שלום לאחיי בני האדם

preacher

New member
עוד שלושה יקומים

היקום של heorot שעוד ספר אחד מתרחש בו (משהו עם דרך ספירלית, לא זוכר את השם). והיקום הכי אהוב עלי - leshey circuit, יקום בלי FTL שהמסעות המועטים בו נערכים עם מפרשי שמש ומגח גריפה. יכול להיות שזה אותו יקום כמו של HEOROT. נכתבו בו רק סיפורים קצרים אבל הם מעולים. היקום האחרון שזכור לי הוא זה של פונדק דראקו.

לא הזכרתי כי אלה לא יקומים עיקריים

כפי שאני רואה זאת. לגבי HEOROT - ההמשך נקרא ילדי ביוולף, ואני מוכן להשאיל לקריאה אם אתה מעוניין. אני מצאתי אותו מעניין, בכל אופן. פונדק דראקו, למרות שבעקיפין מתואר בו יקום מלא, כל העלילה מתרחשת תמיד בפונדק עצמו. לכן לא החשבתי כיקום. בכל מקרה המרחב המוכר הוא המקום בו נכתבו יותר סיפורים מכל יקום אחר.

preacher

New member
נכון, לא עיקריים, אבל לטעמי -

יותר מעניינים. ואולי אני פשוט מעדיף יקומי STL? אתה זוכר אולי איזה סיפורים שייכים ל- leshey circuit? אני זוכר את השם ולא זוכר איזה סיפורים שייכים.

עולם שמחוץ לזמן

השם מאוית LESHY וניבן כנראה קישר את הסיפורים עם עולם המדינה. תשובה פחות או יותר מפורטת נתנה פעם בRASFW http://groups.google.com/groups?hl=en&selm=2rr56r%242if%40italic.CS.Arizona.EDU

preacher

New member
כל תשובה מעלה כרגיל עוד שאלות

את זה כבר אני אצטרך לשאול ב-RASFW אבל אולי תדע: כתוב שם שהסיפורים מאזכרים שמות ומקומות מסיפורי CABEL - אני מניח שזה james branch cabel. יצא לך לקרוא אותם? אתה יודע מה הקשר? ונזכרתי בסיפור שלא מוזכר שם - flare time.

לא קראתי, לא מכיר.

וראיתי שלפעמים מאייתים cabell עם שני L. אם תמצא פרטים נוספים אשמח לשמוע.

Dorfl

New member
RINGWORLD

אני *כל-כך* התרגשתי מההתחלה (מעמוד 20 בערך) של RINGWORLD, אי-אפשר לתאר את זה. זה היה כל כך טוב! ואז התחלתי להתקרב לסוף - אני רואה שהסוף מתקרב אבל העלילה מסתבכת ואני מוצא יותר ויותר קונספירציות אפשריות - זה שיגע אותי. הבנתי שהוא עומד לסיים את זה בחטף למרות שהיה לזה את הפוטנציאל להיות הספר הטוב ביותר שקראתי (יחד עם עוד איזה 20 ספרים שאמרתי עליהם את זה, אבל בכל זאת). איזו תחושה קורעת זו הייתה... בסוף הוא באמת סיים את זה יותר מדי מהר - היה לו חומר לעסוק בו לעוד כמה אלפי עמודים, והוא בחר לסיים את זה צ´יק-צ´אק. אכזבה. אבל לא מאכזב מדי - לפחות יש 2 ספרי המשך (שמי שלא נולד רק ב-89, כמוני, נאלץ לחכות להם 10+ שנים כל פעם - איזו אכזריות). רק התחלתי את השני והפסקתי (אני מזמין אותו מ-AMAZON [קראתי עותק לא חוקי שהורדתי מהאינטרנט עד עכשיו]). עוד לא הספקתי (אבל אספיק גם אספיק) לקרוא עוד ספרים של ניבן, אבל אני כבר מוכן לקרוא לעצמי חובב מושבע שלו - מתח כמו שהוא בנה ב-RINGWORLD כבר לא ניבנה שנים רבות. אני עדיין מתלבט אם נהנתי מזה יותר מ-DUNE, עוד ספר שהסתיים מוקדם מדי ובצורה לא משכנעת (וגם גרר המשכים, אבל שום דבר לא ישתווה למקור, בטח לא מה שהבן שלו [של פרנק הרברט] כותב עכשיו).

preacher

New member
תגובת ניבן הכללית שלי

את ניבן אהבתי מאוד במשך שנים רבות. מבחינת רעיונות, אין טוב ממנו. הכתיבה שלו קלילה וסבירה למדי לרוב, ובסיפורים קצרים הוא היה ממש מעולה. כשהתחלתי לקרוא מד"ב קראתי כל מה שיצא בעברית עד מדרך רגל (זה היה בסוף שנות השמונים) וקניתי כמה אוספי סיפורים שלו ואח"כ את סדרת פארק החלומות באנגלית ואת ספרי הפנטזיה המוקדמים. עכשיו, אני יכול לסלוח לו על סגנון הכתיבה האחיד, על החוסר בדמויות, ועל זה שהעלילה היא רק תרוץ להעביר רעיון מדעי. אבל מתישהו, נגמרו לו הרעיונות הטובים והוא עבר לפוליטיקה - ופוליטיקה שאני שונא, אנטי-אקולוגי ולבסוף אנטי-שחורים. בזה, נראה לי, אשם פורנל. "הקיסם בעינו של אלוהים" היתה מבחינתי שירת הברבור שלו, ואז בא מדרך רגל שהיה, לטעמי, מאכזב. הספר הבא שלו היה legacy of heorot וזה כבר היה סתם חיקוי ל-ALIEN, ולא חיקוי מוצלח. מכאן הבנתי את הרמז והפסקתי לקרוא מה שהוא כתב אחרי "מדרך". את נפילת המלאכים לא קראתי, אבל גם מתקציר העלילה אני מזדעזע מחדש כל פעם. ליקוק מבחיל לחובבי המד"ב בתוספת תעמולה אנטי-ירוקה משולבת בwishful thinking כאילו אפקט החממה מציל אותנו מעידן קרח. כאילו, נו באמת. ולפי מה ששמעתי בספר the burning city הוא מספר סיפור פנטזיה שהוא מעין אנלוגיה ללוס אנג´לס של ההווה, שיוצא די גזעני. הדברים היחדים שלו שקראתי מהתקופה הם ספרי פארק החלומות, שהראשון והשלישי די כיפיים ובשני יש הופעת אורח קטנה של קת´ולהו. בקשר לסדרת המדינה, המדינה היא מצב בו ברה"מ השתלטה על העולם. הרמזים די ברורים - ההוראות למחשב הספינה ב"עצי האינטגרלים" הם ברוסית. המדינה היא גן העדן הקומוניסטי, שנראה כאילו הצליח במידת מה, לפחות לאזרחים. הספרים שהוא כתב עם פורנל אכן מנותקים מסדרת החלל המוכר, אבל "הקיסם" מתרחש בעתיד של סדרת הקודומיניום של פורנל (שלא תורגמה), סדרת מד"ב צבאי-פוליטי יבשושית למדי.

preacher

New member
ותאור הפלישה הכי טוב, דרך אגב,

הוא לטעמי גם הראשון - מלחמת העולמות של וולס. חשבתם על זה שוולס המציא את ז´אנר הרובוטים הענקיים עם המכונות של פולשי המאדים?

Boojie

New member
רק לגבי אפקט החממה,

רק אציין שהרעיון שאפקט החממה מציל אותנו מתקופת קרח חדשה היא לא רעיון של ניבן. כבר הרבה שנים ברור שעקרונית היינו אמורים להיות עמוק בתוך תקופת קרח, כי על פי מחזוריות תקופות הקרח שבעידן הקרח הנוכחי, עברנו כבר את המועד שהיתה אמורה להתחיל תקופת קרח חדשה. היו גם כמה ממצאים שטענו שללא אפקט החממה, היינו חווים עכשיו התקררות שהיתה עשויה להביא אותנו לתקופת קרח חדשה בתוך שנתיים בערך. אפשר למצוא את הנושא מוסבר בצורה מאירת עיניים בפרק מתוך "חידת הקוף" של גריבין וצ´רפס (ספר מדע פופולרי מרתק כשלעצמו, שעוסק בתיארוך ההתפצלויות במין האנושי באמצעות דנ"א מיטוכונדריאלי ודרכים אחרות), שעוסק בסוגיות אקלימיות.

elad2040

New member
מצד שני

יש רעיון שאומר שהמסת הקרחונים בקוטב הצפוני עלולה לקרר את זרם הגולף באוקינוס האטלנטי ששומר את אירופה בטמפרטורות ממוזגות יחסית וזה בעצמו עלול להיות התחלה של *גדילת* קרחונים! זה סתם משהו שקראתי ב"גלילאו" נדמה לי. בקשר לניבן, אני מצטרף, הוא ופורנל הם פאשיסטים דוחים למדי, ואם הוא היה משעשע בחלק מהספרים (עולם טבעת) בזכות הרעיונות של פרימן דייסון הרי שגם זה לא נוכח בחלק גדול מהספרים.

Boojie

New member
והתכוונתי להוסיף, שאני מסכימה עם

הביקורת לגבי ספריו המאוחרים יותר של ניבן. לספרים המוקדמים שלו יש קסם של חידות הגיון מתוכננות בקפידה, ושל עולם גרנדיוזי שגם הוא מתוכנן בקפידה. בהמשך ניבן הכניס מעט מדי רעיונות ויותר מדי אג´נדה. אבל אני חייבת לציין שלמרות זאת, נפילת המלאכים הוא נורא כיפי... זה לא משנה שאני לא אוהבת את הדרך שבה מוצגים שם הירוקים, ובמיוחד את השילוב של כמה גישות שונות לחלוטין בכפיפה אחת, ושאני לא מסכימה עם חלק גדול מאיך שהוא מציג שם את חובבי המד"ב (הייתי חושבת שדווקא חובבי המד"ב יהיו האנשים עם התמונה הרחבה יותר של המציאות, אלה שיבינו מה זיהום יעשה לסביבה, אלה שיבינו אילו זוועות יכול לחולל המדע אם לא יסייגו אותו בסייגים המתאימים, וכולי). הוא פשוט נורא כיפי. אבל מצד שני, זה בהחלט ספר מגוייס.

Bender Unit 22

New member
אני לא בטוח שקראנו את אותם ספרים.

אולי יש שני ניבנים? הפוליטיקה השמרנית היתה שם תמיד. היא רק יותר בולטת בחלק מהספרים המאוחרים שלו, זה הכל. אבל אתה רואה בסיפורים דעות שפשוט אין בהם. אנטי אקולוגיה? אנטי שחורים? איפה? TLoH הוא מד"ב במסווה של אימה, בעוד ש- Alien הוא אימה במסווה של מד"ב. הגרנדל הוא מפלצת סבירה שמתוארת ומוסברת בפרוטרוט, לעומת ה- Alien שהוא פשוט יצור מופרך. נפולת המלאכים אינו תעמולה אנטי ירוקה - אם כבר, הוא תעמולה פרו חקר החלל ואנטי הפרזה. היותר-קיצוניים שבין הירוקים בהחלט מתאימים לתיאורם בספר. וכפי ש- Boojie כתבה (אהלן Boojie!), התאוריה לפיה אפקט החממה מונע את עידן הקרח היתה פופולארית מאוד בזמנו. היום היא לא כל כך באופנה. את TBC לא קראתי. איך אמרו הגששים? "קניתיו, אך טרם הספיקותי לעיין בו." הוא מונח כאן איפשהו, בערימות הבלגן, אז קשה לי לחוות דעה כרגע. אולי כדאי שגם אתה תחווה דעה רק אחרי שתקרא? בכלל לא ברור לי שהמדינה נוצרה על בסיס ברית המועצות. למעשה, תיאורה של המדינה קרוב יותר לזה של יפאן שלפני מלחמת העולם השניה מאשר לזה של רוסיה. ולמה המחשב מופעל ברוסית? טוב, אני מתעצל לחפש כרגע בספרים, אבל נדמה לי שזה רק מחשב אחד והוא מקבל רק פקודה אחת ברוסית. לך תדע, אולי מי שתיכנת אותו דיבר רוסית? אולי כמה מילים ברוסית חדרו לשפת המדינה (שבודאות לא היתה אנגלית)? המחשב קיבל את כל מה שנאמר אחריה כפקודה, אולי בחרו במתכוון מילה שלא סביר שתעלה באקראי?

ד נ י ל

New member
אנטי אקולוגי?

אני חושב שטעות לכנות את גישתו של ניבן כגישה "אנטי אקולוגית". ניבן מרמז לחברה שונאת קידמה וטכנולוגיה שהביטוי המודרני שלה הוא בכסות של דאגה לאיכות הסביבה. הוא מביע את הרעיון שחברה מפותחת טכנולוגית תוכל לשמור על איכות הסביבה בצורה יותר טובה, למשל על ידי העברת בתי החרושת ל"מסלול" או ע"י שימוש באנרגיה אטומית. זה בעצם אותו סוג של ביקורת שמביע אבי המדע הבדיוני, ז´ול ורן, בספר "רובר כובש השחקים". את החברה האירופאית השמרנית של ז´ול ורן מחליפה חבורה של "ירוקים" קנאים, תוצר האופנה המודרנית. אגב, גם ב"מדרך" ניבן מועיד לסופרי המד"ב את תפקיד הצלת העולם מידי החייזרים. לדעתי, יש כאן קריצה חביבה לאוהדים השרופים של הז´אנר ולא שום דבר מבחיל.

Boojie

New member
ואני לא מסוגלת להתאפק ונותנת לינק

ל"קיסם ברגלו של השטן" - מחווה הומוריסטית ללארי ניבן שכתבנו אני ובנזוגי שיחיה, ושמבטאת בדיוק את דעתי על הסיכוי שסופרי מד"ב יצילו את העולם...

ד נ י ל

New member
../images/Emo6.gif משעשע ../images/Emo3.gif

תמיד טענתי שהאופנוענים הם אלו שצריכים להנהיג את העולם...

fbop

New member
"אוי ויי" זה הרבה לקרוא......./images/Emo132.gif

תוציאי כבר כמה ספרים בוג´י ותגמרי עם זה
...

Boojie

New member
היי, אתה לא חייב, אתה יודע.

אחד הדברים הטובים בסיפורי רשת, זה שאין עליך שום חובה לקרוא אותם, כי אף אחד לא יבוא וישאל אותך "האם כבר קראת את ´פריחת החרדל´ של מיקי בן-קיקי?" מצד שני, מה אני אגיד לך, נראה שהיו כמה אנשים שמשום מה נהנו לקרוא את הדבר הזה, ואפילו התלוננו כשפרסמנו את האפילוג וסיימנו את הסדרה...

למעלה