שלום, ושאלה בנושא נידה וטהרה

arriy80

New member
תכלית החיים

אם תכלית החיים היא "לחיות", אז איך תגדיר את המוכנים למות למען האידיאלים שהם מאמינים בהם? פיספסו את התכלית שלהם? החיים כשלעצמם אינם התכלית. החיים הם כלי - הכלי היקר ביותר בכדי להשיג את התכלית. התכלית היא: השגת השלמות. להשתמש בכלים שניתנו לנו - בצורה הטובה ביותר. בכך, ניתן להגיע לסיפוק, לאושר אמיתי. במילים אחרות: לבנות את עצמנו. לתקן בתוכנו את הזקוק לתיקון, לשלוט על החומר שבתוכנו. יש כאלה שיגדירו את הדרך לכך "השגת המושכלות" - להשכיל. יש כאלו שמבינים שיש מקור לכל החכמה על פני תבל, גם זו ששכל אנוש עדיין לא השיג. לכן, השאיפה היא להשיג את חכמתו, וכך להשיג שלמות. מנקודת המבט שלך, אתה אומר שהאחרים חיפשו מתחת למנורה, ואתה הוא זה שמצאת את האמת. כמובן שזוהי האמת - לדעתך. דעתם של האחרים, ייתכן ותהיה הפוכה בדיוק.

אבולוציה

עיין בערך ותלמד מהי. אבולוציה המתאבדים פועלים בהחלט בניגוד לתכלית - זו הסיבה שאבולוציונית הם נכחדים. הסיבה למיעוט המתאבדים היא בדיוק - ההכחדה והפעולה בניגוד למטרה. התהליך נקרא הברירה הטבעית, המשחק הוא הישרדות. מה אתה ואני עושים בחיינו זו שאלה האחרת לגמרי. בהיותנו בני אדם ובשונה מהחיות של לנו שאיפות וכו'. למה לקחת דבר כה פשוט ולסבך אותו? מקווה שאני מספיק מובן.

arriy80

New member
חזרת על הדברים

> המשחק הוא השרדות < "המשחק" יכול להיות משחק של ילדים - לאו דווקא של מבוגרים. כוונתי, שייתכן והמטרה יכולה להיות גבוהה הרבה יותר מהמחשבה הבסיסית שלנו, צריך רק להתאמץ קצת. בשבילך, השאיפות הם נושא משני - בכדי שיהיה "נח" בחיים. אני הסברתי, שהשאיפות (האמתיות) הם נחלת המין האנושי (ומטרתו), והגדולה מכולם היא השאיפה לשלמות - לא רק של עצמו. ולפי זה, לא תמיד המוות מפסיד את המטרה.

שמוליק, ../images/Emo7.gif

כבר חשבתי שהנה נמצא הגיבור שיענה לשאלות ששואלים אותו בלי להסיט נושא. התאכזבתי, חבל.

ידידי, אתה ממש לא מטריד אותי

וכן, אחד הדברים שחשובים לנו כבני אדם היא השלמות. יתכן שללא זה אתה ואני היינו היום במקומות אחרים. כל אחד מוצא את השלמות במקום אחר.

סליחה שאני שוב מטריד.

אינך חייב לענות: איך אתה מגדיר שלמות? האם בתור : לדעת מה לעשות? לדעת איך העולם עובד? או בדרך אחרת. אשמח לשמוע

enigma4u

New member
פסיכולוגיה

בדרך כלל שפסיכולוג נותן חוות דעת על מישהו, הוא נפגש אתו כמה פעמים ולאחר מכן הוא משתמש בידע שהוא רכש במשך כמה שנים כדי לתת חוות דעת, אתה לעומת זאת כמו הקוראים בקפה, נותן חוות דעת בלי לפגוש את הבן אדם אפילו פעם אחת, זוהי גאונות שלא נתקלים בה כל יום.

enigma4u

New member
אני חייב לענות לך עכשיו, או מחר גם טוב?

נשמע מדברייך שאת לא בטוחה באמונתך אחרת לא היית פה, נכון? אין פה מקום לאנשים הבטוחים בדעתם.

אני מחכה למחר, לתשובה כנה

ונכון. אם אני פה זה סימן מוצהר שאינני בטוחה. אני לא מתביישת בזה ומודה בפה מלא. אתה מוזמן להשמיע דעות , לא חייבים להתכתש כל הזמן...

למעלה