שלום, ושאלה בנושא נידה וטהרה

masorti

New member
תמשיך לשקר ולהסיט נושא...

מקום מגורי אבותי קשור כי אני בקיא בהסטוריה של יהדות מזרח אירופה. בניגוד לך, אני לא ניזון מתעמולה של ארגוני החזרה בשאלה. כל מה שציינת על הכתוב בתורה נכון כשלעצמו, אלא שזה לחלוטין לא רלוונטי לדיון. (מה קשורה ההלכה בשעת השמד לדיון? וכי הליכה לרופא היא "שעת השמד"?) תמשיך לזרוק משפטים לא קשורים... אולי הקורא לא ישים לב שטיעוניך בנושא קרסו.

enigma4u

New member
היו כאלה שקראו לתקופת ההשכלה שעת השמד

לא הליכה לרופא, זה שאתה לא שמעת, זה רק מראה על בורתך בנושא זה, גם הורי נולדו במזרח אירופה, זה לא אומר שאני בקיא בנושא יותר מתימני שלמד את ההיסטוריה, רק אדיוט יכול לחשוב כך. כשקוראים את תשובתך נזכרים ברב אמנון יצחק, חוץ מלהשמיץ ולהתקיף אחרים אתה לא תורם כלום לשום דיון. נ.ב. פרוזק יכול לעזור לך.

masorti

New member
תמשיך להמציא בלופים...

אתה בטח חושב שאתה מטיף לצעיר חרדי בן 14 שאינו יודע כלום. (בטח שאסרו ללכת לרופא בגלל ההשכלה....
) וזה שהוריך נולדו במזרח אירופה ולמרות זאת אינך יודע על יהדות זו יותר מתימני - הינו רק אות לגנאי עבורך. אין לך מה להתגאות בזה שאינך יודע כלום על היהודים שבתוכם גדלו הוריך. נ.ב. ליתיום יכול לעזור לך.

arriy80

New member
קרש אחיזה

אני ממש מבין אותך. זהו הקרש אחיזה למנגחים למיניהם ולאלו שלא מעונינים לעמוד ולברר את האמת, ומסתפקים בלעג רדוד.

enigma4u

New member
תשובה חכמה

תלוי ממי ללמוד, לא מאנשים רדודים כמוך שאין להם תשובה לשום שאלה, ורק חוזרים על דבריהם כתקליט שבור. לא נמאס לך להשמיץ את כל מי שחושב אחרת ממך. חבל שאנשים כמוך מייצגים את היהדות, אתה עושה שרות דב לדת.

masorti

New member
בטח שאינך שונא דת...

רק אהדה לדת וכיבודה גרמו לך לכתוב את המשפט הבא: "שום דבר לא מגיע משמים - השליטים (הרבנים) משנים כל הזמן מה שבא להם ומוצאים לכך תרוצים כאלה ואחרים". כשאני שומע יצור המשמיע קול "מיאו" ברור, אני נוטה לזהותו כחתול. וכשאני שומע אמירה על הרבנים הממציאים מה שבא להם כדי לשלוט במאמינים, אני נוטה לזהות את הז'רגון האופייני לשונאי דת קיצוניים.

ביקשתי ממך להגדיר פעם מסורתי מהו../images/Emo35.gif

ממליץ לך כמי שמתיימר לדבר בשם המדע לנסות ולקרא מאמרים מדעיים על הדת. אולי שם אם באמת תתאמץ להבין תמצא את ההסבר למקורות הדת, שליטה, שליטה גברית וכדומה. הדבר היום אינו שונה כלל ועיקר. תברר בבני ברק על מה רבים הבנים/ילדים/נכדים/קרובים של כבוד הרב שאינני זוכר את שמו ומהם המניעים שלהם? הם החסידים כמובן יודעים שהכל עניין של שליטה וכסף. ראה בניו של גאוני הקבלה חצירא. אתה לא חושב שהגיע הזמן להתעורר?

masorti

New member
בלה בלה בלה...

שליטה גברית, שליטה... בבל"ת של קיצונים. טוב שאתה קורא לפמפלטים האלה "מדע". נראה לי שהמידע שלך על המחקר במדעי הדתות שאוב מהקונטרסים של "דעת אמת" ו"חופש", ולא מהיכרות עם ספר אקדמי כלשהו. אתה לא חושב שהגיע זמן לתת לנפש המעונה שלך מנוחה ולהפסיק להילחם בדמון המדומה של הדת? יצאת מהעולם הדתי? יופי לך. סע לשפת הים ותפסיק להשקיע את זמנך בשיכנוע עצמי שצדקת בהתפקרות.

masorti

New member
שאתה תצטט משתתף חרדי?../images/Emo6.gif

כנראה שבאמת נסתתמו טענותיך, ונחשפה ערוותך האנטי-דתית נוכח פני השמש.

כשאני שומעת מייאו../images/Emo54.gif

אני חושבת אולי זה חתול אולי זה מישהו שעושה קולות של חתול כשאני שומעת כאלו דיבורים אני חושבת אולי זה שונא דת אבל אולי זה ילד שההורים שלו לא קיימו מצוות "חנוך לנער על פי דרכו" ובגלל זה הוא לא מכיר את הדת בצורה הנכונה שלה, הוא רואה אותה עקום, הוא רואה אותה קשה, ולכן הוא עושה קולות של שונא דת.

כשאני שומע מיאו אני מחפש את החתולים של שרה

אני די בטוח שהם רחוקים שכל דת שהיא. נדמה לי שבמצרים הם היו סוג של פרה. מיאו

ליבליך

New member
סליחה שאני מתערב, אבל...

זה לא מעיד על שנאה. לחשוב שמשהו הוא שטותי, מוטעה, ומסולף זה לא אומר בהכרח לשנוא אותו. לא חייבים או לאהוד את הדת או לשנוא אותה. אפשר גם להסתייג. זו איננה שנאה. אני אומר זאת כי אותי גם כן האשימו פעמים רבות (לא כאן) בשנאה לדת כשהבעתי את הסתייגותי ממנה. משום מה, אנשים דתיים ומסורתיים מתקשים לפעמים להבדיל בין השניים.

לדעתי

אתה פוחד מהדת ומשתמש בתירוצים כדי להתרחק ממנה. יש לך זכות בחירה, נכון- אינך חייב להיות חלק מאיתנו אבל אני קורא את הדברים שלך ואני יודע שאתה לא שלם עם עצמך, אחרת מה אתה מחפש פה? למה אתה כל הזמן טורח להזכיר לעצמך כמה הדת זה דבר גרוע? אני חושב שהקול הפנימי שלך רוצה לפרוץ ואתה חוסם אותו בכח ואינך חש בנוח עם זה. גם אני גדלתי בבית דתי ומה לעשות, לא התחברתי לחינוך ושנאתי הרבה דברים. ברוך ה', השנה מצאתי את החסידות וזה נתן לי נקודת מבט שונה לגמרי על כל היהדות. אין ערך לחיים שבהם הקול האמיתי שלנו מודחק תחת תירוצים. נראה לך שתכלית החיים היא שאנשים מסויימים יהיו עשירים, בעלי כבוד רב יותר, שופטים ראשי ממשלות ואנחנו נהיה סתם עוד בן אדם מתוך מיליארדים? זה נראה לך הגיוני שבגלל כסף, בן אדם יהיה יותר חשוב מחבר שלו? שאחנו חיים ככה רק בגלל שככה קבע האו"ם? זה העולם שאתה משלים איתו?

תכלית החיים היא לחיות

"מותר האדם מן הבהמה, אין". איננו שונים מכל ייצור עלי אדמות בתכלית החיים שלנו. במידה ותכלית החיים שלנו לא היתה חיים לא היינו מתקיימים. לכן תכלית החיים היא חיים והמשכיות הדור, בדיוק כמו כל חיה אחרת. רבות מחשבות בלב איש. יכול אדוני לחשוב מה שהוא רוצה. להערכתי אולי דוקא המצאותך אתה פה מעידה על ההתלבטות שלך והצורך להראות לחילוניים האלה שלא טעית. אתה כשחפשת חיפשת מתחת למנורה והגעת לאמת שלך היכן שהיה האור. כזכור, כשאני חיפשתי הגעתי לאמת אחרת לגמרי ומאז אני אתאיסט.

למעלה