שלום לאחיי בני האדם

fbop

New member
אני בהחלט אנסה לקרוא כמה שיותר.....

מכל סיפוריך
*חנפן!* ראיתי את האתר שלך.......

preacher

New member
ניבן הוא פרו-חלל

ניבן פשוט אוהב את רעיון הטיסה בחלל. זותומרת, כולנו אוהבים, אבל ניבן פנאט. הבסיס הוא שהוא אוהב את הרעיון. רק אח"כ באים התרוצים למה זה טוב בדיוק, ו"זה טוב לסביבה" הוא אחד מהם. כשמישהו בא ורומז שיש לבעיות הסביבה פתרונות יותר פשוטים, יותר מהירים, אבל מה - עם פחות סקס אפיל מתחנות כוח בחלל - אז הוא לא יתקוף אותם? ע"י זה שהם דואגים לתת פתרונות מעשיים לבעיות אמיתיות הם פוגעים בבייבי שלו. אז הירוקים הופכים אצלו לקנאים מטורפים, והאקולוגיה למין דת, אבל המציאות היא שניבן עצמו הוא הקנאי כאן.

Bender Unit 22

New member
בחייך, פריצ´ר,

אולי תקרא את הספר לפני שתקבע כמה מבחיל הוא? מה הפתרון שניבן מציע? מה הפתרון הפשוט והמהיר יותר שיש? קדימה, נראה אותך. אגב, האקולוגיה בהחלט הפכה לדת בחוגים מסויימים ויש ירוקים שהם קנאים מטורפים.

preacher

New member
קראתי מספיק דברים שלו, תאמין לי.

בפטיש השטן יש ירוקים שהפכו לקניבלים. לא טיפ טיפה מוגזם? הפתרון הרגיל של ניבן הוא תחנות כוח אטומיות במסלול או על כדור הארץ. אלו יעלו כמובן טריליונים. הפתרון היותר פשוט והפחות רומנטי הוא דברים כמו מחזור, פחות שימוש במכוניות, יותר תחבורה ציבורית, פיתוח מנועים פחות מזהמים, בקיצור כל מה שקורה במציאות. עכשיו, אני לא נגד כוח אטומי אבל לא כל מי שנגד כוח אטומי הוא בהכרח אנטי-טכנולוגי קנאי ואוכל אדם. עוד דוגמא: הפתרון שלו להיפתר מחומרים רדיואקטיביים הוא לזרוק אותם לחלל או ליתר דיוק לירח ("הנערה ממכתש דל-ריי" מספר על זה) אבל כיום יש חברה שטוענת שהיא תצליח לנטרל אותם כאן על כדור הארץ ועוד להוציא מזה אנרגיה תוך כדי. אז אולי זה פתרון שלהם כולל טילים אבל בתכלס - לא עדיף?

Bender Unit 22

New member
אה, יופי.

גם אני כבר קראתי הרבה הודעות שלך, אולי אתחיל להגיב למה שאתה בטח תכתוב, לפי הודעותיך הקודמות? ולעניין: בפטיש השטן יש יחידה צבאית שמדרדרת לקניבליות. לאנשים שהם תופסים ניתנות שתי אפשרויות: להצטרף אליהם כקניבלים או להאכל, והם, כמו רבים אחרים, מחליטים להשאר בחיים. אכן, ניבן מציג את הירוקים כקניבלים. אולי גם במקרה הזה הסתפקת רק בתקציר הספר? לשיטתך, ניבן מציג חיילים, מטיפים נוצריים ושחורים כקניבלים, והרבה יותר כך מאשר הירוקים. וגם לבנים, עירוניים, כפריים - כל מי שהצטרף לאחווה. אולי נסכם שניבן הוא מיזנטרופ? כורים גרעיניים זמינים כבר עשרות שנים. מנועים מזהמים פחות, יותר תחבורה ציבורית ומחזור? זה טרנד חדש יחסית. אבל למה לא לשלב? מנוע חשמלי לא מזהם בכלל, אבל תחנת הכח שמפיקה את החשמל מזהמת. אז למה לא לעבור לכח גרעיני, שמזהם פחות משריפת פחם? ולא, בשום מקום ניבן לא מציג כל מי שנגד כח אטומי כאנטי טכנולוגי קנאי ואוכל אדם, ובודאי שלא בנפילת המלאכים. הפרשנות שלך לא מתבססת על הטקסט, זה הכל. עוד דוגמה: כשהסיפור נכתב, לא היתה חברה שהציעה ניטרול פסולת גרעינית על כדור הארץ. שיגורה לחלל, לעומת זאת, היה פתרון ידוע. אז למה בדיוק ציפית? אגב, החברה הזו כבר הצליחה לנטקל חומרים רדיואקטיביים? אגב, בנפילת המלאכים מסופר על חברה שהציעה שיטה לנטרול חומרים רעילים. אבל זה בטח לא מופיע בתקציר. ניבן תומך במסעות בחלל מסיבה עיקרית אחת: כל עוד כל המין האנושי מרוכז בכדור הארץ, אנחנו שמים את כל הביצים שלנו בסל אחד. כל שאר הסיבות הן בונוסים בלבד.

alond

New member
אנשים!!! נא לשים הודעת ספוילר.

גם אתה פריצ´ר. אחד הדברים שאני הכי שונא זה שמספרים לי על מה ספר שאני יקרא. אני רוצה לדעת כמעט כלום על ספר שאני אקרא. שמו, ז´אנר והאם הוא טוב או לא אלה הדברים היחידים שאני מוכן לשמוע. אנא ממכם...

alond

New member
אופס!!!

אני רואה שספוילרתי גם בפתיל הזה
בושה לי. בכל זאת... אנא...

ספוילר על ספרים חדשים בלבד

אם ספר הוא קלאסי, צא מנקודת הנחה שכולם כבר קראו ואל תכנס לפתיל עליו עד שקראת. אחרת זה סתם מסרבל ל90% מהמשתתפים כדי שוירטואל יחיד לא יספוילר. לא הוגן ולא מעשי, ב4 רמות שונות.

preacher

New member
מודה ועוזב - ירוחם

לא שקוראים לי ירוחם אבל אם זכרתי לא נכון (בכל זאת, זה היה בימי בית הספר העליזים, אי אז בשנות השמונים המאוחרות) אז מצטער.

elad2040

New member
בתור ירוק פנאט

שממש מעלה קצף
כשהוא שומע פאשיסטים כמו ניבן, אני חייב להגיד שהרעיון הכי איום שאני יכול לחשוב עליו הם תחנות כוח גרעיניות בהיקף סביב כדור הארץ. אתה יודע על איזה שטח יכול כמות זעומה של פלוטוניום להתפזר במקרה של נפילה של תחנה כזאת מהמסלול? זה יכול לזהם יבשת שלימה! זה חשש שקיים כבר היום, כשמדברים על העלאה של תחנות חלל מצויידות בכור גרעיני.

elad2040

New member
כנ"ל לגבי זריקת פסולת גרעינית לחלל

תאונה אחת בהמראה של זבליה כזאת יכולה לזהם איזורים נרחבים בפסולת גרעינית.

ומה האלטרנטיבה שלך?

אלטרנטיבה מעשית, בבקשה. נכון להיום כוח גרעיני עדיין מקור הכוח הנקי ביותר המעשי. עוד לא שמעתי הצעה חלופית שהייתה רצינית.

elad2040

New member
הממ..

קודם כל, לא דיברתי ישירות נגד אנרגיה גרעינית, דיברתי נגד שליחת תחנות כוח גרעיניות לחלל. בתכלס, יש הרבה כיוונים שאפשר לבדוק, שהמבטיחים בינהם הם תחנות סולאריות (שגם, אגב, ירוויחו מלהיות בחלל). העלויות אולי יותר גדולות אבל אבל אין השמדת משאבים ואין זיהום אוויר וסביבה. לצערי הרב, מאחר שכל ההתפתחויות הרציניות היום מפותחות ע"י חברות פרטיות, ההשקעות הרציניות ביותר באנרגיה הם ע"י חברות שהאינטרסים שלהן כבר נטועים עמוק בעיסקי "שריפת חומרים אורגניים". זאת, אגב, גם הסיבה שתחנות כח גרעיניות בטוחות ונקיות יחסית, כפי שכבר יודעים לייצר היום, לא מתקדמות והופכות נפוצות.

Bender Unit 22

New member
הממ...

קודם כל, גם ניבן לא דיבר על שליחת תחנות כח גרעיניות לחלל. בנפילת המלאכים הוא כותב על (תם תם תם תם תם!) תחנות סולאריות! הסיבה שתחנות כח גרעיניות בטוחות ונקיות יחסית לא מוקמות היום היא הלחץ מאירגוני הירוקים, שמתנגדים לאנרגיה גרעינית באשר היא. כמה חברות פרטיות כבר יכולות להקים תחנת כח גרעינית? ואם כבר, כמה ממשלות יתנו לחברה פרטית לשלוט בתחנת כח גרעינית?

Dorfl

New member
נכון!!!

אני *כל-כך* התרגשתי מההתחלה (מעמוד 20 בערך) של RINGWORLD, אי-אפשר לתאר את זה. זה היה כל כך טוב! ואז התחלתי להתקרב לסוף - אני רואה שהסוף מתקרב אבל העלילה מסתבכת ואני מוצא יותר ויותר קונספירציות אפשריות - זה שיגע אותי. הבנתי שהוא עומד לסיים את זה בחטף למרות שהיה לזה את הפוטנציאל להיות הספר הטוב ביותר שקראתי (יחד עם עוד איזה 20 ספרים שאמרתי עליהם את זה, אבל בכל זאת). איזו תחושה קורעת זו הייתה... בסוף הוא באמת סיים את זה יותר מדי מהר - היה לו חומר לעסוק בו לעוד כמה אלפי עמודים, והוא בחר לסיים את זה צ´יק-צ´אק. אכזבה. אבל לא מאכזב מדי - לפחות יש 2 ספרי המשך (שמי שלא נולד רק ב-89, כמוני, נאלץ לחכות להם 10+ שנים כל פעם - איזו אכזריות). רק התחלתי את השני והפסקתי (אני מזמין אותו מ-AMAZON [קראתי עותק לא חוקי שהורדתי מהאינטרנט עד עכשיו]). עוד לא הספקתי (אבל אספיק גם אספיק) לקרוא עוד ספרים של ניבן, אבל אני כבר מוכן לקרוא לעצמי חובב מושבע שלו - מתח כמו שהוא בנה ב-RINGWORLD כבר לא ניבנה שנים רבות. אני עדיין מתלבט אם נהנתי מזה יותר מ-DUNE, עוד ספר שהסתיים מוקדם מדי ובצורה לא משכנעת (וגם גרר המשכים, אבל שום דבר לא ישתווה למקור, בטח לא מה שהבן שלו [של פרנק הרברט] כותב עכשיו).

kod kod

New member
לא !!! דניל הוא ...

או ליתר דיוק ר´ דנאיל אוליבאו דמות בכמה ספרים של י. אסימוב

מיצי123

New member
מממ.. גם אני מתחברת פחות לפנטזיות

יש ספר מעולה שקראתי - "גאות הכוכב" - מצויין (אני בימים אלה קוראת אותו פעם שנייה אחרי שלוש שנים כדי להבין את הספר השני - "כוכב רימום") יש את סידרת "ראמה" - לבעלי סבלנות של פיל - מובאים שם רעיונות גאוניים ותיאורים מדהימים ומפורטים להפליא של קיום ציביליזציות בגוף חללי עצום - אחרי הספר הזה ממש תתבייש שאתה בן לגזע האנושי(לא שאי אפשר להתבייש גם ככה) הסוף דיי חלש - אבל יש כאלה שאומרים שהמסע יותר חשוב מהיעד. אנדר - הספר הראשון מצויין יש ספר שנקרא "גן הנס" נורא מותח (הסוף קצת מחופף אבל ממש נהנתי ממנו) ויש ספר קטן שקניתי אותו אחרי שקראתי אותו כי הייתי חייבת שיהיה לי אותו הוא נקרא "בתה יחידתה" ספר בדיוני עם משקע פילוסופי ביקורתי על אלוהים ועל משרתי הקודש, אבן היסוד של ההשקפה שלי על העולם. טוב יש לי ממש בלק אאוט כרגע אני אחשוב על עוד ואחזור בפעם אחרת.

למעלה