שלום חברים!זקוקה לעזרה!

גם אני נוטה לא להסכים

במקרה רפרתי בשרשור וקראתי את ההודעה שלך וחשוב לי להביע דעה בנושא. אחד החוקים הבסיסיים ביקום הוא שכל דבר שקורה משפיע על סביבתו, ברגע שהסביבה משתנה, ברגע שהסביבה משתנה, הסביבה שסביבה משתנה וכך הלאה. העיקרון שמייצג את ההבדל בין מאגיה וכישוף לבין היכולת של אדם להשפיע על המציאות הקולקטיבית הוא שאחד נעשה מתוך מודעות וכוונה לכך, והשני נעשה כחלק מהדרך בה היקום פועל ללא מודעות וכוונה לכך. האדם הרגיל תמיד יהיה חלק ממערכת התנועה של היקום, והמאג אותו דבר, רק שהמאג ילמד לראות את עצמו בתוך המערכת הזאת, ולהבליט את עצמו, ולשנות את התנועה של המערכת. אני כן מאמינה שגם ל"אדם רגיל" יש יכולת לשנות את המציאות הקולקטיבית מהסיבה שכתבתי למעלה, לכל פעולה יש תוצאה, וכל שינוי, אפילו הקטן ביותר, מחולל בסופו של דבר שינויים גדולים בהרבה, זה היה כך מאז ומעולם, בהסטוריה של האנושות, בהסטוריה של הטבע, ושוב, בהסטוריה של הקיום איך שאנחנו מכירים אותו. המאג לומד באמצעות שיטות אלו ואחרות איך לנתב וליצור שינויים אלה בהתאם לרצון שלו, וכמובן שהיכולת שלו גדלה עם הזמן, והוא יכול לשלוט באותם שינויים ולכוון אותם בהתאם לרעיונותיו. לעומת האדם הרגיל, שיוצר אותם שינויים, לרוב לא מודע לכך, ולרוב לא שולט בהם. אך השינוי, יכול להיות זהה בסדר גודלו, יכול להיות שונה, זה בכלל לא עקרוני, כי הוא פשוט שם.

nepthys

New member
את צריכה להבין משהו...

לדת היהודית ולרוב הגדול של אנשי הרוח הגדולים שלה יש הסתייגות מוצקה מאוד ממאגיה. רוחניות ומיסטיקה הם דברים מקובלים אך כשפים ומאגיה שהאדם עושה כדי לזכות בדבר כלשהו אינם מקובלים. לכן, אין לך מה לצפות מפורום מאגיה לפרספקטיבה של אנשים עם ראיית עולם יהודית... זהו פורום מאגיה, ולכן באופן טבעי הרבה מיושביו אינם יהודים אלא בעלי ראיית עולם אלטרנטיבית כלשהי. אני בספק שמשתתף כאן אדם שחובש כיפה והולך לבית כנסת (ואם כן, מאוד מעניין אותי לשמוע את דעתו בנושא). אם את רוצה עצה של איש דת יהודי, לכי לרב או לאדם דתי שעוסק בקבלה וברוחניות יהודית.

Tatu4Taty

New member
לאט לאט.

ליהדות יש הסתייגות ממאגיה, אבל לא מוצקה כפי שאתה חושב. בקישור המצורף תוכל למצוא "דוגמית" (Inside EJMMM) מאנציקלופדיה על מאגיה יהודית של (תחזיק חזק) *הרב* דניס. אם תתדפדף מעט, תוכל לראות את אחד מהערכים העוסק בהלכה הקשורה למאגיה ביהדות, ותבין שדברים הם הרבה פחות מוצקים וברורים מכפי שחושבים. הרב הנידון אף מרחיק לכת וקורא ליהדות "המסורת האזוטרית העתיקה בעולם שקיימת היום" (תרגום חופשי, ולא - לא מדובר במטאפורה).

nepthys

New member
יפה מאוד...

דבר ראשון, אני בחורה. דבר שני, ביהדות יש הרבה קצוות קיצוניים. קח לדוגמא את הפולסא דנורה שעשו על רבין ועל שרון. האם זו דוגמא לחשיבה היהודית באופן כללי? סביר להניח שלא. לא כל קיצוני משונה מעיד על הכלל. אני קראתי די הרבה בנושא, כי רציתי להבין אותו. הגעתי למסקנה שהמיסטיקה היהודית הקיימת מחולקת לקבלה, לסיפורי רבנים וניסים ולמקובלים. הקבלה היא ראיית עולם מיסטית ואפילו תפיסה של דת כסוג של אקסטזה, אבל אין שם מה שקוראים לו כישוף - האדם לא משנה את המציאות לפי רצונותיו. הוא רק מתקרב לאל. לכן, זהו לא כישוף בעיני. נושא סיפורי הרבנים יותר דומה לכישוף מכיוון שהם מחוללים ניסים. למרות זאת, הנס קורה בגלל שהאל רוצה זאת, והוא מעניק את כוחו לרב. ולכן גם כאן אין שליטה של האינדיבידואל במציאות, אלא רק אנשים שמהווים "צינור" לכוח האלוהי. הדוגמא הכי טובה שמצאתי לכישוף בחיי ביומיום של אדם דתי יהודי היא המקובלים. המקובלים מטפלים בבעיות של אנשים על ידי בדיקת הכשרות של מזוזות ותליית כלמיני קמיעות ותפילות בבית. זוהי כבר דוגמא שבאמת דומה למאגיה. ולמרות זאת, המקובלים ואלו ההולכים אליהם לא רואים בעצמם מכשפים אלא רק אנשים שדואגים ל"בירוקרטיה" האלוהית, לאיזה דברים צריך לעשות כדי לזכות בחיי טובים מהאל. בקיצור - יש הרבה מיסטיקה, אבל כישוף של ממש אין. אני גם יכולה להגיד לך מחבריי חובשי הכיפה הסרוגה, שאפילו המקובלים וסיפורי הניסים למיניהם נתפסים הרבה פעמים כסתם סיפורי סבתא ואמונות תפלות. יש לי חבר טוב חובש כיפה שאמו נישאה למקובל ובעיניו זה מזעזע, הוא מכנה את העיסוק הזה "שרלטנות לשמה". הרבה מחבריו הדתיים מסכימים. ההוכחה הכי טובה לכך שהיא שאין בפורום הזה אדם שחובש כיפה או הולך לבית הכנסת, לפחות למיטב ידיעתי. אולי יש אנשים עם ראיית עולם יהודית אך כל עוד הם עוסקים במאגיה הם לא מעידים על הכלל. אני מודעת לכך שאני לא יהודיה ואני לא באה מבית שיש בו אמונה יהודית ולכן יכול להיות שאני טועה. אבל בינתיים, אלו המסקנות שהגעתי אליהן וההוכחה שנתת לי לא מספיקה. בזמנו אילן הזכיר בפניי את מאיר בר אילן ומאמריו (שאפשר למצוא דרך גוגל) שעזרו לי לגבש את הדיעה שלי.

Tatu4Taty

New member
קצוות קיצוניים?

מדובר ברב של קהילה רפורמית, שהינה הזרם היהודי המרכזי בארה"ב. אני כרגע בתקופת מבחנים, ולכן אינני יכול לפתח דיון בנושא המאגיה ביהדות. למרות זאת, אני כן אומר לך שאני לא מסכים עם החלוקה שאת מבצעת בנושאי תורת הנסתר, וכנראה שיש כאן סוג של "קצר" בדיון ביננו. כמו כן, כנראה שפסחת על המלצתי לקרוא את הדברים שכתב הרב, וזה קצת חבל.

nepthys

New member
רבנים הם לא אלוהים...

יש הרבה וויכוחים בין רבנים בהרבה נושאים שונים.. אולי הרב הוא חלק מקהילה רפורמית, אך זה לא אומר שהרבה מסכימים איתו.. קראתי את הקישור שמסרת לי - היה שם עמוד אחד מהספר עם מידע די מפופקפק (למרות שאולי הוא נכון..), דברים על לילית שמעולם לא הכרתי למרות שחקרתי את הנושא, והסבר על למה הספר הזה הוא מה שישנה את חייך. יש לי סלידה כללית מכלמיני ספרים שיוצאים בהבטחות ש"מה שכתוב כאן מעולם לא נחשף בציבור! סודות עתיקים שהוסתרו עד היום!".. סתם בתור דוגמא לכך שמקרים קיצוניים עשויים להוליד לחשיבה כללית, צירפתי לך כתבה מהעיתונות על הרב יוסף דיין, שטוען שעשה פולסא דנורא על רבין ושרון.. הוא אמנם רב של קהילה גדולה אבל זה לא אומר שהוא מייצג את הדיעה הרווחת.. יכול להיות שאנחנו לא מסכימים על מהי מאגיה וזה כבר דיון אחר לגמרי..

RainBird

New member
אני מסכים איתך במידה מסויימת זה שרב אחד אמר או הוציא פסק הלכה לא משליך את האמת הזאת על כלל הציבור היהודי שיש לו צבעים וצורות וקצוות שונים. עכשיו בנוגע לשאלה האם יש מאגיה ביהדות או לא תלוי במה שאת מגדירה את מושג המאגיה.

Tatu4Taty

New member
הרוב

אני רוצה להתייחס לציטוט שלך מהודעה קודמת, שמבהיר בצורה ברורה יותר את כוונותייך: "האם זו דוגמא לחשיבה היהודית באופן כללי? סביר להניח שלא. לא כל קיצוני משונה מעיד על הכלל." אין "חשיבה יהודית" מובהקת להגדיר דרכה מי הקיצוני המשונה, ומי לא שייך. התנועה החסידית הייתה עד לא מזמן אותו קיצוני משונה, והרבנים הישראליים עדיין כאלו עבור חרדים אנטי-ציונים (ומדובר במספרים גדולים מאוד של אנשים). הרוב הוא מושג בעייתי להגדיר דרכו את היהדות על כל רבדיה השונים. אם אנחנו מגדירים את היהדות כפי שהרוב מגדיר אותה, ולא במבט כולל ורחב על היהדות לאורך הדורות, הדיון הזה יכול להיות חסר ערך מחר או מחרתיים. לכן, גם אם קיים מיעוט כלשהו בתוך היהדות (במיוחד כאשר רואים סימנים של המשכיות באותו מיעוט), יש לתת את הדעת עליו. יש לציין שבמקרה זה מדובר במיעוט שמקבל אישור מסוים מצד זרם מרכזי (היהדות הרפורמית בארה"ב) - בדמותה של ה-Earth Based Judaism, Kohenet Training, JeWitchery, ועוד שלל כינויים נחמדים ליהדות, מהולה בתאורגיה a la פאגאניזם. מה שמביא אותי לנושא הבא - ברגע שתנועה גדולה ממנה רב כראש קהילה (ולא כחלק), הרב הופך למייצג התנועה ברמה כלשהי. להתנער מאחריות ולומר "הוא רק אחד, הוא לא קשור אלינו", משמע שאותה תנועה יכולה להתנער מכל אחריות שהיא. זה מה שנקרא בלשון העם - כסת"ח. גם אני באותה דעה שצריך להיזהר מספרים המשווקים את עצמם כ"משני חיים", אבל יש לי הרגשה שלא מדובר בעוד אחד מספרי הזבל. חוסר ההסכמה על מהי מאגיה עלול להוביל לעוד מחלוקות כאן, אבל אני מעדיף לקחת את הסיכון ולא לפתוח את תיבת השרצים הזו. זה פשוט ייקח הרבה זמן להגיע למסקנה שאנחנו פשוט לא מסכימים על ההגדרות.

RainBird

New member
וגויים לא פירושם בני אדם נכון? כי יש יהודים, שזה עם נבחר, וכל השאר זה אחר. והיא אולי לא אטרקטיבית, עשירה או אינטילגנטית במיוחד- מצד שני לא נראה לי שטרחת לנסות להכיר אותה כלל, אולי יש משהו בטוב ליבה, ובאופי שלה שכן מוצא חן בעיני אחיך? ועוד דבר לשקול אותו, האהבה עיוורת. אף אחד לא בוחר במי להתאהב ואת מי לאהוב. ועכשיו תגובה מלאה: א. הגבנו בצורה מאוד רצינית. פשוט לא אמרנו את מה שאת רוצה לשמוע. ב. אנחנו מבינים יותר מידי טוב את מה שאמרת. זו לא הבעיה. ג. פתחנו יותר ספרים ממה שנדמה לך. ד.מסעות הצלב הרגו לא רק ביהודים (ירושלים הייתה מוסלמית בשם האלה האם!) אלא גם ביהודים. וגם בשואה נהרגו הרבה יותר אנשים משישה מליון יהודים. עשרים מליון רוסים- לדוגמא. ה. אנחנו יכולים לעטות איזו מסיכה שבחוץ אבל האמונה תמשיך לחיות בפנים.

Bastat

New member
את לא מאמינה.. אני לא מאמינה....

מי סיפר לך שקורצת מחומר אחר מכל אדם החי בפלנטה ארץ ????? !!!!! אז... הוא שיקר א. ההתיחסות היתה רצינית, אומנם לא לרוחך אך רצינית. ב. את יודעת מהי באמת המשמעות של להתחתן עם גויה ? או שזה הנורמות שגדלת עליהם ? ולא יקירתי את ואני מדגישה - א ת התוצאה של חינוך כושל ונוראי שמבדיל בין בני האדם וקורא להם בשמות כי הם פשוט לא מספיק יהודים עבורך. אשמח מאוד באם את תעני על השאלה ששאלת - את יודעת בכלל מה הפרוש יהודי ? ותעשי לי טובה על תתעטפי במסכנות של רדפו אותנו כל הדורות- כל אחד אחראי לגורלו (ולמסכנותו..) אף פעם לא תדעי מה הדבק שמדביק בין זוג אנשים והאמת שלדעתי זה גם ממש לא עניינך !!!! ליבי ליבי אלייך ויותר מזה לאחיך שצריך להתמודד עם בורות כזו ולחיות איתה

nepthys

New member
חבל מאוד שזה המצב

במקום לשמוח בשבילו שהוא מצא אישה שהוא אוהב, אתם משערים שהיא מכשפה מרושעת שכישפה אותו רק בגלל שהיא תאילנדית, מבלי אפילו להכיר אותה.. אולי היא בחורה טובה ומקסימה, ותעשה לאח שלך רק טוב? העובדה שהוא לא מבין את הרגשות שלו לא אומרת שהם לא אמיתיים, אני לא מכירה אנשים שמסוגלים להסביר התאהבות בצורה רציונלית.. הסיכוי שהוא אכן כושף נמוך מאוד, ויותר הגיוני להאמין שהוא מצא בחורה טובה שהוא אוהב. בכל מקרה זה מצב בעייתי מכיוון שלדעתי כדי לבדוק אם כישפו אותו את צריכה שיהיה לך נסיון בכישוף.. מצד שני, רוב האנשים שעושים זאת תמורת כסף הם פשוט שרלטנים שיקחו את כספך לחינם.. עדיף לך לסמוך על אחיך, שיבחר את הבחירה הנכונה.

ואחרי כל הקרקס שהיה פה,

אני אשאל שאלה כזו - נניח וניתן לך שיטה שמגלה אם זה כישוף או לא, האם את מוכנה להתמודד עם התוצאות? אם יתברר שזה לא כישוף, ואת תאלצי להתמודד עם העובדה שאחיך עושה את זה מרצונו החופשי? תחשבי על זה. יש תשובות שאולי לא תרצי לקבל. לגבי היופי או לא היופי, מה יש בה או אין בה, נראה שאת צובעת אותה בדיעות הקדומות שלך ולא נותנת לעצמך להכיר אותה. תתפלאי, מתאהבים גם בבחורות לא יפות ו/או לא חכמות. אהבה היא רגש, לא חישוב מתמטי. ישנה שיטה פשוטה יחסית, שאני אישית לא מאמין בה, אבל אנשים רבים ממליצים עליה - תראי אם עולות עליו נמלים. לפי איזו מסורת שאיני יודע מאיפה, נמלים לא מטפסות על מי שהוטל עליו כישוף. תוציאו אותו לפיקניק, תושיבי אותו ליד קן נמלים (או אפילו על). תחשבי טוב טוב איך תתמודדי עם התוצאה שהזכרתי בפיסקה הראשונה. חוץ מזה, אני מציע לכם להכיר אותה. יכול להיות שגם היא חוטפת על הראש מצד המשפחה שלה? תנסי לחשוב עליה בתור בן אדם לשניה ולא "איזה תאילנדית". אולי היא באמת אוהבת אותו, ותהיה מוכנה להתגייר בשבילו, אם זה מה שחשוב לו (אפילו מרלין מונרו התגיירה כדי להנשא עם ארתור מילר. תקדימים לא חסר)? את חורצת את דינה עוד בכלל לפני שהכרת אותה. תקראי, תפנימי, ותגיבי רק אם יש לך משהו חכם להגיד. תודה.

למעלה