עוד תשובה בעברית פשוטה ../images/Emo61.gif
במערכת ההתקנה של ה- Mandrake קיימת אפשרות להתקנה אוטומטית, וחלוקה אוטומטית של הדיסק. אני מניח שאתה רוצה ללמוד כמה שיותר על המערכת, ולכן הייתי ממליץ לך להתקין ידנית את חלוקת הדיסק. להתחבט בבעיות ולהחליט לבד. למעשה, ההתקנה נערכת לפי מטרת המכונה, המטרה לה ייעדת את המכונה. לדוגמא - בזמנו, בניתי שרתי אינטרנט ו- FTP. ומכיוון ששרתי אינטרנט מותקפים חדשות לבקרים, יצרתי מחיצת TMP גדולה במיוחד תחת ה- VAR כלומר - var/tmp היה ממש ענק, לפעמים עד כדי 2 גיגה. ומכיוון שכל ההתקפות ונסיונות החדירה נזרקים לשם (רובן מיועדים לשרתי IIS של מיקרוסופט). לא חששתי שהמחיצה תתמלא. חוץ מ- GNOME ו- KDE יש עוד כמה "מעטים גרפיים" (ווינדוסים בלשון העם). כעיקרון, כולם יפעילו כל תוכנה, גם של האחרים. עם זאת, הייתי ממליץ לך להתקין את כולם, אם יש לך מספיק מקום בדיסק (כלומר ב- USR). בכל אופן, בפעם הראשונה, כדי שתוכל לבחון אותם בעצמך. נכון, יש פה בפורום וויכוח איזה הוא הטוב ביותר, ורוב המשתמשים מתחלקים בין ה- GNOME ל- KDE. אך יש גם מעריצים של האחרים. ביחוד המתכנתים שבינינו המעדיפים פחות "צעצועים גרפיים" ויתר מהירות.
עוד המלצה - במערכת ההתקנה יש אפשרות להתקנה אוטומטית של כל מיני סוגי "מכונות". עם זאת הייתי ממליץ על התקנה ידנית של כל "פקאג´". התקנה כזו תארך לך כמה שעות. אך כל "פקאג´" עליו תצביע, תראה משמאל את מהותו ומה הוא יכול לעשות. אין חשש שמשהו לא יעבוד, משום שאם "פקאג´" מסויים זקוק ל"פקאג´ים" אחרים, תינתן על כך התראה, ולכשתביע את הסכמתך, הם יותקנו.
עוד המלצה - לפני תחילת ההתקנה, התקן לך
דיסקט איתחול של מיקרוסופט. תבדוק שכאשר אתה מפעיל אותו יש לך FDISK. אני מקווה שאתה יודע מה זה
fdisk ואסביר למה - מערכת ההפעלה של הלינוקס נקראת
LILO שממעו -
Linux Loader. מערכת זו שולטת גם על העלאת מערכת המיקרוספט המותקנת על המחשב והיא נמצאת (כרגיל) בדיסק הראשון של המחשב (בלשונך - C) במקום המכונה
MBR. כבר ראינו שרבים וטובים נכנסו להסטריה בגלל תקלה פעוטה והרסו את כל המחשב שלהם. לכן, במידה ואחרי ההתקנה יש בעיה בעלית אחת ממערכות ההפעלה במחשב, ואין אתה יכול לתקשר איתנו כדי לקבל עצה. כל מה שעליך לעשות הוא להכניס את
דיסקט האיתחול להפעיל את המחשב, ולאחר שהמחשב יעלה מהדיסקט, ותראה A: להפעיל את ה- FDISK בפקודה "הלא שגרתית" -
fdisk /mbr לא תראה שום תגובה על מסך המחשב. אבל אל תתרגש. פקודה זו מנקה את ה- MBR. לאחר מכן הוצא את הדיסקט, הפעל את המחשב מחדש ובאם לא הרסת בטעות את מערכת ה"מיקרוסופט" שלך היא תעלה במימים ימימה.