שלום לאחיי בני האדם

SaidinsTaint

New member
יש המשך אחד לחצות

בבאר הנשמות שתורגם לעברית, וכמה וכמה שלא זכו לכך... למרבה הצער אין ממש צורך לקרוא את הספר הראשון - גאות הכוכב, כדי להבין את השני (שנדמה לי שנקרא בשם קצת שונה). הספר בסדר - לא טוב כמו הראשון, ויש עוד חלק, שכפי שהבנתי החללית מ -1 עושה בו הופעת אורח קצרה (לא קראתי אז נא לא לקלקל!). סבלנות של פיל לגבי ראמה - באמת נכון... עברתי את ארבעת הספרים, כשאני כבר חסר נשימה ועורי מכחיל... אני לא יודע אם להגיד בדיוק שהשתעממתי אבל.. לא ממש נהנתי :( - וחבל כי היתה לזה התחלה כל כך מבטיחה. (גם אני התביישתי). בתה יחידתה זה ההוא עם ההיא והספוג? (אני מצטער, אני לא יכול/רוצה להיות ברור יותר). אחד הספרים המעטים שלא יכלתי לקרוא אותו, וממש דילגתי קדימה על פרקים שלמים. אני לא חושב שעשיתי ככה באף ספר... הספרים של קוני ויליס מאוד מוצלחים בעיני - המשכוכית, ספר יום הדין, ומלבד הכלב שהוא הטוב ביותר לדעתי. אהבתי גם את סדרת בריאר (אם זה לא השם נא לתקן אותי) - במיוחד את שוליית הלוחם - התפקעתי מצחוק ומיד אחרי שסיימתי אותו קראתי אותו שוב (בדרך כלל אני מחה לפחות חודש... חוץ מתקופת יובש נוראית בכיתה ז´ בה פשוט קראתי את רשומות ואגדות רומח הדרקון שלוש פעמים ברציפות). מישהו יודע כמה חלקים יש לאנדר היום? קראתי את הארבעה הראשונים ושמעתי על שני ספרי "צללים". יש עוד? אני, דרך אגב, אוהב פנטסיה ומד"ב במידה שווה, ואם היחס בין כמה שקראתי בין שני הז´אנרים שונה זה רק בגלל שזה היחס על המדפים בספרייה...)

מיצי123

New member
לפני שעברתי לעיר אחרת היה לי מזל

כי הבן של הספרנית הבכירה היה פקיר של מד"ב אז כל הספרים החדשים הגיעו והיה מבחר גדול לגבי ביתה יחידתה - אני יכולה להבין שלא אהבת אותו , זה לא היה מד"ב קונבנציונלי, זה היה יותר אידאולוגי את המשכוכית קראתי - ספר חמוד , אבל לא ממש בדיוני מבחינה עלילתית.

SaidinsTaint

New member
בטח שזה מד"ב!

יש על זה בצד כתובית של מדע בדיוני בצבעי נצנץ! יש דרך אחרת להגדיר ספרי מדע בדיוני?

למעלה