שלום לכולם, אני חדש בפורום ורציתי..

מול

New member
אם כבר מדברים על מחיצת BOOT

למה בעצם אני צריך כזאת? בעבר הייתי עושה הכל תחת אותה מחיצה ,אך עם גדילת הדיסקים למעבר ל 1024 צילנדרים התחלתי להשתמש במחצית BOOT של עשרות מגה בודדים. כיום אם אני יוצר בהתקנה מחיצה אחת שמכילה גם BOOT ההתקנה אפילו תתן אזהרה ( דווקא ב רד האט 7.2 ולא באיזה הפצה פלונית.) ( לא ,לא אמרתי ELX
). האם יש חשיבות נוספת למחיצה זו מעבר למגבלת ה 1024 צילנדרים?

למעשה זו המחיצה היחידה

שהמערכת צריכה כ primery partition .. אם לא תשים אותה אז כמובן שהמערכת תרצה ש / תהיה PP .. לעיתים במערכות שמשרתות מספר מערכות הפעלה יש גורמי משחק שונים שבגללם כדאי ..

מול

New member
תודה. לא ידעתי

מכיוון שבד"כ אני דואג שה פרטישן של לינוקס תהיה PP אז לא היו לי בעיות (אבל אני מכיר את המגבלות של ה PP )

תוספת .... (כמובן , יש לי הצתה

..מאוחרת).. יש מערכות לינוקס על סוגי חומרה שאינם אינטל אשר צריכים מחיצת איתחול ייחודית .. לדוגמה מנהל האיתחול yaboot עובד בשיטה הזו , ואז צריך מחיצה בגודל של 3-5 מגה .. (לפי ההמלצות ..כמובן אפשר לתת מעט יותר..)

ezaton

New member
איך אתה טוען

קרנל שגודלו מעל 1024K? לילו לא מאפשר (עם grub לא שיחקתי, אבל אני מניח שכנ"ל) וללא שימוש במודולים, אתה עלול להתקע עם קרנל ענק, לא? (עם מודולים כבר עברתי בקרנל את ה 1.2M... שימוש ב init RamDisk פותר את הבעיה, אגב, ועל כך במועד אחר). Ez

הראל

New member
עוד תשובה בעברית פשוטה ../images/Emo61.gif

במערכת ההתקנה של ה- Mandrake קיימת אפשרות להתקנה אוטומטית, וחלוקה אוטומטית של הדיסק. אני מניח שאתה רוצה ללמוד כמה שיותר על המערכת, ולכן הייתי ממליץ לך להתקין ידנית את חלוקת הדיסק. להתחבט בבעיות ולהחליט לבד. למעשה, ההתקנה נערכת לפי מטרת המכונה, המטרה לה ייעדת את המכונה. לדוגמא - בזמנו, בניתי שרתי אינטרנט ו- FTP. ומכיוון ששרתי אינטרנט מותקפים חדשות לבקרים, יצרתי מחיצת TMP גדולה במיוחד תחת ה- VAR כלומר - var/tmp היה ממש ענק, לפעמים עד כדי 2 גיגה. ומכיוון שכל ההתקפות ונסיונות החדירה נזרקים לשם (רובן מיועדים לשרתי IIS של מיקרוסופט). לא חששתי שהמחיצה תתמלא. חוץ מ- GNOME ו- KDE יש עוד כמה "מעטים גרפיים" (ווינדוסים בלשון העם). כעיקרון, כולם יפעילו כל תוכנה, גם של האחרים. עם זאת, הייתי ממליץ לך להתקין את כולם, אם יש לך מספיק מקום בדיסק (כלומר ב- USR). בכל אופן, בפעם הראשונה, כדי שתוכל לבחון אותם בעצמך. נכון, יש פה בפורום וויכוח איזה הוא הטוב ביותר, ורוב המשתמשים מתחלקים בין ה- GNOME ל- KDE. אך יש גם מעריצים של האחרים. ביחוד המתכנתים שבינינו המעדיפים פחות "צעצועים גרפיים" ויתר מהירות. עוד המלצה - במערכת ההתקנה יש אפשרות להתקנה אוטומטית של כל מיני סוגי "מכונות". עם זאת הייתי ממליץ על התקנה ידנית של כל "פקאג´". התקנה כזו תארך לך כמה שעות. אך כל "פקאג´" עליו תצביע, תראה משמאל את מהותו ומה הוא יכול לעשות. אין חשש שמשהו לא יעבוד, משום שאם "פקאג´" מסויים זקוק ל"פקאג´ים" אחרים, תינתן על כך התראה, ולכשתביע את הסכמתך, הם יותקנו. עוד המלצה - לפני תחילת ההתקנה, התקן לך דיסקט איתחול של מיקרוסופט. תבדוק שכאשר אתה מפעיל אותו יש לך FDISK. אני מקווה שאתה יודע מה זה fdisk ואסביר למה - מערכת ההפעלה של הלינוקס נקראת LILO שממעו - Linux Loader. מערכת זו שולטת גם על העלאת מערכת המיקרוספט המותקנת על המחשב והיא נמצאת (כרגיל) בדיסק הראשון של המחשב (בלשונך - C) במקום המכונה MBR. כבר ראינו שרבים וטובים נכנסו להסטריה בגלל תקלה פעוטה והרסו את כל המחשב שלהם. לכן, במידה ואחרי ההתקנה יש בעיה בעלית אחת ממערכות ההפעלה במחשב, ואין אתה יכול לתקשר איתנו כדי לקבל עצה. כל מה שעליך לעשות הוא להכניס את דיסקט האיתחול להפעיל את המחשב, ולאחר שהמחשב יעלה מהדיסקט, ותראה A: להפעיל את ה- FDISK בפקודה "הלא שגרתית" - fdisk /mbr לא תראה שום תגובה על מסך המחשב. אבל אל תתרגש. פקודה זו מנקה את ה- MBR. לאחר מכן הוצא את הדיסקט, הפעל את המחשב מחדש ובאם לא הרסת בטעות את מערכת ה"מיקרוסופט" שלך היא תעלה במימים ימימה.

matam haifa

New member
תוספת חשובה להסבר הזה

מקריאה בפורומים הבנתי ש-fdisk יכול לפעמים להזיק. ומנסיון אישי לשיחזור ה-MBR , ותאמין לי שאומנם היה לי גיבוי (מדובר על לפטופ) אבל באמת שלא היה לי כח לפרמט או להתקין הכל מחדש, השתמשתי ב- Gdisk שמגיע עם Ghost , אבל זה קובץ קטן וניתן לשלוח לך אותו במייל. הקובץ הזה עבד מצויין.

הראל

New member
מעולם לא נתקלתי בבעיה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

חושבני כי עשרות פעמים ביצעתי fdisk /mbr ומעולם לא נתקלתי בבעיה כל שהיא. אבל, להודות על האמת, לא ניסיתי אותו מול XP. יתכן ששם זה שונה

matam haifa

New member
גם אני לא...אבל אם ממליצים על Gdisk

אז מה אכפת לי לחסוך התנסות "בזמן אמיתי" עם fdisk . בהרדיסק נסיוני לא תהיה לי בעיה לבדוק fsisk /mbr . אתה יודע איך זה, כאתה בבעיה אמיתית אתה הולך על בטוח, ולי המליצו ש"בטוח" זה Gdisk , ובמקרה שהיה לי גם צדקו..

mavor

New member
ב XP

אתה עוסה BOOT מהCD ניכנס ל קונסםל ושם יש FIX MBR או משהוא בסיגנון (יש פקודת HELP) די נחמד וגם עובד לשם שינוי נדב

ezaton

New member
לילו אינו מערכת הפעלה

הוא "טוען לינוקס", אם נדייק. תפקידו לקרוא את הקרנל אל תוכן הזיכרון למקום הנכון, וכתוצא לוואי, הוא יכול לקרוא ממחיצות אחרות את ה boot sector הרלוונטי. לא לבלבל בין מערכת הפעלה לטוען!!! Ez

הראל

New member
סוגי ה"פרטישנים" בלינוקס ../images/Emo131.gif

בראשית היה לינוקס נייטיב אם אתה רוצה מערכת וותיקה שכבר הוכיחה את עצמה מזה שנים רבות, תבחר בה. הבעיה היחידה תיווצר באם תכבה את המחשב באגרסיוויות. שאז תהיה צריך (כמו ב"מיקרוסופט") להפעיל מערכת שתבדוק ותתקן את הדיסק. כרגע אני לא זוכר את שמה, אך היא תעלה לך רק בצורה טקסטואלית (לא חלונאית). לא צריך להיבהל, עם עלית המערכת הזאת יש גם הוראות מה לעשות. לאחר מכן הגיע ה- EXT2 שאני אישית לא השתמשתי בו. אך יש האומרים שהוא מעולה. לפני כשנה וחצי הופיע ה- רייזר´אפ´אס שהאיץ משמעותית את עבודת הדיסק תחת לינוקס. אני אהבתי להתקין אותו על שרתים שהיו צריכים לשרת מאות ואף אלפי משתמשים. משום מה, היו דיסקים שעליהם הוא עשה לי בעיות. לא התעמקתי בנושא והתקנתי בהם את ה- "לינוקס נייטיב" הישן והטוב. כיום, הצעקה האחרונה היא ה- EXT3. היתרון שלו הוא שקיימת בו מערכת של גיבוי תמידי, כך שאף אם "יפול" המחשב בגלל תקלת חשמל. הוא יעלה מהר מאד בגלל השיחזור המהיר. ואין בו צורך בתוכנת בדיקה ושחזור מיוחדת. יתרון נוסף הוא שאם יש לך ממש בעיה, ואתה מעלה את הדיסק ע"י גורם חיצוני כגון CD או דיסקט. ניתן להעלות אותו כ- EXT2 ולראות מה שיש שם. החיסרון העיקרי הוא שבגלל מערכת הגיבוי האוטומטי, אתה מקטין את קיבולת הדיסקים שברשותך, כי היא תופסת מקום רב יחסית. אבל, אם אין לך בעיה של מקום, הייתי ממליץ עליה. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך להתקין אותה, ולו בגלל שבפעם הראשונה תרצה בוודאי לראות מה המשמעות. לסיום - אל תיבהל מהתקנה, ומהתקנה חוזרת. רק מזה לומדים.

maCr0T

New member
אתה בטוח???

אצלי מחיצת הבוט היא 27 מגה וזה מעולה... אני חושב שהקרנל יושב בSBIN. macr0T

lizard

New member
אני ממליץ לפחות 150 מגה

מאחר ויכול להיות שיהיו הרבה קרנלים. חוץ מזה, אם עובדים עם מערכת ג´ורנלינג כמו resiserfs במחיצות קטנות זה זולל המון אחוזים מהדיסק. מיכה

MachineX

New member
מה ההבדל?

1)מה ההבדל בין ext2 ל-reiserfs ו-ext3? 2) איך אפשר ליצור מחיצות של ריסר בזמן התקנה רגילה?

lizard

New member
אוקי פה יש הבדלים בין ההפצות

האמת, כתבתי לך אחלה של תשובה, אבל בטעות מחקתי.
בגדול, EXT3 זה הרחבה (רצינית) לEXT2. ההרחבה כוללת מערכת JURNALING שמאיצה את העבודה על הדיסק. REISERFS קדמה לEXT3 בכמה זמן, מכילה JURNALING מאוד מהיר. היתרון של הEXT3 הוא שאפשר תמיד לעשות MOUNT כEXT2. אבל עדיין לא ראיתי REISERFS שנדפק בצורה שלא תאפשר לו לעלות. בקשר ליצירת מחיצות, היום כמעט כל הפצה מאפשרת לך לבחור איזה סוג FS יהיה על אותה מחיצה. אני ממליץ EXT3 לSYSTEM (הכול פרט לhome) REISERFS למידע. מיכה

הראל

New member
כלומר ../images/Emo35.gif

האם המשמעות שאתה ממליץ על REISERFS ל- WWW ול- FTP ? או שאתה מתכוון למשהו אחר ?

lizard

New member
כן

אצלי הכול חוץ ממחיצת ה /home היא ext3, במחיצת ה home יש לי את הקבצי דאטהבייס של mysql וכל שאר החומר שלי והFS הוא reiserfs. המחשב שלי נופל מידי פעם בגלל הפסקות חשמל, אבל עדיין לא ראיתי נזק לדיסק עם הreiserfs.

למעלה