שלום לכולכם!!אני חדשה פההה

taltal3001

New member
שלום לכולכם!!אני חדשה פההה

מה המצב ??? אני חדשה פה, אחי סיפר לי שיש פה פורום למסע לפולין, אז נכנסתי.. בסוכות אני טסה לפולין במשלחת מהביצפר שלנו ואני כולי פוחדת!! יש עוד מישהו שטס בסוכות?!? אני אשמח אם תחזירו לי תשובה..ונדבר.. חולה עלייכםםםם טלטולית..

it is just me

New member
../images/Emo140.gifברוכה הבאה../images/Emo104.gif

אמנם אני לא טסה לפולין בסוכות, אבל אשמח לעמוד לרשותך בכל שאלה וכו'.
ברוכה הבאה
Just me

עוף תפל ותפו"א בצורות שונות.

זה מה שאנחנו קיבלנו לארוחת ערב כמעט כל יום. היו כמה לילות בהם לקחו אותנו למסעדה (ערב פולקלור ומסעדה ישראלית) והיו כמה ימים בהם עצרנו לאכול צהריים ברשתות מזון (מקדונלדס וכו') צהריים בדרך כלל קיבלנו סנדוויצ'ים ארוזים. אני ממליצה לקחת כמה מנות חמות, קצת חטיפים וכאלה... ואם אפשר לקחת לחמניות מארוחת הבוקר, קחו.

taltal3001

New member
אתם כאלה חמודים!

יהיה לנו ערב פולקלור.. וכמו שהבנתי מהמלווים יהיו לנו מנות אורוזות, לפי דעתי זה ממש ממש ממש ממש ממש מגעיל... כי גם אחי סיפר לי שהאוכל לא משהו!!!

it is just me

New member
אנחנו קיבלו...

בגלל שהיינו משלחת דתית, לא בדיוק אכלנו בMcdonald's וכו' כל ארוחת בוקר הכילה פירות, לחמניות, ממרחים, תה, קפה, ירקות וכו' (נראה לי שגם היה קורנפלקס). בסוף ארוחת הבוקר הכנו כריכים למשל היום (במהלך המסע הלחמניות שקיבלנו היו יותר קשות מיום ליום בהדרגה - דבר חשוד בפני עצמו
) עם ריבה, טונה, מיונז, שוקולד וכו' (מומלץ להביא ממרח שוקולד מהארץ [אצלנו בוקר אחד מישהי הוציאה ממרח "שחר" וכולם הזילו ריר] ולקחת בחשבון שיבקשו ממך "רק טיפה"
) ארוחות הערב די קבועות, אנחנו קיבלנו נקניקיות (ועוד משהו שאני לא זוכרת כי לא העזתי להתקרב), קוסקוס, ירקות מבושלים וכו'. האוכל אכיל (אבל בכל זאת יורדים במשקל [גם כי אין ממש כח לאכול]), אבל כדאי להביא מנה חמה או שתיים מהבית (תלוי כמה את בררנית באוכל, אני די בררנית והסתדרתי טוב מאוד עם מה שהיה. אם את מ-א-ו-ד בררנית, תביאי כמה מנות חמות) ובעיקר חטיפים. הדבר הכי חשוב (שאני הבאתי, אבל נגמר די מהר [כי כולם רוצים "רק קצת"]) זה תרכיז למיץ (פטל/תפוחים וכו'). באוטובוס יש לך בקבוקי 1.5 ליטר של מים (בפולנית Woda מבטאים את זה Voda - הנהגים מבינים בד"כ רק פולנית [אפשר לתקשר גם ברוסית], אז כדאי לזכור כמה מילים בפולנית [אולי בהזדמנות אני אכין מיני-מילון עם מילים שכדאי לדעת למסע]), בכ"א מתישהו נמאס רק ממים, אז כדאי שיהיה גם תרכיז. חשוב מאוד לא להביא בקבוק שלם של תרכיז כמו שהוא כיוון שהפקקים של בקבוקי התרכיז הם בד"כ די רופפים, וחבל ללבוש בגדים דביקים אח"כ....
אז קחי בקבוק חצי ליטר (עוד בארץ) ותמלאי בתרכיזץ גם תביאי בקבוק חצי ליטר כדי למלא בו את השתיה שלך לכל יום.

Pukipsey007

New member
אצלינו גם היה בערך ככה..

רק ששתינו מים\מיץ תפוזים והיינו במקדונלדס פעם אחת.

thunderstorm

New member
האוכל בפולין! ../images/Emo21.gif

אוכל בלי מלח, אבל סביר, זה בסדר.. אלא אם כן את מאוד מאוד בררנית, את תסתדרי. (טיפ: להביא מלחייה קטנה מהארץ... ברצינות!) ולהלן התפריט:
ארוחות בוקר - דברים רגילים: קורנפלקס, ביצים, לחמניות, ממרחים, גבינות, נקניקים, ירקות וכו'.
ארוחות צהריים - אצלנו חלק מהארוחות היו ארוזות (וזה הדבר הכי מגעיל שיש, תתכונני נפשית או שתביאי איזה מנה חמה או משו מהארץ..), חלק אכלנו במקדונלדס, וחלק קנינו בזמן חופשי (שזה גם מסתכם בדברים כמו צ'יפס, המבורגר ופיצה...)
ארוחות ערב - בד"כ סביר, עוף בכל מיני צורות ותפו"א בכל מיני צורות, לפעמים גם מרק, בד"כ יש גם סלט (הרבה חסה בעיקר). משביע ואכיל, זה העיקר.
אוכל כשר וצמחוני: מי שמבקש עוד בארץ אוכל כשר - יקבל ארוחות מיוחדות (אולי אפילו כאלה שמובאות מהארץ ופשוט מחממים אותן, אני לא בטוחה), והצמחונים - יקבלו מנות צמחוניות מיוחדות. אבל, זה נכון רק בארוחות ערב! בארוחות בוקר זה לא ככה, כי זה מזנון פתוח, ובארוחות צהריים - אם זה ארוז אז זה בסדר, זה בלי בשר, ואם זה מקדונלדס - אפשר לבקש ארוחה כשרה. לפעמים, אם המקדונלדס קרוב לחנות מכולת או משהו כזה, יתנו לצמחוניים אפשרות ללכת לקנות שם משהו.
מי שמאוד מאוד בררן (טבעוני, בדיאטה וכו') - מומלץ לו להביא קצת נשנושים מהבית, ככה שיהיה לו מה לאכול אם הוא לא ימצא משהו אחר...
שתייה: מומלץ להביא בקבוק מים מהארץ, שתמיד יהיה לך בתיק. לגבי התרכיז - בארוחות בד"כ יש מיץ או קולה, ובבוקר אפילו
וגם תה, ככה שבמשך היום זה לא נורא לשתות רק מים.. זה אפילו בריא. אז.. לשיקולך
שיהיה בתיאבון

taltal3001

New member
יש לי בעיה קטנה..

אז ככה, יש לי בעיה שמאוד מטרידה אותי..
אני לא יכולה לשמוע ,לראות,לדבר על כל העיניין של השואה ולאכול.. לא יודעת, זה דיי מגעיל אותי, ואני לא יודעת מה לעשות! ניראה לי שאני אחזור מאוד מאוד מאוד מאוד רזה יותר ממה שאני הביתה.. אבל אני צריכה לדעת איך להתגבר על זה... מבינים אותי?! אני קצת מתוסבכת,אבל תודה רבה לכולכם, אתם מאוד נחמדים.. בעזרת הטיפים שלכם המסע יהיה מושלם לפי דעתי..

thunderstorm

New member
אני מאוד מאוד מבינה את זה...

גם אצלי זה היה ככה, בהתחלה. אבל בשורה התחתונה, את תראי שלא כל הזמן מדברים על השואה, ויש גם עוד צדדים למסע, ככה שאם לא תוכלי לאכול אחרי מחנה למשל, את עדיין תאכלי בבוקר ובערב.. נכון, לא תמיד יש תיאבון. אני זוכרת שביום השני למסע, בין אושוויץ 1 לבין אושוויץ 2 - בירקנאו, עשו לנו הפסקת צהריים בחניון האוטובוסים, וקיבלנו ארוחות ארוזות. אז לא רק שהארוחות היו ממש מגעילות (בעע
), אלא גם שהיה לי מחנק בגרון ובחילה ממה שראיתי. אבל, הסתדרתי. אז אוכלים קצת, משהו קטן, מפרידים את מה שראית למה שאת עושה כרגע. לומדים להפריד את זה. במקרה הכי גרוע, אם תרגישי שאת באמת לא יכולה לאכול במצב כזה, לא תאכלי. אפשר לאכול גם רק פעמיים ביום ולהיות בסדר גמור למשך שבוע, מה גם שבטח תנשנשו באוטובוסים ובחדרים... ככה שבקשר להתגברות - תנסי לעשות בראש הפרדה בין מה שאת רואה ומרגישה לבין זה שצריך לאכול כדי לתת דלק לגוף. ואם בכל זאת לא תוכלי - זה לא נורא. את לא תחזרי מאוד מאוד רזה הביתה, אל תדאגי. במקרה הכי גרוע - לכי למדריכים או למורים המלווים ותספרי להם את זה, הם ידאגו לך, ויוודאו שאת אוכלת מספיק ושהכל בסדר איתך... שיהיה לך באמת מסע מושלם!

taltal3001

New member
וואי תודה לך..../images/Emo39.gif

תודה רבה!!! אני אקח לתשומת ליבי את כל מה שאמרת..
ממש עזרת לי, אבל אני רוצה לשמוע על המסע, על החוויה שאת עברת..
אם תוכלי לכתוב לי אני ישמח מאוד מאוד.. ואני גם רוצה לדעת את שמך!!!! לי קוראים טל בכל אופן אם עוד לא שמת לב...
ובואי אני יגלה לך סוד, יש כמה בנות שאני יטוס איתן לפולין, ואני לא אוהבת אותן, זה פשוט הסוג בנות שאת לא אוהבת, את מבינה למה אני מתכוונת.. ואני לא יודעת מה לעשות, אני לא מחוברת לכל הקבוצה בצורה נפלאה, אפילו יש כמה ילדים שאין לי ביכלל דיבור איתם.. למרות שהחברה הכי טובה שלי יוצאת איתי!!!! אז זה גם קצת בעיה!! אני מיצטערת שאני מטרידה אותך, פשוט הייתי חייבת להגיד לך את זה.. איך מסתדרים בבעיה כזו?

תתעלמי מהן.

את לא חייבת לשתף אותן במסע שלך. ו-כן, אני חושבת שלמרות שכולם בעצם ביחד, ואפילו למרות שיש את הקטע הזה של תמיכה אחד בשני וכו', בסופו של דבר כל אחד עובר את המסע הזה לבד: כל אחד רואה את הדברים מנקודת מבט אישית שלו, כל אחד מנתח את הדברים בצורה שונה וכל אחד מגיע למסקנות אחרות. ואת לא באמת חייבת לשתף את כולם ברגשות שלך. את גם תמצאי אנשים אחרים להסתובב איתם. אני, למשל, לא כל כך התחברתי לרוב האנשים במשלחת שלי, ולא היו לי שם שום חברות ממש טובות, ויצא שדווקא הסתובבתי הרבה יותר עם אנשים מהאוטובוס השני. ואותם כן שיתפתי במסע שלי. אם הן מהילדות שטורחות לבוא עד אליך בשביל להציק (למזלי, הבנות האלו מהשכבה שלי החליטו לא לצאת ברגע האחרון), אז פשוט תני להם מבט מזלזל שאומר "אולי אתן טפשות מדי בשביל להבין את המשמעות של המקום הזה, אבל אל תפריעו לי". את יכולה גם להגיד את זה. אנשים נבהלים שאומרים להם את האמת בפרצוף. אז אולי הן יחקו אותך, או יצחקו עלייך קצת אחרי זה, אבל הן יעזבו אותך. אולי את תתרמי להן משהו, והן יתחילו להתייחס בעצמן למסע בקצת יותר רצינות...

taltal3001

New member
אז זהו ש

אני יוצאת במשלחת קטנה של 40 איש.. ויש לי שם חברות, וגם ידידות.. אבל הבנות האלה ממש מעצבנות, הן לא באות בקטע של להציק, אבל לא יודעת רק הנוכחות שלהן מעצבנת אותי..כי הן מתלהבות מעצמן.. אבל תודה רבה ואני בטוחה שיהיה טוב בסוף!!תודה, אני ממש מעריכה אותכם אתם ילדים שחבל על הזמן..

thunderstorm

New member
אין מה לעשות חוץ מלהתעלם מהם...

אנשים שהנוכחות שלהם מעצבנת יש בכל מקום, אבל אין מה לעשות, הם שם, ברקע. את לא צריכה ממש להתקרב אליהם אם את לא רוצה. אל תתני לזה להפריע לחוויה שלך.

Pukipsey007

New member
נכון ../images/Emo45.gif

גם לי הייתה בעיה דומה.. ואיכשהו בפולין בכללללל לא שמתי לב לכל השטויות האלה. הייתי עם אנשים שטוב לי איתם, התרחקתי מהאנשים שאנ'לא ממש אוהבת.. ויצא טוב. נו, בפולין למי יש כוח להציק? אצלינו לא הייתה בעיה כזו. גם אני חששתי. מקווה שגם אצלך היא לא תהיה

thunderstorm

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

אני עינת, נעים מאוד
בקשר לחוויה שלי - זה מאוד מורכב, מדברים אישיים וכלליים, ואני אשמח לספר לך, אבל קצת קשה לי לספר בשאלה כללית שכזו ("ספרי על החוויה שלך"), אם תפרטי על מה את רוצה לשמוע, אני אשמח לשתף
מה גם, תזכרי, זו חוויה מאוד אינדיבידואלית, וכל אחד עובר את זה באופן אישי.. חוצמזה, בכנות - שומדבר לא יכול להכין אותך למה שתראי שם, זה משהו שאת צריכה לחוות לבד. בקשר לקבוצה - אל תדאגי
גם אצלי זה היה ככה, היו המון אנשים שבכלל לא אהבתי ולא התחברתי אליהם, ולמרות שבמהלך המסע יצא לי להכיר חלק מהם ולהתיידד איתם, עם הרוב זה לא קרה, מן הסתם, וזה בסדר גמור ולא נורא בכלל! יש תמיכה נהדרת במסע, מכולם, וגם יש גיבוש שכזה.. קשה להסביר. אולי הדוגמא הכי טובה שאני יכולה לתת זה שמישהו שהיום הוא ידיד שלי ואני חושבת שהוא אחלה בנאדם, לפני המסע היה בשבילי סתם מישהו מציק מהשכבה, שלמד איתי מתימטיקה. או ידיד אחר - שיומיים לפני סוף המסע מצאתי את עצמי מנהלת איתו שיחת נפש אל תוך הלילה, סתם ככה. אז לא לדאוג מהאנשים - תמיד אפשר למצוא את אלה שכן מתחברים אליהם... ואמרת שהחברה הכי טובה שלך יוצאת איתך - זה מזל גדול. אף אחד מהחברים שלי לא יצא איתי, רק אנשים שהיו בגדר ידידים ומכרים, ולמדתי להכיר שם אנשים מקרוב, וזה אפילו שינה את דעתי על חלק מהם.. גם על כאלה שלא כ"כ אהבתי קודם... תראי, אם אני הצלחתי להסתדר שמונה ימים כשהשותפה שלי לחדר היא מישהי שאני לא כ"כ אוהבת ורבנו הרבה, ובגלל שכמעט אף אחד לא סבל אותה במשלחת היא כל הזמן הייתה איתי - ולמרות הכל הפקתי המון מהמסע וגם נהניתי והכרתי אנשים, אז אני בטוחה שגם את תסתדרי, כי כולם מסתדרים. זה לא נורא, לא לדאוג! קחי את זה בקלות ובכיף
אם יש לך עוד שאלות, חששות וכו' - בכיף, את לא מטרידה בכלל
בשביל זה אני פה

taltal3001

New member
אז ככה עינת..../images/Emo140.gif

זה באמת קשה לדבר על החוויה שלך, של עצמך, כי כיאלו,זה רק שלך! ואני לא מצפה שתספרי לי..אבל רציתי שתספרי מה עשיתם,לאן הלכתם, והכל.. אני לא יוצאת במשלחת דתית..אני יוצאת במשלחת מהביצפר שלי.. אני מקווה שאני אצליח להתעלם מהבנות האלה, כי דוגרי, אני לא הולכת לשם בשביל האנשים שיוצאים איתי ובגלל שום דבר, אני יוצאת כי אני חושבת שאני חייבת את זה לעצמי.. חייבת ללכת ולראות מה קרה שם!! יש לי כמה שאלות, אתם בחרתם עם מי להיות בחדר? כמה אנשים זה בחדר אחד? (כמו שהבנתי זה 2 בחדר) כמה כסף לקחת איתי לשם? וכמה הזלוטי נחשב בכסף הישראלי..
אני אשמח מאוד עם תעני לי על השאלות..

thunderstorm

New member
היי טל ../images/Emo13.gif

בואי נתחיל מתשובות לשאלות שלך:
כן, אנחנו בחרנו עם מי להיות בחדר - עוד בארץ העבירו לנו רשימות שבהן רשמנו עם מי אנחנו בחדר.
אכן שני אנשים בחדר, לפעמים שלוש. (הלינה היא בבתי מלון, ככה שהחדרים זוגיים, אבל במקרים מיוחדים אפשר להוסיף מזרן/מיטה מתקפלת, רק אם המלון מאפשר - וזה לא תמיד).
בקשר לכסף - כל אחד יגיד לך משהו שונה.. אצלנו אמרו שחמישים דולר זה מספיק לגמרי, וזה באמת הספיק. כמובן שאפשר לקחת עוד קצת כסף "לכל מקרה", שיהיה תמיד עלייך (חגורת בטן לכסף ומסמכים - חובה!). מאוד זול שם. וכשתמירי כסף - אז לא הכל בפעם אחת! תמירי בהתחלה 20-30 דולר, ותראי איך הולך ואם את צריכה עוד. ה
זלוטי שווה כמעט לשקל, טיפה יותר אבל לא בצורה משמעותית. משהו כמו זלוטי 1 = 1.2 שקל, ככה שתדעי להעריך נכון את הכסף שאת משלמת.
ועכשיו, איפה היינו: קודם כל, רוב המשלחות עושות מסלול דומה, אבל לא תמיד, ומלבד זאת - גם תקבלו רשימה של המקומות בהם תהיו בכל יום וכו'. אז ככה...
ביום הראשון - הגענו לורשה, וישר נסענו לקרקוב - נסיעה של שש שעות. בערב הגענו לעיר, נאלצנו לדלג על ביקור בארמון כי לא היה זמן, וישר התחלנו סיור רגלי ברובע קאזימיש - הרובע היהודי הישן. אחרי הסיור הגענו למלון, לארוחת ערב ושיחת קבוצה (משהו שהיה לנו בכל ערב, ולדעתי ממש עשה את המסע...).
ביום השני - נסענו לעיירה אושווינצים, ומשם לאושוויץ 1, ומשם לאושוויץ 2 - בירקנאו.
ביום השלישי - עשינו סיור בגטו קרקוב (לא שנשאר הרבה.. תזכרי שהרוב נהרס ונבנה מחדש..), אח"כ היה לנו זמן חופשי בכיכר העתיקה בקרקוב, משם נסענו לפלאשוב (מחנה עבודה), ומשם נסענו ללובלין (נסיעה של 4-5 שעות...).
ביום הרביעי - ביקרנו במיידאנק, ואח"כ בבית הקברות הישן בלובלין, ומשם נסענו לביאליסטוק (עוד 4-5 שעות נסיעה...). במלון בביאליסטוק הייתה לנו קבלת שבת.
ביום החמישי - התחלנו את היום בסיור רגלי בגטו ביאליסטוק, ואח"כ נסענו לטיקוצ'ין, ביקרנו בבית הכנסת שם ושמענו את הסיפור של העיירה. משם נסענו ליער לופוחובה, משם לידוואבנה, ומשם - נסיעה לורשה (שוב, 4 שעות בערך...). כשהגענו לורשה הייתה לנו פגישה עם חסיד אומות העולם אחרי ארוחת הערב.
ביום השישי - התחלנו את היום בסיור רגלי בגטו ורשה, אנדרטת המרד ושאר מקומות בעיר. היה אמור להיות לנו זמן חופשי בעיר העתיקה, אבל בשל סיבות בטחוניות הוא נדחה ליום האחרון, ככה שחזרנו למלון מוקדם והיו לנו כמה שעות חופשיות, ואח"כ ירדנו לערב פולקלור במלון.
ביום השביעי - ביקרנו בבית הקברות היהודי בורשה, בחוות ההכשרה גרוכוב, ומשם נסענו לטרבלינקה. בערב חזרנו לורשה והיה לנו זמן חופשי בקניון בורשה, ומשם למלון.
ביום השמיני - בבוקר ביקרנו בבית יאנוש קורצ'אק, משם נסענו לבית ספר פולני ונפגשנו עם נוער פולני. בצהריים עשינו את "מסלול הגבורה" בעיר, ואז ערכנו את הטקס המרכזי שלנו באנדרטת רפופורט (כאן זה מקום טוב לציין שהיה לנו טקס כמעט כל יום: בבירקנאו, במיידאנק, בטרבלינקה, ביער לופוחובה, ובפלאשוב). אחרי הטקס נסענו למסעדת "ירושלים" , ומשם לשדה התעופה והביתה. אני יודעת שזה היה פירוט יבש למדי של המקומות, אבל שאלת לאן הלכנו
ולגבי מה שעשינו - ראינו, הרגשנו, דיברנו, בכינו, צחקנו, התרגשנו, תמכנו, למדנו, שמענו, הבנו, הפנמנו. הכל ביחד
עוד משהו? אני פה

למעלה