שלום חברים!זקוקה לעזרה!

לא שכישוף מוצג באור שלילי

אלא שהמונח "כישוף" מוצג באור שלילי. את ספר רזיאל המלאך, את מכירה?

nepthys

New member
אני יודעת שזה בד"כ מצויין

יחד עם ספר יצירה, אבל שזה פחות פילוסופי ויותר פרקטי.

ספר רזיאל

הוא ספר שאין אלא לכנות אותו כ"ספר כשפים וסגולות". פשוט ככה. אין לבלבל עם ספר הרזים, שהוא גם ספר של כשפים, אבל רבנים שונים החליטו להוציא אותו מהקאנון ולהחרים אותו.

nepthys

New member
וספר רזיאל נחשב למקובל אצל יהודים

אורתודוקסים או "פושטים" (נו, איך קוראים לכיפות סרוגות?)?

אורי רז

New member
למיטב ידיעתי

הביטוי 'שם' שכיח בהקשרים של כשוף. בעלי השם, כמו ישראל בעל שם טוב (בעש"ט) בן אליעזר עשו את פעליהם העל-טבעיים, כמו ריפוי, בעזרת 'שם טוב' (או 'שם קודש', בניגוד ל'שם טומאה') - שם של אלהים שיש בו כח לפעולות הללו. הפעולות ב'שם טוב' עשויות להכנס לקטגוריה של כשוף כהגדרתו על-ידי הקורא המצוי בפורום הזה (לדוגמא ריפוי בדרך על-טבעית), אך לא כהגדרתו ביהדות. בניסוח אחר - היהודי יקרא למשתמש ב'שם טוב' צדיק ולמשתמש ב'שם טומאה' מכשף, אבל למינוח שאני מבין משאלתך הכשוף נמצא בשם, ולא בטומאה.

nepthys

New member
זה מאשר את המסקנה שהגעתי אליה

פעולות שקשורות בכוחות מאגיים נפוצות בעולם היהדות אך העוסקים בכך מעולם לא יקראו לכך "כישוף". למיטב הבנתי, זה נובע מכך שמכשף משנה את המציאות בכוחו, בעוד ש"בעלי השם" מתפללים לאל, והאל הוא זה שמחליט אם לשנות את המציאות לטובה, על סמך אם המתפללים הם צדיקים ולכן מגיע להם תגמול, או שיש להם קשר חזק עם האל.

זו לא תפילה

הם "קיבלו רשות" להשתמש בשם של האל ומלאכים שונים, ומאותו רגע הם חופשיים לעשות, פלוס/מינוס את על מה שהם רוצים לעשות עם זה. זה שימוש מאגי פרופר, רק שהם לא קוראים לזה כישוף.

nepthys

New member
אבל מה שאתה מציין עכשיו

זה אנשים שעסקו בקבלה, לא? אני מדברת על כלמיני רבנים בעלי נס למיניהם. למיטב הבנתי הקבלה לא תמיד הייתה זרם מקובל ביהדות וגם עכשיו יש התנגדות רבה ללימוד קבלה. מעבר לכך, אני קוראת עכשיו ספר של גרשון שולם ("major trends in jewish mysticism"), ועוד לא הגעתי לפרק שבו מדובר על מעשים כאלו. אז דבר איתי עוד חודש, כשיגמרו המבחנים ואני אסיים את הספר ואדע מה לענות. ספר משעמם ביותר, דרך אגב. פשוט חבל כי זה נושא מרתק. אבל זה כתוב יבש כמו הנגב.

כן, חינניות בכתיבה לא היתה הצד

החזק שלו. הוא היה עסוק בלכתוב לאקדמיה. נכון, לא כולם מקבלים את הקבלה (ולראיה, "המתנגדים") ואחרים מעדיפים להצניע אותה (אחרי פרשת "שבתאי צבי", שם התחילה בעצם ההגבלה על לימוד הקבלה מגיל 40, אם אני זוכר נכון). ממה שאפשר לראות היום, לפחות כלפי חוץ, שהחסידים מעבירים מעין קבלה ל- Laymen, ובודדים מהם לומדים קבלה פרופר. בעדות המזרח השימוש בקבלה הוא מקובל יותר, אם כי מקובלים "בכירים" (דוגמת הרב כדורי ז"ל) אסרו על שימוש בקבלה מעשית, אלא רק בקמעות וכיוצא באלה.

אורי רז

New member
התפיסה ביהדות שונה באופן בסיסי

המכשף והצדיק כפופים באותה מידה לחוקי הטבע ורצון האל, לפחות במובן שאם האל היה מתנגד לכך שלמכשף יהיה כח להשתמש בשמות טומאה, המכשף היה הופך לאדם פשוט. זה חוזר לאנלוגיה המוכרת של השימוש בסכין. מי ששוחט שחיטה כשרה הוא בעל מקצוע מכובד, מי ששוחט בני אדם הוא רוצח. אלהים ברא עולם שאפשר לעשות בו את שני השימושים בסכינים, וכל אחד משתמש בהם לפי יכולתו ואופיו. בתגובה למה שנכתב במורד השרשור - "ממה שאפשר לראות היום, לפחות כלפי חוץ, שהחסידים מעבירים מעין קבלה ל- Laymen, ובודדים מהם לומדים קבלה פרופר. בעדות המזרח השימוש בקבלה הוא מקובל יותר, אם כי מקובלים "בכירים" (דוגמת הרב כדורי ז"ל) אסרו על שימוש בקבלה מעשית, אלא רק בקמעות וכיוצא באלה." למיטב ידיעתי הסגולות יעבדו גם בידי מי שאינו לומד קבלה פרופר, ומכאן כתיבת ספרי סגולות שונים לשימוש עממי, אבל - א. העריכו יותר את אילו שעסקו בתחום לאחר לימוד מעמיק הן בנגלה והן בנסתר. ב. הספרים משמשים, במידה מסויימת, כפרסום למחבר שלו. מן, קח טעימה בזול ותבוא בעת צרה לשלם בעד הדבר האמיתי ביוקר.

MetalSinagouge

New member
כרכרה ירוקה.

הבמאי של הסרט הזה ששודר\ישודר בערוץ 2 היה אצלנו בשיחה. הסרט מספר על נער ישיבה עולה מרוסיה שמגלה שאימו בעצם נוצריה (מה שע"פ ההלכה אומר שהוא לא יהודי) והשאלות שמתעוררות בו אח"כ כולל יחסיו עם הסובבים אותו שהם דתיים. המסקנה שהקשתי מהסרט וממחשבות שונות היא כזו: נתון: אדם הנולד לאם יהודיה- הוא יהודי. נתון נוסף: בעבר, אדם הנולד לאב יהודי נחשב ליהודי. נתון נוסף 2: גוי שרוצה להפוך ליהודי- חייב לעבור מבחנים הנוגעים אך ורק לדת היהודית וטבילה- גם היא קשורה בדת. מסקנה: הכל שרירותי וביורוקרטי בנושא הזה ביהדות. אדם נולד "טאבולה ראזה" לעולם הזה. שום סיבוכים פסיכולוגיים, שום אוטומטים ודעות קדומות. לקרוא לו יהודי מלידה זה לקחת את הרצון החופשי שלו- אותו רצון שהדתות המונותאיסטיות משכנעות שיש לנו מלוא החופן, וזו לדעתי העבירה היחידה עליה מגיעה עונש מוות.

gwizard

New member
זהו אכן אבסורד !

אני מכיר הרבה משפחות, לרבות משפחת אשתי, אשר ברוסיה נחשבו כיהודים (וקיבלו את היחס התואם) וכאן בארץ לא מכירים בהם ככאלו (ושוב, יחס תואם). משפחות שלמות אשר היו בטוחות כי ישראל היא הארץ המובטחת בה יוכלו לחיות בשלווה בין אחים לדם מגלות שגם כאן הן לא רצויות ובעצם, אין שום מקום בעולם בו יוכלו להתקבל כשווים. לי זה לא קרה כי סבתא שלי הצליחה להוכיח ברבנות שהיא יהודיה (כל מי שמגיע כמהגר נאלץ לעשות זאת), אבל זה די עורר את אמונתי בכמה היהדות טובה יותר. לגבי רצון חופשי - צודק ולא צודק. זה כמו שאני אגיד, נולדתי גבר, אז איפה הרצון החופשי ? לא כל דבר אפשר לבחור בחיים, עם חלק אנו נולדים וחלק אחר ההורים שלנו בוחרים עבורנו.

MetalSinagouge

New member
נכון, אבל דברים כמו מין למשל..

אני רואה בזה משהו שקשור ליקום כי פשוט אי אפשר לבחור את זה. זה או 2 כרומוזומי X או אחד X והשני Y. אבל כל דבר אחר שאליו נולדים כמו תרבות- זה מגביל ישר. גם חברה ליברלית יכולה להגביל בנאדם על ידי זה שהוא הופך למשוחרר יתר על המידה כזה :) התאוריה בגרוש שאני פיתחתי היא שיש אנשים שמרגישים רגשי אשמה על "נתק" השרשרת היהודית של משפחתם (רגש שהם קיבלו או מהדת או מההורים) אז נמצאו תחלופות כמו לראות ביהודים גזע, הציונות וכאלה כמו שאגנוסטיציזם זו דרך של "חברת ביטוח" לגבי דת. לדעתי הורים צריכים להעניק לצאצא שלהם את הכלים לחשוב בבהירות ויכול להיות שהוא יבחר ביהדות בחייו הבוגרים, ויכול להיות שגם לא.

Bastat

New member
תעשי לי טובה ואל תחדשי כלום

חוץ מזה שכולי צמרמורת מלקרוא את החידושים שלך כמו שאת קוראת לזה תעשי לי טובה ואל תחדשי (לפחות לי) כלום ולעולם לא !!!!!!! מאיפה את אוספת את מאגר השטויות שיש לך בראש (וכן כן מתנצלת מראש על הביטוי בפורום....פשוט לא יכולה להתאפק) בגלל אנשים כמוך אני פשוט מתביישת לומר שנולדתי יהודיה (שמבחינתי זה שם התבנית שנולדתי אליו) אני אדגיש כל האנשים בעולם מכל הדתות השונות - ש ו ו ים כבני אנוש כולם בשר ודם אף אחד לא הכתיר אותך למיוחדת יותר מאף אחד אחר בגלל היותך יהודיה

Jerald_Admonds

New member
אני תוהה..

אם האמונה והתפישה שלנו יוצרות את המציאות, אז זה לא אומר שיהודי שטוען שהוא טוב יותר מבני עמים אחרים, צודק במידת מה?

gwizard

New member
תהייה במקום

אכן, אתה צודק, האמונה והתפיסה שלנו באמת משנים את המציאות.....שלנו. מכיוון שלא כל האנשים למדו מאגיה ומסוגלים לבצע כישוף אז רק יחידי סגולה אשר כן מסוגלים לכפות את רצונם על הסביבה. יהודי ממוצע אשר טוען כי הוא טוב יותר מאחרים אכן טוב יותר מאחרים......בראש שלו בלבד. מכשף לעומת זאת...

Jerald_Admonds

New member
אני חייב לחלוק עליך-

כל אדם משפיע גם על המציאות הקולקטיבית, מכשפים מתוקף ההכשרה שלהם יודעים איך להשפיע על המציאות בצורה חכמה או משמעותית יותר, אך גם אנשים רגילים מעצבים את העולם סביבנו. אדם חושב שהוא עליון יותר, הוא עליון יותר מבחינה מסויימת, עד שאתה מוכיח לו שהוא טועה כמובן.

gwizard

New member
תחלוק חופשי

"כל אדם משפיע גם על המציאות הקולקטיבית" לא במציאות שלי ! אני לא מאמין שאדם רגיל יש לו השפעה מספיק גדולה בכדי לשנות את המציאות הקולקטיבית (האם יש בכלל דבר כזה ?!) ובגלל שכך אז במציאות שלי זה לא קיים. אתה עצמך קובע לעצמך איך החיים שלך יתנהלו - זהו חלק מלהיות מכשף.

Jerald_Admonds

New member
אתה צודק,

לפחות במידה מסויימת.

למעלה