שלום לכולם, אני חדש בפורום ורציתי..

הראל

New member
reiserfs הכי מהיר ? ועוד שאלה ../images/Emo61.gif

השאלה היא, מדוע אתה שם את קבצי ה- DB של mysql ב- HOME ולא ב- VAR משהו? שהרי קבצי DB אלו אמורים לשרת את כלל המשתמשים ? ועד כמה שאני יודע ה- VAR מיועד בדיוק בשביל זה

lizard

New member
בוא נאמר שכשבדקתי את המהירות של

הREISERFS חמימות התפשטה לי בכל הגוף. התקנתי 2 שרתי פרוקסי סקוויד. חומרה זהה לחלוטין. הסקוויד איכסן את המידע שלו על דיסק סקזי 10,000 RPM 9 גיגה. על מערכת אחת התקנתי REISERFS והשניה לינוקס נייטיב (תקופה לפני EXT3) הסקוויד יצר 128 ספריות שבכל ספריה 256 תתי ספריות. לEXT2 לקח בערך 3 שעות. ךREISERFS לקח בערך 5 שניות. הייתי בהלם. פרמטתי מחדש את הדיסק וניסיתי שוב, עבד חלק וב5 שניות בערך. היה מדהים, הרגשה חמימה בכל הגוף
בקשר לקבצי DB. כשאני מתקין שרתים בדר"כ הם מיועדים לדברים ספציפיים שאני מנהל. מאחר וקורה שאני מתקין מחדש את המערכת מידי פעם אז אני מעדיף לשמור את כל קבצי ההגדרות והמידע במקום אחד. במקרה שלי ב/home. מבחינת הMYSQL אין בעיה וגם לא ממש משנה לו איפה נמצא הקובץ. כולה לינק סימבולי. ככה אני יכול גם לשים את הקבצים תחת הספריה של המשתמשים ולהגביל אותם בQUOTA (נדמה לי לא בדקתי ב100 אחוז). בסופו של דבר מה שחשוב זה הנוחות שלך בתור המנהל מערכת. מיכה

beitar

New member
נראה לי שיש לך טעות בבדיקת מהירות

אמנם ReiserFS לפי מרבית הבדיקות מהיר משמעותית מ EXT3, אבל הוא בהחלט לא מהיר מ EXT2, לפחות לא בהפרשים שאתה ציינת..... והתכנון שרת שלך לא מי יודע מה כנראה.... מצד שני זה כל היופי בלינוקס / יוניקס, יש דרכים רבות ומגוונות, ואם יודעים מה עושים, אפשר לבצע את אותו דבר ב 1001 דרכים שונות.... ועדיין להגיע לביצועים יפים.

lizard

New member
תאמין לי מהיר

זה פשוט היה מדהים. למה השרת שלי לא מי יודע מה ? מה הקשר?

beitar

New member
דיברתי על חלוקת המחיצות.

נראה לי שהראל צודק, והסדר המקובל הוא ב var למסדי נתונים והאפצ´י למשל (האתר הראשי). ולא ב /home

ezaton

New member
גמיש ונתון לשיקול דעת

הפצות מסויימות מציבות את ה http root בתוך home/ . למה? למה לא? http הוא "משתמש" (כדי למנוע ניצול לרעה), וככזה, יש לו ספריית ביית שלו, עם הרשאות שלו. Ez

beitar

New member
ראד האט 6.2 למשל היא דוגמא לעניין

ככה לפחות אמר לי זכרוני הקצר, שמגובה בעמוד ברירת המחדל של האפצ´י בגרסא 7.2

ezaton

New member
כנראה משמעות המהירות

במקרה שלך היא גישה לקבצים קטנים ומרובים (כפי שפרוקסי מייצר). האם בדקת עבור קבצים גדולים? האם בדקת אם אתה יכול ליצר קובץ יחיד מעל 2GB? (עד לאחרונה ברייזר אי אפשר). Ez

beitar

New member
עז:

מה יש לך מנושא ה 2 ג´יגה שאתה רגיש אליו ? מתי לאחרונה נדרשת ל 2 ג´יגה גודל קובץ ? זה מועיל וטוב לעיתים במסדי נתונים עצומים, אבל לא "פיצ´ר" שאמור לעניין כמעט אף אחד...., בטח שלא מי שמתקין סרוור בייתי ובד"כ גם לא מי שמתקין סרוור מסחרי (מעט מאוד מקרים דורשים קובץ כל כך גדול....). אני באמת חושב שזה לא מהותי מדיי... חץ מזה, ברוך השב לפורומינו החביב...

ezaton

New member
עסוק, בית"רי החביב

שני הג´יגה האלו משמעותיים כשאתה עושה ripping לסרטי DVD, דבר ראשון, שנית, עבוד DB, עבור קבצי Ghost (שהרי הם צריכים לשבת היכן שהוא...), ויש לאחרונה עוד, לצערי. נושא ה 2GB הפך משמעותי בעיקר אצל חבר שלי, שעוסק בסרטים, והוא חקר הרבה כדי להבין את מהות הבעיה. אגב, שידרוג לרייזר בעת הצורך בקבצים גדולים, דורש "פירמוט" מחדש, בין השאר, מה שלא נכון עבור ext3 - ולדעתי זה שיקול חשוב מאוד. Ez

beitar

New member
אוקיי

אני מסכים שמבחינות רבות, תאימות לאחור, הצורך לפרמט בטרם ההמרה וכו´, עדיף ה EXT3. נושא ה 2 ג´יגה: כנראה שיש מי שזה חשוב לו.... לי עדיין לא היו קבצים כאלה, לכן שאלתי... בכל אופן קיבלתי, שמדובר בחיסרון מהותי לחלק מאיתנו....

ככל שאני יודע ..

קבצים בגודל 2 ג´יגה אינם בעיה של מערכת הקבצים אלא בעיה שנובעת מהkernel כלומר אם ניקח red hat 6.2 עם kernel 64 סיביות עם ext2 לא אמורה להיות בעיה .. בכל אופן אם אני זוכר טוב (ובגיל שלי הזיכרון זה לא משהו..
) הבעיה שייכת ל kernel שעובד ב 32 סיביות .. בכל מקרה מגרסת red hat7.2 העסק עובד כמו שצריך .. אפילו שמעתי על כמה מקומות שהקבצים אצלהם כמעט הגיעו ל 2 ג´יגה .. והם רצו לעשות שידרוג (לפני שהקובץ יגדל..) למרות שהם בדרך כלל מפחדים לנשום ליד הלינוקסים שלהם .. לאחר השידרוג כמובן הקובץ גדל ... ללינוקס שלום ..

ezaton

New member
תוקן בקרנל

החל מגירסת 2.4, אבל ברייזר תוקן מאוד מאוחר, יחסית. כשעסקינן היה באיזור ה 2.4.7 או משהו כזה. דיי מאוחר... Ez

זה שברייזר זה תוקן מאוחר יותר ..

נובע בין השאר מכוון שעבודה עם ה fs הזה מצריכה שינויים מעט יותר גדולים בתוך ה kernel בהשוואה ל fs אחרים .. דבר שלינוס לא ממש מת עליו .. מהסיבה הזו אני היום מעדיף מערכות קבצים אחרות על פני reiserfs .. אגב עד אשר יקרה אחד משני הדברים: לינוס יתחיל להיות עם יד יותר קלה על המחסום של הכנסת שינויים ב kernel רייזר יימצא דרך לעקוף את הבעיה הנוכחית ..

הראל

New member
התקנת מחיצות שונות ../images/Emo101.gif

בקשר להבדלים ביניהם תוכל לראות באחת ההודעות הקודמות שלי. בקשר ליצירת מחיצה כפי שאתה רוצה, לאחרונה התקנתי רק Mandrake ובו ניתנת לך האפשרות לבחור איזו סוג מחיצה אתה רוצה (חוץ מה- SWAP). אני מניח שגם במערכות התקנה של הפצות אחרות זה קיים. שהרי כולן, בסופו של דבר אותו הדבר.

beitar

New member
ראד האט נותן לבחור בין

ext2 ל ext3 . מנדרייק בין ext2 ל ext3 ל ReiserFS. כל הפצה ודרכה, שנובעת משיקולים "פוליטיים", משיקולים מסחריים וכו´...

קצת היסחפות .. לא ??

כמה קרנלים יהיו לו 100 ??? kernel הוא לא קובץ ענק - בטח אם הוא מודולרי .. עד כמה שאני זוכר השתמשתי , הכי הרבה ב 30 מגה וזה היה די והותר ועדיין נשאר מקום (אני חושב שהיו שם 8 קרנלים במקסימום).. יש הפצות שטוענות ש 15 -16 זה מספיק בהחלט .. ויש הפצות שאומרות שגם 2-5 זה אחלה ואין צורך ביותר ..

ezaton

New member
אני ממליץ על 15, עד 25

אם בוחרים להשתמש בחלוקה נפרדת עבור הקרנל, ובנוסף, אני נגד שימוש בז´ורנל על המחיצה הזאת. ז´ורנל נועד להגן על מערכות קבצים שנפתחות לכתובה, וזאת לא. מקריאה ונפילה של מערכת קבצים, לא יקרה כלום. קרנל בגודל תקין קטן יותר ממגה אחד. נוסיף לכך כל מיני תוספים וכו´, ונשארים עם אולי 3 מגה מלאים - עבור שני קרנלים. [ezaton@kruvi ezaton]$ ls /boot/ System.map@ System.map-2.4.8-ac12 boot.b@ lost+found/ us.klt vmlinuz-2.4.2 System.map-2.2.17-21mdk boot-menu.b chain.b map vmlinuz@ vmlinuz-2.4.8-ac12 System.map-2.2.17-21mdk.new boot-text.b grub/ message vmlinuz-2.2.17-21mdk System.map-2.4.2 boot.0300 kernel.h os2_d.b vmlinuz-2.2.17-21mdk-new [ezaton@kruvi ezaton]$ du /boot/ 123 /boot/grub 1 /boot/lost+found 4188 /boot For your information. Ez.

A.M.L

New member
טוב אז קודם כל תודה רבה רבה...

רבה לכולם על העזרה שקיבלתי!!! אני כבר מחפש עוד מידע על תפעול והתקנה של הלינוקס, וישר כשיהיו לי את דיסקי ההתקנה אני יתקין אותם. אז תודה לכולם ובי.

beitar

New member
ז´ורנל ? ../images/Emo13.gif

אהבתי... אני תמיד רושם ג´ורנלינג, כשאני רוצה להיות "עברי", אבל ז´ורנל נשמע נחמד.... אגב, למישהו יש תרגום מוצלח למונח ?

למעלה