שלום לכולם, אני חדש בפורום ורציתי..

A.M.L

New member
שלום לכולם, אני חדש בפורום ורציתי..

לשאול כמה שאלות. אני רוצה להתקין את Linux Mandrake 8.1 על המחשב שלי ורציתי לשאול כמה שאלות. 1)החומרה של המחש שלי היא כזאת: P3 733mhz ati rage128 ESS ES56STH-PI Data Fax Voice Modem Acer CD-ROM Drive 50x HP CD-WRITER 9100c (Creative Sound Blaster AudioPCI 128 (ES1373 (HP Deskjet 690c (printer (Mustek BearPaw 1200 (scanner אז האם החומרה הזו מתאימה ללינוקס Mandrake 8.1? אם כן האם צריך להוריד דרייברים או שזה יבוא עם ההתקנה (אם צריך דרייברים אודה על לינק להורדתם)? 2) אני רוצה לשמור את מערכת ההפעלה הקיימת (win98) בנוסף ללינוקס, איך אני יכול לעשות את זה? 3) איך ניתן להתקין עברית בלינוקס? 4) מאיפה ניתן להשיג מדריך טוב ופשוט שילמד אותי את איך להשתמש במערכת (עדיף בעברית)? 5) איזה קבצים אני צריך להוריד בשביל התקנה מלאה של הלינוקס מהאתר הבא למשל?: ftp://ftp.song.fi/pub/linux/Mandrake/8.1/i586/ תודה מראש על התשובות!!! ובי.

maCr0T

New member
טוב...

קודם כל, בהצלחה עם לינוקס.. החומרה שלך מעולה חוץ מהמודם שלא עובד עם לינוקס, קרי, לא תוכל לגלוש באינטרנט דרך מודם. כדי לשמור את WIN98 עם לינוקס צריך להתקין את לינוקס במחיצה אחרת, חפש, יש מדריכים בעיברית לזה. דרייברים ללינוקס קשה להתקין. בקשר לעיברית, עכשיו יש דבר מאוד חדש, בטא של מנהל חלונות שנקרא KDE 3, אך הוא אינו סופי, ומאוד מאוד קשה להתקנה, כרגע העיברית ממש לא משהו. אתה צריך להוריד שלושה דיסקים, אם יש לך חיבור איטי זה יקח המון זמן, בסביבות ה36 שעות לדיסק*3.... מדריך איך להשתמש במערכת? יש דברים שנקראים לינוקס קוקבוק, הם יעזרו, אבל הם באנגלית... זכור דבר אחד, לינוקס לא נחמדה, למעשה היא דיי טובה לדכא אותך עד אפר, ולטחון לך ת´צורה, אז בהצלחה, ושיהיה במזל, אתה תצטרך הרבה כזה... maCr9

A.M.L

New member
תודה רבה על התשובה עכשיו...

בקשר לשלושה דיסקים, מאיפה אפשר להוריד אותם? בקשר ל-KDE 3 ובכלל עברית בלינוקס מאיפה אפשר להוריד אותה והאם יש מדריך באתר ההורדה (אם לא איפה כן יש?) האם יש מודם שמומלץ להשתמש בו בלינוקס (שיעבוד גם ב- win)? עכשיו איפה אני יכול למצוא מדריכים להתקנת הלינוקס? והאם יש לכם טיפים מיוחדים שכדי שאדע אותם? תודה מראש על כל התשובות!!! בי.

maCr0T

New member
את שלושת הדיסקים...

תוכל להוריד מכל אתרי הFTP שמופיעים כאן. את KDE 3 ממש לא מומלץ אם אתה מתחיל, זה מסובך לגמרי. בקשר למודם, כל מודם ISA, מודם חומרה, או חיצוני. טיפים מיוחדים? להצטייד בטלפון של מומחה
... maC

maCr0T

New member
את שלושת הדיסקים...

תוכל להוריד מכל אתרי הFTP שמופיעים באתרם. את KDE 3 ממש לא מומלץ אם אתה מתחיל, זה מסובך לגמרי. בקשר למודם, כל מודם ISA, מודם חומרה, או חיצוני. טיפים מיוחדים? להצטייד בטלפון של מומחה
... maC

הראל

New member
המלצות למתחיל ../images/Emo61.gif

ראשית כמובן, ברכותי ... בחירתך ב- Mandrake 8.1 טובה. וסביר שבזמן ההתקנה תזהה מערכת ההתקנה את כל רכיבי החומרה . כמו כן סביר כי יותקנו הדריברים המתאימים באופן אוטומטי. זאת בתנאי שלא תתקין "התקנת מומחים". כמו שכבר נאמר לך, סביר כי המודם לא יפעל. ובכלל בנושא מודם. רצוי לקנות "מודם חומרה" שיכול לעבוד עם כל מערכת הפעלה ואינו מגבל למערכות של "מיקרוסופט" בלבד. מודם חומרה יקר במקצת, אך תמיד יעבוד טוב יותר. אין בעיה לשמור את מערכת ה"מיקרוסופט" שכבר קיימת על המחשב שלך. הדרך הקלה ביותר להוסיף מערכת הפעלה נוספת, בלי להסתבך, היא פשוט לקנות HD נוסף, ועליו להתקין את הלינוקס. מערכת ההתקנה של הלינוקס תזהה את מערכת "מיקרוספט" במחשב ותיתן לך אפשרות לבחור איזו מערכת אתה רוצה להפעיל בזמן עלית המחשב. mandrake 8.1 כולל כמה "מעטים גרפיים" וביניהם כמובן גם את ה- KDE (בגרסה ישנה יחסית). תוכל לבנות את מערכת הלינוקס כך שתראה עברית. אבל יהיו לך בעיות בכתיבת עברית ! תוך זמן קצר, תצא גרסה חדשה של KDE אשר תאפשר גם כתיבת עברית בצורה נוחה. מכיוון שאתה מתחיל. אנסה להסביר לך כמה דברים בסיסיים בלינוקס. 1. הלינוקס בונה מספר "פרטישנים" לכמה מטרות. א. BOOT - בפרטישן זה נמצא ה"קרנל" כלומר ליבת מערכת ההפעלה. מומלץ ליצור את פרטישן זה בגודל של כ- 100 עד 150 מגה. למרות שכל גודלו של ה"קרנל" הינו בין 50 עד 70 מגה. אבל במידה ועם הזמן תרצה "לשדרג" רצוי שיהיה לך מקום ל"קרנל" נוסף. ב. USR - ההסבר הטוב ביותר לאיש "מיקרוסופט" הוא ש"פרטישן" זה הינו ה- program files של הלינוקס. כלומר בו אמורות להיות כל התוכנות הנילוות (כולל "המעטים הגרפיים"). מובן שרצוי כי "פרטישן" זה יהיה גדול מספיק להכיל את כל התוכנות אותן תרצה להתקין. ג. VAR - בפרטישן זה יהיו רוב הקבצים המופעלים ע"י התוכנות. לדוגמא - שרת ה- APACHE הינו שרת WEB אותו אתה יכול להתקין, והוא יותקן כמובן תחת ה- USR. אך קבצי האתר עצמו יהיו תחת - var/www עוד דוגמא - אתה יכול להקים שרת FTP שיהיה כמובן תחת ה- USR. אך קבצי ה- FTP עצמם יהיו ב- var/ftp גם ה"לוגים" השונים יהיו תחת VAR. ועוד ... ועוד ... ד. - HOME - ב"פרטישן" זה יהיו מחיצות המשתמשים השונים. ה. - SWAP - ה"פרטישן" המכיל את קבצי ה- SWAP. בניגוד ל"מיקרוסופט" בה ה- SWAP הינו בקובץ. בלינוקס הוא ב"פרטישן" נפרד. את גודל ה- SWAP קובעים כרגיל כ- כפול מגודל זיכרון ה- RAM במחשב. בזמן ההתקנה, מנסה מערכת ההתקנה ליצור SWAP של 400 מגה. לא יודע למה, אבל תשנה את זה. תוכל לקבל דיסקים מוכנים להתקנה מאחד החברה כאן. יש כאלו שימכרו לך דיסק ב- 20 או 30 שקלים. ויש כאלו שיבקשו רק את עלות המדיה לצריבה. בהצלחה

A.M.L

New member
יש לי עוד שאלה אחת...

(ולפי מה שנראה בעתיד עוד הרבה) 1) האם הלינוקס בונה את הפרטישנים אוטומטית? 2) וגם מה ההבדל בין KDE ל- GNOME? תודה מראש על תשובות!!! בי.

maCr0T

New member
אני ספרתי שתיים...

לא, הוא לא. ההבדל הוא במראה, תוכנות של אחד רצות על השני וההיפך maCr0T

הראל

New member
וכדאי לך להקשיב למיכה הלטאה ../images/Emo98.gif

פה בפורום יש כמה "אסים" שאני כעפר לרגליהם. ביניהם תמר, דורון, מאוור, בייתר, מיכה הלטאה ועוד ...
(יסלחו לי אלו שלא הזכרתי את שמם) לרוב אין הם עונים למתחילים, ולו בגלל שכל מה שאתה שואל וצריך לדעת כבר "נטחן" עשרות פעמים בפורום הזה, והם מצפים שתסתכל במאות ההודעות הקודמות ותמצא את כל התשובות לבד. גם אם הם עונים, הם עונים בקיצור, שלעיתים יתכן ולא יהיה מובן לך. אני מבטיח לך, שכאשר תהיה כבר משתמש וותיק ויהיו לך שאלות רציניות ממש, תתפלא לראות שהם עונים לך. לכן, כאשר מי מהם טורח לענות, כדאי לך לקרוא את דבריו בעיון ובתשומת לב.

ezaton

New member
מי יודע

לפעמים, אם יש להם מספיק זמן פנטי ביד, הם עונים...
)) Ez

הראל

New member
ל"עז-אתון" איש הלילה ../images/Emo52.gif

סליחה שלא הזכרתי את שימך בין אלו שכדאי מאד להקשיב להם. ואקח לתשומת ליבי את הערותיך על ה"פרטישנים" ... לילה טוב

matam haifa

New member
תראו מאיזו שעה אני מתאפק...

הראל יקר, אתה ודאי יודע, שה-"עז" הזה בקיא במחשבים ולא רק בלינוקס. בעניין הלינוקס הוא לא בקיא - הוא אלוף! . בעניין העזרה למתחילים- פעם הוא עזר ל"מישהו" 3 שעות און-ליין באמצע הלילה. מה תגיד על כך? * ועכשיו צריך לקוות שלא יוכלו אותי....
יום טוב לכו...לם !

lizard

New member
אני לא עונה בדברים שאני לא מבין

ומצטער לשבור לך את המיתוס, אין לי מושג ולו הקלוש ביותר בנוגע לעברית בלינוקס. כשתרצה להרים שרת, אני הראשון שיעזור לך.

הראל

New member
ובאמת, כל הכבוד לך ../images/Emo70.gif

חשוב שכל אחד מאיתנו יתרכז רק במה שהוא בטוח שהוא מבין לצערנו, כל מיני "מבינים" (במרכאות כפולות) מבלבלים את ה"חדשים" בתשובות מצוצות מהאצבע. כולנו לומדים כל הזמן. הנה, רק עכשיו למדתי שיתכן וטעית בגודל המומלץ ל- BOOT. עכשיו, ברגעים אלו אני מקים מכונה, רק כדי לבדוק את הענין
כאשר יש וויכוח בין כמה אסים (בלי מרכאות) אני נוטה לבדוק את הענין בעצמי
תודה על תשובותיך המחכימות (ללא שום ציניות !)

lizard

New member
אני לא חושב שיש גודל מומלץ

לBOOT. כשאני מקציב מקום לBOOT אני מקציב נפח שנוח לי איתו. אם יש לי 40 גיגה אז 50 או 150 זה באמת חסר חשיבות. אם אני לחוץ על כל מגה אז נכון שיש דילמות אחרות. עוד משהו, אני לא משתמש במודולים. לכן הקרנלים שלי די גדולים. כשאתם מקמפלים קרנל עם מודולים תתחשבו בזה שיש לכם עוד חלקים של הקרנל ב /lib/include או משהו כזה. ככה שברור שהקרנל יהיה יותר קטן ולא יצטרך נפח גדול במחיצת BOOT, אבל עדיין בראיה הכוללת היחס לא משתנה. מיכה

אף אחד לא יבוא וישכנע אותך שיש

גודל מוחלט שכדאי להשתמש בו .. בסה"כ מנסים לומר לך שבמרבית במקרים לא תנצל את כלל המקום שהקצת למחיצה זו. נושא השימוש ב kernel מונוליטי - הוא במרבית ה unix למינהם "חטא" היסטורי.. אם אני לא טועה היה על זה וויכוח בעבר בין לינוס לטננבאום (ממש בראשית דרכה של הלינוקס) . בסה"כ הבעיה אינה "כמה שטח זה יתפוש על הכונן הקשיח" אלא "כמה שטח זה יתפוס ב RAM " אל תשכח ש kernel עובד אך ורק מה ram ולפיכך ככל שהוא יהיה גדול יותר הוא יתפוס יותר מקום .. - מעבר לזה יש את נושא החזקת מודולים שונים לאותו התקן חומרה דבר שהוא קצת בעייתי ב kernel מונוליטי.

למעלה