שלום לכולכם!!אני חדשה פההה

taltal3001

New member
אני חושבת ש..

אני חושבת שהמסלול שלכם יהיה כמו המסלול שלנו... אני מתה כבר לטוס.. אבל שמעי שיש מקום באוושויץ שקוראים לו ביתן 27 נדמה לי, וצריך להזכיר את כל מי שנספה במשפחה שלי.. ת'אמת-אני לא כ''כ יודעת, אבל משפחה שלמה של סבא חורג שלי( מצד האמא)נספתה בטרבלינקה,רק הוא נשאר.. ומהצד של אבא סבא שלי היה ילד ממש ממש קטן ואני לא יודעת אם כדאי לשאול אותו על זה, כי אולי הוא לא רוצה לדבר על התקופה ההיא.. אני זוכרת שפעם שאלתי את סבתא שלי(מהצד של אבא) על סבא, כי התביישתי ללכת לבקש מסבא שיספר והיא אמרה שסבא רבא שלי עבד במחנות עבודה(כפייה).. מה אתם חושבים?? כדאי לי ללכת ולשאול? אני יודעת שאם אני ישאל את סבא שלי משהו על השואה אני יתחיל לבכות,כי ככה אני.. קשה לדמיין את סבא בתקופה ההיא ויכול להיות שהוא גם היה באיזשהו מחנה וניצל או לפחות סבא שלו, או בדורות יותר הרחוקים!..אשמח מאד אם תענו...

thunderstorm

New member
../images/Emo26.gifכנסי..

אנחנו לא הזכרנו את השמות של מי שנספה במשפחות שלנו באושוויץ בביתן 27, לא יודעת למה האמת, אבל הזכרנו שמות בטקסים המרכזיים - בבירקנאו, מיידאנק ובאנדרטת רפופורט. מאוד מאוד מאוד מאוד כדאי ורצוי לשאול את המשפחה שלך על מה שהם עברו, שמות, מקומות, ה-כ-ל. צריך לשאול ולבקש לספר כי הדור של השואה הולך ומתמעט, ובקרוב לא יישארו אנשים שיוכלו לספר מה היה.. ולכן מאוד מאוד חשוב לשאול אותם כבר עכשיו! מלבד זאת, זה ייתן לך פן נוסף במסע, כשתבקרו במקומות שבהם המשפחה שלך הייתה.. אל תפחדי לשאול.. חשוב לשאול ולגלות, ללמוד ולדעת! גם אם תבכי, גם אם לסבא שלך יהיה קשה לספר.. זה עדיין חשוב מאוד. מלבד זאת, תוכלי לראות את זה כמסע שורשים שלך - ללכת בעקבות הסיפורים, לראות את המקומות.. זה נותן משמעות חדשה. אל תחששי, תשאלי.

taltal3001

New member
אני מקווה..../images/Emo10.gif

אני מקווה שיהיה לי האומץ ללכת ולבקש ממנו לספר לי.. אני חייבת לדעת מה עבר עליו.. פעם אחת באמת שאלתי אותו, אבל הוא אמר שהוא היה ילד קטן מאוד והיה צריך ללכת עם טלאי צהוב.. כניראה הוא היה בגטו.. אבל אני רוצה לדעת בנוגע לסבא רבא שלי, והדורות היותר מרוחקים.. ובנוגע לסבא החורג שלי מצד האמא שכבר נפטר אני אשאל את סבתא שלי. אולי היא תוכל לספק לי את התשובות, ואם לא אז לא נורא! תודה רבה על התמיכה שלך ועל החום שיש לך.. אני מעריכה אותך מ-א-ו-ד!!!!

taltal3001

New member
אנטישמיות

היו לכם מקרה אנטישמיות? איפה שדיברו על האנטישמיות, האנשים אמרו שהפולנים אמרו להם ''ראוס''.. מזה אומרת המילה הזאת?!

taltal3001

New member
איזה מגעילים הם

אני לא מבינה איך הם עדיין שונאים אותי .. לא מספיק על מה שעשו לנו הרגו 6 מיליון מבני עמנו והם מעיזים להמשיך עם זה? אין להם טיפת רחמים ואפילו לב אין להם.. זה שאנחנו שם זו הנקמה!! אנחנו עדיין קיימים! יכול להיות שזה מפריע להם..הם רוצים למחוק אותנו לגמריי!

SupermanZW

Well-known member
תגובה

יש פולנים ששונאים אותך ויש פולנים שלא שונאים אותך, כמו כן יש גרמנים ששונאים אותך ויש גרמנים שלא שונאים אותך, לא צריך להכליל. דוגמה אחרת: יש יהודים ששונאים ערבים ויש יהודים שלא שונאים ערבים, האם כאן את מוצאת מקום להכליל?

taltal3001

New member
תגובה בשבילך!

נכון סליחה שבאמת הכללתי, אבל ת'אמת רובם שונאים אותנו..עדיין.. אני עדיין לא מבינה את זה, ומותר לבנאדם לא להבין..ולתהות למה

SupermanZW

Well-known member
עשית סקר?

איך את יכולה לדעת האם רובם שונאים אותך או לא? לרוב האנשים יש נטייה לא מוצדקת להכליל ומסיקים מסקנות מוקדם מדי, אז כדי לבדוק האם מדובר ברוב או לא, האם מתוך כל הפולנים שפגשת קיבלת מרובם יחס אנטישמי או לא? מותר לבן אדם לא להבין ולתהות למה, אחרי הכל אנחנו רק בני אדם ואין ביכולתנו להבין כל דבר, לכן לא צריך למהר להסיק מסקנות.

אבל שנאה של יהודי לערבי אני יכול

להבין (לא להצדיק) כי את יודעת הם רוצחים אותנו (ולא משנה שזה לא כולם זה נעשה בשם הלאומיות הפלאסטינית ולכן אני יכול להבין את מי ששונא כל מי שמגדי את עצמו פלאסטיני) גם הגרמנים שנאו עם סיבה! היהודים גנבו להם את המדינה את הבנקים הכלכלה וכו'.. אלא שהסיבות לשנאת היהודים הם הרבה יותר ברבריות עמוקות וקדומות...

SupermanZW

Well-known member
טעות

היהודים לא גנבו לגרמנים שום דבר, כפי שהיו גרמנים אנשי עסקים ובנקאים היו גם יהודים אנשי עסקים ובנקאים, אך אחוז היהודים היה מעט גבוה יותר כי היו משכילים יותר משאר הגרמנים בממוצע ולכן סיכוייהם למשרות טובות יותר היו גבוהים יותר, ולא היה בכלך כל פסול. הגרמנים שנאו יהודים בעקבות שטיפת מוח שעברו במהלך הפרופגנדה הנאצית שהאשימה את היהודים בדברים שלא עשו.

thunderstorm

New member
גילויי אנטישמיות...

אצלנו היה מקרה אחד, שניים אולי. מדי פעם שומעים על משלחות שנתקלות בגילויים שכאלה.. "ראוס" זה החוצה. אבל כמו שאמרו לך - לא להכליל. מהכללות נוצרות דעות קדומות, ומשם הדרך לגזענות קצרה...

taltal3001

New member
אולי אני באמת מכלילה ..

אולי באמת, אבל מותר לי לחשוב ככה.. מה לא?! ושחושבים על זה לעומק-באמת לא רובם שונאים אותנו.. זו הייתה מחשבה לשנייה..

thunderstorm

New member
מותר לך לחשוב הכל...

ואת תגלי שבמהלך המסע את תחשבי אפילו יותר, תשני את דעתך מיליון פעם ותחשבי על כל דבר אפשרי:) לחשוב זה טוב

Pukipsey007

New member
וואו ../images/Emo127.gif ../images/Emo24.gif

את כותבת לה ממש יפה..
אנחנו היינו 3 בחדר, היה איזה סיבוך כזה..אבל הסתדרנו. היה דווקא אחלה שלישייה
חוץ מזה שסחבנו מזרונים פה ושם, בקטנה
ההה.. הזיכרונות.. |מתגעגעת|

thunderstorm

New member
../images/Emo9.gif

לסחוב מזרונים זה כלום... נסי לסחוב מזוודות כבדות עד לקומה השמינית
וכל זה למה? כי יש מעלית אחת במלון אומלל שכזה, והיא מספיקה בדיוק לשלושה אנשים.... אח, החוויות

למעלה