שלום לכולם, אני חדש בפורום ורציתי..

הכוונה הינה ..

יכולת "דיפדוף" או "קובץ החלפה" .. אלו המושגים שעולים לפחות על דעתי ..

beitar

New member
אולי דווקא "קובץ איחזור"

או מערכת איחזור ?

ezaton

New member
לא בדיוק

וגם לא הכי ברוח העניין. הז´ורנאל נועד למנוע מצב בו יש קבצים פתוחים במערכת, שינזקו בעת נפילת חשמל (או מצב דומה). איך עושים את זה? (פה מעורבות הנחות, ידע ושעה מאוחרת, תקנו אותי אם אני טועה) למעשה, יוצרים דפים (וזאת המשמעות של ז´ורנאל) קטנים ורבים שבהם רשומים השינויים בקובץ, כך שהקובץ נשאר סגור, ואילו השינויים יאבדו אם יקרה אסון. אני מניח שקיים נושא סינכרון הדפים, אבל הם כל כך קטנים, ומן הסתם מסונכרנים אחד אחד, כך שמדובר בסקנה מאוד קלושה. נשמע הגיוני? Ez

beitar

New member
אנחנו מדברים על תרגום של המונח

קראתי כמה מאמרי בנושא. הרעיון בגדול, הוא לאחזר מידע שנפגם בעת כיבוי לא מסודר. אם נניח בשנה של כיבוי המחשב בוצע שינוי של אחד מהקבצים במערכת, במערכת ללא זו´רנלינג, יכולים לקרוא לקובץ מס´ דברים, כשאחד התסריטים היותר גרועים הוא הריסתו, מה שיכול לעיתים לגרום למצבים מאוד לא נעימים. כשיש זו´רנלינג, המערכת תמיד לפני שהיא עושה שינוי כלשהו בקובץ, היא רושמת קודם כל את מצבו הישן בנקודה אחרת בדיסק (בקובץ ז´ורנלינג). והיא "מסמנת" במקום של הכתיבה המקורית שיש קובץ ז´ורנלינג ומעין לינק אליו (בהגדרה כוללת ולא מפורטת, שאני לא ממש מכיר אותה, אבל זה לצורך ההנחה מתאים לעניין). בכל מקרה, אם נפל המחשב, מערכת הז´וקנלינג, יכולה במקומות שנפגעו, פשוט לשחזר את מצבו הקודם של הקובץ. זה מונע קילקול שלו. ככה לפחות אני מבין את הנושא. לכן, התרגום של "איחזור" יכול להשמע טוב. מאחזרים את המידע שהתקלקל לכאורה, על ידי שימוש בקובץ שמאכסן את המידע הישן שהוא תקין. ככה לפחות הבנתי ממאמרים שקראתי. אם הבנתי לא נכון / לא מדוייק תקנו אותי. בקשר לתרגום המילולי: יש מילים באנגלית שהפירוש שלהם לעברית לא חייב להיות לפי הדיקדוק / לפי הפירוש ה"רשמי" אלא נדרש לבצע המרה כדי שיאתאימו. לי נראה שאיחזור יותר מתאים. בכל מקרה, השעה מכריחה אותי לשוב למיטב. לילה טוב למי שעוד כאן !

תמר,

New member
ז´ורנל זה בצרפתית ../images/Emo8.gif

ואני חושבת שהתרגום הנכון הוא "מערכת קבצים מתעדת" משום שהיא מתעדת את כל הפעולות. איחזור זאת הפעולה שעושים במקרה של נפילה. זה כמו לקרוא למערכת גיבויים מערכת "שחזור".

למעלה