שלום, ושאלה בנושא נידה וטהרה

שלום, ושאלה בנושא נידה וטהרה

אני מתביישת לשאול את השאלה הזו בפורום שאלות הרב, כי אני יודעת שמקורה בחטא, ומשתמע ממנה שאני מנסה לרקוד על כל החתונות... אבל, בכל זאת, הנושא חשוב לי ואודה מאוד על כל תשובה מושכלת. אני וחבר שלי מנהלים חיי אישות, למרות שאיננו נשואים. בנוסף לכך אני נוטלת גלולות. אני מאוד מאוד רוצה לטבול לאחר הנידה, אך חוששת מאוד מברכה לבטלה, או ממצווה שנעשית מתוך חטא. אין לי מושג מה ההשלכות של זה בעניין. האם מותר לי לטבול במקווה, כמו כל אישה נשואה, למרות שאינני נשואה וגם אין סיכוי שאכנס להיריון? (הערת אגב: לפני שנים רבות הייתי נשואה וטבלתי בכל חודש. אני מכירה היטב את ההלכות הרגילות בנושא לגבי אישה נשואה, כולל שבעה נקיים, הלכות טבילה וכו'). תודה מראש על כל תשובה מלומדת (לא סתם חוות דעת).

את יכולה

אל תאזיני לצדקנים את מקיימת מצווה שבינך לבין המקום ולא בינך לבין הבריות כמו כן- אין איסור על קיום יחסים מחוץ לנישואין (אלא אם כן יש פגיעה בטוהרת המשפחה..דהיינו אם אחד מכם נשוי) זה פשוט פחות מקובל בין הבריות 'לחיות בחטא'.. אם כי אם בן הזוג הוא קבוע זה בסדר ומקווה לא שייך רק לנושא נידה..
ואני תמיד אומרת שאנשים לא נמצאים איתך שרע לך אז למה שידחפו תאף כשטוב..אם את מבינה כוונתי.

תודה על התשובה

... אבל אני דווקא מעוניינת לדעת מה ההלכה בנושא, וכמה אני חוטאת או לא על פיה.

טוהרה

תאמיני לי שהמקור שלי יותר חזק מההלכה תניחי לפחד והביטי אל האור הדביקה בהלכה מבוססת בחלקה על השרשת הטעות שנבעה מפחד והמקור שלי מוסר שזו ההלכה אבל אם ברצונך לברר ולא להתפלמס תדברי עם רבנית שאת מרגישה עמה בנוח ....לא?!

ובכן...

השאלה שלי נובעת מתוך רצון לקיים את ההלכה כפי שהיא, מתוך אמונה בחוכמתם וצדקתם של הפוסקים. אני לא שופטת דבר מדברייך, רק מבקשת להבהיר לך את עמדתי הפרטית בנושא, כרגע. האפשרות של רבנית נשמעת לי נהדרת, אך אינני מכירה אף אחת, ובוודאי לא כזו שאוכל לשאול אותה שאלות "מתריסות" כאלה, לכאורה. אשמח לקבל המלצות... :)

masorti

New member
היא מתקשרת (METAKSHERET) עם יישויות נעלות.

אני לא צוחק. תחכי לתשובה שלה, ותראי שזו הטענה שלה.

טעות שלך (בוצינה זה גם אלייך!!!)

וכן אני גם לומדת מתקשור אבל למעשה נושא הנידה מוכר לי מההלכה אני לא רבנית ולכן מחמת הצניעות הצעתי לשוחח עם רבנית ואגב לשואלת מחר בבוקר אשוחח עם רבנית (אשה של רב מבית-שמש-מישהי ממשפחה של רבנים, ואף בעלה הראשון ממנה התאלמנה היה רב.. ואני סומכת עליה..ממש.) שלומדת אצלי ציור ומחר תגיע לשיעור בבוקר אשאל אותה ואענה לשאלתך אם התשובה תנהיה אישית אברר לך טלפון של מישהי איתה תוכלי לשוחח אני מקווה שזה יעזור שלך - תמי ולך אדוני החכמולוג נסה להיות פחות סטריוטיפי מטרת הפורום היא קרוב לבבות הרי אני הייתי 38 שנה ממש לא בקטע של תקשור ולפעמים החיים מובילים אותנו למקומות מוזרים מעניינים צריך ללמוד מכוחם של המיים.. ולהיות הנתיב והגוף בכאחד

masorti

New member
אני לא סטריאוטיפי...

אבל גבולות הפתיחות שלי לא כוללים תיקשורים עם יישויות שמיימיות ו/או טענה שמישהו הוא גילגול של משה רבנו (אם איני טועה). אצלי זה כלול יחד עם הקריסטלים, האסטרולוגיה, והפנג-שוויי.

אני לא אמרתי לך במה להאמין

רק הסבתי את תשומת לבך לכך שאתה נחפז לסווג דברים וכל מקרה יש לבחון לגופו ולא כל אחד הוא כמו מישהו שפגשת פעם בגלל שיש להם איז נושא עינין משותף הווה לומד מכל אדם Peace !!!

'תאמיני לי שהמקור שלי יותר חזק מההלכה'

כשאת אומרת כזה משפט מן הראוי שתוכיחי אותו בצורה לוגית המתקבלת על הדעת שאם לא כן אני אצווה על כולם להאמין לי למה דווקא לך?

אי אפשר להוכיח אמונה

בצורה לוגית וכל משפט לוגי שאביא בפנייך יהיה שיקרי או דמגוגי על כן כמו מרבית הטיעונים שמועלים בפורום זה לצערי, אם כי, כבר שליתי פניני חוכמה לא מעטות פה.. אפילו אמי שמתעצבנת מהר ותוקפת עוברי אורח תמימים ששואלים שאלות לידע כללי (וזו הרי הזדמנות לקרבם אל האור..) מרבה להעשיר אותי בידע מופלא ומופלג (נדמה לי שאפשר לאמר מופלג במשמעות חיובית..אם לא אז התכוונתי לחיוב..!)

אם כך תסתדרי גם עם היתר

אני מקושרת לנשמת אדם הראשון שהוא חצוי אני נשואה לחציו השני אני נושאת נשמת חוה ובגלגול חיי הנוכחי הופעתי "שלמה", כלומר לא מפוצלת, (מעבר לעצמי הגבוה שלי, ולכל אחד יש כזה, שנמצא בעולם עליון הוא גן עדן - להבדיל מגן עדן קדום...) אני מקושרת אל אדם הוא שלמה המלך בונה המשכן, הוא אף עוד דמויות איתן חייתי בחיים קודמים והמקור שלי הוא הקדוש ברוך הוא, שהכל נהיה בדבר. והוא המאשר מחשבותי אלו שרשמתי אודות טוהר המשפחה וטוהר האישה עכשיו הבעיה שעדיין נשארנו בתחום האמונה משום שכל מה שנדמה כאמת לי בחיי לטענת עובר אורח דוגמתך הרי הוא תעתוע והזיה ומי שעוסק בחקר נפש האדם, פסיכולוגיה-יענו, יאמר לך שהכל תוצר של דימיון או תתמודע ויש לי הוכחות ודרכי עומדת להגלות בקרוב והיא תגלה ראשית בשדה האמנות - שם שדה פועלי מילדות אפשר לאמר ואף מכם דרי הפורום ומעדות לתהליך שהחל באופן רישמי באפריל 2006 והוא ארוך וקשה ומלא באמונה בישרת דרכי אני ממש לא נהנית לרשום כל מילותי אלו מעדיפה שלא אך השם ישמרנו, עומד על כך..

אה ואגב

את בחורה מלומדת הרי.. עד עכשיו לא הבנתי תגובתך למדרש שכתבתי שהפנתה אותי לאתר של יהדות.. פלורליסטית.. אהם
, אני לא מתקשה למצוא פלורליזם ביהדות אני מתקשה למצו קשב.. דווקא האם המאמר שכתבתי התקשר למשהו בפורום אליו הופנתי אז?.?.?... משום שאני לא הבנתי מה עלי לחפש בו, שהוא, מענה לשאלת הקפיאה ביהדות..בשל הפחד אשמח אם תעני לשאלתי זו

חשבתי לתומי שאת מחפשת את האמת

לכן הפניתי אותך לשם אבל כפי הנראה, את מחפשת לברוח מהאמת או למרוח אותה ולצורך כך את מגייסת את כל הדמויות שכבר לא איתנו ואינן יכולות לפצות פה ולאמר שהכל שקר וגיבובים. מותר לך להרגיש מקושרת ומותר לך להחליט שאת חלק מנשמות אלו ואחרות אבל, קחי בחשבון שבעולם מדעי שכל כך ומלומד לא מתקבלות גחמותיה של אשה בגילך אפילו הרבי מחב"ד לא הצליח לשכנע את כל העולם שהוא המשיח קשה לי להאמין שאת תהיי זו שתצליחי.

"האמת" "גחמותייך"

לא נעים לי להגיד לך גבירתי אבל א-ת צריכה "שמישהו ינענע אותך". ועדיין לא התייחסת למהות דברי אלא רק לטפל ולעולם לא הייתי מעזה לאמר לך מה את צריכה לולי, הייתי חושבת שאת סובלת מיוהרה דוחה ובעלת ריח מעופש. ושהאופן בו ענית לי תוקפני וחצוף מי את חושבת שאת? וזה אחרי ששלשום כתבת על שטן וסובלנות...וכל מיני דיבורים גבוהים - נאה דורש נאה מקיים.
את מחפשת לברוח מהאמת או למרוח אותה ולצורך כך את מגייסת את כל הדמויות שכבר לא איתנו ואינן יכולות לפצות פה ולאמר שהכל שקר וגיבובים. מותר לך להרגיש מקושרת ומותר לך להחליט שאת חלק מנשמות אלו ואחרות אבל, קחי בחשבון שבעולם מדעי שכל כך ומלומד לא מתקבלות גחמותיה של אשה בגילך אפילו הרבי מחב"ד לא הצליח לשכנע את כל העולם שהוא המשיח קשה לי להאמין שאת תהיי זו שתצליחי - פסיקת בגץ נשמעת פחות נחרצת ממך
אמרתי לך שזה עיניין של אמונה את מאמינה שהאמת אצלך אך עדיין - זו אמונתך ותו לא

masorti

New member
מה את צריכה זה ברור...

את צריכה ללכת לפסיכיאטר. בתקווה שיספיק לך טיפול תרופתי ולא תזדקקי לאישפוז. כותבת לבחורה "שמישהו ינענע אותך", ועוד מעזה להטיף על מענה תוקפני וחצוף. תסתכלי בראי.

למעלה