאורך חיים של שלושה-ארבעה דורות שזה פחות או יותר תוחלת החיים של בן אדם (75-100 שנים). אבל אם אתה רוצה דוגמא - אז מספר השיניים של המין האנושי הולך וקטן. והיום מספרם של הפרטים שנולדים ללא ניבים גדל. למה? כי הפסקנו לטרוף בשר חי. היות ואתה לא מאמין (מה עניין אמונה כאן? אמונה זה בריאת העולם. אבולוציה זו תיאוריה שעם התפתחות מדעי הביולוגיה רק חוזרת ומוכחת כנכונה בעיקרה) - תמתין לביאת המשיח ותחיית המתים. אם יתמזל מזלך וזה יקרה בחייך אולי תבחין בשינויים שחלו.

NIR VENGER

New member
האבולוציה לא נעצרה בידיוק

תהליך האבולוציה קיים לפני שבוע ניראה לי היתה כתבה בידיעות אחרונות... מצאו מקום שאיש לא דרך שם מעולם ונחש מה מצאו?????? קנגרו עצים....... צפרדע עצים............. קיפוד נמלים................... ועוד איזה ציפור מוזרה............. ומצאו גם את ציפור גן עדן שחשבו שהי נכחדה..... בעלי החיים האלה עם השנים הסתגלו לטבע חדש והתפתחו

סבבה , נגיד ונוצרים בגלל

כול הביולוגיה שהקדוש ברוך הוא ברא כבר נוצרים דברים מעצמם, או שהיו ולא גילו

NIR VENGER

New member
ועוד משהוא חשוב ל "יהודי בנפש"

אנשים אומרים שהאבולוציה נעצרה............. אז אם האבולוציה נעצרה ניראה לי שגם מעשי האלוהים נעצרו אנשים מקיימים יחסי מין ויש ילדים ולא בגלל ה בגלל שביצית וזרע יוצא ילד זה כמו 1 ועוד 1 שווה 2 אין כבר עמודי איש כמו בתנך ואין קריעת ים סוף כמו בתנך תאמין לי ממש שאלה קשההה אי אפשר לנסות להתווכח

לא קשור בכלל!

בס"ד תשמע טבע זה דבר טיבעי שקורה מעצמו ואילו האירועים בתנ"ך הם נעשו ע"י אלוהים. עכשיו כשאנו מדברים על הטבע אם הוא קרה בעבר יש מצב שהוא גם יקרה בהווה ואילו דברים שנעשו בתנ"ך לא נעשים כבר ע"י הקדוש ברוך הוא כמו עמוד אש וקריעת ים סוף כי אין צורך בכך וגם בגלל שאנו נקראים דור חוטא שה' לא מתגלה אלינו.. ובגלל זה מחכים לשלב הגאולה

NIR VENGER

New member
לא ניראה לי בכלל

עגל הזהב וכול הפסלים והאלילים של בני ישראל לא היו חוטאים??? והיום אנחנו זקוקים לעמוד האש או למה שלא יהיה יותר מכול זמן ובשואה היינו צריכים את זה ועוד בהרבה זמנים קשים

למעלה