שלום, ושאלה בנושא נידה וטהרה

masorti

New member
טוב שאתה מזדהה כמסיונר...

כי אני כתבתי שאני מציק למסיונרים, ואתה הזדרזת להודיע שאני לא מציק לך. כנראה שברור גם לך שאתה כלול בקבוצת המסיונרים. (-:

מפלטו של השפן

תרים את הכפפה ותארגן דיון פורה בין מר ידען לגאוני הדור. לכשתכשל נשמח לישמוע את התירוצים. אני אישית שמעתי את התירוצים יותר מפעם אחת. אני מרשה לעצמי לצטט את ביבי אהוב ליבי - הם מפחדים. ולא, אינני פעיל באף אחד מהארגונים הללו.

masorti

New member
מר ידען שלך...

הוא לא יותר מאדם אינטליגנטי. לא איזה גאון דור. ומה שיותר חשוב... קורות חייו מראים שהוא לא ממש יציב נפשית. הוא גדל חילוני גמור, הפך לחרדי גמור, וקפץ חזרה לחילוניות הקיצונית ביותר. לא נשמע לי כמו מישהו שהייתי רוצה שיסתובב לידי. השמועות גם אומרות שהוא נטש את העולם החרדי משום שלא קיבל משרת ר"מ בישיבה. כנראה שלא היה תלמיד חכם מוצלח במיוחד.

דווקא חשבתי שאתה יותר אינטלגנטי

נהדר שאתה ניזון משמועות. היכולת שלך להחליט, להגדיר ולשפוט על סמך מידע שיטחי עולה על כל דמיון. ניסית פעם לקרא את מה שאתה כותב
בכתיבתך ניכר שאתה לא נטול יכולת, תנסה אולי להתעלות על עצמך ולא להכנס לשיפוטיות מיותרת שאינה מוסיפה דבר. ניסית פעם לשוחח עם הבחור
מי מינה אותך לפסיכיאטר המחוזי
תהליך של חזרה בתשובה או יציאה בשאלה הינו תהליך שכיח. תהליך כפול מכל כיוון שהוא נדיר וקשה ומעיד דווקא על יכולות גבוהות של האדם ולא להפך.

זה חדש לי

כשאני כתבתי יכולות גבוהות כוונתי הייתה לתכונות אופי. קשה לאדם להודות בטעות שעשה ובנוסף יש קשיים של הובלת משפחה מצד אחד לצד השני וכדומה. בדרך כלל העוברים לצד השני נוטים לקיצוניות גדולה יותר שממנה החזרה קשה יותר. ירון ידען למשל לא רק שהיה ראש כולל, למיטב זכרוני הוא גם ישב ללמוד בחברותא בישיבת פוניבז' עם הגדולים ביותר - שם גם עלו אצלו התהיות הראשונות שהובילו אותו לדרכו החדשה, הוא פנה לדרך זו רק לאחר ששאלותיו נענו בלך ושוב. עקב קשיים אלה ישנם כאלה שממשיכים לחיות בפשרה.

masorti

New member
תהליך של חזרה בתשובה או בשאלה די נדיר....

ולא תמיד הוא מראה על יכולות גבוהות. (דווקא החבר'ה שלך טוענים שהחוזרים בתשובה הם אנשים שנכשלו בחייהם ומחפשים נחמה ואהבה) תהליך של קפיצה כפולה אומר שמשהו אצל האדם לא בסדר בתוך הגולגולת. אדם מיושב בדעתו לא עושה שני מהפכים כאלה בחייו.

לידיעתך, תהליך היציאה בשאלה משמעותית גבוה

מהתהליך ההפוך. בקרב הכיפות הסרוגות האחוז עובר בהרבה את ה-50%. גם תהליך החזרה בתשובה גרם לתמורות מרובות בקרב אוכלוסיות חרדיות (נדמה לי שבעיקר חסידיות) והם איפשהו עברו שינוי תרבותי מהיר בעשורים האחרונים מאז שהתופעה נפוצה.

masorti

New member
לידיעתך אני יודע זאת...

אלא שבכיפות הסרוגות מדובר על 20-30% בלבד ולא מעל ל- 50% כטענתך. (אולי אתה מבלבל בין מצוי ורצוי מבחינתך) עכשיו ראוי לשאול למה במציאות של זליגה גדולה נטו לכיוון החילוני החברים שלך מייללים על כך שהמדינה מתחרדת.

גם 20 30 זה כבר לא נדיר

חוצמזה, אל תשכח אני באתי משם, מתוך הכרות די עמוקה תאמין לי - מעל 50%. חלק לא מבוטל מבין הנשארים חי בסוג של שקר. שקר זה גם די מקובל בעולם החרדי. הולכים עם כיפה וזקן כי מפחדים מהגרים מטה ועושים בהסתר מה בראש שלהם כי פשוט לא מפחדים מהיושב למעלה. כפי שכתבתי הבעיה איננה החזרה בתשובה. הבעיה בחזרה בתשובה אחרת לגמרי ולא אכנס לזה עכשיו. הריבוי של החרדים נובע בעיקרו מהילודה שמדביקה בשלב זה את קצב היציאה בשאלה. הילודה כמובן קשורה לאמצעי פרנסה כמו שכל המנגנון החרדי קשור לזה. להערכת מומחים מעבר למסה קריטית מסויימת יהיה שבר גדול בקהילה החרדית. אני אישית די אופטימי למרות שיש כל הזמן המצאות חדשות כגון רב לבית חולים או רב קהילה ל-3 בתים. ולך אישית אני ממליץ להפחית את טון הכתיבה על מנת שלא נגיע למחוזות שבהם כולם ירגישו שלא בנוח. המילה מייללים מעידה על הכותב.

masorti

New member
זה שבאת משם לא אומר כלום...

אתה לא בדיוק אובייקטיבי. הסטטיסטיקות על החזרה בשאלה במגזר הדתי-לאומי מדברות על כרבע ולא על חצי, והן אלה שאמינות עלי. וסליחה שאני לא מתרשם מתיאורך על שרוב השאר חיים בשקר. לא ציפיתי שחוזר בשאלה המטיף לאתיאיזם יאמר אחרת. ואת האגדה החילונית על כך שהילודה החרדית קשורה לאמצעי פרנסה (קרי לתמיכה מהמדינה) אתה יכול למכור רק לבני טפש-עשרה תל אביביים שחושבים שהעולם נברא אי שם בין הסכמי אוסלו לרצח רבין ולפני זה לא היה כלום. במזרח-אירופה של ערב השואה היהודים החרדים היו ברובם עניים מרודים, ותהיה סמוך ובטוח שממשלת פולין לא העניקה להם קצבאות של תלמידי ישיבה. ולמרות זאת המשפחות היו של 7 ו-8 ו-10 ילדים. אז חלאס מהקישקוש שאם נסגור לחרדים את הברז הכספי הם יפסיקו לעשות ילדים ויעברו למודל הצפונבוני של שני ילדים וכלב.

enigma4u

New member
בתקופת ההשכלה

רוב הציבור החרדי עזב את הדת, מפני שהוא ידע שהברירה היחידה שלו לצאת מהעוני היא לרכוש השכלה, היום הציבור החרדי מתקיים בקושי אבל מתקיים, בעוד 20 או 30 שנה כשהציבור החילוני לא יוכל לממן את הציבור החרדי (בגלל הריבוי הטבעי), יקרה מה שקרה בתקופת ההשכלה, המונים יעזבו את הדת.

masorti

New member
לך תלמד הסטוריה לפני שאתה פולט שטויות...

בתקופת ההשכלה רק מיעוט קצת מתוך הציבור החרדי עזב את הדת. יותר מזה, רוב הציבור שנהה אחרי המדעים החילוניים חי במערב ומרכז אירופה (האימפריות דוברות הגרמנית), ואילו מרבית החרדים חיו במזרח אירופה (רוסיה הצארית) שעליה ההשכלה השפיעה פחות. וגם אלה שעזבו עשו זאת מתוך סקרנות אינטלקטואלית, משבר אמוני, ואלף סיבות אחרות... ולא בשביל להרויח כסף ולצאת ממעגל העוני. רק בחלומות שלך המונים יעזבו את הדת בגלל שהחילונים לא יממנו אותם. זו חשיבה אופיינית לחילוני יאפי שכל חייו סובבים סביב הכסף. (מה שכן, ברור כעת שהסיבה שאתה רוצה להפסיק את הכסף לחרדים הוא כדי שיעזבו בהמוניהם את הדת.)

enigma4u

New member
תפסיק להתלהם

קודם כל תפסיק להתלהם ולמד לדבר בצורה תרבותית, אתה מכניס לפורום את תרבות השוק וחושף את חולשתך. תקופת ההשכלה אמנם התחילה במרכז ומערב אירופה במאה השמונה עשרה ששם גם היו מרכזים חרדיים שרובם עזבו את הדת. לאחר מכן במאה התשעה עשרה ההשכלה הגיעה למזרח אירופה וגרמה להמונים לעזוב את הדת. במזרח אירופה היית התנגדות גדולה להשכלה מצד חוגי החסידים, אך גם בהם היא הפילה חללים רבים, ההתנגדות להשכלה הייתה כל כך גדולה, שב1830 כשמגפת הכולרה פרצה, כתב האדמו,"ר מז'ידאקז'וב לחסידיו מכתב בו הזהירם מפני ביקור אצל רופא. תרופתו לכולרה הייתה, לומר את כל פרקי התהילים בכל שבוע, להתחייב למתן צדקה, לומר בקול רם את פרקי הקטורת שבתורה, ולבדוק את כשרות המזוזות ,וכל זה עזר לו כמו כוסות רוח למת. חבל שאתה משתמש בכח הנבואי שלך כדי לדעת מהם חלומותי, היה כדאי שתשתמש בזה לדברים יותר חשובים, כמו לספר לנו מתי יגיע הרוכב על החמור וכו'. החלומות שלי שונים ממה שאתה חושב, מצידי שכל עם ישראל יחזרו בתשובה ולכל משפחה תהיה עשרים ילדים. תתפלא לשמוע, אבל אני תורם רבות לכמה משפחות כאלה במשפחתי החושבים שבהבאת ילדים לעולם הם מביאים גאולה לעם ישראל.

masorti

New member
תפסיק להפיץ בדותות...

ואז נדבר על הסגנון שלי. אולי אינך יודע, אבל גם אם תחזור על שטות אלף פעמים היא עדיין לא תהפוך לאמת. תמשיך להגיד שוב ושוב שרוב החרדים עזבו את הדת, ואז אולי אשכח את ההסטוריה ואאמין לך. (רק להשכלתך, אבותי ואבות אבותי גרו בפולין.) והסיפור שלך על האדמו"ר אינו רלוונטי לדיון על כמות החרדים שהתפקרו. מה גם שסביר שהוא שיקרי (תפתח פעם ספרות הלכתית ותבין שההלכה מחייבת ללכת לרופא, כולל לרופא גוי). הפצת תעמולה אנטי-דתית אינה בדיוק מתכון לדיון ברמה גבוהה.

enigma4u

New member
האמת כואבת

כרגיל כמנהגך בקודש במקום להתייחס לכתוב אתה מתייחס לכותב. מה קשור הדיון פה להיכן גרו אבותך, את מי זה מעניין. היכן יש פה תעמולה אנטי דתית. לשיטתך התורה היא אנטי דתית, כי היא כותבת על אבותך שעבדו לבעל פעור, ייצרו עגל ושכבו עם בנות מדיין. שכחת גם שההלכה כותבת, שבשעת השמד אתה חייב למסור את נפשך על כל דבר קטן.

למעלה